Przez ostatnie 10 lat wiele było takich sesji na których ktoś pod stołem wymieniał się towarem. Jak pokazuje wykres niewiele niosło to za sobą korzyści
Tak się z ciekawości przyglądam spółce. Warte to coś czy nie warte? Po raportach widać, że zyski generuje, jakaś dywidenda jest, większe moce produkcyjne plus przejęcie. Ale obroty to jakaś lipa, kurs od x lat w miejscu. Dzieje się tu coś nie dzieje? Ktoś kto to ma lub dłużej siedzi może coś napisać. Wiadomo komu prezes sprzedał te 400 tyś akcji? Ciągle tu taka cisza forum? pozdrawiam
Powiem tak, spółka sama w sobie bardzo dobra, do tego obecna wycena niska. Ale tak jak napisałeś od 10 lat stoi niemalże w miejscu... akcji jest bardzo mało w wolnym obrocie i generalnie nikt duży nie staje po stronie kupna z gpw. Wszystko jest załadowane u tych którzy mają te akcje od x lat. Ostatnio pojawił się nowy inwestor Pan Adam Żyła ale na walnym miał coś około 600 k akcji - niewiele. Może to on objął te 400k od Pawlaka. warto odnotować, ze ostatnio zbierają jakieś drobiazgi z parkietu co wcześniej zdarzalo się bardzo marginalnie. Ogólnie straszny nieruchawiec ale zyski mogą być w tym roku rekordowe przy niższych przychodach związanych z covidem.
Dzięki za odpowiedź. Widzę, że ma prawie 700 tyś akcji. Na stooqu nic nie było. Czy to ten człowiek? https://przeglad.olkuski.pl/olkuski-biznes-w-motoryzacyjnym-rozkwicie/
Widzę, że główny problem to obroty i zainteresowanie innych spółką (właściwe to brak zainteresowania). Zawsze tak było ?
A ci 3 duzi akcjonariusze to wiadomo co to ? kto to? Bo nazwy to takie raczej enigmatyczne? Ten baton na 1,64 tak ciągle sobie wisi ? Z jednej strony spółka wydaje się OK, a z drugiej totalny bezruch.
Te trzy spółki cypryjskie to tak naprawdę nie wiadomo co to jest ale mam wrażenie że wszystko to tak jakby w jednych rękach cały czas stało... Pawlak wydaje się najmocniejszym ogniwem wśród akcjonariuszy. sam widzisz , co się dzieje ze spółką jeśli 17 k akcji nazywamy tutaj batonami:) Ktoś dokłada cały czas po mniej więcej jednej cenie , ktoś inny to raczej systematycznie odbiera:)
Tak czytam stare posty i jak widzę jakieś hoowno jest. Niby spółka OK itp ale kufa jakieś dziwne klimaty moska cypryjskie ltd - czyli hgw, przerzucanie papiera. Tak w sumie to nie wiadomo o co chodzi, chyba każdy boi się tu wejść bo może zostać zasypany papierem. Baton to ten większy mi chodziło nie 17 k tylko ten 72 k Długo tu już siedzisz? Rekreacyjnie ?:) czy kisisz się i czekasz aż ktoś to rozrusza. Dziwna spółka choć jak widzę po wynikach itp 100 razy lepsza niż wiele howien co mają przynajmniej obrót. Tak patrze od 2-3 dni to mnie tylko te 10k zastanawiają. Ktoś tak sobie rekreacyjnie pyka? Wcześniej też tak było, czy to jakaś nowość?
zwracam honor, przeczytałem, że naganiasz na to nvcostam, a nie że chciałbyś żeby plx tak samo stało ;) też bym tak chciał ale to ktoś gruby by musiał chcieć też.......
gpw go ie udupia tak go rynek wyceniał a osoba moski i dziwnych fundów tez nie sprzyja. branża jak branża, zyski są i plastik ciągle będzie wbrew durnym przepisom z ue. Wszystkie pudełka pojemniki itp będą nie zastapiął tego nie wiadomo czym.
Tu to kwestia, żeby ktoś to ruszył, wiadomo ze covid rzadzi i dmucha balony, a tu obrotów niestety brakuje.
Kurde tak jeszcze obserwuje - dziwna spółka, wczoraj jakiś obrót nawet baton zgarnięty 50k przez kogoś, a dziś znowu cisza arkusz dziurawy jak ser szwajcarski. Czy jest tu szansa że ktoś się tym zaintersuje czy to tak wegetuje sobie na gpw bez wizji ?
ale ktoś to łyknął a jak patrzę w historię to takich obrotów dawno nie było, nie mówię, że nie umówione - bo takie są - ale chyba w jakimś celu. Długo tu siedzisz? Rekracyjnie ? Ubrany jesteś ? Czy pilnujesz kursu ? :)
znaczy kupiłbys czy sprzedałabyś ? :) te 75k oni ostanio jakiś hall nie wynajeli pod cos ? gdzieś mi mignał art ale nie wiem czy chodziło o plastboxa...
