Jakby było źle to by nie zwiększali o 50% zamówień na przyszły rok o partnera z Kazachstanu, a brali od niego czysty towar w jakości Q i dobrej cenie dopiero o drugiego półrocza!
Szacunek może być co do przychodów. A oni i tak tracą zawsze i wszędzie. I jeszcze odnoście komentarza że tu się gra pod przyszłe wyniki - tu się tak gra niezmiennie od 10 lat. Dno i dwa metry mułu.
Raczej nic z tego.
Rano przychody i może w ciągu dnia kontrakt ale na pewno nie odwrotnie.
Realnie to kontrakt będzie ale pewnie dopiero w przyszłym tygodniu.
Też myśle że rano będą wstępne przychody by przykryć słaby wynik , coś swój pisał że sierpień był rekordowy ale znając spółkę to jak pokażą powyżej 10 to będzie dobrze , bo jakiś skokowych zysków ani przychodów ani widu ani słychu.
Dnia 2020-09-30 o godz. 18:24 ~lolo napisał(a): > I półrocze 2020 roku - z tego, co widzę, strata - 4,06 mln netto przy 16,2 mln zł. przychodów ze sprzedaży - skonsolidowany.
Jest lepiej niż można było się spodziewać, drugi kwartał to praktycznie był całkowity lockdown gospodarki na świecie, a ekosiowi przychody spadły tylko ~10-20%, z czego większość jest po prostu przeniesiona na drugie półrocze. Może być tłusto w najbliższych miesiącach...
Zobowiązania rosną w szybkim tempie. Niedługo trzeba spodziewać się druku nowych akcji.
Rosnące długi, drukowanie akcji...to się odbije na kursie.Jeszcze 3zl zobaczymy w tym roku.
Dnia 2020-09-30 o godz. 18:24 ~lolo napisał(a): > I półrocze 2020 roku - z tego, co widzę, strata - 4,06 mln netto przy 16,2 mln zł. przychodów ze sprzedaży - skonsolidowany.
Takich gigantów intelektu w 1991 nie było. Ludzie kupcie sobie obligacje. Czym mniej o czymś wiecie tym większych oczekujecie zysków. Ta spółka nigdy nic nie dowiozła do końca. Tak samo jak Biomed. Tam zestaw marzycieli przekroczył wszelkie granice. Szlam permanentnych nadziei na zysk, a zysku jak nie było tak nie ma. I wmawiacie sobie, że jesteście na dobrej pozycji - jak dzieci
Dnia 2020-10-01 o godz. 09:18 ~Ciekawy napisał(a): > Jakby mieli sprzedaż mniej niż 8 baniek i nie zwiększyli zakupów na przyszły rok o 50% to bym sprzedał papier, a tak to chyba dokupię!
Ja już to zrobiłem dokupiłem po 4,40 i jestem spokojny,trolle mogą sobie ujadać,do tego zdążyłem się przyzwyczaić,gdy się obkupią będą naganiać na wzrosty i wychwalać jakie to świetlane perspektywy,ja czekam na stabilny wzrost biznesu,popyt na mikrosferę rośnie i to mi wystarcza,nie pozbywam się tylko dobieram,prognozy na przyszłość są zadowalające i ile by nie zdołowała szulernia to zawsze dokupię.
Olo najlepsze w tym wszystkim, że to prawda. I taka sama odkąd to istnieje. Ta spółka prezentuje mentalny umysł 15 latka. Nie wiem co robi prezes Jacek ale gdybym mieszkał w tej samej dzielnicy to unikałbym go nawet na ulicy. A jak po sąsiedzku to odgrodził sie parkanem.
Mamy paradoks. Materiał jest potrzebny na rynku, a frajernia nie potrafi robi z tego heisu!
Zobacz sobie strukturę sprzedaży towar i wyroby gotowe na tych drugich zarabiają dużo, a w tym półroczu było odwrotnie więc i brak zysku, w kolejnym może być odwrotnie!
Dnia 2020-10-01 o godz. 09:59 ~baca13 napisał(a): > Olo najlepsze w tym wszystkim, że to prawda. I taka sama odkąd to istnieje. > Ta spółka prezentuje mentalny umysł 15 latka. > Nie wiem co robi prezes Jacek ale gdybym mieszkał w tej samej dzielnicy to unikałbym go nawet na ulicy. > A jak po sąsiedzku to odgrodził sie parkanem. > > Mamy paradoks. Materiał jest potrzebny na rynku, a frajernia nie potrafi robi z tego heisu!
Skoro jesteś taki dobry,to zaoferuj im swoje usługi i naucz ich biznesu,lub sprzedaj jeśli coś masz i po sprawie,wydaje mi się że masz interes by tu być,skoro piszesz takie rzeczy to chcesz taniej kupić,w tym jest metoda by pisać negatywnie,być może mniejinteligentni uwierzą i sprzedadzą.