nie spodziewałem się, że ta gra coś zmieni w ogólnym odbiorze spółki i nie pomyliłem się XD moim zdaniem będziemy tutaj dalej mieli warzywniak aż do wyników za cały 2020 pewnie w okolicach kwietnia 2021. wtedy całkowicie zmieni się obraz spółki w oficjalnych raportach, wskażnikach. no chyba, że przeprowadzą jakieś większe UA na Unsolved do końca roku i da to skokowy wzrost przychodów z tej produkcji. niestety brakuje tutaj hitu, czegoś nośnego, co przyciągnęłoby więcej ludzi.
Liczyłem na trochę większe zainteresowanie HSB ale to tylko region UK. Mimo wszystko podejrzewam, że gra będzie miała długie "życie". Przy rekomendacji nawet zapomnieli o tej premierze.To, że będzie na tej spółce dobrze to jestem tego pewien. Tylko bez jakiegoś "hitu" będziemy szli powoli do góry.
Też myślę, że długoterminowo kapitalizacja spółki będzie rosła. Przedział 200-400 mln jest jak najbardziej osiągalny. Do tego, biorąc pod uwagę ostatnie zmiany i dodatnie przepływy, jestem dość spokojny o zainwestowany kapitał.
Z doświadczenia z grami wiem, że HSB jest tytułem, który wymaga krzty szczęścia. Ma wszystko co przyciągnełoby rzesze fanów i trzymało na długo (intensywny, skondensowany gameplay, rywalizacje, przyjemną oprawę, różne postacie, format rozgrywki itd.). Problem tkwi w tym, że gra musiałaby najpierw zaskoczyć na rynku, co niestety w ogóle się może nie wydarzyć. Pozostaje nam trzymać kciuki za grę i liczyć, że Artifex zadziała jakoś marketingowo. Widzę duży potencjał w tej produkcji, ale też zdaję sobie sprawę, że może nic większego z tego nie wyjść. Zobaczymy :)