Pewno jakis z grubszych zawodników przyblokowal kurs..Tomicka za wiele tu nie może...ewentualnie co może- to przeprosic inwestorow oficjalnym wystapieniem w telewizji za fatalne zarzadzanie openem...
Taki wielki posrednik kiedys.. Niech Tomicka kase oddaje inwestorom..
Ladnie nawijala makaron na uszy podczas wywiadów...a wyszlo wielkie g....nie powinna brac wynagrodzenia za takie zarzadzanie spółką...mam nadzieje ze niedluga oglosza upadlosc i nie beda zasmiecac gieldy takim trupem
sprzedać po ile się tylko da i na 4 mass odrobicie strate, tam kurs wzrósł już ponad 2000% a wzrośnie dużo dużo więcej, tutaj klientów open finance przejęły prywatne firmy które udzielają kredytów hipotecznych, są one sprawniejsze i biorą mniejsze prowizje.
Open nie pobiera od Klientów prowizji. Nam płacą banki więc nie wprowadzaj zamieszania. Może i są inni ale my mamy tradycje i wsparcie inwestora, odrobimy straty ciężka praca i akcje będą >10pln. Mamy nową porównywarkę i poprawione CC, owszem przydałaby się jak kiedyś współpraca z deweloperami czy dział kredytów firmowych ale i bez tego wykręcimy na hipotekach i gotówkach dobry wynik, a kiedy GNB wroci do hipotek my zmieciemy rynek
Chcialbym w to wierzyć co piszesz..choc na teraz trudno, wiekszosc akcji sprzedalem i odrabiam nieudana inwestycje w ta spółkę, fakt ze wyniki opena pogrzebaly odpisy na hb jezeli chodzi o sprawozdania, bo gdyby tuch odpisow nie bylo , open ma strate roczna na jakies 168 tys za 2019r, ale co wazniejsze - utracona reputacja, akcjonariusze od poczatku ipo starcili prawie 100 procent na tej inwestycji, kurs przy nominale po staremu bo 0.90 tylko zaslona dymna, ktora zmniejszyla tu ilosc akcji i nic wiecej, zero zainteresowania akcjami, brak popytu na akcje, ciezko cos sprzedac, musialem na raty okolo 3 tygodni zenic, gdy cos tu sie zmieni wroce z wiekszym kapitalem, ale mam powazne watpliowsci co do tej spółki, myslalem ze Tomicka cos tu wskura a ona pglebila straty przez nieumiejetne zarzadzanie..i tak ludzie tu maja spolke , ktora balansuje na krawedzi...
Wiem że się zraziliscie ale gdyby ruszyło z 10-15 osób na zakupy po chociaż 50-100tys PLN to mielibyście zysk 100%. Decyzję w naszej firmie podejmowane są 2 osobowo i jeszcze często Rada Nadzorcza wprowadza zmiany co mocno komplikuje, więc to nie wina Pani Prezes.
Tak..przypomnij sobie co panie prezes mowila w wywiadach po objeciu stolka, co ona nie zrobi? Natomiast po tym niechlubnym prezesowaniu pozostaje wielki niesmak,nie wykorzystano potencjalu spolki w dobie tak dobrej koniunktury kredytowej, jak open dociagnie do lutego przyszlego roku bede pelen podziwu, dlaczego ludzie maja ruszac na zakupy? Czy open pokazal chociaz wyjscie na 0 ? Lub 100 tys zysku? Nie ma powodu by ludzie kupowali te akcje..co Tomicka pokazala przez ostani rok? Polozyli hb..potezne odpisy poszerzyly straty opena, zero kuminkacjinze spółka...i patrzac na przedostatnie walne na pania prezes to widac ze jej entuzjazm mocno opadl, nie jest jiz usmiechnieta i nie ma tego wigoru co w wywiadach, mysle ze porawala sie z motyka na slonce...
Open zaliczy bankruta a pania prezes beda wytykali palcami bo bedzie kojarzona z tym faktem...czyli niechlubnym prezesowaniem openowi...miala byc lekiem na cale zlo a okazala sie ....szkoda gadac
Napisz mi 3 powody dla ktorych ludzie mieliby imwestowac w te akcje? 5 milionow straty w kwartal...leca jak meserszmit...w dół..we wrzesniu kolejne 5 i tak w kolko..kto doklada do tego interesu?
Trzy powody
1 nie musimy już wciskać GNB bo oni nie dają hipotek, więc nie ma już zarzutu braku obiektywizmu
2 już 4 z 6 procesów w KNF zakończone i tylko 1 kara.
3 mamy nieźle wyniki sprzedażowe wg Związku Pośredników Finansowych za 2Q będziemy dalej na podium 3 miejsce.
4 mamy nową super porównywarko wypelniarke wniosków
Podobalo mi sie to w open ze nie wciskaja bankow lecha tylko inne, nie podoba mi sie natomiast brak kontaktu z osobami odpowiedzialnymi za relacje inwestorskie, echo! Weslug mnie jezeli open we wrzesniu pokaze plus lub wyjdzie na zero jest szansa ze ludzie tu wrócą ..ale musialby nastapic jaki przelom, kurs zachowuje sie tak jakby pan Czarnecki niebawem mial ogloscic wezwanie, sciagaja podaz do dolu i pozniej kupuja , czyli ktos akumuluje te akcje, wierzylem w pania Tomicka, czytalem duzo o niej i pokladalem w niej duze nadzieje, lecz. ..teraz gdy juz nie ma opdisow z hb zobqczymy pierwszy raport...
Powiedz mi..skoro jestescie na podium obok expandera dlaczego to nie ma odzwierciedlenia na kursie, kurs caly czas spada..obserwowalem scalenie na 3 zl..od tego momentu tez spada , zabieg kosmetyczny- zmniejszyl ilosc akcji, teraz podziel sobie obecny kurs przez 6 i sam zobaczysz ze to prawie nominal..cos powyzej 0.10 groszy wiec jest kiepsko..kurs zachowuje sie tak , jakby open mial lada moment zbanrutowac , wedlug mnie p.Czarnecki bedzie wycofywal opena z gieldy wezwaniem, a ze nie moze zrobic przymusowego stad te zabiegi z kursem kolo złotówki, szkoda, kiedys byliscie liderem na rynku, dzisiaj smutna rzeczywistosc ktora dotyczy inwestorow w ten papier, stracili tutaj oszczednosci zycia,
...skoro jest tak dobrze jak piszesz ..dlaczego jest tak zle?
P.Czarneckiemu nie zalezy na kursie..i nawet jak piszesz jakby jakis cudem osiagnal cene 10 zl za akcje- pamietaj ze to stare 1.66, po tyle chodzil open dluzszy czas temu takze i tak wiekszosc inwestorow bedzie na wielkim minusie, chcialbym wierzyc w to co piszesz ale ciezko mi widzac ten kurs od dwoch lat, rownia pochyla
Zobacz sam przez 3 godziny handlu 1 zlecenie na bajonska kwote...!
Tak wygladaja notowania 3 posrednika w kraju..ktora jak juz wspomniales - poprawia wyniki i ma super porównywarke?
Przeciez tu nawet nie ma popytu.
Sam akcje sprzedawalem na raty..a co inni maja zrobic..arkusz moze jest od dolu na niecale 30 tys akcji..i mamy 1 grosz...wedlug mnie oglosza niedlugo upadłość...lechu nie bedzie wiecznie dokladal do strat, ma do ratowania idee a opena pewno poswieci