• Wreszcie!!! Nexity!!! Autor: ~Kuku [188.147.36.*]
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/EVEREST-INVESTMENTS-S-A-Zarejestrowanie-przez-Sad-zmiany-nazwy-siedziby-i-adresu-oraz-podwyzszenia-kapitalu-zakladowego-Spolki-7959288.html
  • Re: Wreszcie!!! Nexity!!! Autor: ~Zxc [46.151.143.*]
    Z jednej strony super, ale martwi mnie jedna rzecz(od samego początku o tym myślałem).
    Będzie teraz 10 mln akcji... Czy przekładajac to na kapitalizację to będzie 230mln...?
    Pytanie czy to nie za duzo jak na firmę, ktora nic nie zarabia(bo na razie nic nie wiemy o tym) i znamy tylko plany, a zadnych faktów.

Ja tam jestem optymistą i liczę ze od teraz będą promować spółkę i pokazywać swoją ciężka pracę
  • Re: Wreszcie!!! Nexity!!! Autor: ~Kuku [188.147.33.*]
    Nie no, proszę Cię. Te akcje nigdy nie trafią na rynek, objął je Columbus i pewnie kilku duuużych :) Ta spółka ma świetlaną przyszłość przed sobą. W Karpaczu dzisiaj ciągle mówią o rozwoju elektromobilności, dofinansowaniu dla ładowarek i ogólnie przejsciu na elektryki. Ja się założę, że spółka teraz zacznie pokazywać karty. Teraz po zmianach. Plotki mówią, że są już naprawdę daleko z tematami. Taką kapitalizację to miał Columbus przy cenie 5pln. To zobacz co jest teraz... :) A Columbus nie miał wsparcia takiego jak daje teraz dla Nexity. Sam fakt, że Columbus objął akcje i to aż tyle a nie są ASI. Mogli to zrobić tylko jeśli inwestują w podmiot dający im rozwój ich głównej działalności. Idzie dobre, szybko :)
    Od teraz jest 10mln akcji. Czyli kapitalizacja 236mln zl.
    Trochę sporo jak na firmę, która jeszcze nic takiego nie pokazala. A w szczególności zysków jak na taką kapitalizację. Przy takiej kapitalizacji pare mln netto rocznie powinni zarabiać.

To ze nie zrzucą akcji bo maja lock upy to wiemy, ale z drugiej strony objęli je po 60 gr.... A jest w tej chwili 23zl. Prawie 40x juz zarobili(teoretycznie).
    A tam lockupy, formalności same to jest pewnie rok, prospekt, komisja itd. Poza tym to nie idzie do byle kogo i nigdy na rynek. Columbus wszedł w to grubo. Nie dość, że kasa wpłacona na rozwój plus sygnują ich wszędzie własną i to już całkiem mocną marką. To się zresztą wpisuje w ich biznes. Zobaczymy kto objął akcje bo ci mocniejsi przekroczą pewnie progi. To mi przypomina bliźniaczo sytuację z Columbusem z początków. Tu jeżeli wypali a na to wszelkie znaki na to wskazują to będzie mega, moim zdaniem 1z 3 „nóg” Columbusa. Ale tego dużego, z planów DZ. W nie można by nie wierzyć kiedyś. Ale dzisiaj? Zostawmy ten temat. Póki co to na tym forum spokój, można wymienić poglądy, nie ma czubków. Ale przyjdą razem ze wzrostem zainteresowania i obrotów. Tyle wg mnie ważne: Idzie dobre, szybko...
    Przecież wiadomo kto objął akcje. Wejdź w komunikaty i dokładnie się wczytaj.

Tez uwazam, ze jest wielki potencjał, ale tez sporo niewiadomych.

Dlatego moze byc klapa lub strzal zycia bo taniej to tylko insiderzy kupowali :)
    Tylko strzał ż o ile wszystko wypali a szanse na to aż za duże. Nie pamiętam już cen columbusa za czasów „sprzed” połączeń i przejęć. Jak chcesz to sobie sprawdź. A teraz? Kończę temat i pozdrawiam...
    Po pochwal się tymi plotkami
  • Re: Wreszcie!!! Nexity!!! Autor: ~Kuku [89.64.45.*]
    Wiesz, że plotek ani podejrzeń nie publikuje się bo potem może się okazać, że trafisz i jeszcze ktoś pomyśli, że...
  • Re: Wreszcie!!! Nexity!!! Autor: ~Abcd [31.175.180.*]
    Super! Dzięki za niusa!
    A co do akcji, które tam sobie sami doemitowali, to bym się nie przejmował. Myślę tak samo jak Kuku, że one nie trafią nigdy na rynek, że to rodzaj bardzo korzystnego zabezpieczenia wkładu kapitałowego największych udziałowców. Nexity je być może kiedyś odkupi, albo będą wędrowały pomiędzy grubymi w ramach jakichś kapitałowych przetasowań, możliwe też, że pod przyszłą dywidendę.
    Tak mi podpowiada rozsądek, no i też intuicja. :p
  • Re: Wreszcie!!! Nexity!!! Autor: ~akc [195.210.61.*]
    Lepiej być mniejszą częścią czegoś dużego niż większą częścią nic nie znaczącej spółki. Columbus to bilet dla Everestu do podbicia rynku. Za rok wycena przebije 100 zł.
    Panowie, przecież ja ciagle mówię o czymś innym. Nie mówię o żadnym sypaniu, a o fakcie, ze kapitalizacja spółki od jutra będzie warta 7 razy tyle co dzisiaj.

