My tutaj przeżywamy, że kurs się buja między 70 gr a 2,2 zł a tutaj gruby nawet na to nie patrzy. Czemu?
Znajomy z branży wytłumaczył mi to 3 tygodnie temu. Powiedział abym przeanalizował raporty roczne WS z ostatnich 5 lat i... zrozumiał o co tutaj chodzi.
Zakup Work przez Włochów będzie największym ich przejęciem w historii. Przejęcie Work to kilka krajów, kilkadziesiąt centrali regionalnych, full zawodowców i...
GI Group jest na prawdę gigantem w branży HR a chce wejść do czołówki. Do tego potrzebne są przejęcia i to duże. GI ma full kasy bo jest dobrze zarządzana. W ostatnich miesiącach przejęli kilka istotnych firm: Niemcy, USA czy w czwartek Hiszpania. Ale te wszystkie 3 przejęcia razem wzięte to nawet nie 1/5 wartości Work!!!
GI w ostatnim roku miało 2,2 mln EURO przychodów i 72 mln EURO EBIDTA. Na złotówki ok. 10 mld zł przychodów i 320 mln zł EBITDA. Niby bardzo dużo. To teraz spójrzcie na Work z ostatnich 5 lat.
2014 r. - przychody 1,74 mld zł - EBIDTA 99 mln zł - zysk netto 36 mln zł 2015 r. - przychody 2,14 mld zł - EBIDTA 104 mln zł - zysk netto 27 mln zł 2016 r. - przychody 2,04 mld zł - EBIDTA 25 mln zł - zysk netto 25 mln zł 2017 r. - przychody 2,11 mld zł - EBIDTA 24 mln zł - strata 96 mln zł 2018 r. - przychody 2,04 mld zł - EBIDTA -50 mln zł - zysk netto 8 mln zł 2019 r. - przychody 1,64 mld zł - EBIDTA -0,5 mln zł - strata netto 117 mln zł 2020 r. - przychody 0,38 mld zł...
Widzicie to? Rozumiecie? Przychody!!! Work będzie dawał GI co roku ok. 0,5 mld EURO! To jest 1/4 tego co Włosi robią do tej pory. O stracie netto pisałem już w połączeniu z tarczą podatkową, która na kilka lat da spółce luz ze sporą częścią podatków.
GI robi rocznie 2,2 mld EURO przychodów a przejęcie WS da im skokowy wzrost. Jakby tego było mało cała Europa Centralna i Wschodnia będzie już ich. O to idzie walka.
Dlatego nawet nie patrzę, czy uda się to do 14 VIII, czy do września bo tutaj gra idzie o wiele wyżej. Dlatego nikt ze spółki nie ucieka. Jakby tego było mało założę się o PEPSI Light (w Polsce już jej nie ma, ale jest jeszcze w Chorwacji, w SPlicie), że kupowali i kupują podprogowo ludzie z...
Ich może interesowac zwolnienie z podatku przez 10 lat jako inwestorów, to żyła zlota można Boscha używać nawet bez płynu do prania....Ale to max bonus na jaki mogą liczyc a fura długów jeszcze do splacenia
Hm... czytałeś umowę z bankami i obligatariuszami? Chyba nie. Średni zadłużenie spadnie o 61,7%!!! Do tego GI wrzuci od siebie 210,2 mln zł z czego ponad połowa pójdzie na ostagtki zobowiązań, które zostaną więc to będzie zupełnie inna spółka.
Dlatego zachowanie banków i obligatariuszy jest pozytywem, bdyż zgodzili się o kolejne 14 dni a oni siedzą przy stole.
Gdzie masz kwotowo ujęte te procenty bankowe? Chociaż nie opowiadaj głupot ze banki zredukowaly zadłużenie o 250 mln? Są jeszcze serię obligacji do wykupu na które kasy nie starczy i pożyczki udzielone przez Prohuman Węgierski
Ja Cię tylko ~Dan uprzedzam żebyś nie popełnił kolejnej głupoty. Sprzedałeś teraz wiesz ze źle zrobiłeś. Odkup jak najszybciej i po sprawie. Przedluzyli o 14 dni, ale info może być w każdej chwili. Żeby później nie było...
