No, tak się traktuje ludzi jak już dadzą co się chciało. Potem już nie są ważni. Nie wiem czy macie czas ale zobaczcie jak wyglądała polityka informacyjna spółki i podejście do akcjonariuszy przed 2007 zanim dostali kasę z emisji. Ciekawa lektura.
Może, ale wydaje mi się że ludzi mających dość tej spółki jest tylu + fundusz(e) że zasypią każdy popyt. A ewentualny większy popyt może być tylko ze skupu. A raczej skupującym nigdzie się nie śpieszy oni mogą budować miasteczko 25-30 lat, skupować tak samo. Chodzi tu o atmosferę jaką stworzyli wokół spółki. Przez tyle lat akcjonariusze dostawali w du..., że chyba nikt już nie uwierzy w to, że właściciel chce coś oddać akcjonariuszom. Smutne. Ale jest nauczka na przyszłość by nie wchodzić w takie spółki. Ja jeżeli byłbym na miejscu funduszu i tak by mnie traktowali to wynająłbym sztab prawników, by prześwietlili ten biznesik i zacząłbym od spółki Hlamata.
O takiej cenie możecie już zapomnieć. Tu, to daję głowę że maks co to kiedyś może urosnąć to 3-5zł. Zapamiętajcie ten post i jak będzie powyżej 5zł, a dożyję to odszczekam wszystko i już nigdy nie powiem nic złego na tą spółkę. Dziwnie jestem spokojny, że tak nie będzie.
Co jak co ale pomimo tego, że delikatnie mówiąc nie pochwalam tego co robi prezes to żeby zejść do księgowej wyceny za akcję np. o połowę czyli do 5 zł to musiałoby się okazać, że Siewierz leży na jakichś radioaktywnych złożach. Chyba że prezio wziął gdzieś kiedyś po cichu jakieś kredyty we frankach
A jak ma jakieś dziwne umowy podpisane z deweloperami np z Murapolem ...jakieś kary umowne będą.. aż strach pomyśleć do czego można się posunąć :(( tak czy siak w wynikach za II kw. będzie strata 9 mln na wycenie galerii w Tychach już samo to mnie przeraża :((