Pieknie to upadna na jesien, z wielkim hukiem .Pewno lechu tylko czeka na druga fale covidu by miec pretekst do napisania jak na hb, niesamowite jak z lidera spadli na samo dno, pani prezes powinna się podac do dymisji jak najszybciej. Duzo mowila i to wszystko, spolka na skraju bankructwa .
Szanowni cały czas pod różnymi wątkami padają te same pytania Po co trzymają na giełdzie? kiedy upadnie? odpowiadałem już wiele razy, spółka nie upadnie bo GNB miałby odpis na 200mln i tego by nie udzwinął ale też nigdy nie osiągnie dochodu. Powód jest bardzo prosty jest to spółka do drenowania, całość dochodu który ewentualnie osiągnie z działalności operacyjnej będzie przekazana do GNB tytułem odsetek od kredytu prawie 150 milionów z marżą 2% plus WIBOR. To jest rocznie 4,5MLN. Wy jako ulica 1pln z tego nie dotknięcie. Im też nie zależy na wysokiej wycenie mają OF do optymalizacji podatkowej bo to działalność bez VAT a Wy tylko im przeszkadzacie trochę mieszając kursem przy niskiej płynności.
Ja mysle ze trzymaja ta spolke tylko do transakcji zbycia akcji noble funds..to najcenniejsze co open posiada..reszta to balony..jak to bylo z hb..ja twierdze ze dlugo tak nie pociagna....zaraz wejda w ujemny kapital..a zapasowego nie ma...wiec moze kwartal..zbycie akcji i bankrut...
Powiadasz ze im nie zalezy...to po co od dluzszego czasu non stop podstawiaja sie z popytem...spychajac kurs?
Nie ma dla nich znaczenia czy mają 50 czy 65% udziałów to są dusigrosze ch i 150tys z 15% po kursie 80gr to ponad 100tys PLN za darmoszke a frajeży z ulicy biorą myśląc, że to okazja i wróżąc że kurs będzie 2, 5 i 9pln
Ale kolego ani nikt nie bierze ani nie sypie...z konta na konto przesypuja..zobqcz powiadomienia z pol roku..sami inicjuja ruchy..tu ulica nie gra ..bo po co..sytuacja niepewna..spolka stoi na skraju bankructwa...ulica patrzy z boku...i mysle ze Ci co kupowali wyzej juz dawno pogodzili sie ze strata..takze im to lotto.. Nie oddali za 0.60 nie oddadza za 0.80 proste
Janko ja sprzedałem wiekszosc akcji na dołku z ogromną stratą i wiem że teraz mocno pójdziemy do góry bo zawsze tak jest jak coś sprzedam kurs mocno idzie do góry,,,