• Airway a Milestone Autor: ~dr_wezol [37.47.185.*]
    Nakupiłem Airwaya pod FDA i dorzuciłem Adiuvo.
    Podobieństw do Milestone nie trzeba wskazywać - jak duet AA urośnie kilkaset procent, to może my też ruszymy
  • Re: Airway a Milestone Autor: ~dr_wezol [83.168.117.*]
    Airway & Adiuvo rosną zgodnie z planem. Na wątku Airway trwa podkreślanie wagi otrzymania FDA dla ich urządzenia (i słusznie) to ja jednak przypomnę:

1. Milestone ma FDA - jak Airway.
    2.Milestone ma wyjątkowe urządzenie - jak Airway.
    3. Pierwsze urządzenia Milestone pracują w szpitalu włoskim - jak u Airway.
    4. Liczba przypadków, w których urządzenie Milestone może być wykorzystane daleko przekracza liczbę takich przypadków u Airway.
    5. Urządzenie Milestone przeszło bardzo pomyślnie wszystkie testy na rynku amerykańskim. Urządzenie Airway takie testy dopiero przejdzie.
    6. Jak zapewnia zarząd Milestone, są na końcu rozmów z amerykańskimi szpitalami - Airway to dopiero czeka.
    7. Kapitalizacja Milestone jest już niższa od Airway.
  • Re: Airway a Milestone Autor: piotrek_ [5.173.136.*]
    Otóż to!
    MedApp też pewnie wystrzeli podobnie.
    Wszystko warto brać jak jeszcze jest cicho :)
  • Re: Airway a Milestone Autor: ~milos [83.28.220.*]
    Sorry doctore, nie przeczytalem Twojego wpisu "raport i kw." na temat spółki i chyba powielilem informacje dotyczące spółki. Mamy jednak podobne zdanie Trzymać akcje.
  • Re: Airway a Milestone Autor: ~milos [83.28.220.*]
    Hi! Doctore, Dawno mnie tu nie bylo i jak wszyscy nie jestem szczęśliwy z tego jak zachowuje się kurs MM. Postanowiłem jednak spokojnie poczekać na rozwój sytuacji, kilka dni temu wróciłem do przegladania informacji na temat spółki. Najnowsza wiadomość to taka,ze 17.08 odbyla się konferencja po wynikach za II kw, wzięli w niej udział najważniejsze osoby związane ze spółką, Jak wiadamo wyniki są generalnie sporo gorsze niż rok temu, wynika to jednak z tego,że w czasie COVID 19, wszystkie spółki medeczne nie związane bezpopśrednio z epidemią ucierpiały. Zatrzymało to też MLSS w rozwoju komercyjnym Compuflo, ale wyniki kliniczne potwierdziły,co najwazniejsze bezpieczenstwo, dokladność i ekonomiczny aspekt urzadzenia, wygląda,ze kwestią czasu jest tylko kiedy bedzie podstawowym narzedziem w anastezjologi nie tylko w znieczulenia zewnatrzoporowych ale rownież w dostawowych i być może w w botoksie. zwięszyła się liczba szpitali gotowych testować Compuflo. Gorszy wynik finansowy to wynik Wand działu odpowiedzilnego za stomatologie,ktora szczególnie odczuła kryzys zwiazany z COVID 19.Firma zostala jednak dofinansowana i ma ponad 19 mi. gotowki na dalszy rozwój. generalnie nie jest żle, a wszystko co najlepsze przed nami. Przy okazji Maxim Group podniósł Gets a Buy Rating do 4$. Pozdrawiam wszystkich cierpliwych.
  • Re: Airway a Milestone Autor: ~waldix [79.190.51.*]
    jak skomentujesz: https://www.bankier.pl/wiadomosc/Zarzad-Airway-Medix-sprzedaje-akcje-7947184.html
    ???

