• Jak ja coś nie napiszę, to już nikt Autor: ~TUP [77.253.183.*]
    Pomarliście czy co? Czemu wasz super Prezes nic nie kupuje? Czeka na cenę poniżej 1 zł, wtedy nie będzie mógł nic kupić i nikt mu nic nie zarzuci? Ojjj, co za czasy, że taki ktoś może robić sobie bezkarnie co chce ze spółką akcyjną. Ale jak już pisałem trzeba było myśleć jak wchodziło się w taki akcjonariat i nie dać grosza komuś takiemu. Mam nadzieję, że przeczyta to ktoś, kto ma zamiar zainwestować w spółkę o podobnej strukturze akcjonariatu i broń Boże nie da pieniędzy w coś takiego.
  • Re: Jak ja coś nie napiszę, to już nikt Autor: ~siew [81.18.207.*]
    Bo co tu pisać o takim czymś :(
  • Re: Jak ja coś nie napiszę, to już nikt Autor: ~TUP [77.253.183.*]
    Ale nas prezio ładnie zrobił. Mistrz, po prostu mistrz. Jak myślicie ta spółka jego rodziny Hlamata, zarejestrowana bodajże na Cyprze to jest kryształowa? Bo na darmo na Cyprze się nie rejestruje. Ciekawy jestem, czy aby sprawy podatkowe tam są w porządku? Ale podejrzewam, że jakby mogło być coś nie tak, to te dwa wkurzone fundusze już by coś podziałały w temacie.
  • Re: Jak ja coś nie napiszę, to już nikt Autor: ~Zakar [77.111.247.*]
    Fundusze po prostu wola się wynieść niż się użerać z jakimś prezesem który kiwa ich na każdym kroku...
  • Re: Jak ja coś nie napiszę, to już nikt Autor: vacarius [78.10.210.*]
    I to jest ten główny parkiet a śmieją się ze spółek na New Connect.
    Mogłem mieć BMX po 20zł zamiast tego ścierwa ale nie płacze. Bo chłopaki nie płaczą. PUP.
    Trochę to przez Tomiego ale i też przezemnie. Bo się wystraszyłem medycznych. Choć tam najwięcej zarobiłem. Jakby nie nagany na alta na forum jujubee to bym se kupił BMX pewnie. Ale kupiłem alte. Ale nie mam o to żalu do Tomiego. Tylko do siebie samego. Bo nie pownienem słuchać tomiego. Dlaczego go słuchałem bo wyciągnął od leszczy 200% zysku na hgames a teraz wchodzi na to ze ja jestem leszczem na alta. Teraz Tomii siediz ze mną na jujubee może jak by tam nie wszedł to by tam spadło poniżej 5zł. No to może na jedno wyszło. Tam mam wyższy kurs a tu niższy.
    Sorry, ale nie mogę słuchać takich głupot. Tomi nie jest odpowiedzialny za jakiekolwiek wzrosty. Poprostu raz albo dwa udało mu się kupić tanią wskaźnikowo spółkę i poszła w górę. Jakoś nie widzę wzrostów jujubee, ideabank, czy Alcie bo on jest w stanie przyciągnąć za sobą może jakieś 200-300k od tych którzy myślą, że jest mega analitykiem giełdowym, czy jasnowidzem. Te spółki, w których bodziec w postaci takiego popytu mógł odpalić kurs poszły w górę ale te gdzie o kursie decyduje większa kasa są gdzie są, a ci co z nim przyszli są dawcami kapitału.
    Każdy kto ma trochę więcej kasy jest odpowiedzialny za wzrosty lub spadki. Tydzień temu wszedłem w makaronypl i pamapol 30-50% obrotu to była moja kasa. No i na następny dzień rakieta. Ale już wyszedłem bo spodziewałem się w raporcie na makaronach z 10 milionów a jest 1 milion.
    Nie wiem czy Tomi tu zatrzymał spadki na 1zł ale na pewno wychodząc zatrzymał wzrosty powyżej 1,3zł. Bo trochę tego papiera miał. Ktoś łyknął jego akcje ale dalej kursu nie pcha. No bo jest wiele innych spółek gdzie wystarczy mała iskra. A tu trzeba by polewać benzyną aby kurs wystrzelił.
  • Re: Jak ja coś nie napiszę, to już nikt Autor: ~TUP [83.18.243.*]
    Znowu mam pytanie do Pana Prezesa (niestety kolejne retoryczne) - Skoro Pan Prezes jest tak ekologiczny jak mówi i pisze, to czy nie szkoda Panu czasu, energii elektrycznej, papieru czyli drzew, wody wypitej podczas takich spotkań na uchwały, których jak wszystko na to wskazuje i tak nie ma zamiaru wykonać. Chyba wiadomo, o której uchwale mówimy. Więcej ekologii Panie Prezesie!!!!
