• Ile szacujecie tu bedzie w poniedzialek? Autor: ~Janek [5.173.72.*]
    Ja obstawiam, ze 12 albo wiecej. Widac, ze maja perspektywy
  • Re: Ile szacujecie tu bedzie w poniedzialek? Autor: ~obserwator [46.134.129.*]
    8 pln w poniedziałek
  • Re: Ile szacujecie tu bedzie w poniedzialek? Autor: ~Janek [5.173.72.*]
    Po takich wynikach spodziewasz sie spadkow? Dlaczego?
  • Re: Ile szacujecie tu bedzie w poniedzialek? Autor: ~JK [91.212.223.*]
    Ja tez obstawiam 8 zł. przy tamtym kwartale te tak było.
  • Re: Ile szacujecie tu bedzie w poniedzialek? Autor: ~Inwesstor [85.221.132.*]
    Może być koło 11 , chciałem dzisiaj na dogrywce dokupić po 10,50 i nikt nie oddał w tej cenie
  • Re: Ile szacujecie tu bedzie w poniedzialek? Autor: ~Matiz [188.146.170.*]
    Spodziewają się spadków bo chcą kupić. Proste.

Będą wzrosty. Ta spółka dalej jest bardzo tania. Do 10 sierpnia info o inwestorze.
  • Re: Ile szacujecie tu bedzie w poniedzialek? Autor: ~DysonansPoznawczy [88.156.142.*]
    nie więcej niż 7 zł.... 200 000 w pół roku?
    Kuźwa, tyle to ja wyciągnąłem. No może mniej, bo podatek :(
    A tu wielka spółka. Zmiana ustawy śmieciowej.

