Zaklinanie rzeczywistości i życzeniowe myślenie dobre jest do pisania bajek, nie do inwestowania na giełdzie. 5 zl mammy gwarantowane, a wystarczy, że RPP rzuci hasło - koniec dodruku wyimaginowanego pieniądza, panika na całym rynku będzie taka, że i 3 zl realne. A jeśli jakiś "bystrzak" ma inne zdanie, niech się wstrzyma z komentarzem na 2-3tyg. zobaczy ile warte są jego zdolności intelektualne.
Nie mam czasu na tego typu dziecinne argumenty, więc odpowiem tylko raz! Jeśli ktoś podejmuje inwestycyjne decyzje, na bazie AT ustawionej nie na własnoręcznie wprowadzonych parametrach, tylko wierzy w cudzą i darmową chęć wykonania pracy za niego, to pewnie też stosuje się do zaleceń pasków informacyjnych z TVP. Myśleć Ludzie, bo pójdziecie w skarpetach..
Drogie trolle, proszę, nie naganiajcie na spadki bo to i tak już nie podziała. Trzeba było kupować kilka miesięcy temu, a nie teraz skamleć żeby wpadło taniej kilka akcji :)
Mistrzuniu kupiles taniej to brawo. Teraz jakis jelonek musi chciec kupic drozej, a jak widac na zalaczonym obrazku nie chce. Wiec siedz cicho bo zostaniesz z papierem
Dnia 2020-08-19 o godz. 14:53 ~OLO napisał(a): > Nie mam czasu na tego typu dziecinne argumenty, więc odpowiem tylko raz! > Jeśli ktoś podejmuje inwestycyjne decyzje, na bazie AT ustawionej nie na własnoręcznie wprowadzonych parametrach, tylko wierzy w cudzą i darmową chęć wykonania pracy za niego, to pewnie też stosuje się do zaleceń pasków informacyjnych z TVP. > Myśleć Ludzie, bo pójdziecie w skarpetach..
kilka spółek i na każdej są dobrzy wujkowie , którzy gwarantują że pójdziemy/pójdę ja też w skarpetkach bez butów ,mam trochę miedzi /trochę growych , trochę energetyki i medycyny ,już kilka miesięcy temu miała być padaka , a to jakoś się kręci i daje zarobić raz mniej raz więcej ,no i co ty wujaszku na to.
Przypominam się jedynie i daje tydzień na realizacje zapowiedzi z mojego tytułowego wpisu. Wtedy też odniosę się do wszystkich obśmiewających mnie "bystrzaków". Szykujcie się, będzie bolało!
OLO, jakieś argumenty? Wypowiadałeś się jakiś czas temu. Teraz spada i wracasz do wątku. Ja powiem, że jutro będzie śnieg i w grudniu, gdy spadnie, to wszystkim to przypomnę jaki byłem mądry. Dziecinne. Skoro uważasz, że spadło, to kupuj lub nie zawracaj głowy.
Olo... Dokupowałem wczoraj i dzisiaj... A jak spadnie do twoich życzeniowych 3 zł też dokupię... Mam kasę i dużo czasu... Nie inwestuję pożyczonych... Więc nie strasz... Cierpliwość to cnota...
Tik, tak, tik, tak, tik, tak.... czas mija nieubłaganie i żadne zaklinanie rzeczywistości nie zatrzyma nieuchronnego! ... tik, tak, tik, tak, tik, tak...
Dnia 2020-09-08 o godz. 12:25 ~Qub20 napisał(a): > Szef ciśnie w DM a pod presją to tylko takie głupoty możesz wypisywać. Tik tak i wylatujesz z roboty. A rozumu to ty nigdy nie doscigniesz
Skąd ta frustracja? Zazdrościsz ,że jestem bystrzejszy od Ciebie i od 3 tyg precyzyjnie informuję ludzi co się stanie? Przywyknij, bystrość, to przywilej nielicznych, którego nigdy nie uświadczysz.
Dnia 2020-09-08 o godz. 13:58 ~Qub20 napisał(a): > Jesteś bystry jak woda w zamulonym stawie. Masz rację, że to domena nielicznych. Doceniam szczerość.
Współczuję Ci i kończę przepychanki.
No cóż, "słowo stało się ciałem", plan minimum osiągnięty precyzyjnie co do poziomu i terminu. Jeśli ktoś skorzystał, ... nie ma za co. A Tym wszystkim, którzy mnie obśmiewali, daruję, rzeczywistość obśmiała Was wystarczająco.
Jeśli jest na tym forum choć jedna osoba rozumiejąca moje poprzednie wpisy,( po odpowiedziach na nie, wątpię) informuje ją, że plany bajkopisarzy o dużych wzrostach, zostaną boleśnie zweryfikowane. Na moje oko, mamy względnego spokoju na rynkach nie dłużej niż 3tyg. Choć osobiście oczekuję zamieszania szybciej.