widać, że te spółki zarządy kompromitują. Oceniłeś jakie pakiety sprzedali?
    Masz wysoki status na tym forum, więc co piszesz jest odbierane prawie jak rekomendacja, a tu generalnie wtopa.
  • Re: Airway a Milestone Autor: ~Deso [37.47.252.*]
    Z pełnym szacunkiem Panowie,
    ale uważam, że to nie jest forum do pisania nt. Airway i innych spółek. Dobra akcja z tą sprzedażą akcji insiderów. Widać "wiarę" w spółkę. Wiele osób zawiśnie na haku. Zwykła spekulacja.
    Dnia 2020-08-20 o godz. 16:44 ~waldix napisał(a):
    > jak skomentujesz: https://www.bankier.pl/wiadomosc/Zarzad-Airway-Medix-sprzedaje-akcje-7947184.html
    > ???
    > >
    > > widać, że te spółki zarządy kompromitują. Oceniłeś jakie pakiety sprzedali?
    > > Masz wysoki status na tym forum, więc co piszesz jest odbierane prawie jak rekomendacja, a tu generalnie wtopa.

Nie wiem, czy to do mnie ta uwaga, ale się ustosunkuję jako założyciel tego wątku.

To, że pani z zarządu Airway sprzedała garść akcji, to nie problem, gorzej z tym drugim komunikatem. Nie będę powtarzał tego, co gdzieś pisałem - w zasadzie w przypadku każdej spółki w USA rosnącej ostatnio z "branży covid" tez mieliśmy sypanie akcjami przez zarząd po mocnych wzrostach, co nie przeszkadzało tym spółkom rosnąc dalej.

Oczywiście - nie mamy pewności, że tak będzie w przypadku Airway. Tu można snuć różne scenariusze, ale je pozostawię dla siebie. Ja zrobiłem tak - sprzedałem Airway (z dużym zyskiem), zredukowałem Adiuvo. Airway sprzedałem nie dlatego, że nie wierzę w sukces spółki, ale dlatego, że przewiduję kolejne komunikaty o sprzedaży akcji - już jutro.. Jak się to uspokoi, może kupię znowu. To może być już za dzień - dwa/ Ale może za miesiąc.
    Adiuvo dużą częśc zostawiłem, bo być może trzymanie akcji spółki matki ma w tym przypadku większy sens. Może być tak, że Airway stanie w miejscu, a Adiuvo teraz będzie rosło - jak ludzie uznają, że pozostałe spółki z portfela mają podobne szanse na sukces jak Airway. Sprzedaż akcji Airway- przez kogokolwiek - nie powinna w zasadzie negatywnie wpływać na kurs Adiuvo. Ostatecznie Adiuvo- wczesniej czy później - też będzie sprzedawać akcje Airway. Pytanie, po jakiej cenie.
    A jak nie będzie komunikatów o sprzedaży akcji samego Adiuvo- pewnie będę dobierał. Byc może już od jutra.

Tu mamy wątek Milestone. Napiszę tylko tyle - przy wszystkich podobieństwach Airway i Milestone mamy jedną zasadniczą, ważną różnicę - na Milestone mamy pewność, że główny akcjonariusz, czyli Milestone Scientific nie sprzeda na NewConnect nawet jednej akcji. Przypuszczam, że tak się nie stanie nawet gdyby cena wynosiła np. 200 zł za akcję. Może inaczej byłoby na głównym parkiecie GPW, ale tam na razie nie jesteśmy. Może będziemy niebawem.

Wiele razy to podkreslałem, zrobię to raz jeszcze - niski FF w większośći przypadków jest sprzymierzeńcem drobnych inwestorów. Myślę, że w przyszły wtorek przekonamy się o tym wyraźnie na Carpathii przy okazji debiutu GenXone.
    Pisałem wielokrotnie, że liczę tu, na Milestone Medical, na zarobek o wiele wyższy niż na Milestone Scientific. To jest - moim skromnym zdaniem - przypadek podobny właśnie do Carpathii- koniec końców lepiej będzie mieć akcje spółki córki z niskim FF, a nie spółki matki, która teoretycznie trzyma łapę na wszystkim ale ciężar FF nie pozwoli jej na taki wystrzał kursu jak lżejszej córce.
    Pozdrawiam. Zyczę sukcesów.

