Dnia 2020-09-14 o godz. 15:33 ~wers napisał(a):
> A co jak WW3 nie wypali i sie bedzie słabo monetyzować? A konkurencja jest bardzo silna w tym obszarze. Wszyscy tu widzą sukce, a ciekawe na jakiej podstawie skoro juz 2 razy w EA ten projekt nie wypalił?
> Pytam poważnie bo tu drobni widzą tylko sukces ale jakos gruby kapitał tego nie dostrzega a raczej lepiej sie na tym zna.
Każda spółka, która jest notowana na giełdzie ma jakieś projekty, które mogą wypalić albo nie wypalić.
Na polskiej giełdzie masz
813 spółek.
Źródło:
linklink Umiejętność inwestowania to jest umiejętność oceny projektów spółek i wytypowanie tych spółek do inwestycji, które mają największe szanse na zwielokrotnione swojej kapitalizaji dzięki realizowanym projektom.
Ja w tej chwili większość środków zainwestowanych na giełdzie mam w
F51 i niewielką część portfela w
QON. Oceniłem, że projekty tych firm mają największe szanse na zwielokrotnienie kapitalizacji tych spółek spośród wszystkich 813 spółek na polskiej giełdzie. Gdybym uważał inaczej to bym miał akcje innych spółek w portfelu.
P.S. Ja kieruje się swoją własną oceną (mam wieloletnie doświadczenia w inwestycjach na rynku pozagiełdowym) a nie tym, co gruby kapitał dostrzega czy nie.
Patrząc na gruby kapitał nigdy nie będziesz miał lepszych wyników inwestycyjnych niż on i nigdy go nie dogonisz. Jeśli chcesz się rozwijać szybciej niż gruby kapitał musisz inwestować lepiej niż on.P.P.S.
Projekt WW3 nie mógł nie wypalić, ponieważ
nie miał swojej premiery, ani nikt nigdy jeszcze nie miał okazji zobaczyć go w całek okazałości poza deweloperami i inwestorami (potencjalnymi wydawcami), którzy podpisali NDA.