• Co to za warzywniak ? Autor: ~Berry [80.111.34.*]
    Przeciez no zenada.
  • Re: Co to za warzywniak ? Autor: ~TUP [5.184.203.*]
    No, tak się traktuje ludzi jak już dadzą co się chciało. Potem już nie są ważni. Nie wiem czy macie czas ale zobaczcie jak wyglądała polityka informacyjna spółki i podejście do akcjonariuszy przed 2007 zanim dostali kasę z emisji. Ciekawa lektura.
  • Re: Co to za warzywniak ? Autor: ~AS [77.112.30.*]
    a moze teraz to wyszczeli :)
  • Re: Co to za warzywniak ? Autor: ~TUP [83.18.243.*]
    Może, ale wydaje mi się że ludzi mających dość tej spółki jest tylu + fundusz(e) że zasypią każdy popyt. A ewentualny większy popyt może być tylko ze skupu. A raczej skupującym nigdzie się nie śpieszy oni mogą budować miasteczko 25-30 lat, skupować tak samo. Chodzi tu o atmosferę jaką stworzyli wokół spółki. Przez tyle lat akcjonariusze dostawali w du..., że chyba nikt już nie uwierzy w to, że właściciel chce coś oddać akcjonariuszom. Smutne. Ale jest nauczka na przyszłość by nie wchodzić w takie spółki. Ja jeżeli byłbym na miejscu funduszu i tak by mnie traktowali to wynająłbym sztab prawników, by prześwietlili ten biznesik i zacząłbym od spółki Hlamata.
  • Re: Co to za warzywniak ? Autor: ~AS [77.112.30.*]
    nie obraziłbym sie na skup po cenie księgowej :)
  • Re: Co to za warzywniak ? Autor: ~TUP [46.134.112.*]
    O takiej cenie możecie już zapomnieć. Tu, to daję głowę że maks co to kiedyś może urosnąć to 3-5zł. Zapamiętajcie ten post i jak będzie powyżej 5zł, a dożyję to odszczekam wszystko i już nigdy nie powiem nic złego na tą spółkę. Dziwnie jestem spokojny, że tak nie będzie.
  • Re: Co to za warzywniak ? Autor: ~Zakar [77.111.247.*]
    Cenę księgową też da się zrobić niską wystarczy kilka korekt wycen majątku chyba już zaczynają to robić od galerii w Tychach
  • Re: Co to za warzywniak ? Autor: ~TUP [77.253.183.*]
    Co jak co ale pomimo tego, że delikatnie mówiąc nie pochwalam tego co robi prezes to żeby zejść do księgowej wyceny za akcję np. o połowę czyli do 5 zł to musiałoby się okazać, że Siewierz leży na jakichś radioaktywnych złożach. Chyba że prezio wziął gdzieś kiedyś po cichu jakieś kredyty we frankach
  • Re: Co to za warzywniak ? Autor: ~Zakar [77.111.247.*]
    A jak ma jakieś dziwne umowy podpisane z deweloperami np z Murapolem ...jakieś kary umowne będą.. aż strach pomyśleć do czego można się posunąć :(( tak czy siak w wynikach za II kw. będzie strata 9 mln na wycenie galerii w Tychach już samo to mnie przeraża :((
[x]
ALTA 0,61% 1,65 2026-04-29 16:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.