• w formie zabawy ... Autor: ghost-man [46.171.121.*]
    chyba sie nudzę .. :) :) :) w formie zabawy a może komuś edukacyjnie się przyda jeśli interesuje go technika .. bo rozważanie tak precyzyjne na interwale godzinowym TBL jest moim zdaniem lekką przesadą zwłaszcza w obecnej sytuacji - akcjonariatu :) :) ale na walorach bardzo płynnych typu np. kontrakty każdy technik będzie tego przestrzegał

link

zbliżenie tej samej analizy na 1 H

link 
  • Re: w formie zabawy ... Autor: ~Ont [5.173.65.*]
    Amatorskie podejście niemające nic wspólnego z realiami inwestycyjnymi.
  • Re: w formie zabawy ... Autor: ~kg [46.186.100.*]
    Widze ze Twoje analizy są ultra precyzyjne i co najlepsze trafne, od kiedy siedzisz na akcjach ? Dzisiaj mamy ladny impuls potwierdzający trwajacy trend wzrostowy od końca marca ;)
  • Re: w formie zabawy ... Autor: ~Tebulowiec [79.191.218.*]
    No tak rośnie to już się odzywają eksperci co nie potrafią nic przeanalizować
    Fajne analizy zarobione +20% mam nadzieje ze nie sprzedałeś reszty a dokupiłeś więcej?
    Jak nie będą inne okazje a teraz idziemy na nowy szczyt w trendzie ;)
    Pozdrawiam

kupowałęm po 20 zł w marcu, a na ostatnich spadkach kupowałem po 27 i 24 zł. uwazam ze jest to chyba najbardziej niedowartosciowana spolka na polskim rynku (35 mln kap)
  • Re: w formie zabawy ... Autor: ~Tebulowiec [79.191.218.*]
    Duży potencjał i można się dołączać ;-) Zapraszamy PKC
  • Re: w formie zabawy ... Autor: ghost-man [46.171.121.*]
    Dnia 2020-08-06 o godz. 16:33 ~kg napisał(a):
    > Widze ze Twoje analizy są ultra precyzyjne i co najlepsze trafne, od kiedy siedzisz na akcjach ?

długo .. stanowczo za długo chyba powinienem już przejść na emeryturę .. :) :)

nie dokupiłem ..nie było mnie przy kompie przez te 2 godziny .. :) :) nic to tyle ile zostało tez zarabia wiec płaczu nie ma :) :) ale juz niewiele brakuje do realizacji i tego ..
    z ciekawostek można popatrzeć na drugie zdjęcie jest taki mały czerwony prostokącik .. pod nim nazwa - bezpiecznik :) :)
    do ilu dzis kurs opadł ?? :) :)
    31-33 na zamknięciu na świeczce tygodniowej i mozna czillować przy weekendzie :)
    gdyby "bezpiecznik" nie utrzymał to nastąpiłby ponowny test wsparcia jak na rysunku 23,50 - 23,40

link 
  • Re: w formie zabawy ... Autor: ~Ser [37.30.60.*]
    Studiuję wykresy - ale pewnie przespalem dołek - jutro pietek kupiłem coś banków na Fut - przespalem ładny zysk parę dni temu - czekam na banki i wybicie W20
    Zysków
    TO JEST WYKRES AKTUALNY S&P 500

link
    własnie domykają lukę spadkową wywołana początkiem pandemii zobacz ile im brakuje do historycznych szczytów

1. czy ich gospodarka jest na takim poziomie jak przed pandemią ?
    2. czy zapowiadany jest dynamiczny rozwój na najbliższe miesiące lata ?
    3. czy wzrost bezrobocia z 3,8 % przed pandemią do około 14,7 % obecnie ( z perspektywą dalszego wzrostu) oznacza super dane ?
    4. rozumiem że pandemia się zakończyła jest opanowana w 100% i ta druga fala która ma nadejść to jakaś fikcja ?

