• Lecę w dół, lecę w dół... Autor: ~Twister [31.182.220.*]
    Lecę w dół, lecę w dół
    Chyba gorzej być nie może
    Lecę w dół, lecę w dół
    Nawet bóg mi nie pomoże
    Lecę w dół, lecę w dół...
  • Re: Lecę w dół, lecę w dół... Autor: ~ppp [79.162.218.*]
    do zobaczenia za kilka dni cwaniaczku - swoją drogą nieźle zażarty jak na swoją bezinteresowność, i do kogo te ściemnianie...
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.182.220.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Lecę w dół, lecę w dół... Autor: ~ppp [79.162.218.*]
    Nie dość że kmiot wyzywający od idiotów to jeszcze zakompleksiony.
    Pamiętajcie że tak właśnie działają podstępne cwaniaki - na emocjach by wyprowadzić z równowagi i żerować w dogodnej dla siebie chwili.
    No to miłego dnia Twister. Zobaczymy się za kilka dni :)
  • Re: Lecę w dół, lecę w dół... Autor: ~Twister [31.182.220.*]
    Kmiot? A to może zacznij od czytania swoich tępych wpisów. Wtedy dopiero poznasz naganiacza, kmiota, jełopa skończonego idiotę. Miałeś prawo milczeć i nie ujawniać swych skłonności i ułomności. Nie skorzystałeś z niego a teraz jest po prostu za późno. Leć zatem baloniku i marny naganiaczu.
  • Re: Lecę w dół, lecę w dół... Autor: ~Zdegustowany [89.67.240.*]
    na koncu po nieprzespanej nocy kupi 50 akcji...
    Przytoczyłem tylko powiedzenie o idiotach a ty szybko je zaadoptowałeś i wziąłeś do siebie. Czyżby coś było na rzeczy?
    Przypomnę je zatem raz jeszcze bo ono istniało, istnieje i istnieć będzie niezależnie czy zgłosisz swe żale do moderatora i czy się na nie obrazisz : "Idiotów nie sieją sami się rodzą"
    Teraz jako obrażony na me wczorajsze wątpliwości i przestrzeganie przed naganiaczami (jednym z nich byłeś ty) masz prawo cieszyć się ze spadków -16% :)))
    "Zgłoś do moderatora" - to jedno co potrafisz zrobić. Nawet posypania popiołem głowy nie zrealizowałeś kłamco.
  • Re: Lecę w dół, lecę w dół... Autor: ~abc [37.248.158.*]
    masz ...rewski charakter twister, wygląda jak byś zbankrutował i leczył kompleksy na spółkach, które spadają, brzydko, zero klasy /i pewnie kasy też/
    Dnia 2020-08-11 o godz. 10:43 ~abc napisał(a):
    > masz ...rewski charakter twister, wygląda jak byś zbankrutował i leczył kompleksy na spółkach, które spadają, brzydko, zero klasy /i pewnie kasy też/

Mam wyczucie przed chamem i prostakiem który nagania cepem i dlatego jeszcze nie jestem/byłem bankrutem. Nie sądzę też abym kiedykolwiek stracił zdrowy rozsadek jak wielu by chciało. Kompleksy leczą ci którzy nie potrafią zmierzyć się z dzisiejszą prawdą. Brzydko pachnie mi twój post dlatego ograniczę się tylko do tych wniosków. Jeśli masz zamiar dyskutować merytorycznie zacznij od tego. Na tak prymitywnych krytykantów i leszczy którym się nie udało jestem mocno wyczulony.
    zmartwię cię, jestem do przodu na Mennicy i już wyszedłem dzisiaj na otwarciu, wyniki mnie zawiodły, miałem tylko 1200 akcji, skoro byłeś bankrutem to tym bardziej zasługujesz na pogardę, zrozumiałbym jakiegoś nowicjusza, który jeszcze nie poznał smaku porażki ale naigrywanie się z czyichś niepowodzeń w twoim przypadku to jest właśnie prymitywne odreagowywanie własnych upokorzeń, ciekawe też jakiej merytoryki oczekujesz w kontekście komentarz a do tekstu osobnika rechoczącego z inwestorów, którym się chwilowo nie powodzi? bez odbioru
    Dnia 2020-08-11 o godz. 11:06 ~abc napisał(a):
    > zmartwię cię, jestem do przodu na Mennicy i już wyszedłem dzisiaj na otwarciu, wyniki mnie zawiodły, miałem tylko 1200 akcji, skoro byłeś bankrutem to tym bardziej zasługujesz na pogardę, zrozumiałbym jakiegoś nowicjusza, który jeszcze nie poznał smaku porażki ale naigrywanie się z czyichś niepowodzeń w twoim przypadku to jest właśnie prymitywne odreagowywanie własnych upokorzeń, ciekawe też jakiej merytoryki oczekujesz w kontekście komentarz a do tekstu osobnika rechoczącego z inwestorów, którym się chwilowo nie powodzi? bez odbioru

