Żarty, żartami ale dywidenda to sygnał, że w spółce jest ok. A procentowo to i tak wychodzi powyżej 1%. Przy oprocentowaniu mojego konta oszczędnościowego 0,00% to sporo ;)
na walne być może się wybiorę na razie mam mało akcji, przyglądam się i analizuję spółka rozwija się w bardzo dynamiczny sposób i wskaźnikowo wygląda... tanio, mimo ostatnich wzrostów ponad 4 mln kwartalnej ebitda, załóżmy 15 mln rocznej licząc bardzo ostrożnie (NC, jeden dominujący akcjonariusz) x4 daje 60mln wyceny czyli 1,50zł akcja
Dokładnie, mi się nie opłaca jechać bo mam cały kraj do przejechania a akcje SFD w moim portfelu stanowią niewielki procent. A z chęcią bym pojechał i dał do zrozumienia, że nie wszystko co zarząd robi jest ok ;)
Jeśli większość dowie się o SFD to cena akcji będzie na dużo wyższym poziomie. Spółka w porównaniu z tymi balonami z NC ma gotówkę w kasie. Jestem ich klientem od samego począrku i na orzestrzeni tych lat zrobili mega skok. Raport za 19 rewelacja. Teraz czekamy na raport za II kwartał. Ja dzisiaj dobrałem bo jak zrobi się głosno to będzie sygnał, aby realizować zyski.
nie bój, nie bój, już prezes znajdzie sposób, żeby kasę wyciągnąć.
Jasne, zrobili mega skok na kasę i skok w ilości dodawanego cukru do białka.
Poszukaj na forach niezależnych testów ich produktów...