• kto i ile stracił na inwestycji w open finance ! Autor: ~amento [89.229.211.*]
    ja straciłem 16.860 zł plus prowizje za kupno i sprzedaż akcji bo już sprzedałem akcje i nigdy więcej nie dam satysfakcji złodziejom... cieszył bym się by jakiś organ państwa zainteresował się tą spółką i rozliczył tych cwaniaków
  • Re: kto i ile stracił na inwestycji w open finance ! Autor: ~Deras [188.146.104.*]
    Ja kupiłem dziś i już tracę 10k szt, jak w totka
    Zobaczymy
  • Re: kto i ile stracił na inwestycji w open finance ! Autor: ~Gracz [80.238.108.*]
    W totka to małe ale masz szansę wygrać a tu masz gwarantowaną porażkę jeżeli potrafisz czytać sprawozdania to
    W bilansie Spółki, sporządzonym na dzień 30 czerwca 2020 roku, strata
    przewyższa sumę kapitałów zapasowego i rezerwowych oraz jedną trzecią kapitału zakładowego, zgodnie
    z art. 397 Kodeksu Spółek Handlowych, Zarząd obowiązany jest niezwłocznie zwołać Walne
    Zgromadzenie celem powzięcia uchwały dotyczącej ewentualnego dalszego istnienia spółki.
  • Re: kto i ile stracił na inwestycji w open finance ! Autor: ~Mariusz [188.147.101.*]
    Ja juz skonczylem przygode z openem..ale mysle ze kolega deras dobrze zrobil..tam non stop ktos z popytem sie podstawia...druga sprawa ze nawet jak oglosza upadlosc..spolka notowana jest na gieldzie przez okres 6 mcy ..nie tqkie banruty krecili kilka razy przed zdjeciem z gieldy..nie takie padla szly..a arkusz pusty..caly czas na 2.75 jest baton...i jak go lykna to droga otwarta i na 5 czy 8 zloty...mam nadzieje ze Tomicka zawore rozlicza ..moze jak knf bada banki i tu zobacza co ona podpisywala i jak mogla w obecnej sytuacji podpisac zaliczke na poczet przyszlej dywidendy..doprowadzila Tomicka opena do ruiny..za tak fatalne zarzadzanie powinna odpowiedziec ...niedlugo w swoje cv bedzie musiala wpisac swoje niechlubne prezesowanie w openie...
    A dla tych co zostali zycze powodzenia...pamietajcie ze na bananie jest wszystko mozliwe...a przekrecic ten papier razy x to nie problem..przykladow bylo wiele..petrol..alma i wiele innych..pamietajcie ze tu jest zakleszczonych w akcjach wiele osob i nie mowie tu o ulicy...jakos beda chcieli podbic zeby chociqz czescia wyjść ..
  • Re: kto i ile stracił na inwestycji w open finance ! Autor: ~Pablo [83.26.227.*]
    Tez mam mieszane odczucia bo jeżeli Leszek ma faktycznie zamiar ratować banki to kto im będzie sprzedawał kredyty? Open jest oknem na klienta.
  • Re: kto i ile stracił na inwestycji w open finance ! Autor: ~Mariusz [188.147.101.*]
    Jest..ale sam widzisz, ze te banki cieko przeda...obecna wladza chce za wszelka cene przejac te banki za afere z chrzanem, zobacz jak hb skonczyl..tam mowiono juz dawno o wyprowadzaniu pieniedzy...ja juz jakis czas temu myslalem ze skonczyly sie te odpisy...a tu niekonczaca sie opowiesc..mialem tu duzo akcji ..wychodzilem przez dluzszy czas....obserwowalem arkusz..popyt sie podstawia..i szli nizej sciagajac podaz...nie wiem tez czemu mial sluzyc wyskok do 1.35 bo zebrali sporo akcji a ich nie zenili w ulice..wiec nie rozumiem..tam tez ktos wiekszego batona postawil...i jeszcze sprzedaz akcji noble funds..mysle ze to najcenniejsze aktywo pod parasolem opene...ale jakos od ma 2020 roku nie ma nabywcy...kasa z tego poszla by na splate kredytow z gnoble i bylby wydzwiek pozytywny do przeprania akcji a tak...to teraz juz czysta spekula..moze ktos bedzie chcial wyjsc z tego..jeszcze zostaje raport listopadaowy z lipiec.sierpien..wrzesien i jak wtedy beda odpisy i strata to juz bedzie po zawodach...czyli jak pociagna 3 kwartal na duzej stracie nie widze sznas na uratowanie opena...
  • Re: kto i ile stracił na inwestycji w open finance ! Autor: ~Krzysztof [31.60.68.*]
    Stracili, którzy sprzedali akcje.
  • Re: kto i ile stracił na inwestycji w open finance ! Autor: ~Gracz [80.238.108.*]
    Kolego dużo poteoretyzowaleś.
    1 co z tego że arkusz pusty, wrzucisz np 100tys PLN zgarniesz batony podażowe i osiągniesz wycenę 10pln? Powiesisz sobie wydruk z konta na ścianę? Przecież potem trzeba znaleźć półćwierćmózga który za 1mln ten badziewi od Ciebie odkupi!!!