• Re: Airway a Milestone Autor: ~bialy2727 [37.30.26.*]
    dr kto przez ostatnie sesje winduje kurs w górę ?
  • Re: Airway a Milestone Autor: ~dr_wezol [37.47.179.*]
    Dnia 2020-08-23 o godz. 12:16 ~bialy2727 napisał(a):
    > dr kto przez ostatnie sesje winduje kurs w górę ?

Mała zmiana, przy takich małych obrotach - każdy mógł kupić te parę akcji.

Airway to ciekawy przypadek - spółka podaje, że ma FDA, przyznaje, że czekają ją testy w USA i mimo to- kilkaset procent do góry przy milionowych obrotach.
    Milestone z FDA, PO WSZELKICH MOZLIWYCH TESTACH, Z UDOWODNIONYM KORZYSTNYM WPLYWEM EKONOMICZNYM DLA NABYWCÓW a mimo to praktycznie bez obrotów.

Przewagę Airway ma tylko jedną - ich urządzenie ma większy związek z pandemią.
    Ale ostatecznie o urządzeniu Milestone zarząd też pisze tak:
    Jesteśmy na późnym etapie rozmów z wieloma najważniejszymi szpitalami w USA. Ponadto technologia CathCheck ™ dobrze się sprawdziła, biorąc pod uwagę jej zdolność do zminimalizowania kontaktu między pacjentem a lekarzem, co jest szczególnie ważne podczas COVID-19 Co ważne, system znieczulenia zewnątrzoponowego CompuFlo® jest w pełni zweryfikowany pod względem bezpieczeństwa, skuteczności i ekonomii. Z tego powodu jesteśmy jak zawsze przekonani, że nasza technologia stanie się nowym standardem opieki ”.

Może jednak niektórzy na NewConnect się obudzą.

Tak na marginesie - w momencie gdy pisałem w poprzednim poście, że sprzedałem Airway i czekam na kolejne infa o sprzedaży akcji przez Orenore, taki komunikat nadszedł. Sprzedali wszystko co mieli, dlatego w piątek odkupiłem Airway.

Tak czy inaczej tu mamy dodatkowy plus w stosunku do Airway - 300 tys akcji w FF i gwarancję niemal, że główny akcjonariusz nie spróbuje wciskać akcji na NC.

• Re: Airway a Milestone Autor: ~Piotrek [79.191.129.*]
    Ja mam swój mały pakiecik AWM i na razie na plus jestem tylko teoretycznie, bo podstawiałem się niżej realizując stratę. Czekam na lepsze dni :)
    Wzmianka o wprowadzeniu urządzenia spółki zależnej Airway do jednego izraelskiego szpitala - i mamy piękny wzrost :-)

Do ilu szpitali trafi Compuflo naszego Milestone po 1 listopada, gdy zacznie obowiązywać umowa z siecią skupiającą 4100 szpitali w USA ?

I pamiętajmy - Airway STARA SIĘ o FDA.
    My FDA mamy.
  • Re: Airway a Milestone Autor: lawyer_mz [37.248.156.*]
    Dnia 2020-10-15 o godz. 17:23 ~dr_wezol napisał(a):
    > Wzmianka o wprowadzeniu urządzenia spółki zależnej Airway do jednego izraelskiego szpitala - i mamy piękny wzrost :-)
    >
    > Do ilu szpitali trafi Compuflo naszego Milestone po 1 listopada, gdy zacznie obowiązywać umowa z siecią skupiającą 4100 szpitali w USA ?
    >
    > I pamiętajmy - Airway STARA SIĘ o FDA.
    > My FDA mamy.
    ------------------------------------------
    Doctore dałeś to porównanko i od razu polscy inwestorzy rzucili się na MLSS i pompujo ostro tam :D