Dodruk akcji na jakiś fundusz, który nie wiadomo czym jest, kto za nim stoi i czy w ogóle ma pieniądze?
  • Re: Ile szacujecie tu bedzie w poniedzialek? Autor: ~moh [84.10.197.*]
    Masz rację, to już jest balon co to są za zyski, śmiech na sali. I piszę to zupełnie szczerze bez trolowania, bo nie ma w tym żadnego interesu. Kapitalizacja już ponad 54 mln się zrobiła a nawet 1mln zysków nie ma za ostatni rok. c/z około 72! Niech ludzie zaczną lepiej obliczać podstawowe wskaźniki, później zdziwienie że spadło o 50% i ulica ubrana... Geotrans kosi grube miliony co kwartał i wciąga nosem Investeko jedną umową a wycena niecałe 3 razy większa na obecną chwilę. Jak już na Gejku kurs zostanie uwolniony to w takim razie nie wiem gdzie powinien się zatrzymać jeśli miałby być taki c/z ale chyba dopiero na orbicie. Ludzie miejcie rozum obecnie to uważam że 5pln to tutaj jest za dużo. To że na comparic napisali to nie znaczy że to ma rosnąć do takich absurdalnych poziomów. Patrzcie na fundamenty chociażby AQT, GTS reszty poszukajcie sami ale szykuje się płacz.
  • Re: Ile szacujecie tu bedzie w poniedzialek? Autor: ~boysmart [120.21.192.*]
    płacz to masz od 2 pln jak to rośnie , poczytaj może o ich projektach i technologi zanim się wypowiesz , za samo dotacje dostaną 15 mln do rozwijania technologi . giełda ocenia przyszłość . zobacz na cz spółek z oze , jest takie same jak tu .
  • Re: Ile szacujecie tu bedzie w poniedzialek? Autor: ~smartboy [194.193.61.*]
    a przepraszam 6 mln euro to jest 25 mln złotych... ich technologia juz jest wykorzystywana, z reszta ja nie mam czasu cie edukowac , sprzedaj oddaj akcje komus co sie interesuje społka a nie sprawdza wskażniki ktore w tym przypadku nie maja sensu, to jest jak na ml system, tam cz jest kosmiczny jak i cdprojekt. kolega idz na kurs prawa jazdy na tiry, tam sie odnajdziej
    Na tiry?......chyba żartujesz !!!!! Karte rowerową niech sobie zrobi
  • Re: Ile szacujecie tu bedzie w poniedzialek? Autor: ~Matiz [188.146.182.*]
    W takich spolkach gielda ocenia orzyszlosc a nie przeszlosc.
    Spolka ma milionowe umowy, inwestora, technologie i jest z branzy eko, ktora ma swietlana przyszlosc. To ze teraz c/z to 60 to nie znaczy ze za rok nie bedzie 5... Jak juz wspominasz geotrans to popatrz na wskazniki sprzed roku. Lub zobacz na wskazniki mercatora.
    Pozniej sie zacznij dziwic czemu ci pociagi odjezdzaja.
    Matiz weź może sam zacznij coś liczyć skoro już się odwołujesz do wskaźników. Tak się składa że mam Mercatora od 28 i dalej go trzymam! A wiesz dlaczego? Dlatego właśnie że umiem liczyć i tam c/z wychodzi w okolicach 14 obecnie po podaniu szacunkowych wyników. A tam inwestorzy mają pewność że zyski nie są ściemą, to realny, topowy biznes, w piątek podali kolejne mega umowy już na marzec przyszłego roku to jak to porównywać do tego balona Investeko? Na konferencji prezes jasno dał do zrozumienia że to nie był jednorazowy wynik kwartalny, plus jeszcze kilka świetnych informacji zostało przekazana takich jak potencjalna rozbudowa fabryki lub budowa nowej oraz to że uruchomienie takiej fabryki to minimum 2 lata. A to oznacza co najmniej 2 letni monopol na rękawice dla obecnie działających firm. Jakby MRC miało c/z tego waszego sterowca to by kosztowało teraz 1700! Teraz rozumiecie skalę przeszacowania tej spółki? Ja już dwa razy tutaj zarobiłem i jestem zadowolony ze stopy zwrotu, obserwuję spółeczkę bo jest bardzo dobra i na pewno będzie jeszcze moment żeby znowu wskoczyć ale takim pompowaniem można wyrządzić więcej szkody niż pożytku. Na pewno nie przy takiej wycenie. Rośnijcie do nieba ale żeby to się nie skończyło klęską i zniechęceniem inwestorów. Dotacja to nie to samo co wypracowany zysk, a zyski są jak na razie bardzo przeciętne. To nie trolling ale moja subiektywna ocena, do której mam prawo i popieram to argumentami liczbowymi. Kto się nie zgadza ma takie prawo. pozdro!
    w buty sobie wsadź te rady, nie ucz mnie o spółce bo jestem na bieżąco. Co innego podpisać kontrakt z dwoma z największych producentów szyb samochodowych na świecie, jak MLS a co innego dostać dofinansowanie. To są dwa zupełnie różne etapy drogi na szczyt. MLS już na ostatniej prostej a tutaj jeszcze wiele zakrętów.
  • Re: Ile szacujecie tu bedzie w poniedzialek? Autor: ~Inv [94.254.226.*]
    Patrzenie na czyste c/z to coś co uwielbiam. Prosta droga do tego żeby kusić się w czasie hossy na "tanich" spółkach. Tanie spółki są tanie z jakiegoś powodu, a drogie również mają powód. Na Investeko dopiero się zaczyna. Mają rewolucyjne technologie i patrzy się na perspektywy. Te są gigantyczne. Żeby nie było mam też AQT bo ma również wspaniałe perspektywy w bliższej przyszłości, ale Invest to spółka, która za kilka lat moze być warta x20 razy tyle.
    Też mam AQT ale tam to ma sens z wielu względów, bo oni mają już patenty, kontrakty, markę... i przede wszystkim to czego nie ma Investeko czyli kilkukrotnie większe zyski z perspektywami tylko i wyłącznie lepszymi. A kapitalizacja nadal dużo mniejsza od tego sterowca. Ciekawe kto ma to kupować obecnie po 10 i więcej bo raczej nikt rozgarnięty. rozgarnięci to będą upychać papier takim idiotom. Na teraz jest to balon i kropka.
  • Re: Ile szacujecie tu bedzie w poniedzialek? Autor: ~AdrianMaliniak [37.47.196.*]
    widzę, że są 2 strony sporu, które dyskutują na argumenty w miarę kulturalnie, to cieszy..... mam pytanie techniczne - czy u was baton po prawej to normalka żeby zablokować wzrosty, bo nie obserwowałem wcześniej tej spółki? thx
  • Re: Ile szacujecie tu bedzie w poniedzialek? Autor: ~DysonansPoznawczy [88.156.142.*]
    nie, raczej nie...
    Najczęściej zbieranie akcji odbywało się na marazmie... Dość sporo poszło 2,5-3,5 zł (kilka razy), teraz obstawiałbym realizację zysków.