MAM NIEODPARTE WRAŻENIE ŻE KTOŚ PRZEZ WIELKIE K CHCE PONOWNIE UBRAĆ W AKCJE ILU TYLKO SIĘ DA
  • Re: w formie zabawy ... Autor: ~Ont [5.173.57.*]
    Tyle podobno lat jesteś na giełdzie a nadal nic nie rozumiesz.
  • Re: w formie zabawy ... Autor: ~Ser [37.30.60.*]
    Trzeźwe myślenie ok Ghost dzięki - pod wyniki wzięłem był zysk i dziś po zysku może jutro fut USA wytrzymają - u nas PKO i PEKAO fajne wykresy - wydaje się przed wzrostem
    Jutro stopa wystawie
    Do jutra
  • Re: w formie zabawy ... Autor: ~Bart [91.206.96.*]
    Ghost co do głównych indeksów i jak tu przywowałeś S&P myślę że warto wziąć też pod uwagę ilość drukowanego pieniądza który gdzieś przecież trzeba upychać i to co robie FED ( do tego wcale nie zapowiada się żeby miał przestać). Może wyjść tak że jeszcze tą hosse sobie pociągną bo kto im zabroni :)

Co do T-bulla plotek i faktów to mamy jeszcze kilka potencjalnych: np. wydanie w końcu gry MMOrpg która jest podobno w fasie testów już prawie rok lub duży update TS1 na iOS. Czas pokaże, ja przyznam że wyrzuciłem już tysiąc akcji które skubnąłem po 23-24 zł przed wczorajszym odpałem po 26 zł... No nic trudno się mówi, reszta pakietu zarabia, ale wzrosty na giełdach od kilku dni mnie troche nie przekonują tez jak zacznie się korekcić to będzie problem :)
    Dnia 2020-08-07 o godz. 06:31 ~Bart napisał(a):
    > Ghost co do głównych indeksów i jak tu przywowałeś S&P myślę że warto wziąć też pod uwagę ilość drukowanego pieniądza który gdzieś przecież trzeba upychać i to co robie FED ( do tego wcale nie zapowiada się żeby miał przestać). Może wyjść tak że jeszcze tą hosse sobie pociągną bo kto im zabroni :)

niestety pusty pieniać drukowany powoduje tylko ogromne balony nie przynosi to żadnego efektu dla gospodarki

Dnia 2020-08-07 o godz. 06:31 ~Bart napisał(a):
    Czas pokaże, ja przyznam że wyrzuciłem już tysiąc akcji które skubnąłem po 23-24 zł przed wczorajszym odpałem po 26 zł... No nic trudno się mówi, reszta pakietu zarabia, ale wzrosty na giełdach od kilku dni mnie troche nie przekonują tez jak zacznie się korekcić to będzie problem :)

zysk jest zysk do tego porównaj swoją obecną psychikę z tą kiedy dobierałeś w trakcie tego trendu spadkowego ... komfort psychiczny jest na pewno zauważalny i bezcenny bo zdrowia nie kupisz ..

• Re: w formie zabawy ... Autor: marcin1967 [5.173.168.*]
    Warto zainteresowac sie spółką atrem naprawde potencjal ciężki do opisania słowami
    Dnia 2020-08-06 o godz. 21:13 marcin1967 napisał(a):
    > Warto zainteresowac sie spółką atrem naprawde potencjal ciężki do opisania słowami

spółką która czasami się nie otwiera na sesji - brak transakcji.... po wzroście + 60 % w dwie sesje ..?? interesujący punkt widzenia ..
    na chwilę obecną nie "czuję" podstaw aby rysować analizę wzrostową długoterminową ( podobną do tej spadkowej z 30.06.2020) więc uważam że lepiej się skupić na paru najbliższych sesjach niż próbować na silę coś wykreślić..

poprzednia fala wzrostowa miała fajną plotkę o super raporcie za pierwszy kwartał 2020 r. podgrzewaną lekko wcześniej raportem rocznym za 2019 r. też miał być super :) :) na tej bazie kapitał spekulacyjny ładnie wywindował kurs obracając tymi samymi akcjami przez 2 miesiące w każdym z nich obróciło się ponad 100% akcji będących w obrocie - cudowne rozmnożenie ..:) :) bo nikt nie zwiększył zaangażowania o 5 % na WZA :) :)