Dla was to w ogole nie ma znaczenia?
    Albo muszą pokazać 7 razy tyle zyskow/perspektyw, albo kurs wyrównać dzisiejsza i spaść 7 razy...
  • Re: Wreszcie!!! Nexity!!! Autor: ~Kuku [188.146.99.*]
    „ Przecież wiadomo kto objął akcje. Wejdź w komunikaty i dokładnie się wczytaj.” - Cytat z Ciebie. Skoro czytasz uchwały, wiesz kto objał emisję to myślisz, że rynek o niej nie wie? :) Czyżbyś sprzedał akcje? Tesle (zachowując proporcje :)) wyceniano c/z jak? Pogadamy przy kursie 50pln/sztuka everesta. Przepraszam. Nexity.
    A co to za dziwne insynuacje odnośnie akcji?
    Zdejmij różowe okulary i popatrz tez z innej strony.
    Ty widac nawet nie wiesz kto objął akcje, skoro piszesz 'Zobaczymy kto objął akcje bo ci mocniejsi przekroczą pewnie progi.' Chociaż podali to w ostatnich espi.

Nie ma co. Ja tam liczę na dużo wiecej niz jakieś 50zl, ale 50zl będzie już PÓŁ miliarda kapitalizacji.
    Nie tak dawno Ciszewski przerzucił ze swojego portfela czterysta tysięcy akcji wartych onegdaj(zamierzchłe czasy) sześćdziesiąt groszy za sztukę, do portfela swojego holdingu po dwadzieścia dwa złote. Ilość hurtowa, dwa zaprzyjaźnione podmioty
    ...to i cena okazyjna. Ale jednocześnie nowy punkt odniesienia, znak że papier osiągnął przyzwoitą wartość i z niej nie zejdzie. Dla mnie kapitalizacja liczona na papierach objętych dwuletnim lockupem, czyli tak jakby nie istniejących przez długi czas na rynku, nie pokazuje dziś nic. Będziemy się nad tym za dwa lata zastanawiać.
  • Re: Wreszcie!!! Nexity!!! Autor: ~Kuku [89.64.45.*]
    Ooo. Takie wpisy. No panowie.
    Zna ktoś procedury jakie są związane ze zmianą nazwy, tickera i innych danych w gpw? Ile moze to potrwać?
  • Re: Wreszcie!!! Nexity!!! Autor: ~zxc [46.151.143.*]
    https://relacje.nexity.io/spolka-everest-investments-s-a-przeksztalca-sie-w-nexity-global-s-a/?fbclid=IwAR09xwlNvYQGn4KZM9y13GnuN4MVC3USuvhI2KW15g8hz-3B9HWehyaIOIg
  • Re: Wreszcie!!! Nexity!!! Autor: ~Abcd [164.127.238.*]
    Chyba nikt nie wie. No to kolejna biurokratyczna procedura w toku, tym razem krótsza, bo bez udziału sądów, ale KNF pewnie zadbał o to, by nie była zbyt krótka.
    Jeszcze przez jakiś czas będą nas drażnić tym Everestem.
  • Re: Wreszcie!!! Nexity!!! Autor: ~zxc [95.49.16.*]
    W nowych komunikatach już widnieje nazwa NEXITY GLOBAL
    np.
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/NEXITY-GLOBAL-S-A-Otrzymanie-postanowienia-w-sprawie-zarejestrowania-przez-Sad-zmian-Statutu-Spolki-7962705.html

na stockwatchu też
    https://www.stockwatch.pl/gpw/everest,notowania,wskazniki.aspx Niby tutaj everest, ale jak się wejdzie to główna nazwa to Nexity.

• Re: Wreszcie!!! Nexity!!! Autor: ~Abcd [31.0.46.*]
    Właśnie reaktywowali notowania.
    Ale wciąż są tu jakieś problemy. Szyld spółki nareszcie prawidłowy a wyszukiwarka nie znajduje nazwy.
    Wszystko ok.
  • Re: Wreszcie!!! Nexity!!! Autor: dzban [213.238.94.*]
    No i przychody rzeczywiście wzrosły prawie 7-krotnie w III kwartale. W przyszłości zysk netto zacznie wyglądać lepiej bo zacznie działać dźwignia operacyjna.
  • Re: Wreszcie!!! Nexity!!! Autor: dzban [213.238.94.*]
    *prawie 6-krotnie
[x]
NEXITY 4,10% 1,27 2026-01-07 15:59:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.