Spokojnie teraz już obserwuje? Swoje mam zarobione,a wskoczyć zawsze zdążę, najwyżej troszkę wyżej w międzyczasie dywidenda wpadnie bo kasa musi zarabiac nie leżeć i czekać.
Ty tak na prawdę, czy tylko żartujesz? Czytałeś w ogóle sprawozdania finansowe spółki? Chyba nie. Jakby tego było mało raczej nie przeczytałeś umowy restrukturyzacyjnej. Nic nie wiesz ile zobowiązań odpadnie z dnia na dzień? Czy Ty nawet nie wiesz ile kasy pokryje GI? Dramat i jeszcze do niedawna byłeś akcjonariuszem spółki.
Zastanawiam się jakim cudem jeszcze jesteś na tym forum skoro sprzedałeś akcje podobno z ponad 50% zyskiem i przełożyłeś kapitał na XTB. Masz zamiar znowu kupić akcje WS czy z czystego serca przedstawiasz swoje opinie a potem znów reszta forumowiczów będzie dawcami kapitału. Kupiłem pakiet poniżej 50gr i mam duży bufor bezpieczeństwa a z tego co rozumiem to akcje WS sprzedałeś i zaryzykujesz kapitał na nowo? Trochę śmieszne to twoje podejście do inwestycji. Ciekaw jestem ile osób zostało z papierem w okolicach 2zł i teraz na ciebie fiksuje , a przecież byłeś ich mentorem. I nie rozumie dlaczego akcje mają iść na 3-4zł po 14.08 bo w każdej chwili taki scenariusz może być w grze. Przy ostatnich komunikatach był zjazd w dół czyli były już zdyskontowane przez rynek?
Odpowiem Wam, dlaczego, bo jestem z branzy. Work Service to od dawna bankrut, zadna perla, nie pracuja tez w niej juz zadni specjalisci, juz dawno uciekli, juz tam prawie nikt nie pracuje. GI to jedyna i ostatnia szansa, oddadza im wszystko za bezcen. W branzy tez zle sie dzieje, w tym roku przez pandemie firmy w tej branzy odnotowuja 20-80% spadku obrotow. Cala gospodarka swiatowa siada, nie ma tyle pracy, co kiedys. Jest tu kilku naganiaczy, zapewne na zlecienie Work Service. GI samo ma bardzo duze problemy od dawna i co straci, nadrabia kupnem innych firm, zeby sztucznie sie utrzymac lub urosnac. Podobnie jak kiedys Work. Co z tego wyszlo, widzimy. Zainwestujcie lepiej gdzie indziej, dobra rada
Pisze prawde tez poczytaj ile firmy rekritacyjne straciły na koronawirusi niektóre 50% klientów,jak uderzy druga fala we wrześniu to tylko zostanie gwoździe i mlotek i nawet GI nie pomoże tyle bedzie rat do placenią za przejęte firmy.
Workkk popatrz a potem grzecznie przeproś. Zawsze mówię prawdę. Jak miałem średnią 0,78 to miałem. Jak 30 lipca kupowałem XTB pod koniec to kupowałem. Bazuj zawsze na prawdzie. To samo tyczy danej spółki. Zawsze opieraj się na informacjach PAP, spółki dostępnych dla wszystkich.
Nie chodzi mi o to by kogoś namawiać na sprzedaż lub kupno. Mam duży pakiet i czekam na rozwój sytuacji. Zastanawiam się tylko czy ten wasz mentor nie gra waszymi emocjami bo jeśli w piątek kupił akcje i znów tu się udziela to rozumie że robi to by nie wtopić i miesza wam w głowach a potem odwali podobny numer jak ostatnio i zostaniecie na górce albo wyjdziecie z dużą stratą. Jak dobrze pamiętam to papier miał być w jego mniemaniu po 10zł a puścił go w sumie za grosze. Czy wy na prawdę nie macie swojego rozumu? Osobiście chętnie bym go wydymał tak jak on ostatnio was.
