• Pytanie do akcjonariuszy Autor: ~Romano74 [95.160.159.*]
    Mam pytanie do "małych" akcjonariuszy...kto z Was REALNIE zwiększył wartość swojego portfela inwestując w akcje GKI? Na kursie jest "PATOLOGIA" i mam subiektywne wrażenie, że nic się nie zamierza zmienić w tej sprawie.
  • Re: Pytanie do akcjonariuszy Autor: ~mgl14 [109.233.92.*]
    Ja jestem na niewielkim minusie. Akcje mam od 2018 roku, trochę dokupywałem w międzyczasie. Do tego strata na PJP.
  • Re: Pytanie do akcjonariuszy Autor: ~Romano74 [95.160.159.*]
    Dziekuje za odpowiedz. Moze kolejne osoby dolacza sie do dyskusji? Zapraszam
  • Dawca kapitału Autor: ~Akcjonariusz [104.238.39.*]
    Nie mam zamiaru zwiekszac portfela dopóki nie bedzie sztywnej polityki dywidendowej nikt rozsadny nie zainwestuje w gki przy tak patologicznej plynnosci. Poza tym drobny inwestor wie 10 procent tego, co wiedzą ludzie, którzy mają nad nim absolutną przewagę i on jest tak naprawde dla nich dawcą kapitału ...
  • Re: Dawca kapitału Autor: ~Romano74 [95.160.159.*]
    Super, ze zabierasz glos, a przy tym wykladasz kawe na lawe. Im wiecej szczerosci z nas wyjdzie tym lepiej. Dzieki. Licze na kolejne osoby w dyskusji
  • Re: Dawca kapitału Autor: ~Ryszard [94.254.160.*]
    Przy tej polityce dywidendowej jako mniejszościowy akcjonariusz nie mam zamiaru zwiększać wartości swojego portfela a wręcz przeciwnie, chciałbym zmniejszyć jego wartość. Ale przy tej płynności jest to trudne jeśli wręcz niemożliwe bez zdołowania kursu do 0 i „przyjęcia na klatę” dużej straty.
  • Re: Dawca kapitału Autor: ~mkm [31.182.170.*]
    Patologiczna płynność jest faktem ale nawet przy tej płynności widać że więcej jest chętnych do sprzedaży. Zamiast narzekać i licytować się na wielkości pakietów i zysków czy strat może zastanówmy się co musiałoby się stać żebyśmy zapragnęli znowu te akcje kupować, albo przynajmniej trzymać.
  • Re: Dawca kapitału Autor: ~Ryszard [85.222.109.*]
    1. Przejrzystość funkcjonowania spółki - i nie mam u na myśli PR'owych wypowiedzi Zarządu.
    2. Jasna polityka dywidendowa.
    3. Poszanowanie mniejszościowych akcjonariuszy.

TO tak na szybko.

• Re: Dawca kapitału Autor: ~mkm [31.182.217.*]
    Dnia 2020-07-22 o godz. 09:59 ~Ryszard napisał(a):
    > 1. Przejrzystość funkcjonowania spółki - i nie mam u na myśli PR'owych wypowiedzi Zarządu.
    > 2. Jasna polityka dywidendowa.
    > 3. Poszanowanie mniejszościowych akcjonariuszy.
    >
    > TO tak na szybko.
    >

Wszystko się zgadza jednak stwierdzam, że żadne z powyższych nie rozpali wiary w dalsze sukcesy GKI. Potrzebne jest nam coś spektakularnego. Mam tu na myśli na przykład:

4. Skokowy wzrost sprzedaży parkingów Modulo, poparty twardymi danymi w raportach.
    5. Korzystne i medialnie nośne przejęcie. PJP i ATR to były spółki którymi mało kto się interesował, więc przejęcia te nie przyczyniły się do wzrostu zainteresowania samym GKI.
  • Re: Dawca kapitału Autor: ~Romano74 [95.160.159.*]
    A co powiecie o "ręcznym ustawianiu kursów akcji"?

Zobaczcie tylko na dzisiejsze notowania, jaka tu jest patologia...minuta po minucie, spółka za spółką.

Jak sądzicie, kto to ustawia?