Mimo napływających przez kilka miesięcy pozytywnych informacji o spółce, weszliśmy w średnioterminowy trend spadkowy. Jeśli taka nawałnica dobrych danych nie była wstanie wyciągnąć kursu na nowe szczyty, ani nawet utrzymać go przy górkach, co się stanie z kursem, gdy braknie pozytywnych info, pojawią się słabsze lub otoczenia się załamie? Indeks NCI szykuję się do głębokiej korekty.. Myślcie mądrze o swoich pieniądzach! Tik, tak, tik, tak...
Nie kwicz świnko bo nikogo to nie wzrusza ... Jak spadnie to znów się dokupi... Cierpliwość to słowo klucz na tej spółce.... Inwestuj a nie licz na szybki zysk ..
Nie kwicz świnko bo nikogo to nie wzrusza ... Jak spadnie to znów się dokupi... Cierpliwość to słowo klucz na tej spółce.... Inwestuj a nie licz na szybki zysk ..
Milutki, Ty to widzę jesteś z tych bystrzaków, co dwa razy cięte i dalej krótkie? Choć pewnie i tak nie zrozumiesz, jak wszystkiego co dotąd pisałem.
Dnia 2020-10-01 o godz. 10:31 ~Millutki napisał(a): > A ty OLO jesteś pewnie z tych co CD projekt kupowali po 63 grosze a sprzedawali po 460 złotych...
Niestety nie Millutki. Gdyby tak było, nie prowadziłbym rozmów w tak niedorzecznym miejscu jak forum Bankiera, na tak absurdalne i oczywiste tematy jak obecnie. Oczywiste, a jak widać i tak niewielu je tu rozumie. Poziomy przełomu 1 i 2 kwartał 2021r pokażą, jak bardzo nie rozumieliście tego o czym pisze.
Olo, przestań farmazony opowiadać. Biorac pod uwagę ilość premier, mocne tytuły jakie ma w tym roku to tutaj nie ma szans mówić spadkach. Szykują się mocne wzrosty które rozpoczną się po ukazaniu wyników za kolejne kwartały które będą coraz lepsze. Twoja wypowiedz nie ma nic wspólnego z racjonalnymi argumentami. Każdy kto ma choćby podstawową wiedzę o rezultatach, planach qubicgames śmieje się z Twoich wypowiedzi. Ile dostajesz za pisanie posta i ciągniecie wątku??
Tak serio-zastanówcie po co ktoś miałby siać ferment jeśli nie stoi za tym wymierna korzyść. Oczywiście Olo jest opłacany przez kogoś komu zależy na tendencjach spadkowych i dokupywania akcji w atrakcyjnej cenie. Inaczej egzystencja Ola na tym forum sensu nie ma.
Peace
Dnia 2020-10-01 o godz. 14:17 ~Qub20 napisał(a): > Czyli płatny troll
Czy troll przestrzega zawczasu przed nieuniknionym?
Nie wiem czy to zwykła głupota, czy wypieranie rzeczywistości, ale obie postawy są karygodne. Jeśli chcecie pokazać co potraficie, zróbcie to co ja na tym wątku, czyli precyzyjnie określcie kierunek, zakres i czas ruchu. Ja już pokazałem, że to potrafię i to bardzo precyzyjnie. Jeśli czytacie ze zrozumieniem, przeczytać powyższe moje wpisy i prześledzić zachowania kursu. Sprawdza się co do joty.. Jeśli jesteście jedynie miernotami, które potrafią obśmiewać i przypisywać przymiotniki, to współczuję, ale takie zachowanie nie zmieni Waszej kiepskiej sytuacji. Żeby popsuć dodatkowo krytykantom humor, otwarcie informuję, że nie dalej, niż w okolicach 2 kwartału w przyszłego roku, odkupię bardzo tanio Wasze akcje, gdy Wasze mądrości zostaną obśmiane przez rzeczywistość, a Wasze miałkie psychiki rzeczonej rzeczywistości dźwigać nie będą wstanie. Podkreślam, bardzo tanio.
Gdyby jednak na tym wątku, milcząco bywał ktoś rozsądny, to podpowiadam mu, że wczoraj była trzecia i ostatnia próba sforsowania poziomu 7zł, oczywiście nieudana, bo wszystkie były skazane na niepowodzenie. Dyrygent całej branży, dał dzisiaj wystarczający sygnał, by nie mieć złudzeń.
Na CIGu też był taki sobowtór OLO, nazywał się @Arek i miesiącami wypisywał jaki to on jest,, mondry '' że należy do tej dziesiątki procenta na giełdzie którzy zarabiają, twierdził że CIG zbankrutuje, że nigdy powyżej 1 zł nie będzie, ja wyszedłem na chwile z akcji zamierzałem wrócić na początek lata bo obstawiałem wbrew Arkowi że akcje pójdą w górę, spóźniłem się o 2 dni, akcje wywaliło w niedługim czasie ponad 2 zł a o Arku słuch zaginął ...