obecnie niestety nastroje przed wynikami za drugi kwartał są juz mocno "schłodzone" wiec bez fajnej plotki czy super obietnicy ( w tym są mistrzami nie da sie ukryć :) :) :) ) szacowałbym ten ruch w gorę do poziomu maksymalnego 33,50 - 34,00 z możliwą czkawką już przy 31 zł niestety (oby nie zmieniła się w odruch wymiotny :) :) )
    jeśli pojawią sie nieprzewidywane pozytywne informacje pokuszę sie o "wróżby w górę" o ile takie chęci sie pojawią i trole forumowe mnie nie zniechęcą ...
    w przypadku załamanie rynków głównych trzeba będzie perspektywę pozytywna zamienić na negatywną niestety bo wszystko wtedy poleci wodospadem .....
  • Re: w formie zabawy ... Autor: ~Stiw [84.10.179.*]
    Narazie nie ma żadnej informacji czy plotki a już wzrosło z 23 zł na 29 zł.. Przecież przy tych obrotach to spółdzielnia wygrzewa i to robiąc kilkunastoma transakcjami..Ta spółka jest tak nieprzewidywalna że czytanie AT nie ma sensu..Pod co to teraz rośnie??? Nikt nie wie no nawet plotek nie ma.. Czyli klasyczna spekulacja funduszu lub spółdzielni..
  • Re: w formie zabawy ... Autor: ghost-man [88.156.32.*]
    Dnia 2020-08-06 o godz. 22:32 ~Stiw napisał(a):
    > Narazie nie ma żadnej informacji czy plotki a już wzrosło z 23 zł na 29 zł.. Przecież przy tych obrotach to spółdzielnia wygrzewa i to robiąc kilkunastoma transakcjami.

trudno z tym się nie zgodzić :) :) ... od 22 do 29,80 ładny wynik przy niewielkim nakładzie :) :)

>.Ta spółka jest tak nieprzewidywalna że czytanie AT nie ma sensu..Pod co to teraz rośnie??? Nikt nie wie no nawet plotek nie ma..

tu się nie zgodzę bo w tym wypadku moje analizy byłyby kompletnie nietrafione, a jednak zdarza mi się trafić z wykresami więc jest przewidywalna :) :) 

> Pod co to teraz rośnie??? Nikt nie wie no nawet plotek nie ma.. Czyli klasyczna spekulacja funduszu lub spółdzielni..

tworząc kolejną teorie spiskową :) :) czasami zdarza się tak, że rośnie pod dobry fakt który jest znany wąskiej grupce najczęściej spekulantów :) :) gdy pada ten fakt oficjalnie następuje realizacja zysku na wysokim poziomie upychając akcje zachwyconej tym faktem ulicy :) :) (w tym wypadku tym faktem może być zaakceptowany zwrot podatku)
    a czasami nie doszukując się żadnych teorii spisowych rośnie pod AT ponieważ najczęściej spekulanci to bardzo dobrzy technicy którzy grają pod kreski i wskaźniki :) :)

• Re: w formie zabawy ... Autor: ~Pak-man [79.189.5.*]
    Za małą kasą obracasz jezeli nie wiesz czemu rośnie.
    jeśli ktoś lubi patrzeć jak kapitał spekulacyjny sie bawi to z ciekawostek EMT - zwróćcie uwagę na ilości w zleceniach .... sadze że te dziwne liczby jak zawsze nie sa przypadkowe 1111/ 2222/ 999 / tam maja jazdę bez trzymanki od 2,80
  • Re: w formie zabawy ... Autor: ~50cent [188.146.102.*]
    To prawda. Wysiadlem z tamtej karuzeli na szczescie z zyskiem. Od tych 999 juz sie slabo robilo. Moze to nawiazanie do 666 bylo...
    Dnia 2020-08-07 o godz. 14:37 ~50cent napisał(a):
    > To prawda. Wysiadlem z tamtej karuzeli na szczescie z zyskiem. Od tych 999 juz sie slabo robilo. Moze to nawiazanie do 666 bylo...

