• Niewykupione obligacje Autor: ~Sprawiedliwy [195.38.12.*]
    Po tym, ile nieprawdziwych informacji pojawia się ostatnio na tym forum, warto chyba przypomnieć z jak nierzetelną spółką mamy tutaj do czynienia. Prawda należy się wszystkim obligatariuszom poszkodowanym przez spółkę. Zieliński i jego pomagierzy próbują nam wmówić, że spółka jest perełką wśród innych spółek, wychodzi na prostą, zdobywa kontrakty nie nadążając z ich realizacją, że kurs akcji wyleci w kosmos (niektórzy piszą nawet o poziomie 10 zł), itd. Prawda jest banalna. Mają ponad 60 mln zł zobowiązań + zaległe odsetki od tej kwoty i odsetki karne. Osobiście czekam już rok czasu na wykupienie obligacji i wypłatę odsetek za okres dwóch lata. Na maile nie odpowiadają, kontakt telefoniczny to iluzja, brak z ich strony konkretnych propozycji na rozwiązanie problemów i środków zaradczych. Jak potrzebowali pieniędzy to prezes nawet w nocy odbierał, jak trzeba spłacić to nie ma chętnych.
    Tylko w roku 2018 dokonali aż 9 emisji Obligacji. Łatwo przyszło, łatwo poszło – zamiast na inwestycje poszło na wynagrodzenia i zostało przejedzone. Sądzili, że tanie źródełko obligacyjne będzie trwać wiecznie, a kolejnymi emisjami będą spłacać stare obligacje. Niestety, może jesteśmy naiwni, ale uczymy się na własnych błędach. Teraz nie znajdą już chętnych na swoje papierki bez pokrycia za 8% na rok, więc pożyczają na zewnątrz na większy procent. Był nawet taki uprzywilejowany inwestor (obligacje serii G), który dostał 16%. Kogo trzeba znać w FKD, aby uzyskać tak atrakcyjne oprocentowanie ?
    Do tego podsumowania dodałbym jeszcze regularne zatajanie przez Zarząd informacji o prawdziwej sytuacji Spółki przy emisjach kolejnych obligacji (w trakcie kolejnych emisji Zieliński już opóźniał się ze spłatą wcześniejszych emisji bądź nie wypłacał od nich odsetek).
    Pozdrawiam Obligata, Krogulca, Wierzyciela i innych, którzy starają się o to, aby fałszywe informacje nie przysłoniły prawdziwego nikczemnego oblicza spółki i ludzi nią zarządzających.
  • Re: Niewykupione obligacje Autor: ~Krogulec [31.0.84.*]
    Dzięki Ci za tak obszerny wpis nic dodać nic ująć. Zieliński dawno by wypuścił następne obligacje oszukujac następnych ale dzięki wpisom na tym forum otwieramy oczy nowym obligatatoriuszom i sam Zieliński wie ze tą drogą już nie pozyska finansowania i szuka gdzie indziej. Pozdrowienia dla Ciebie
  • Re: Niewykupione obligacje Autor: ~Posiadacz [217.214.151.*]
    Masz racje najlepiej jak wszyscy zaczną sprzedawać, a cena spadnie na 10 groszy... Ale niestety wasze manipulacyjne teksty w stylu że chcę kogoś ostrzec... Mimo że posiadacie obligacje są bezcelowe i zastanawiam się czy macie obligacje, bo są też szkodliwe... Nie wiem skąd kwota 60 milionów? Robiłeś audyt? Ktoś już obrał kurs.
    Co do rozmowy telefonicznej to mi się ostatnio udaje i mojemu prawnikowi również... Zatem nie wiem jakim cudem wam się nie udaje?
    Chcecie mojej pomocy w kontakcie?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [188.146.105.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Niewykupione obligacje Autor: ~Sprawiedliwy [195.38.12.*]
    Posiadacz jesteś męczący, wszyscy mają ciebie dość. Sam wypisujesz tutaj nieprawdziwe informacje typu, że Zieliński powoli spłaca nas obligatariuszy, a podważasz oczywiste fakty. Człowieku, nie trzeba robić audytu aby wiedzieć jakie zadłużenie ma spółka choćby z raportów okresowych. Usilnie próbujesz odgrywać tu eksperta mając nas wszystkich za idiotów i intrygantów. Zwolnij trochę.
    Jednak, jak już chwalisz się tak dobrym kontaktem z Prezesem to załatw nam wykup naszych przeterminowanych obligacji. A niech tam, jeżeli ci się uda to przekażę tobie 10% ich wartości. Nie jest to mała kwota.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [94.254.232.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Wierzyciel [188.146.97.*]
    Gdzie cięta riposta rzecznika spółki Posiadacza ?
    Chyba brak argumentów albo co bardziej prawdopodobne został zwolniony w trybie natychmiatowym z funkcji rzecznika.
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~abc [89.64.73.*]
    Kto zdrowy na umyśle kupuje obligacje?
    To będzie dobra lekcja dla niedouczonej ulicy.
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Alicja [94.254.234.*]
    Ja obstawiam, że Posiadaczowi jeszcze będziesz mówił - dziękuje.
