Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  6,00 zł , zmiana od tamtej pory: 67,67%

Re: Pierwsze szarpnięcie za nami

Moim zdaniem nie ma pokrycia w dzisiejszej wycenie, a fenomenów jest już byt mało. Drugi problem polega na selektywnej pamięci wielu uczestników małego rynku. Albo są zupełnie nowi, albo starzy nie chcą pamiętać Sobolewskiego jak zakręcał kurki ze spółkami i np. ferajna z "parkietu", tłukąca się ze mną na kwit i ustawki spółek - nie mogła wyjść. (Ciężko mi uwierzyć by po dekadzie tak było). Ktoś z tymi "śmieciami" zostanie na peronie, z drugiej strony nigdy, przenigdy nie zakładaj, że wysoka cena akcji w stosunku do zysków wskazuje na to, iż dalszy ich wzrost został już w znacznej mierze  uwzględniony w cenie. Na NC zysków aż takich nie ma, ale i tak założeń takich nie powinno się czynić. Innymi słowy: może ten index podejść i pod 1000 pkt, tyle, że mój experyment inwestorski przerósł oczekiwania i nie robi to na mnie wrażenia (czytaj wchodzę jedna za drugą i duszę dużymi batonami popyt, mimo to ktoś kto ma kasę pompuje te spółki i pozwala mi na realizację pokaźnych zysków)
-----
Pozdr - JAcek

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
BOS 0,20% 10,06 2025-12-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.