PROJPRZEM - transakcje o 15:16 (obrót 9 akcjami przy 3 transakcjach)
    IMMOBILE - transakcje o 15:17 (obrót 8 akcjami przy 4 transakcjach)
    ATREM - transakcje o 15:18 (obrót 4 akcjami przy 4 transakcjach)

Czy ktoś chce nas "drobnych akcjonariuszy" przekonać tą farsą do NIEINWESTOWANIA? Mam puszczać wszystko po PKC?

Tak w praktyce objawia się program wspierania płynności naszej szanownej GPW. Nie tylko GKI na to cierpi. Prawdziwy problem jest jednak gdzie indziej, a mianowicie w braku sensownej odpowiedzi na pytanie: pod co miałby aktualnie rosnąć kurs? PR i obietnice zakulisowe przestają działać, bo rzeczywistość trochę od nich odstaje. Przy okazji mam jeszcze jedną propozycję dla zarządu na drodze do rozbujania zainteresowania spółką: niech Projprzem Budownictwo i Atrem wejdą na rynek budowy farm fotowoltaicznych.
  • Re: Dawca kapitału Autor: ~Mr [5.184.74.*]
    O tak, to byłby PRowy strzał w 10. Związanie się ze spółką w tej dziedziny lub wprowadzenie do produkcji elementów do farm.
    To nie tylko PR. Atrem ma w tej dziedzinie kompetencje: link Patrząc od tej strony to przejęcie ATR miało sens :)
  • Skup akcji Autor: ~Akcjonariusz [104.238.39.*]
    Ciekaw jestem, czy aktualny kurs akcji jest na tyle atrakcyjny, żeby Zarząd zaproponował akcjonariuszom mniejszosciowym druga ture skupu akcji. Pierwsze wezwanie po 2,20 wypadlo tak sobie i wcale sie nie dziwię.....
  • Re: Skup akcji Autor: ~Ryszard [94.254.168.*]
    Może Zarząd poda jaka jest średnia kursu i obrotów za ostatnie 6 miesięcy? Wiem, wiem sam mogę poszperać, przeliczyć ale zapewne Zarząd dysponuje takimi danymi id razu.
  • Re: Dawca kapitału Autor: ~Romano74 [5.174.245.*]
    Z Atremu odeszli ludzie i "pracują" teraz dla TesGas

Źródło: link 
    Jedni odeszli, drudzy zostali, pojawił się ktoś nowy... ATR działa w każdym razie i kompetencji tam nie ubyło, chociaż są oczywiście kłopoty z rentownością. W temacie OZE były chyba infa w zeszłym roku o budowie farm wiatrowych, fotowoltaiki nie pamiętam, ale pewnie też coś robili. W każdym razie temat jest idealny do rozpalania wyobraźni ;) Projprzem robi podstawy pod panele, Projprzem Budownictwo to ustawia, Atrem zajmuje się przyłączeniem, całość koordynuje CDI. No po prostu złoty biznes i wszystko jest w GKI :)
  • Re: Dawca kapitału Autor: ~Ryszard [94.254.168.*]
    Ziemia wyzywa mkm do powrotu!
    Copy that :) Miło jest pomarzyć, bo czytanie raportów tak mnie nie cieszy.
  • Re: Dawca kapitału Autor: ~Ryszard [93.105.177.*]
    Zgadzam się w 100%.
  • Re: Dawca kapitału Autor: ~xyz [83.21.181.*]
    manipulancie - widać, że masz moc i siłę w tej spółce. dawaj na 1,50 zł, oczywiście kupisz od siebie. Już chyba uwierzyłeś, że tu nie ma mocniejszych od ciebie, brawo i z pełnym rozmachem do celu.
  • Zwrot kapitału Autor: ~Akcjonariusz [104.238.39.*]
    Co Ty taki nerwowy drobni czekaja na Twoje 4 zł ....tu kręci lody ktoś inny ...spojrz w lustro ...
  • Re: Zwrot kapitału Autor: ~xyz [83.21.181.*]
    inny (to ilu jest tych manipulantów) to znaczy kto?, a co do lodów - to dopiero od 4 zł mają smak i zbyt, tak więc tu 4 zł bedzie - sezon letni już niedługo się kończy.
[x]
IMMOBILE 2,85% 3,25 2025-11-28 16:43:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.