Mnie nie martwi to, że dzisiaj ktoś wyszedł. Mógł to zrobić wczoraj. Dzisiaj wyszedł na...(sam sobie dopisz).
    Martwi mnie to, że w przypływie złych emocji i braku ich opanowania nie potrafisz czytać. Nigdy i nigdzie nie napisałem, że byłem bankrutem tak samo jak nigdy nie "rechoczę" z "inwestorów" (kimkolwiek by oni nie byli).
    Różnica między człowiekiem prostym i prostakiem jest taka, że prosty potrafi słuchać, czytać (ze zrozumieniem) i taki człowiek nie konfabuluje a ceni słowa i realizuje swe obietnice a przede wszystkim skupia się na przekazie. Ten był prosty i zrozumiały, jak widać na twoim przykładzie jednak nie dla wszystkich. Dawał on odpór tępej nagonce cepa (ppp) bijącego na oślep którego jedyny argument wyrażał się w słowach "lecimy do góry". Komunikować, że właśnie wyskoczyłeś z MNC możesz temu prostackiemu jełopowi (nie mylić z inwestorem), pewnie się z tego ucieszy. Mnie to ani ziebi, ani parzy. No ale ty oczywiście widzisz to inaczej, lepiej. Jakże zatem protestować gdy ma się takiego tuza za interlokutora? Teraz może być bez odbioru bo rzeczywiście odszukać merytoryczności w tego typu postach i od tego typu rozmówców można nigdy nie doczekać.
    jakiś folklor musi być, nudno by było na forum bez takich wsiowych mądrali, brawo ty, jesteś najmondrzejszy , ja kupując mennicę kilka dni temu i sprzedając dzisiaj z zyskiem wyszedłem na .... no właśnie nie wiem co tu mam wpisać, natomiast ty nie kupując, nie sprzedając tylko miotając się przy klawiaturze, ubliżając ludziom zrobiłeś najlepiej, gratulacje miszczu
    Dnia 2020-08-11 o godz. 12:22 ~abc napisał(a):
    > jakiś folklor musi być, nudno by było na forum bez takich wsiowych mądrali, brawo ty, jesteś najmondrzejszy , ja kupując mennicę kilka dni temu i sprzedając dzisiaj z zyskiem wyszedłem na .... no właśnie nie wiem co tu mam wpisać, natomiast ty nie kupując, nie sprzedając tylko miotając się przy klawiaturze, ubliżając ludziom zrobiłeś najlepiej, gratulacje miszczu

