to są wskaźniki wolumenu na dole zobacz jak ładnie było widać wygasanie siły UP .. trzecia świeca ładny wolumen jak dwie poprzednia ale zobacz wygląd baru na wykresie ceny wyżej .. wzrost zerowy czyli "czkawka" już pojawiła się tutaj na 30 zł a nie jak przewidywałem na 31 ( błąd o 1 zł niestety ) ..kolejny bar po nim podobny ale zobacz jaki już jest wolumen - zdechł całkowicie siły kompletnie brak - po czymś takim dla mnie ewakuacja albo krótki stop bo jeśli pojawi się siła - wolumen na opadzie to ....??? widzisz sesje dzisiejszą - 11 % prawie dla mnie szkoda zysku ..
górny wskaźnik jest opisany te fioletowe linie poziom ceny które określa wskaźnik samodzielnie przez analizę transakcji/wolumenu na poszczególnych poziomach w ten sposób wyznacza samodzielnie wsparcia lub opory
jak widzisz pierwsza w górę wyznaczył mi na 29,20 ale ja liczyłem jednak na mocniejsze odbicie az do tych 32,50
pierwsza w dół wyznaczył na 25,60 stad pisałem w innym wątku że będę obserwował przy kursie 26 - 25
link
drugie zdjęcie to moje wróżby wiec proszę sie nimi nie kierować przy podejmowaniu decyzji finansowych i traktować tak jak w wątku - "w formie zabawy" :) :) :) :) moim zdaniem tak kapitał spekulacyjny powinien się zachować
link