...mój matematyk zwykł mawiać: jak rozwiązywać zadania z treścią?
1. czytaj zadanie ze zrozumieniem
2. jeśli nie zrozumiałeś, patrz punkt 1.
Osobiście nie wiem jak interpretować ten komunikat, kredy na bieżącą działalność za dobrze nie brzmi, chyba, choć może to wynikać z wielu czynników, np. okres spływu należności się wydłużył, ze względu na recesję, w którą wchodzimy...ale to czysta spekulacja.... rynek słabo zareagował...
Bierzaca dzialalnosc to moze byc wiele.sa pogloski o produkcji wodoru z solanek ktore sa odpadem produkcyjnym.14 mln w 2 kw przy zamknietej gospodarce to naprawde dobry wynik.ciekawe gdzie jest obecnie dno i jakies wsparcie bo latwo uwalic kurs drobniakami jak widac
haha w sumie nie pomyślałem o tych stopach, pytanie jakie maja wynegocjowane oprocentowanie...
re.... ja o bankructwie rokity????....
jedynie oceniłem, choć kompletnie nie mam pojęcia po co to zrobili i tylko głośno się zastanawiam i prostuje, że niby to pod inwestycje
Rekomendacja zarządu było niewpłacanie dywidendy, ale spółkę kontroluje pcc se i to oni zdecydowali o wypłacie, bo wg. mnie będą zawsze doić swoją sp. córkę jeśli w ich przekonaniu jej to nie zajedzie....
Między innymi dlatego tu jestem(dywidenda), bo model biznesowy pcc se jest właśnie taki i nie są w stanie inaczej rokity doić.
Więc co tu ciekawego??
ja inwestuję w tą spółkę, nawet ją już nieźle znam, a ty kupiłeś... spadło...i wypisujesz dziwne posty...
Z samej dywidendy jestem bardzo zadowolony...
Przeczytam w raporcie, to będę wiedział...a nie spekulował.
Jak masz racje, to jeszcze lepiej i tyle w temacie