• Jesteście żenujący. Autor: ~eh [89.64.0.*]
    Od tygodni męczycie bułę, że jest "za tanio", że już już pociąg odjeżdża i inne smęty.
    Wtopiliście, przyznajcie to przed sobą. Tu się będzie kręciło +/-3 zł miesiącami i módlcie się, żeby nie było poważniejszego zjazdu, gdyby nagle okazało się, że z kredytami frankowymi jest gorzej niż wszyscy zakładają.
    Przypominam wam - w grudniu 2019 Millennium miał ponad 40% całego portfela hipotek we franku... To się magicznie nie rozpłynęło, choć tak, udział (zakładając stały kurs) będzie malał dzięki sprzedaży nowych kredytów i zwiększaniu puli.
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/Ktory-bank-ma-najwiecej-kredytow-frankowych-7782630.html

tymniemniej Millennium, obok Getin, to najsłabsze z dużych banków. Głównie przez praktyczny brak liczącego się ramienia korporacyjnego. Spójrzcie na aktywa - każdy bank jest obecnie nadpłynny, ale w Millennium to szczególnie widać. Próbują, ale nie udaje im się poprawić wskaźnika L/D, żeby był blizej 100%. Dodajcie do tego akwizyjcję Eurobanku w praktycznie najgorszym możliwym momencie i naprawdę nie ma podstaw, biorąc pod uwagę toksycznosć aktywów, na liczenie, że coś tu się odpali.Po koronie - jak najbardziej, ale to kwestia miesięcy, nie tygodni jak pisałem.

Tak wiec skończcie smęcić, trzymajcie, lub sprzedajcie ze stratą, ale nie męczcie już ludzi swoimi opiniami, bo jak zajrzę tu w październiku to jestem pewien że będę widział tych samych frajerów co od miesięcy piszą "zaraz odjedzie".

Miłego dnia ;-) 
  • Re: Jesteście żenujący. Autor: ~koks [178.235.190.*]
    Zara odjedzie , na bank
  • Re: Jesteście żenujący. Autor: ~Lana [37.47.140.*]
    Tak wspaniały artykuł z 2019 r. ŻENADA !!!
    Zapominasz koleżko o przedawnieniu roszczeń. Kredyty frankowe przez ostatnich 10 lat już nie są udzielane.
    Zaczyna się przedawnienie roszczeń wobec banków. Zarobią więcej niż stracą. UWIERZ mi. Siedzą przy tym mądrzejsi od Ciebie i mnie i innych!!!
    Ile jest pozwów wobec Millennium? Nie wiesz... A pierdzielisz farmazony... NIEWIELE...!!!
    bo:
    1) koszty pozwu I i II instancji, ew. Sąd Najwyższy, aż do prawomocnego wyroku min. 30.000 zł (raczej więcej) + prowizja od uzyskanych korzyści (od 15 do 35%) Czyli aby wygrać w sądzie unieważnienie kredytu koszt Kancelarii Prawnej 30.000 zł + średnio 15% odzysku (25.000 zł) = 55.000 zł tyle trzeba dać prawnikowi.
    2) Jeśli wygrasz, a to nie jest zagwarantowane, bankowi musisz oddać resztę kredytu, średnio ok. 200.000 zł
    Czyli musisz mieć 255.000 gotówki, jeśli chcesz walczyć z Bankiem.

KOGO NA TO STAĆ ????

Po drugie Bank ma wartość ok. 3 zł, podczas gdy wartość akcji przekracza 7 zł.
    JAK MYŚLICZ - DLACZEGO ????

Koszty złych kredytów są uwzględnione w odpisach Banku i mogą mieć jedynie i wyłącznie pozytywny wpływ na sytuację Banku, gdyż jeśli nie będzie wielu unieważnień umów frankowych - kasa wróci "do obrotu" w Banku (teraz jest "zamrożona").

WIĘC PRZESTAŃ PIERDZIELIĆ...

Albo idź do szkoły bankowej .

Chyba, że skupujesz i chcesz wystraszyć ulicę i groszołapów - to ok.
  • Re: Jesteście żenujący. Autor: ~sadert [37.47.140.*]
    Dodałbym, że mimo odpisów m in. na złe kredyty Millennium ma 108.000.000 zł ZYSKU.!!!!
    Więc nic tu nie rąbnie, chyba że spekulanci wydymają groszołapów i ulicę i zaniżą sztucznie kurs.

GPW = SZULERNIA...!!!!

Na GPW cena akcji nie zależy od sytuacji spółek, ale od spekulantów. Wystarczy się umówić na skup danej spółki i idzie w górę cena (czasem w 2 godziny rośnie o 150%, a czasem więcej) - to widzę z obserwacji w aplikacji Supermakler. Czasem jak JSW strata ponad 500.000.000 zł a rośnie kilka procent w kilka chwil. Taki Amrest ostatnio ogłosił straty większe niż kiedykolwiek w historii, a cena wzrosła o 25%... Takich przykładów (pompowanych balonów) jest na GPW wiele. Myślę, że z tą tezą wszyscy się zgodzą.
    Zobaczcie na Aliora (STRATY jak SMOK) a rośnie. Na jakiej podstawie pytam? Zobaczcie Handlowy - rośnie, a straty największe z wszystkich banków.
    I co mądrala o tych bankach napisze...?
    Rośnie bo ma mało kredytów frankowych, Większych bzdur nie czytałam...
  • Re: Jesteście żenujący. Autor: ~DonCiccio [31.0.176.*]
    Masz rację.
[x]
MILLENNIUM 2,42% 19,04 2026-05-22 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.