• Pierwsze szarpnięcie za nami Autor: ~Login [31.0.122.*]
    dzisiaj mamy widły
  • Re: Pierwsze szarpnięcie za nami Autor: jacek_z_grochowa [93.105.176.*]
    To ja chcę kupić 10k akcji, bo sprzedałem letusa. Nie to żebym wierzył, ale przyda się. Żadne szarpnięcie zatem :)
  • Re: Pierwsze szarpnięcie za nami Autor: ~Login [31.0.122.*]
    czyli wiemy kto szarpnął, kupiłeś agresywnie, nie czekałeś aż ci wrzucą bo się spodziewasz wystrzału
    Tak prawdę mówiąc to wyszedłem z BPC, Lug i Letus, a kupowałem teraz większe BOS, JSW, PZU, proporcjonalnie do wagi i ryzyka wsadziłem 500 k PLN. Jakimś cudem na NC dobrze zarobiłem, tam cały index wzrósł 3 krotnie, w tym kilka moich spółek nawet po 10 razy. Mam też kilka gdzie nie mogę rozliczyć straty, ale mimo to harce spekuły dały mi b. mocny +. Acha ja tak inwestuje do 3 lat i wspieram idee popperyzmu. Nie wiem czy kolega wie, ale na śmieciach z NC byłem dość "grubym" sternikiem jeszcze kilka lat temu i kupowanie nisko się mocno opłaciło :)
    gratulacje, pozostaje mieć nadzieję, że passa będzie trwać nadal
  • Re: Pierwsze szarpnięcie za nami Autor: ~mako [89.64.84.*]
    Towarzystwo wzajemnej adoracji odwiedziło forum Bosia
    same fakty gościu, a co do tego, żeby Jacka dobra passa nie opuszczała to nie adoracja tylko własny interes, jak Jacek zarobi na Bosiu to i ja zarobię tłumacząc łopatologicznie
    dobrze to wygląda
  • Re: Pierwsze szarpnięcie za nami Autor: ~Invest [150.254.210.*]
    Dnia 2020-07-21 o godz. 12:13 ~Login napisał(a):
    > gratulacje, pozostaje mieć nadzieję, że passa będzie trwać nadal

Chyba niezupełnie :D
    2020-07-21 11:26 Opublikowano przy kursie: 6,50 zł, zmiana od tamtej pory: -7,69%
    jeszcze z 10-15% w dół i będzie można myśleć o pierwszych zakupach...
  • Re: Pierwsze szarpnięcie za nami Autor: ~Franek_Chicago [71.239.59.*]
    Akurat jest już prawie jeden rok , jak wtenczas zakupiłem 7 tys. akcji BOŚ - ia po 7,20 zł . za walor i ciągle jestem z tymi papierami w plecy . ...
  • Re: Pierwsze szarpnięcie za nami Autor: jacek_z_grochowa [5.172.255.*]
    Witajcie, nie ma to dla mnie kompletnie znaczenia. Znowu jakiś śmieć ASA/APIS z 4 gr średnią mi napompowali i wyszedłem. historycznie możecie przejrzeć wpisy, że miałem te śmieciowe spółki za grosze na NC przy indeksie 25 pkt (250 po resplicie). Pisałem tam wielokrotnie jako "sternik spadkowy". To znaczy tak byłem odczytywany bo niejednokrotnie grałem sam ze sobą przesypując kwit na jałowym bezruchu. Zatem statystyka przez wyciągnięcie NCIndexu na ponad 600 pkt zadziałała tak, że zostawiła mi ślad na wykresie po moich wyjściach z zyskami typu 500-800%. Ktoś ze świeżaków zaczął na śmietniku kupować potwierdzając moje koncepcjo poppera o tym, że truchła które nie upadły muszą dać kiedyś zarobić. (miałem 60 spółek, mam 22) z 3 wyszedłem z potężnym zyskiem. 6 mi wisi zdjętych z giełdy. Pozostałe wyskakują na jakieś chore poziomy i zaczynam to powoli wyrzucać. Wchodzę w większe bo przyjdzie z czasem kolej (w ciągu 3 lat) i tu :),
    Serdeczności, JAcek
  • Re: Pierwsze szarpnięcie za nami Autor: ~MłodyInwestorGPW [83.26.252.*]
    szacun "Jacek z Grochowa". Teraz wchodzić w NC to już za późno, jakie jest Twoje zdanie ?. Thanks !