    Przeraża mnie arkusz zleceń na Alcie!! Razem jest niecałe 11.400 K a ostatnie trzy zlecenia poniżej 1zł... i jak tu z tego wyjść hmmm
  • Re: Jak ja coś nie napiszę, to już nikt Autor: vacarius [94.254.152.*]
    Z mafii się nie wychodzi buhahaha. Zaczynam pisać jak TUP.
  • Re: Jak ja coś nie napiszę, to już nikt Autor: ~TUP [5.184.229.*]
    Ja nigdy nie pisałem, że Alta to mafia tylko, że chciałbym żeby mafia kupiła te akcje by Prezes dostał motywacji do pracy by kurs akcji nie był pośmiewiskiem.
  • Re: Jak ja coś nie napiszę, to już nikt Autor: vacarius [94.254.152.*]
    Na szczęście mam tu tylko jakieś 7% portfela. Nie pali mi się z wychodzeniem.
  • Re: Jak ja coś nie napiszę, to już nikt Autor: ~TUP [5.184.235.*]
    Nie chcę wiedzieć jaki masz kapitał ale napisz jak możesz czy masz kilka, naście, dziesiąt, czy więcej k? Bo ja mam duże dziesiąt k i z jednej strony wiem, że dość tanio, a z drugiej bierze mnie przerażenie komu ja to sprzedam?
  • Re: Jak ja coś nie napiszę, to już nikt Autor: vacarius [5.173.66.*]
    Dnia 2020-09-30 o godz. 14:09 ~TUP napisał(a):
    > Nie chcę wiedzieć jaki masz kapitał ale napisz jak możesz czy masz kilka, naście, dziesiąt, czy więcej k? Bo ja mam duże dziesiąt k i z jednej strony wiem, że dość tanio, a z drugiej bierze mnie przerażenie komu ja to sprzedam?

W alta mam 14tys zł. Mnie martwi to ze kasa zamrożona nie wiadomo na jak długo. Podczas gdy widzę wiele spółek gdzie można zarobić. Można też stracić ale przynajmniej coś się dzieje a tu nudy.
    To mnie dobiłeś, bo chciałbym mieć tylko tyle, szczególnie w kontekście wyników i ...... wszystkiego innego (prezes itd.). Jak sobie pomyślę jeszcze, że ci co mają pewnie wykorzystają te akcje do zrobienia straty na koniec roku, a w tym roku jest po co robić stratę (sam o tym myślę) to nie wiem gdzie te akcje wylądują. A potem kupować więcej nawet za bezcen to niezłe kamikadze. Ach........
    Dnia 2020-09-30 o godz. 17:40 ~TUP napisał(a):
    > To mnie dobiłeś, bo chciałbym mieć tylko tyle, szczególnie w kontekście wyników i ...... wszystkiego innego (prezes itd.). Jak sobie pomyślę jeszcze, że ci co mają pewnie wykorzystają te akcje do zrobienia straty na koniec roku, a w tym roku jest po co robić stratę (sam o tym myślę) to nie wiem gdzie te akcje wylądują. A potem kupować więcej nawet za bezcen to niezłe kamikadze. Ach........

A ile mogłem tu wpakować przez Tomiego przecież nie całość.Choć mnie skurczybyk namawiał a kupój więcej. Dziś i wczoraj kupiłem za dwa razy więcjej niż mam w Alta BMX i PCX. Czyt zarobie czy nie niewiem ale tam przynajmniej coś się dzieje.
    Na giełdzie jestem od 2-3 lat tak na poważnie. Wcześniej tylko fundusze akcyjne. Dlatego łapie się każdej strategii. A se pomyslałem a nuż naganiacz forumowi o pewnie nieprawdziwym imieniu Tomi coś zdziała. Tomi wybrał takie pseudo bo niby najbardziej sympatyczne imie.
    Albo mimi gdy chodzi o żeńskie imiona. To jak dla mnie jest typowa spelula giełdowa. Mysałem ze zainteresowali się alta. A tu nic z tego. Choć dzieki leceniu za spekulą nieźle zarobiłęm na XTB . To nie zawsze się uda.
    Tu chyba nikomu nie uda się już zarobić poza panem prezesem... Jak to będzie w takim tempie spadać to do w przyszłym tygodniu Alta rozmieni nam złotówka na grosze :((
  • Re: Jak ja coś nie napiszę, to już nikt Autor: vacarius [5.173.41.*]
    Wycofałem się tak tylko pisze dla informacji, nie powiem na co bo nie chce wam szkodzić. Zyczę powodzenia TUP. Jak nie tu to na Tauronie. Czy gdzie tam indziej jesteś.
  • Re: Jak ja coś nie napiszę, to już nikt Autor: ~TUP [5.184.195.*]
    Sytuacja jest taka, że ci się nie dziwię. Ja mam tego tyle, że i tak ciężko by mi było to sprzedać, więc jak pisałem, liczę na mafię. Może kiedyś kupią
[x]
ALTA -0,52% 1,93 2025-09-19 13:37:23
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.