"Wsiowy kmiocie" !
    Pozwoliłem sobie na takie określenie bo są to słowa których użył jakiś wyjątkowo uprzejmy i zorientowany osobnik który dużo wie jak na osobnika używającego tylko jednego nicku. Folklor jaki prezentujesz pisząc "najmondrzejszy" jest charakterystyczny dla osobników miotających się nie tylko przy klawiaturze komputera. Byłoby miło gdybyś nie pisał o tym czego nie wiesz albo pisał po prostu prawdę, tylko czym wtedy tak uprzejmy gość by się zajmował? Nudą przebiłbyś nawet swe alter ego @ppp. Nawet nie wiesz jak prostacko się zdradziłeś "miszczu" 
  • Re: Lecę w dół, lecę w dół... Autor: ~ppp [5.172.238.*]
    się przysrał do ppp - gościu jakieś poważne problemy ma ze sobą dobra przestaję czytąć bzdury podpisane tym nickiem bo po co to mam karmić :)
    Uderz w stół a przylatuje ppp. Uderz po raz drugi a przylatauje abc. Jak uderzysz kolejny raz przyleci ponownie ppp. Co jest? Odpowiedź jednemu budzi rozpacz drugiego i odwrotnie. Czyżby jeden i ten sam dbał o honor nałogowego i prymitywnego naganiacza? :))))
    jesteś najmondrzejszy twister, jesteś yntelektualystą, to widać, słychać i czuć, tego się nie ukryje, twoje wypowiedzi zasługują na nagrodę w dziedzinie ekonomii i nie tylko, szczerze mówiąc to jesteś tak mondry, że nawet nie sposób zrozumieć o co ci chodzi, widocznie ja nie jestem taki mondry jak ty, poniżej pozwolę sobie przytoczyć fragment twojej pełnej merytorycznych argumentów wypowiedzi:"Zadałem sobie to pytanie i niestety tylko jedna odpowiedź przychodzi mi na myśl. Jest nią cena złota i nadzieja wielu (nie moja), że ta przełoży się na wyniki tej spółki. Jak długo zatem będzie jeszcze trwała hossa na złocie? Tego nikt nie wie, ale myślę, że może to potrwać jeszcze sporo czasu. Sytuacja gospodarcza na świecie jest naprawdę trudna. Szykują się ogromne deficyty wielu budżetów. To może przynieść ogromny spadek zaufania do wielu walut a tym samym odpływ do stabilnego od lat złota. Czy tak się stanie? Nie wiem. Uważam jednak taki scenariusz za prawdopodobny. Czy taka spółka jak Mennica skorzysta na nim?

brawo twister, czyli złoto może będzie drożało, może będzie taniało i tym sposobem czy będzie drożało czy będzie taniało ty zawsze będziesz miał rację, to są te twoje merytoryczne wpisy, wiemy już, że masz ostre jak brzytwa i racjonalne poglądy na temat inwestowania, kupowanie mennicy w czasach ogromnego zainteresowania inwestorów złotem i srebrem to dla ciebie szczyt głupoty, to napisz w co ty inwestujesz, jakie masz sukcesy
    Zerknąłem tylko na ten post. "Urzekło" mnie już pierwsze jego zdanie dlatego szybko postanowiłem nie czytać dalej wynurzeń tego bełkotu, lamentu i utyskiwania. Prymitywna nagonka tak właśnie się kończy. Szkoda, że ten co zapowiadał: "Lecimy w górę" (można sprawdzić komu taki temat wyleciał spod klawiatury) nie zrealizował dotąd swych zapowiedzi o posypaniu głowy popiołem gdyby jednak się mylił. Skoro tego nie zrobił to albo jest zwykłym cuchnącym skunksem albo świadomym naganiaczem. Wybrał już sam. Dodam tylko, że pisanie pod różnymi nickami w tym samym wątku i na tym samym forum to zwykły objaw kompletnego zagubienia i dezorientacji połączony z ostrymi zaburzeniami osobowości. Agresja zaś spowodowana objawieniem rzeczywistoci aż kipi gdy takiemu osobnikowi ktoś stanie na odcisku.
    Dnia 2020-08-11 o godz. 09:40 ~ppp napisał(a):
    > do zobaczenia za kilka dni cwaniaczku - swoją drogą nieźle zażarty jak na swoją bezinteresowność, i do kogo te ściemnianie...