    2 akcje Noble Founds według zawyżonej wyceny z raportu nie pokryją nawet 1/3 zadłużenia.
    3 już teraz spółka ma wskaźniki na poziomach alarmowych o czy pisałem powyżej ale oczywiście naganiacz z PR Opena wypisuje bzdury typu "kto sprzedał to stracił" albo "nie sprzedawać bo będzie wystrzał na 5pln" itd
    Jasne , ze musisz znalezc kupcow bo rownie szybko spadnie..jezeli sprzedali by jakis cudem ten pakiet to wydzwiek bylby pozytywny i byloby paliwo na czym jechac plus listopadowy raport, ktory musialby byc na plus..a nie sadzw zeby Tomicka ktora miala byc lekiem na cale zlo pokazala zysk w raporcie, beda znowu straty i jakis pewno odpis..i tak w kolko..typowy drenaz...mam nadzieje ze Tomicka rozliczy knf za podpisanie zaliczki na poczet przyszlej dywidendy bo to kolejny drenaz..mi ten komunikat mowi jedno, wyplacamy kase teraz bo pozniej moze byc za pozno..bo opena moze juz nie byc, wyprowadzaja kase jak z hb ..to widac ..nie trzeba do tego sokola, dywodendy tez nie wyplaca bo nie ma z czego. .zostalo na koniwc zwykle przepranie..potocznie mówiac...zrobic wirowke...tak jak na polowe padlach ..raporty do d...padla zatrudniaja po jednej osobie a zostaly przeprane zostaly po 500 procent.. Tylko tu jest jeden problem- formuje to tw Ernest , lada moment moze byc zatrzymany, Tomicka z wlasnej kieszeni nie wylozy kasy za swoje błędy ...wiec zostaje jakies 4 kwartaly dzialalnosci i koniec kapitalu zakladowego, finito..koniec kasy, a opeb odklepuje banruta a ludzie , ktorzy maja akcje zostaja z niczym, ...
  • Re: kto i ile stracił na inwestycji w open finance ! Autor: ~amento [89.229.211.*]
    Mariusz oddałem to powyżej 75 gr wiem że to prawie darmo ale widzę że niektórzy oddają to nawet Tomickiej po 70 gr, czuję że doprowadzili akcjonariuszy takich jak ja sam do takiej traumy aby oddali im za psi grosz, zobaczycie że nie będzie tu wcale tak źle i że kurs akcji pójdzie spokojnie powyżej 1 zł, zawsze jest tak jak już coś sprzedam to mocno rośnie a open to spółka spekulacyjna i spekuła może wynieść kurs w przestworza bo biznes w zakresie kredytów hipotecznych to teraz najlepszy biznes. Znam panią z FIN HOME która powiedziała mi że nie ma obecnie lepszego biznesu niż ten i żadne OZE tylko kredyty i nieruchomości. Zastanawiam się czy jak jeszcze spadnie nie zacząć skup tych akcji bo przy takim kursie za marne grosze można tu i 1000% wyciągnąć, tak mi mówili analitycy w Santander Bank. Co państwo sądzicie o tym. !!!
  • Re: kto i ile stracił na inwestycji w open finance ! Autor: ~Gracz [37.47.22.*]
    Pytasz co sądzimy więc odpowiem.
    1 sprzedaż hipoteki OF opiera się w 70% na 3 bankach PKO, PEKAO ING, porównanie tych ofert w internecie zajmuje 5min i w dobie koronawirus nie trzeba się fatygować na spotkanie z Posrednikiem.
    2 Coraz częściej Klient idąc bezpośrednio do banku ma lepszą ofertę np Pekao czy City Bank.
    3 wycena banków spada obecnie nie bez przyczyny, wymogi są bardzo zaostrzone ilość odmów jest bardzo wysoka.
    4 OF nie wspiera wcale sprzedaży hipoteki z GNB
    Według mnie ta branża jest u schyłku przy 4-5 bankach udzielających finansowania będą niepotrzebni
  • Re: kto i ile stracił na inwestycji w open finance ! Autor: ~Jan [79.191.182.*]
    Hipoteki z gnb ?
    Buhaha
    W odpowiedzi na tezę że OF jest potrzebne do sprzedaży kredytów GNB odpisałem że ich nie wpieraja w domyśle nie ma czego wspierać bo nie ma obecnie takiego produktu dostępnego w tym banku
  • Re: kto i ile stracił na inwestycji w open finance ! Autor: ~autor [89.229.211.*]
    no i gracz gdzie się podziały pieniądze akcjonariuszy to samo co get back
    Sprytnie bo na podstawie faktur zw z VAT wyprowadzone do wskazanych osób, zobacz koszty Zarządu i prowizyjne, będziesz miał odpowiedź.
  • Re: kto i ile stracił na inwestycji w open finance ! Autor: ~Jan [79.191.182.*]
    Graczu nie masz wiedzy.
[x]
OPENFIN 0,00% 0,05 2023-02-02 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.