Widzisz workkk jedno kłamstwo z twojej strony już sprawdziliśmy. Teraz kolejne kłamstwo. Znajdź na forum Work'a choć jeden post, gdzie mówię "kupujcie/kupuj bo gwarantuję ci 10 zł". Znajdź. Jakby tego było mało zawsze powtarzałem i powtarzam, że każdy sam musi podejmować decyzję inwestycyjne ale i te, które na co dzień mam w życiu. Są posty, gdzie namawiam tych niedoświadczonych, by sobie odpuścili i popatrzyli z boku. I co ty na to kłamczuszku. Znajdziesz natomiast moje posty, gdzie piszę o swoim targecie. Pisałem również o zabezpieczaniu swoich pozycji SL. Tak więc postaraj się trochę i nie namawiaj ludzi na kombinowanie kursem, by komuś zrobić kłopot. To jest już karalne i to całkiem sporo. Ja w przeciwieństwie do ciebie i twoich kolegów korzystam z tego co jest na stronie spółki, GI, PAP. A Ty kolego?
Gosc ubawiłem się twoim wywodem na temat... w WSE nikt nie pracuje... a jeszcze fajniejsze jest stwierdzenie, że WSE zostaje oddane za bezcen. No powiem ci że Krzysztof Kolumb przy tobie to pikuś. Tyś jest odkrywca. Faktycznie Włosi wkładają w trupa 210 MLN zł, mało tego Gi ma według ciebie nie mniejsze problemy i ratują się szastając milionami na prawo i lewo kupując co się da, zamiast się restrukturyzować. No powiem ci że sam bym lepiej tego nie wymyślił... kupić zadłużonego trupa w którym nikt nie pracuje na własny ratunek. W tym szaleństwie jest metoda. Co straci to nadrobi kupnem innych firm które też straciły.... Dan tyś jest kolejny ignorant. Wszyscy wiedzą jak nisko banki i obligi spuściły gacie a ty biedny nie. Dan która spółka ci dywidende wypłaci?
Widzisz january ja w stosunku do ciepie nie staram się dopieszczać jakikolwiek post tak jak ty to robisz. I nie pisze tu również z jakim zyskiem wyszedłem bo SL złapało. Ciekaw jestem tylko ile ludzi udupiłeś w momencie gdy brali na górce a wtedy jakoś cie nie było by im powiedzieć by staneli z boku i sobie odpuścili . I chyba nie myślisz że mnie wystraszysz jakimiś karami bo twoje wpisy są nie lepsze od moich. Pozdrowienia dla myślących. Aaa jeszcze jedno , jako mentor dla wielu na tym forum myślałem że tak jak kapitan na statku opuszcza go ostatni. Widać że bardzo się starasz by znowu zrobić następne kółko czy może się myle?
Znajdziesz na tym forum mój post gdzie rozmawiam z młodym, który kupuje na górce i pierwsze co mu mówię aby lepiej sprzedał i najpierw się nauczył bo warto. Tak więc w przeciwieństwie do ciebie ja mówię prawdę i łątwo to mogę zweryfikować. Natomiast ty w jednym poście twierdzisz, że nie masz akcji bo nie kupujesz bankrutów a w kolejnym piszesz, że jednak masz akcje ale chcesz mnie ukarać i przegonić.
January chyba piszesz o dwóch różnych osobach, nie przypominam sobie żebym pisał że nie posiadam akcji WS wręcz przeciwnie mam spory pakiet z średnią 50gr i póki co mogę spokojnie realizować zysk lub czekać na dalszy rozwój sytuacji. A chętnie bym się dowiedział ile osób kupiło na górce po twoich wcześniejszych wpisach więc jeśli są jacyś odważni to mam nadzieje że odpiszą pod tym postem. Zapraszam tych co kupili na górze powyrzej 1,50zł. Pozdrawiam
Przykład kolejnego kłamczuszka. Mam przed sobą raporty finansowe GI Group od 2018 r. i w takim razie musieli oszukiwać, że takie cuda im wyszły. 2,2 mld euro przychody w 2019 r. i EBIDTA 72 mln EURO. Faktycznie fatalna sytuacja finansowa. A do tego kilkaset milionów EURO z zysków za lata minione. Jakby tego było mało to skokowo wyniki co rok rosną im od 13 do 24%. Ale dla ciebie to sama strata he he he.
A teraz sobie "geniószu" odpowiedz kiedy lepiej kupić sobie nowe auto? Kupujesz go wtedy we wrześniu kiedy jest hitem i kosztuje dużo, czy 3-4 miesiące później, gdy jest tanśzy od 20 do 30%? Hmm???