  • Re: Pierwsze szarpnięcie za nami Autor: jacek_z_grochowa [5.172.255.*]
    Moim zdaniem nie ma pokrycia w dzisiejszej wycenie, a fenomenów jest już byt mało. Drugi problem polega na selektywnej pamięci wielu uczestników małego rynku. Albo są zupełnie nowi, albo starzy nie chcą pamiętać Sobolewskiego jak zakręcał kurki ze spółkami i np. ferajna z "parkietu", tłukąca się ze mną na kwit i ustawki spółek - nie mogła wyjść. (Ciężko mi uwierzyć by po dekadzie tak było). Ktoś z tymi "śmieciami" zostanie na peronie, z drugiej strony nigdy, przenigdy nie zakładaj, że wysoka cena akcji w stosunku do zysków wskazuje na to, iż dalszy ich wzrost został już w znacznej mierze  uwzględniony w cenie. Na NC zysków aż takich nie ma, ale i tak założeń takich nie powinno się czynić. Innymi słowy: może ten index podejść i pod 1000 pkt, tyle, że mój experyment inwestorski przerósł oczekiwania i nie robi to na mnie wrażenia (czytaj wchodzę jedna za drugą i duszę dużymi batonami popyt, mimo to ktoś kto ma kasę pompuje te spółki i pozwala mi na realizację pokaźnych zysków)
    -----
    Pozdr - JAcek
  • Re: Pierwsze szarpnięcie za nami Autor: ~MłodyInwestorGPW [83.26.252.*]
    Dziękuję Jacek za Twoją ocenę sytuacji. Wiele spółek przyrosło 500 - 1000 % i to nęci, ale potrzebna jest duża wiedza. Łatwo popłynąć a zarobić trudniej.
    Pozdrawiam
  • Re: Pierwsze szarpnięcie za nami Autor: ~Krzysio [109.231.61.*]
    poza paroma spółkami to tam niestety jest problem z płynnością, kiedyś się tam bawiłem, i co mi po zysku 50-100% jak nie ma jak sprzedać, a wykres bardzo ładnie można samemu wyrysować, jeśli ktoś stosuje AT
  • Re: bos bank zapomniany... Autor: ~xxx [94.254.225.*]
    Wszyscy zapomnieli kurs z 130 spadl do 6 zl a tymczasem co zrobily kapitały wlasne z kilkaset milionów wzrosly do 2,3 miliarda jak pamiec wroci beda jaja
  • Re: bos bank zapomniany... Autor: ~karol [37.248.158.*]
    z banków chyba najlepsza opcja do kupna,
  • Re: bos bank zapomniany... Autor: ~Msns [176.111.127.*]
    I widać to po kursie.... jest ponad 70%od dolku..
  • Re: bos bank zapomniany... Autor: ~Gbaka [193.17.174.*]
    I będzie granie też pod podwyżkę stop a swoją drogą jestem ciekaw ile milionów zarobiło biuro maklerskie bos
    Zysk dm bos powinien pokryc spadek stóp ale zobaczmy
  • Re: bos bank zapomniany... Autor: ~Bocian [37.47.20.*]
    Ładnie dziś idzie :)
    Powiedzialbym, ze niewiele idzie. Ten bank kaczynscy odkupili po 90 pln a idzie po 6. Zapomniany bank i tyle ale przebudzenie bedzie chwilowym szokiem
    Minutę temu dołożyłem zakup po 6,40 kolejnych 7000 szt (jutro wpadnie). Docelowo myślę kupić 200 tys akcji. Czas go naprawdę zbierać :)
[x]
BOS 0,20% 10,04 2025-12-12 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.