Witam szanownych naganiaczy !
    Co tutaj tak buro i ponuro? Gdzie są te zapowiadane odloty? Sprawdziła się kolejny raz prawda o gawędziarzach, krzykaczach i cynicznych cwaniaczkach w której najwięcej do powiedzenia mieli najmniej rozgarnięci.
  • Re: Lecę w dół, lecę w dół... Autor: ~Uktommy [5.173.192.*]
    Spokojnie,jeśli wyniki są w 1,2 kwartale dobre to w 3 będą jeszcze lepsze.
    Dnia 2020-08-11 o godz. 11:20 ~Uktommy napisał(a):
    > Spokojnie,jeśli wyniki są w 1,2 kwartale dobre to w 3 będą jeszcze lepsze.

A w 4 kwartale pewnie odlecą :-)))
    Takie wróżenie niejednemu bokiem już wyszło. Dlatego proszę sobie darować. Wynik 3 Q mogą ale wcale nie muszą być lepsze a to może zmienić postać rzeczy. 3 Q to okres na który przypadają wakacyjne wyjazdy i urlopy. Za sprawą m.in. tego powodu zakupów innych dóbr jest mniej a to nie będzie generowało zwiększonego popytu np. na złoto. W sprzedaży mieszkań i pomieszczeń magazynowych lub biurowych (deweloperka) to także okres spowolnienia. Być może zobaczymy tym razem w jakimś stopniu wyniki sprzedaży mieszkań z poprzednich kwartałów (opóźnione księgowanie) ale co do wynajmu i sprzedaży pow. biurowych nie mam najmniejszych wątpliwości, zwłaszcza wobec ciągle rozwijajacej się pandemii koronowirusa.
    Reasumując trzeba powiedzieć, że dobrze raczej już było. Czy będzie lepiej? Nie sądzę. Będę zadowolony jeśli nie będzie gorzej.
  • Re: Lecę w dół, lecę w dół... Autor: ~Nti [31.0.44.*]
    Jedziemy na 12.03.2020. Wiadomo. Kryzys.
  • o twister znowu wylazł spod kamienia Autor: ~oo [5.172.236.*]
    rozgarnięty jak kupa piachu
  • Re: o twister znowu wylazł spod kamienia Autor: ~Twister [31.182.220.*]
    Dnia 2020-08-18 o godz. 19:44 ~oo napisał(a):
    > rozgarnięty jak kupa piachu

A to już miałem przyjemność z naganiaczem? Tak zajęty byłem kilka dni temu innymi naganiającymi jełopami i nie wziąłem pod uwagę, że mogą zmutować :-)))
  • Re: Lecę w dół, lecę w dół... Autor: ~oo [5.172.236.*]
    ale wyniki słabe, chyba jeszcze poleci
    Dnia 2020-08-18 o godz. 19:46 ~oo napisał(a):
    > ale wyniki słabe, chyba jeszcze poleci

Ok. Wyniki są dobre, ale to nie wszystko. Liczą się perspektywy i rozpoczęte projekty lub to co za chwilę będzie realizowane. Nie sądzę aby na tę chwilę jakoś znacząco mogło jeszcze spaść ale też nie widzę specjalnych powodów aby urosło. Nie tylko bieżące wyniki mają wpływ na wzrost lub spadek notowań konkretnej spółki. Dobrych wyników można było się spodziewać wcześniej. Ale te to nie wszystko na czym można posługiwać się wyceniając wartość akcji jakiejś spółki.
  • Re: Lecę w dół, lecę w dół... Autor: ~kk [185.34.77.*]
    znowu spadło
  • Re: Lecę w dół, lecę w dół... Autor: ~Vvv [89.64.40.*]
    26.6zł średnia. Teraz to juz trzeba czekac do listopada. Ciekawe jak daleko zajdzie korekta i czy skup akcji pusci cene w okolice 25zł.
  • Re: Lecę w dół, lecę w dół... Autor: ~kot [185.34.77.*]
    zobaczymy do czego nas doprowadzą silne spadki w Stanach
[x]
MENNICA 1,49% 47,70 2025-12-23 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.