Dnia 2020-10-15 o godz. 18:11 lawyer_mz napisał(a):
    > Dnia 2020-10-15 o godz. 17:23 ~dr_wezol napisał(a):
    > > Wzmianka o wprowadzeniu urządzenia spółki zależnej Airway do jednego izraelskiego szpitala - i mamy piękny wzrost :-)
    > >
    > > Do ilu szpitali trafi Compuflo naszego Milestone po 1 listopada, gdy zacznie obowiązywać umowa z siecią skupiającą 4100 szpitali w USA ?
    > >
    > > I pamiętajmy - Airway STARA SIĘ o FDA.
    > > My FDA mamy.
    > ------------------------------------------
    > Doctore dałeś to porównanko i od razu polscy inwestorzy rzucili się na MLSS i pompujo ostro tam :D
    >

Taaaaak..... na pewno :-)
    Myslę, że tak jak wczoraj sugerowałem - kilkaset tysięcy akcji na korekcie i powinno wrócić do wzrostów.
    Fundusze pewnie po poniedziałkowych zakupach wczoraj przystanęły, czekając na chętnych do sprzedaży. Teraz może zaczną coś tam kupować. Jak kurs wróci ponownie powyżej 2 USD powinni zacząc kupowac ze strachu szortowcy.

To takie tam moje gdybanie, a jak będzie to zobaczymy.
    Z tym że ja ciągle uważam, że różne scenariusze to tylko na najbliższe dni, od listopada musi zacząć się ciąg w górę - pierwsze info potwierdzające, że szpitale skupione w Premier kupiły Compuflo i jedziemy....
    Pamiętajmy, że dla fundów w USA akcje do 5 dolców to "penny stocks" - niektóre w ogóle w coś takiego nie wchodzą. A 5 USD nam nalezy się jak psu zupa. I powinno być najdalej do końca grudnia.
    Artykuł w Pulsie Biznesu wyraźnie pomógł Airway :-)

O Milestone - myślę - też niebawem napiszą - urządzenie Milestone to przynajmniej taki sam postęp medyczny, a będzie szeroko stosowane w szpitalach także w pocovidowym świecie.
    No i wejdzie do tych amerykańskich szpitali pewnie za 2-4 tygodnie.
    Przed Airway testy w USA i staranie o FDA, które Milestone już ma.
  • Re: Airway a Milestone Autor: lawyer_mz [91.212.223.*]
    Dnia 2020-10-19 o godz. 09:26 ~dr_wezol napisał(a):
    > Artykuł w Pulsie Biznesu wyraźnie pomógł Airway :-)
    >
    > O Milestone - myślę - też niebawem napiszą - urządzenie Milestone to przynajmniej taki sam postęp medyczny, a będzie szeroko stosowane w szpitalach także w pocovidowym świecie.
    > No i wejdzie do tych amerykańskich szpitali pewnie za 2-4 tygodnie.
    > Przed Airway testy w USA i staranie o FDA, które Milestone już ma.
    ---------------------------------------
    Zapakowałem AWM w piątek jeszcze w niezłej cenie bo po 2,2 więc mocno kibicuje teraz wzrostom tam. Mam nadzieję też, że MMD porządnie odpali a jeszcze bardziej MLSS, po przemysleniu sytuacji na chlodno w weekend zgadzam sie z tobą i myślę, że po korekcie tam zaczną się wzrosty, pewnie spokojne narazie ale niech no dadzą info o pierwszych zakupach przez szpitale, moim zdaniem zdecydowanie warto postawić na to część kapitalu.

• Re: Airway a Milestone Autor: ~Miras [94.254.232.*]
    Jestem za , ostatnio jeszcze dołożyłem trochę akcji za oceanem.
    U nas mam cały czas niezmienny pakiet .
    Mamy już teraz z górki i kurs pomału powinien podążać w słusznym kierunku.
    Wszyscy sobie tego życzmy.
[x]
MILESTONE 0,00% 1,58 2023-12-18 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.