tak sie porozumiewają .. zauważ że skończyły sie dziwne zlecenia/transakcje i skończył sie ruch :) :) gdy kurs opadnie lub wzrośnie do poziomu gdzie mają założenie gry zacznie sie to ponownie, problem jest tylko taki ze nie wiesz w która stronę grac maja plany .. :) :) nikt nikomu nic nie zarzuci - przecież mogę kupować po 999 szt ile mi sie zachce to nie jest karalne
    jak dobrze sie wbijesz można tak jak ja dziś rano - bardzo szybko zrobić +8 % (czasami uda sie więcej) i to często nie takimi śmiesznymi kwotami jak ja 5 - 10 koła ale to gra na wykresie tikowym nie dla normalnych ludzi ..... niestety na takich jazdach nigdy nie angażuję większych środków - ryzyko jest zbyt duże
    coś czuje że dziś ściągną moje ostatnie zlecenie i znowu wypadnę z waloru .. :) :)
    chyba jednak się nie uda dziś nie dojechali, a już myślałem że i zniknę aby nie zaśmiecać forum .. :) ;)
  • Re: w formie zabawy ... Autor: ~DEV [165.225.200.*]
    Myślę , że uda się w przyszłym tygodniu. Mi z "gówna" zrobiło się "gówienko" , ale jak tak dalej pójdzie , to kto wie co wyjdzie :) miłego weekendu i odpoczynku od GPW :)
     Re: Wpadłem na chwilę - wrócę przy 42zł Autor: ~Tebulowiec [79.184.125.*] 2020-08-11 18:12
    Korekta się należała. Jak myślisz co będzie teraz? całkiem niezłe te twoje analizy ;)

dokończę opis i wkleję coś w przeciągu godziny ...:)
    to są wskaźniki wolumenu na dole zobacz jak ładnie było widać wygasanie siły UP .. trzecia świeca ładny wolumen jak dwie poprzednia ale zobacz wygląd baru na wykresie ceny wyżej .. wzrost zerowy czyli "czkawka" już pojawiła się tutaj na 30 zł a nie jak przewidywałem na 31 ( błąd o 1 zł niestety ) ..kolejny bar po nim podobny ale zobacz jaki już jest wolumen - zdechł całkowicie siły kompletnie brak - po czymś takim dla mnie ewakuacja albo krótki stop bo jeśli pojawi się siła - wolumen na opadzie to ....??? widzisz sesje dzisiejszą - 11 % prawie dla mnie szkoda zysku ..

górny wskaźnik jest opisany te fioletowe linie poziom ceny które określa wskaźnik samodzielnie przez analizę transakcji/wolumenu na poszczególnych poziomach w ten sposób wyznacza samodzielnie wsparcia lub opory
    jak widzisz pierwsza w górę wyznaczył mi na 29,20 ale ja liczyłem jednak na mocniejsze odbicie az do tych 32,50
    pierwsza w dół wyznaczył na 25,60 stad pisałem w innym wątku że będę obserwował przy kursie 26 - 25

link

drugie zdjęcie to moje wróżby wiec proszę sie nimi nie kierować przy podejmowaniu decyzji finansowych i traktować tak jak w wątku - "w formie zabawy" :) :) :) :) moim zdaniem tak kapitał spekulacyjny powinien się zachować

link 
    mini-wsparcie zadziałało ale nadal niestety brak fajnej plotki i w takim układzie niestety powinien nastąpić powrót do punktu wyjścia czyli 22 zł i tam w zależności na jaki opór wrogie siły natrafią :
    nastąpi ponowne odbicie lub opad na mocne wsparcie na 20 zł
    główny problem to wolumen obrót w okolicy 5 tys tak jak ostatnie sesje nie potwierdza żadnego kierunku ..
    na te chwile nadal jest to obszar min-wsparcia
  • Re: w formie zabawy ... Autor: ~bart [91.206.96.*]
    Zamiast plotek może czas na fakty? :) Zwrot podatku, jakaś premiera może, cokolwiek? Ewentualnie jakieś odpisy? :D
    Dnia 2020-08-14 o godz. 14:21 ~bart napisał(a):
    > Zamiast plotek może czas na fakty? :) Zwrot podatku, jakaś premiera może, cokolwiek? Ewentualnie jakieś odpisy? :D

Fakty tej spółce nie służą to jest niestety reguła od wielu lat .. plotki zaś powodują wzrosty nawet 300% .. zdecydowanie wole plotki od faktów ..:) :)
  • Re: w formie zabawy ... Autor: ~tłumik [188.146.103.*]
    w formie zabawy, to raport za pierwsze półrocze będzie znów nieciekawy
    ... chociaż ... mogę się mylić okrutnie, bo prezes fijałkowski zapewniał, że w pierwsze półrocze wchodzimy z dobrym wynikiem ;)
[x]
TBULL 10,69% 2,90 2026-05-11 15:19:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.