Społka rozwija się organicznie. Krok po kroku. Pawlak ostatnio jednak nie wykluczał nowej akwizycji. Myślę też że w niedługim czasie podadzą dane za III kw. Poza tym może być też tak, że po chwili wychodzi umówiony chce zakupach wszystko przycichnie na dłuższy czas. Zobaczymy.
tego nie zrozumiałem "że po chwili wychodzi umówiony chce zakupach wszystko przycichnie na dłuższy czas" ???? Ładny baton na 1,75 - brać z prawej czy nie brać ?:)
Bo pisałem na tel i zredagowało mi na około jakoś. chodziło mi o to, że może być też tak że kilku dniach tych umówionych transakcji sprawa przycichnie i znowu nie będzie kimu handlować tutaj. \wielokrotnie takie sytuacje miały miejsce ale jeszcze nigdy rada nadzorcza nie pakowała się w akcje spółki tak jak teraz. Pisałem też o wynikach, oczywiście chodziło mi o dane WSTĘPNE....
Teraz czaję. A wiadomo kiedy mają być WSTĘPNE wyniki ? Czy tu tylko Ty na tym forum coś piszesz, czy już nikogo więcej nie ma ?:) Reszta to cypryjskie ltd śledzą poczynania dwóch akcjonariuszy ;) Ciekawy ktoś baton postawił - w celu rysowania technicznie wykresu ? :) czy przyblokowania kursu ?
Raczej forum wymiarze. To tylko pokazuje jakim zainteresowaniem cieszy się papier. Myślę że faktycznie ktoś wychodzi (zmniejsza udział) ale wszystko co jest pomiędzy dołkiem ostatnim a wcześniejszymi max w okolycy 2 zł może być traktowane jako promocja zakupów ( w mojej ocenie). Ale do kupowania nie namawiam
No ciekawe co z tego wyniknie. to 543 tysia na 1,75 ładnie straszy ;) Kusi, żeby dobrać, ale trochę już środków brak. Ale to jakby ktoś wychodził to i ktoś musiałby to odbierać, a to nie były małe ilości. Jak patrzę historycznie to takich obrotów tu dawno nie było.
I co będą dalej takie obroty ? Czy cisza? ciekawe kto kupuje/sprzedaje i dlaczego ? ale to jak zawsze wiedzą tylko te dwie strony ;) Ciekawe jakie moga być wyniki? Pryciarz tyś tu dłogo - jak myślisz będzie zysk sensowny pokazany ? Ciekawe jak ta nowa fabryka z jaką mocą robią?
Pomimo covidu drugi kwartał był bardzo zyskowny i to przy niższych przychodach spowodowanych pandemią. Pan Pawlak powiedział jakiś czas temu że sprzedaż wraca do normy więc biorąc pod uwagę niską cenę surowca do produkcji i powrót popytu na wiaderka trzeba być optymistą jeśli chodzi o zyski w III kw. Co do obrotów na parkiecie to tutaj raczej nioczego nie można być pewnym. Zapewne dzisiaj ktoś zdejmie te większe oferty po 1.76 . Przy takich ilościach jakie ostatnio latają ktoś będzie musiał się niedługo ujawnić czy to jeśli chodzi o kupno czy sprzedaż:)
Kwestia czy jedna osoba kupuje czy kilka, ale byłoby miło jakby było wiadomo kto. Co do wyników w sumie powinno byc dobrze - nie znam do końca asortymentu - ale sam 3 wiaderka farby kupiłem ;) a tak poważniej raczej branże z "plastikiem" miały się dobrze - nie wiem jak gastronomia i nie wiem czy dla nich robią?
Tak pobocznie tylko Ty i ja mamy akcje tej spółki ? Bo tu nikt nic nie pisze.
Pryciarz - i jest komunikat jak pisałeś. Co to kurde jest to Columbus sp zoo i ta pani. Z tego co wyguglalem to laska związana kiedyś/obecnie z plast box w radzie nadzorczej ale nic więcej. słup jakiś co to za społka śmieszka z.oo ktora nic nie robi strony nie ma a kupuje za 700 tysiecy akcji?? po co na co?? jakaś wizja??
Ta Pani kupuje akcje od kilku dni. Spółka globalcom nie wiem co to za twór. Siedzi w Radzie nadzorczej i wie co się tam dzieje. Pytanie kto oddaje? Stawiam na Moske
Patrzyłem na googlu to biuro toż to kurde zwykły szeregowiec - firma widmo, albo będą dmuchać, albo hgw co wymyślają. Kto sprzedaje nie mam pojęcia, od niedawana obserwuję plx - niech dają szacowane wyniki i info ze cała para w rękawiczki ;)