Wracając do do fantastycznego zysku 200 000 zł i wielomilionowych projektów. Plany zacne, ale skąd na to pieniądze, tym bardziej, że:

"W związku z wysokim poziomem zobowiązań mogą wystąpić trudności w obsłudze zadłużenia Spółki. Występuje zatem obecnie podwyższone ryzyko braku spłaty bieżących zobowiązań. W przypadku podjęcia przez wierzycieli kroków zmierzających do natychmiastowego uregulowania ich należności, czynności takie mogą negatywnie wpłynąć na bieżącą płynność Spółki oraz efektywność realizacji projektów. Może to spowodować konieczność zaciągnięcia nowych kredytów lub pożyczek co dodatkowo wpłynie na wzrost ponoszonych kosztów finansowych. Jeżeli Spółka nie będzie w stanie utrzymać bądź pozyskać dodatkowego finansowania zgodnie z założeniami może być zmuszona do zmiany swojej strategii lub refinansowania istniejącego zadłużenia. "

A Green Valey wydaje się być "kopią" Investeko w formie funduszu zamkniętego, który nie wiadomo czy ma kasę, kto za nim stoi, itd...
    Jeśli spojrzeć na: link to na razie wszędzie 0.

Skąd zatem pieniądze na rozwój skoro wysokie zadłużenie i mały zysk? 
  • Re: Ile szacujecie tu bedzie w poniedzialek? Autor: ~Ssak [83.31.115.*]
    W poniedziałek tylko dolne widły przygotować się dwa razy i koniec euforii wraca szara rzeczywistość.
    Po dobrych wynikach ma byc spadek? Chyba sobie zartujesz. Dalej bedzie rosnac zwlaszcza ze to nie ostatnie dobre info w nsjblizszym czasie.
  • Re: Ile szacujecie tu bedzie w poniedzialek? Autor: ~Caddy [79.184.168.*]
    Beda, beda...tu bedzie grubo kto nie wsiadzie to potem bedzie zalowal. Przeciez oni beda recyklingowac tez panele fotowoltaniczne! To beda miliony zysku
  • Re: Ile szacujecie tu bedzie w poniedzialek? Autor: ~Matiz [188.146.182.*]
    Ja sie tak zastanawiam skad tutaj biora sie ci pesymisci. M
    Po co sie udzielaja na forum spolki kypra jest zekomo balonem?

Czy nie lepiej szukac nowych lepszych inwestycji?

I nie piszcie mi tutaj ze boicie sie o moj portfel bo on w ciagu 18 miesiecy zarobil ponad 1000%
    Chca zeby ktos sprzedal bo bardzo malo chetnych do pozbycis sie akcji
  • Re: Ile szacujecie tu bedzie w poniedzialek? Autor: ~DysonansPoznawczy [31.60.230.*]
    A moze Panowie naganiacze odnieaiecie sie do tego skad kasa na te mega wielkie inweatycje, skoro spolka w raportach podaje, ze jej glownym problemem jeat jej brak oraz wysokie zadluzenie? Nowe pozyczki? Czy fundusz, ktorego strona w mojej ocenie wyglada jak kopia strony inveateko... Nie wiadomo kto w nim jest. A w rundach finansowania pokazuja 0 zl... Zatem???
    Zyski z podpisanych umow...a niby skad? Rozumiem, ze jestes naganiaczem na spadki trollu
  • Re: Ile szacujecie tu bedzie w poniedzialek? Autor: ~obserwator [37.47.233.*]
    ja chce kupić i życzę spadków może jakiś ktoś już zarobił taki jak Matiz i sprzeda
  • Re: Ile szacujecie tu bedzie w poniedzialek? Autor: ~Janek [79.184.168.*]
    Karma wraca kolego.
  • Re: Ile szacujecie tu bedzie w poniedzialek? Autor: ~Inv [94.254.226.*]
    Kasa w obecnej sytuacji to nie jest problem. Niech zrobią emisje z PP z dużym odcięciem. Z pocalowaniem ręki biorę żeby sobie stratę na akcjach wirtualna zrobić. Pieniędzy na rynku nie brakuje, dla takiej spoko zrobienie emisji kierowanej po 5zl za akcję na milion akcji to zero problemu. Dla takiego Columbusa wejście na jakiś zacny procent za kilkanaście milionów to.mega okazja. Kasa na rynek płynie szerokim strumieniem. Spółki mające technologie , działające w branży Eko i jeszcze recyklingu paneli fotowoltaicznych , których odpady zaleją lada chwila Europę będą zyskiwać. Pieniądz jest tani i jeśli dogadają się z kumatym ludźmi to tutaj będzie 1 mld kapitalizacji. Nie za rok , ale jak zacznie się recycling. Jeszcze raz, kasa to nie problem. Uwierzcie
    Ja to wiem i wierze w tą spółke. Na pewno też będzie bujać bo spekuły coraz więcej. Jeśli brać pod uwage fundamenty i przyszłość to w tej branży będzie super.
    Ale jeśli tylko bieżące wyniki to na razie rewelacji nie ma ale wzrosty są solidne.
    Jestem optymistą , nie sprzedaje!!!!
  • Re: Ile szacujecie tu bedzie w poniedzialek? Autor: ~Caddy [79.184.168.*]
    To jest spolka zloto.jak ktos tego nie widzi to nie umie czytac ze zrozumieniem. To za jakis czas bedzie wieksze niz CD Projekt! Popatrzcie na kwoty umow!
  • Re: Ile szacujecie tu bedzie w poniedzialek? Autor: ~obserwator [37.47.238.*]
    pisałem o 8 pln