    Masz prawo być zawiedziony na prezesa i dezinformację ale Posiadacz to może być wysoka liga?
    Ja wyczytuje w jego wiadomościach drugie dno. Zainwestowałam jakieś 20 tysięcy złotych w tą spółkę jak stracę ok stać mnie na to ale jak zyskam tak jak na Columbusie, ML System czy Mercatorze dzięki niemu bo kiedyś się tam poruszał i mówił o spółce, to tylko będę szczęśliwa i mu podziękuje.. Nie chodzi o to, że kupuje akcje sugerując się wpisami ale sącze z nich właściwą treść.
    Wyluzujcie trochę wszyscy.
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Wierzyciel [188.146.105.*]
    A co akcje mają wspólnego z niewykupionymi obligacjami ?
    Obligatariuszy interesuje jedynie odzyskanie swoich oszczedności, a nie extra zarobek.
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~lukas19 [83.26.178.*]
    Właściwie to ~Alicja ma racje. My tu zabawiamy się grą na giełdzie (jest ryzyko jest zabawa) a Ty nam ją psujesz jakimiś obligacjami. Moja rada do obligatariuszy: powinniście podobnie do nas, inwestorow w akcje, zdywersyfikować portfele. Wy płaczecie bo zamiast mieć obligacje kilku/kilkudziesięciu firm jesteście obligatariuszami niejakiego Zielińskiego. Gdybyście mieli w portfelach jw. to na Zielińskim byłaby strata a na Kowalskim zysk a tak to macie po kilku latach ... Przepraszam za wtrąt na forum ale mam, jako inwestor w akcje, dosyć tego trolowania. Załóżcie firmie Zielińskiego sprawę w sądzie, napuście na niego komornika i go zniszczcie. Psujecie mnie i ~Alicji spekulacyjną zabawę. Mnie się gra na giełdzie podoba. Nie muszę latać po kasynach i spotykać tam szemranego toważystwa...
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~lukas19 [83.26.178.*]
    za "toważystwo" przepraszam akcjonariuszy/obligatariuszy o ortograficznym zacięciu.
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Sprawiedliwy [195.38.12.*]
    Lukas nie bądź egoistą, forum nie jest zarezerwowane jedynie dla akcjonariuszy. Sprawa niewykupionych obligacji musi być w końcu załatwiona. Mogę egoistycznie dopisać podobnie jak ty, że jeżeli męczy ciebie ten temat to przenieś się na inne spółki - na pewno bardziej wartościowe i warte zainteresowania. Fakt, że inwestowałem w obligacje FKD nie oznacza, że nie inwestuję w akcje. Jednak w moim kręgu zainteresowania nie są akcje takich wydmuszek, tych nie ruszyłbym nawet gdyby były po 1 gr (wiedząc dodatkowo jacy ludzie nią zarządzają).
    Podsumowując - ciebie nie interesują obligacje FKD, a mnie nie interesują akcje tej spółki. Chcemy jedynie, aby prezes spółki (której akcje kupujesz) zaczął płacić swoje zobowiązania.
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Posiadacz [217.214.147.*]
    Sprawiedliwy i inni jestescie bardzo przewidywalni. Nie czarujcie że was akcje nie interesują, fakt nie dalibyście za nie tej ceny, ale zapewne chcecie kupić. Dlaczego tak uważam? Skoro wam zależy na odzyskaniu kasyy z obligacji to nie powinniscie pisać na forum ale udać się w większym gronie do prezesa firmy i ustalić co i jak. Tak jak my to zrobiliśmy, a propozycje składałem obligatowi i nie skorzystał. Jeszcze śmie twierdzić że dobrze wiem że on posiada obligacje. Moim zdaniem nie macie obligacji, a Takie ujadanie na forum że spółka jest warta 1 grosz świadczy nie tylko o tym że macie szczątkową wiedzę ale też o tym że sami nazywacie siebie totalnymi nieuda...kami. Bo nie tylko nie wiecie jak kase odzyskac to jeszcze pogrążacie ciś w czym macie kase.
    Nie zalezy wam na tej społce na niczym innym jak na kupnie tanich akcji.
    Posiadacz jesteś żałosny. Strasznie zależy ci na tym aby kurs akcji FKD był jak najwyższy i stąd takie głupoty wypisujesz. Jesteś wprost zaślepiony potencjalnym zyskiem z akcji FKD. Do prezesa jeździć nie będę, prezes doskonale wie kiedy upłynął termin i kiedy miał wykupić obligacje. Nie jestem tobą i nie będę mu w d..ę wchodził.
    Masz rację nie zależy mi na tej spółce a tym bardziej na kupnie jej bezwartościowych akcji.

• Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Posiadacz [217.214.152.*]
    Skoro nie domagasz się zwrotu kasy u źródła a szukasz poklasku i użalasz się na forum to coś tu jest nie tak i nie chodzi o to żeby wchodzić prezesowi w d. ale abyś domagał się swojego we Właściwym miejscu.