Oczywiście trudno się zgodzić z tak ostra krytyka autora wątku i jest ona nieuzasadniona w takim zakresie aczkolwiek QUBIC faktycznie jest spółką która rozwija się dużo dużo wolniej niż by mogła. Źle nie jest ale dobrze też nie jest. Opieranie całego biznesu na gierkach sprzedawanych za 1.99$ ....ok efekty tego widzimy na kursie. Jeden DEX który kariery nie zrobił wielkiej bo nie mógł zrobić. Takich DEXow powinni mieć 10 i wydawać je co miesiąc. Żadnych gier własnych w produkcji nawet w realnych planach. Żadnych remakow tak jak robi to Forever En co jest naprawdę niezłym pomysłem. A QUBIC....nie robi swoich gier,nie robi remakow i tylko opiera się na portach na Switcha malutkich gierek . Jedyne co to kombinacje na akcjach innych spółek dają im jakieś wymierne efekty. Tak to się nie da chyba wielkiej kariery zrobić. Dlatego na podstawie tego co oni robią ten kurs jest w górnych granicach ich możliwości. Pod co ma rosnąć? Inne spółki produkują gry, wkładają ogrom pracy żeby wymyślić fajna grę zrobić ją i sprzedać więc ten wysiłek jest nagradzany jeśli to wszystko się zgra i zaskoczy a tu spółka idzie na łatwiznę, trzepie porty nic nie znaczących gierek które później rozdaje za darmo. Ok taka strategia marketingowa może i dobre ale to cały czas są drobniaki. QUBIC zbiera drobniaki jakieś grosze a inne spółki w tym czasie robią jakiś prymitywny symulator zarabiając na tym 10 x więcej i o to w tym wszystkim chodzi. Gdyby podpisali umowy na zrobienie portów jakiś dużych gier...np dogadali się z jakimiś polskimi studiami CIG FARM51 i inne tak żeby te gry były chociaż z 2 ligi to byłaby szansa na 20....30 zł ale na tych gniotach to dojdziemy max do 10zl .
To, że groszowe gierki i że głównie portują to jeszcze nic złego. To może być całkiem spoko model biznesowy, zwłaszcza na tak rosnącym rynku. Pytanie ile oni z tych groszy mają dla siebie, bo tego jakoś nie mogę się doczytać
Mhm tak czy inaczej jesli portuja głownie gry , ktore pozniej sprzedaja za 1,99 $ to nawet jesli maja 50% z tego to jest dajmy na to 1 $ od sztuki.....a jeśli zaczeliby portować gry duże, oczywiscie trudniejsze do ogarnięcia to mogluby je sprzedawac po 19,99 czy 29 $ i wówczas 50% to jest dajmy na to 10 czy 15 $ ...a czy ten nakład sily, środków, energii, know how jest 10-15 x wiekszy ? .... Tez mi sie srednio podoba ten ich model biznesowy....swiat ucieka do przodu a oni tkwia w miejscu troche.
Koncert obłędu i fantazji na forum trwa, więc dla otrzeźwienia, ale bez marnowania czasu na mnożenie oczywistych argumentów przypominam. Czas płynie nieubłaganie, tik, tak, tik, tak...
Jak się nałoży daty twoich postów na forum na wykres NCIndex to widać pewną, ciekawą zależność. Mylę się zakładając, że reprezentujesz spółdzielnię, która kupuje poniżej 6, a oddaje poniżej 7?
Dnia 2020-10-28 o godz. 11:16 ~gem napisał(a): > Jak się nałoży daty twoich postów na forum na wykres NCIndex to widać pewną, ciekawą zależność. > Mylę się zakładając, że reprezentujesz spółdzielnię, która kupuje poniżej 6, a oddaje poniżej 7?
Mogłoby się wydawać, że poziom absurdu osiągną szczyt na tym wątku, po czym okazuję się, że niestety nie. Odp. na pytanie: mylisz się, reprezentuję jedynie zdrowy rozsądek i zrozumienie tematu, w przeciwieństwie do 95% uczestników takiego forum, którzy formułują oczekiwania.
gem, naturą trola jest to, że pojawia się tylko wtedy kiedy jego bezsensowna teoria się sprawdza. Dlatego też trol będzie ignorował to, że w międzyczasie kurs rósł. Ważne dla niego jest jedynie to, że kiedyś napisał "będzie spadać" i w końcu kiedyś doszło do spadku. Polecam po prostu ignorować. Takich jak on było tu pełno w granicach 1 zł. I tak jak oni, ten trol też zniknie jak kurs wróci na prawidłowe poziomy.
Pozwolę sobie nie zgodzić się z twoją tezą. Dla mnie szczyt absurdu miał miejsce 2020-10-01 o 18:02 w twoim wpisie, gdzie zapowiedziałeś dumnie odkupienie akcji po bardzo niskiej cenie w okolicach 2Q/21. Pomijam całkowicie horyzont czasowy ale biorąc pod uwagę obecną sytuację makro nikt poważny nie siliłby się na takie konkluzje. Co więcej, piszesz tylko w trakcie korekt przypominając, że będzie spadać i czekasz na tanie akcje. To jest właśnie szczyt absurdu. Posiadacz "wiedzy tajemnej" pojawiłby się dopiero w momencie ziszczenia się jego prognozy i zrealizował planowany zakup. I wreszcie na koniec - czas odpowiedzi na mojego posta sugeruje, że siedzisz tu cały czas i na pewno nie z nudów, bo do 2Q/21 jeszcze sporo czasu. Checkmate!