bylo 8 pln
  • Re: Ile szacujecie tu bedzie w poniedzialek? Autor: ~dupek [83.25.81.*]
    to teraz 80 będzie
    Obserwator prorok czy co? To ile dzisiaj będzie?
  • Re: Ile szacujecie tu bedzie w poniedzialek? Autor: ~obserwator [37.47.3.*]
    dziś 7 pln
  • Re: Ile szacujecie tu bedzie w poniedzialek? Autor: ~dupek [83.25.81.*]
    Pchaj w dół kolego chętnie dokupie kilkadziesiąt kilo w dobrej cenie
    Jednak obserwator to fałszywy prorok , nie było 7
  • Re: Ile szacujecie tu bedzie w poniedzialek? Autor: ~Rafal_bialy [194.242.62.*]
    Dzisiaj widziałem jak ktoś się ustawiał powyżej 8 na kupno 10 k ale chyba nikt mu nie sprzedał.. teraz czekamy na info o funduszu i o kosztorysie praca Nowy Wełnowiec… i może coś jeszcze gratis dorzucą ??? ;-)
  • Re: Ile szacujecie tu bedzie w poniedzialek? Autor: ~kosmoptagonia [83.23.7.*]
    pomyliłem się o dni 4...
    jest 7.
    Nie mam przekonania jednak czy warto wchodzić...

• Re: Ile szacujecie tu bedzie w poniedzialek? Autor: ~Rafal_Biały [194.242.62.*]
    Pomyliłeś Się ?? Ty strzelałeś .. dzisiaj cała giełda na minusie więc twoje przepowiednie to tylko życzenia... a tutaj mały obrót mało wolumenu było dzisiaj i na dodatek arkusz jest dziurawy  więc do końca roku spokojnie 20 przebije . Teraz w drodze info o  funduszu i coś jeszcze pewnie wrzucą ;-) . Mam nadzieje ze poczekają tydzień bo teraz żadna informacja podczas takich spadków nie pomoże. Pozdrawiam cierpliwych

• Re: Ile szacujecie tu bedzie w poniedzialek? Autor: ~baterian [5.173.12.*]
    dobrałem dziś
  • Re: Ile szacujecie tu bedzie w poniedzialek? Autor: ~9xx [31.0.66.*]
    szacujemy że nie spadnie do 9 groszy, ale kilkadziesiąt może być
    Zgadzam się , będzie kilkadziesiąt złotych ale jeszcze nie teraz
  • Re: Ile szacujecie tu bedzie w poniedzialek? Autor: ~Sheep [78.11.162.*]
    Wcale nie jesteście najlepsi...
    PCC Ex zleciało 40 proc. :)
[x]
INVESTEKO 5,83% 2,18 2025-12-05 16:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.