    Posiadacz, ty chyba masz problemy z rozumieniem tekstu pisanego, albo po prostu nie chcesz czytać co inni piszą a jedynie chodzi ci o umieszczanie tutaj swoich złotych myśli i poklask. Ile razy tobie musimy wszyscy pisać, że prezes ani firma nie odpowiada na maile/korespondencję w sprawie wykupu zaległych obligacji. Osobiście kilkakrotnie próbowałem uzyskać informacje co mają zamiar zrobić z moimi niewykupionymi obligacjami i jakie mają w związku z tym propozycje. Jak możesz się domyślać ani jednej odpowiedzi nie otrzymałem do dzisiaj. Do prezesa na drugi kraniec Polski nie będę jeździł - w przeciwieństwie do ciebie nie mam ani czasu ani chęci. Wizyta u prezesa nie jest warunkiem wykupu obligacji.
    W użalaniu się nikt tobie dorówna (jesteś mistrzem), wystarczy sięgnąć po twoje wpisy z poprzednich lat. Niezły ubaw.
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Wierzyciel [188.146.105.*]
    jw
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Miron [178.147.175.*]
    Sprawiwdliwy, krogulec i wierzyciel, to jedna osoba... Dosłownie cyrk na kółkach... Wzajemne kółko adoracji haha.
    Spadam stąd. Powodzenia
  • Re: Niewykupione Obligacje Autor: ~Wierzyciel [188.146.104.*]
    Typowa manipulacja - wrzucić wszystkich niewygodnych dla spółki do jednego worka i powiedzieć, że to ta sama osoba. Gratulacje dla trolli ze spółki i rzecznika prezesa czyli Posiadacza.
  • Re: Niewykupione Obligacje Autor: ~Ala [5.173.128.*]
    Sorry ale to nie jest normalne aby płakać na forum o swoją kase, ja jestem zdania że miron ma trochę racje.
    Dlaczego się nie zjednoczycie i nie zrobicie jakiegoś porozumienia i nie wystąpicie w tej sprawie wspólnie?
    Wypisywanie że to złodzieje i mają oddać wam wasze pieniądze to jest bez sensu i nawet działa na waszą niekorzyść, bo to wy jesteście uwarzani za niepoważnych obligatariuszy. Nie atakujcie mnie za swoje słowa, ale powinniście na poważnie coś z tym zrobić.
  • Re: Niewykupione Obligacje Autor: ~Obligat_P [93.105.177.*]
    Nikt tu nie płacze, chyba tylko Posiadacz to czyni broniąc żałośnie bankruta.
    Właśnie w ten sposób coś robimy, tzn, przestrzegamy potencjalnych inwestorów (obligatariuszy i akcjonariuszy) przed nierzetelną spółką. My kupując obligacje nie mieliśmy tego typu informacji podanych na tacy i wdepnęliśmy w bagno. Rozpatrując inwestycję w FKD, gdybym miał pełną wiedzę na temat sytuacji finansowej spółki to nikt nawet siłą nie zmusił by mnie do umoczenia tutaj kasy, a tak staramy się równolegle działać i informować wzajemnie. Od tego jest forum, czy to się komuś podoba czy nie.
  • Re: Niewykupione Obligacje Autor: ~Ala [94.254.232.*]
    Na forum rzetelność takich informacji jest dość chwiejna. Gdybym ja chciała zainwestować w obligacje powiedzmy 100 tysiecy złotych, to z chęcią przejazdem zaplanowałabym wizyte w fabryce i osobiście zobaczyłabym jak to funkcjonuje strukturalnie. To dałoby mi szerszy pogląd na inwestycje.
    Pomijając fakt, że z założenia w obligacje się nie pcham.
    Tu może być wiele osób na forum np. byli pracownicy, którzy zostali zwolnieni, czy inni którzy chcą kupić spółkę jak najtaniej czy ewentualnie maszyn gdyby jej się niepowiodło, w co gra posiadacz to ciężko powiedzieć, bo kiedyś pisał że właśnie na licytacje maszyn czeka. Może w spółce są umoczeni więksi gracze i dlatego spółka nie może zbankrutować?
    Ja osobiście wszystkie forumowe wpisy traktowałabym z chłodnym logikowaniem i sceptycyzmem.
    To nie jest miejsce do podejmowania realnych inwestycyjnych decyzji. Szanuje wpisy wszystkich, ale raczej tak do tego podchodze.
    Trzymam kciuki, że odzyskacie kase.
  • Re: Niewykupione Obligacje Autor: ~Feniks [195.191.163.*]
    Dla odświeżenia informacji, z jakiego rodzaju spółką mamy doczynienia.
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Wierzyciel [188.146.104.*]
    Posiadacz tobie te teksty to pisze już prezes czy ty tak sam z siebie wypuszczasz te wypociny :(
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Corcoran [195.158.248.*]
    Opis przedstawiony na wstępie rodzi domniemanie popełnienia przestępstwa przez osoby odpowiedzialne w spółce. Jeżeli tak jest sprawę należy zgłosić w prokuraturze wraz z roszczeniem.
[x]
FABRYKAKD 1,03% 0,05 2024-06-03 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.