Zdałem sobie z tego sprawę, ze przez to ze się nie ukrywam specjalnie z moim wpisami, a szturcham tutaj dużego gracza jakim jest PlayWay to mogę mieć przez to rzeczywiście kłopoty, zwłaszcza jak pisze szybko i ogólnikowo oraz dałem się wpędzić w spirale hejtu, bo cały czas bylem atakowany za jakikolwiek krytyczny wpis.
Moje wpisy nie są żadna rekomendacja, ani nie zachęcam, ani nie zniechęcam do kupna akcji. Wszystko co do tej pory pisałem, miało na celu zmusić do myślenia i zwracania uwagi na raporty i informacje płynące ze spółki. Nie chce wyrządzić nikomu krzywdy, nie kieruje się tez osobista chęcią zysku ani sławą. Sam posiadałem akcje CFG i je sprzedałem, bo uważam, ze do tej pory dostajemy informacje, które moim zdaniem nie do końca odzwierciedlają to co się tam teraz dzieje.
Do jednego z moich wpisów zrobiłem sprostowanie i chciałbym powtórzyć - oficjalnie CFG jest współwydawca BoE i według raportów ESBI odbył się tez Game Jam, na którym doszło do wyłonienia trzech projektów- w momencie tworzenia posta, kiedy negowałem odbycie się game jam, nie sprawdziłem tych informacji i bazowałem na mojej (nie)wiedzy z tamtego okresu. Co do nowej spółki zajmującej się telemetria, nie było do tej pory informacji, ale może to będzie któraś z tych dopiero przejętych spółek?
CFG czekają nowe premiery pod koniec tego roku, zobaczymy jak będą wyglądały i kiedy faktycznie się pojawia. Przedwczesna spłatę pożyczki uważam za błąd i niedobry znak od strony głównego udziałowca, aczkolwiek nie polecam załamywania sie, bo CFG cały czas otrzymuje wsparcie od PlayWay (Prezesi obydwóch spółek wielokrotnie do podkreślali). CFG mogło upaść, w sumie po co było je ratować, a jednak PlayWay wyciągnął do spółki pomocna dłoń i jakoś udało się odbić od dna. Co do wydawanych gier i obecnej sytuacji muszę przyznać, ze jestem sfrustrowany, moim zdaniem, niewielka ilością konkretów, ale może być i tak ze nagle wysypie się kosz z nowinami, jak będziemy bliżej premier...
Za osobiste przytyczki w stronę adameczka i innych użytkowników oraz prezesa chciałbym przeprosić. Wszystkie stwierdzenia na temat ich osobistej sytuacji życiowej nie są mi znane i miały na celu obrazę ich uczuć za co przepraszam.
Podsumowując, wszystko co do tej pory napisałem, pisałem według mojej wiedzy na dany moment i bez konkretnego celu.
Słuchajcie co mówi prezes, starajcie się nie kupować akcji impulsywnie bazując na forach internetowych. Trzymajcie kciuki, żebym nie miał racji i żebym faktycznie nie dostał wezwania do sadu, bo muszę przyznać, ze czasami się zagalopowałem w moich ocenach i opiniach.
Zapomniałem dodać w moim poście, ze nieprawdziwe jest tez stwierdzenie, ze CFG nie zrealizowało żadnej obietnicy od 2018 roku. Bez jakiejś wnikliwej analizy wiadomo od razu ze nie mam racji i jest to ogólnik. Na pewno udało się zrealizować cześć zamierzonych celów.
To samo dotyczy kanałów Discord odnośnie ACS i HFC. To co publikowałem to moja subiektywna opinia temat przebiegu prac. Moim zdaniem nie ma tam za dużo materiałów, ale jak się to mówi, jeden uzna ze to dużo, inny ze mało. Polecam sprawdzić samemu i wyrobić sobie opinie samemu.
Dobra nic nigdzie nie będe zgłaszał ale szczerze miałem zamiar dzisiaj wysłać (ale najpierw chciałem zobaczyć jak się zachowasz) odnośnie BOE było podane na czacie poraz pierwszy potem w aktualnościach 2 razy i kilka razy wałkowane na forum nie pisz więcej niesprawdzonych mocno naciąganych informacji i tyle mnie osobiście boli jak kurczy mi się porfel a nie mam tu śmiesznych 100tyś :) wypij melise i wyluzuj
Sprawa twoich wypowiedzi została zgłoszona do już parę dni temu. Powodzenia tyle Ci napiszę. Nie chodzi tu wolność wypowiedzi ale szkalowanie ludzi czego ja nie znoszę.
Trudno, czasu nie wrócę. Obejrzałem sobie film "Hejter" i stwierdziłem, ze w niektórych moich postach się po prostu nie postarałem i dałem się wyprowadzić z równowagi forumowiczom i prezesowi...a powinienem był patrzeć na chłodno i nie dać się ponieść emocjom. Tak jak pisałem, jak coś pomieszałem to nieświadomie albo przez pospiech, ale na pewno nie dlatego, ze chciałem komuś dokopać...to na prawdę jest ostatni wpis...bo już za duzo czasu mi zjada ta cal sprawa, a sam nie mam akcji i tak...wiec...
Analizujcie, oceniajcie ale przede wszystkim myślcie samodzielnie....
Człowieku, gdyby KNF miał się interesować takimi pierdołami, to rzeczy, które się tu działy po odejściu całego zespołu, na pewno by wpędziły zarząd w duże kłopoty. Było sugerowanie, że istniał więcej, niż jeden zespół, unikanie faktu, że absolutnie cały zespół odszedł. Także pisanie o ostrożności, które uskuteczniasz, nijak się ma do takich przekrętów.
To na prawdę ostatni mój wpis, chciałbym żeby to było jasne, dlaczego wycofuje się z dalszego pisania na forum.
Tu nie chodzi o KNFy i inne sprawy, bo tak jak podkreślałem wielokrotnie, nikogo do niczego nie namawiałem, ani nie pisałem kłamstw w celu osiągnięcia jakichkolwiek korzyści. Piszac na publicznym forum trzeba mieć na względzie, ze trzeba uważać z używaniem ogólników i sprawdzać info, bo teraz patrząc na moje wpisy widzę, ze bylem momentami zbyt radykalny i niedokładny. A nie sprawdzając do końca info co do dwóch punktów do których się odniosłem, przez nieuwagę niepotrzebnie dołożyłem się do mącenia wody, a tego tutaj nikt nie potrzebuje, bo sytuacja i tak jest mocno zamglona....Jest to publiczne forum, zrobiłem błąd, chciałem go sprostować. Co do reszty info, polecam sprawdzać wszystko i czytać samemu i nie wierzyć NIKOMU na forum, nawet mi, bo jak widać, nawet poświęcając czas na czytanie sprawozdań i reasearch można zrobić błąd.
Dodatkowo, uświadomiłem sobie po prostu, ze zrobiłem błąd atakując niektórych osobiście, wiec zachowałem się jak typowy internetowy troll...co było zupełnie niepotrzebne i dziwie się w sumie, ze przeszło przez moja klawiaturę i moderacje...
Fajnie się pisało, swoje powiedziałem, nie ma co dalej roztrząsać...na prawdę nie będę tutaj rozdzierał szat, ani robił z siebie męczennika, po prostu te przepychanki na forum zaszły za daleko i tyle i nie chce mi się spędzać na to kolejnych godzin...zobaczymy w Q4, kto wróci na tarczy. dobranoc