• kryzys Autor: ~rosnijaltuniurosnij [188.146.191.*]
    Mamy światowe tapnięcie w gospodarce. Mimo to każdy robi kasę. CDP, mercatory, newconnecty...
    Każdy, poza akcjonariuszami Alty.
  • Re: kryzys Autor: ~gorol [89.229.211.*]
    będzie dopiero kryzys oddacie to mi po 70 gr
  • Re: kryzys Autor: vacarius [5.173.49.*]
    Jestem akcjonariuszem alty ale oprócz alty miałem akcje BMLu od 1,3 do 26zł, BMX od 5 do 25, PCX od 2 do 7 i kilku innych spółek. Zarobiłem w tym roku 200k a jeszcze trochę czasu do końca roku jest.
  • Re: kryzys Autor: ~TUP [77.253.183.*]
    Szacun, jesteś gość. Ale po co się tym chwalisz. Chcesz się dowartościować w oczach innych, że kupiłeś takie coś jak Alta z przypadku albo po co? Żeby ci inni zazdrościli? Żeby się wytłumaczyć? Nie rozumiem. Już jeden Tomi tu był co na wszystkim zarobił.
  • Re: kryzys Autor: vacarius [5.173.49.*]
    Czy jestem gość? Poszcześciło mi się. Moje wcześniejsze lata na giełdzie są na minusie. Dopiero w tym roku zacząłem wychodzić na plus. A ze katastrofy to moja specjalność bo uwielbiam różne filmy o końcu świata. To udało mi się zarobić na korona panice. No cóż inni inwestorzy chyba też naoglądali się za dużo filmów. Z tego co widzę na giełdzie nie trzeba mieć inteligencji. Wręcz jest ona przeszkodą bo gdy jesteś za inteligentny to nie lecisz z tłumem. Tylko kiedy przyleci ten tłum na alta? Na hgames na taki gniot tłum przyleciał za tomim. Miałem nadzieje ze tu będzie to samo ale tomi odszedł. Bo on nie umie zdywersyfikować portfela. Ja natomiast mam wiele spółek. Gdybym miał kupować za wszystko to pewnie nigdy bym nie wszedł w BML a wystarczyło ze wlazłem za kilka tysiaków.
    Tu może też wystarczy kilka tysiaków. Tylko nie widzę co tu może być impulsem do wzrostów. Choć widać ze sprężyna już jest scisnięta prawie na maksa.
  • Re: kryzys Autor: ~TUP [46.134.111.*]
    Wiem, miałem się nie odzywać bo niektórzy sugerowali, że to moje wywody może dołują spółkę, sorry ale nudzi mi się. Kilka tysiaków tu nie wystarczy bo moim skromnym zdaniem kurs już nigdy nie przekroczy 3 zł, no może 5 zł ale to wtedy jak zarząd zmieni swoją politykę. Pisałem już o tym dużo więc nie będę się powtarzał ale zobaczcie tylko postępowanie z ostatnich dni. Chodzi mi o uchwałę nr 23 z 31 sierpnia. Minęły już dwa tygodnie, kurs według wartości księgowej spółki jest śmieszny, a co robi Prezes - nic. Dlaczego? Bo według tej uchwały nie musi tylko może skupić akcje. Powiem więcej, według mnie dalej nie zrobi nic. I dla takiego zwykłego inwestora jaki to sygnał jeżeli prezes może kupić akcje swojej spółki za 1/10 wartości i tego nie robi - prosty. I to nie jest pierwsze straszenie skupem i takie postępowanie. On ma więcej szacunku do ludzi, którzy przychodzą sobie tam pobiegać w Siewierzu niż do ludzi, którzy mu dali na to kasę. Więc sorry ale moje zaufanie do tego człowieka jest bliskie zeru.
  • Re: kryzys Autor: vacarius [78.10.210.*]
    Pamiętacie tą marcową zwałe na szerokim? Tu przed nią było po 1,6. Powrót na ten poziom wydaje się być tylko formalnością. Tym bardziej dlatego ze nieruchomości nie ucierpiały przez koronawirus. No ale żeby coś rosło to musi być zainteresowanie akcjonariuszy spółką. 480 miejsce w rankingu bankiera.
  • Re: kryzys Autor: ~TUP [46.134.69.*]
    Jak masz kasę to kup sobie TPE jak zejdzie do 1,5 i zapomnij o Alcie. Pójdzie w górę jak jakaś mafia kupi akcje. Wtedy Prezes będzie pod "odpowiednią presją" żeby zadbać o kurs i akcjonariuszy:)
  • Re: kryzys Autor: ~Kr [195.210.60.*]
    NIe wiem czy Tauron to dobra propozycja .... trudno powiedzieć co wymyśli Sasin może kosztować 0,80 zł jak i 4 zł wszystko zależy od tego ile będzie jeszcze musiał dopłacać do kopalń i innych pomysłów Sasina... państwowe spółki od czasu jak
    Sasin powiedział: "jestem przeciwny „ogałacaniu” spółek skarbu państwa przez wypłacanie dywidendy..." chyba nie są najlepszym pomysłem
    Dnia 2020-09-15 o godz. 23:06 ~Kr napisał(a):
    > NIe wiem czy Tauron to dobra propozycja .... trudno powiedzieć co wymyśli Sasin może kosztować 0,80 zł jak i 4 zł wszystko zależy od tego ile będzie jeszcze musiał dopłacać do kopalń i innych pomysłów Sasina... państwowe spółki od czasu jak
    > Sasin powiedział: "jestem przeciwny „ogałacaniu” spółek skarbu państwa przez wypłacanie dywidendy..." chyba nie są najlepszym pomysłem

Myślę ze dużo wcześniej panstwowe spółki nie są dobrym pomysłem. Od czasu gdy Polska poszła drogą Węgier. Zagraniczny kapitał zaczyna omijać nas jak białoruś. Przestaliśmy być niestety krajem sympatycznym. A to szkodzi giełdzie.
  • Re: kryzys Autor: ~TUP [77.253.183.*]
    Jak chcecie ja tam wole takie spółki, są płynne i tanie, a do tego zarobiłem już nie raz i to w kilka miesięcy. Życzę powodzenia na Alcie, na której nie zarobił nikt od 13 lat. Pomimo tego, że pewnie dużo już nie spadnie myślę, że też narazie nie urośnie, passa niestety będzie trwała. Dlatego nie sprzedaję tylko czekam ale nie liczę na cokolwiek przed końcem 2022, a to dużo czasu i nie ma co go poświęcać dla takiego ....... Pana Prezesa. Niech się bawi sam i pomimo tego, że mam sporo akcji życzę mu żeby ten cały Siewierz był niewypałem, bo wiem że to czy to się powiedzie, czy nie to nie przełoży się to na kurs akcji tylko na kieszeń Prezesa.
    Dla mnie ta spółka jest tylko małą dywersyfikacją portfela. Głównie jestem gdzie indziej. A tu mam średnią 1,22 to nie jest tak źle. Ogólnie dziś to chyba ostatnia spółka na której mogę coś zarobić z tych co mam. Tak myślę ale może się mylę. Wiem ze się czasami mylę. Dlatego drobna dywersyfikacja nie zaszkodzi. A nie pakować się wszystkim w jujubee jak Tomi.
[x]
ALTA -2,16% 1,58 2025-11-07 14:12:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.