To smutne, zabawne i prawdziwe - wszystko w tym samym czasie. No ale kogo to tutaj obchodzi, nie fanpli? Ważne, że spółka z "świetlaną przyszłością" i warto się tu kisić o 5 lat dla pięknej stopy zwrotu wynoszącej minus 50% XD
co, było a nie jest nie pisze się w rejestr! swoja drogą: skąd te ciągłe żale od tych co mają i nie mają akcji? potrzebujecie adrenaliny i emocji to mercator czeka tak fajna wycena...
Współczuje zakiszonym.
Proponuję lobbować #antyscyzork i przeskok (frog Leap)na produkcję filmową własnych IP.
Firma zamiast opowiadać o zyskach, mogłaby choć raz rzetelnie napisać jaka ilość pieniędzy rozchodzi się na poszczególne, multidyscyplinarne eksperymenty.
Czekam z niecierpliwością na szalone zyski z parków rozrywki, wirtualnych eventów z Polsatem czy organizacji meczy uefa.
Zamiast skupiać się (inwestować) we własne filmy i animacje które firma potrafi zrobić najlepiej i sprzedawane w kinie a nie na jedyną słuszną platformę po stałej stawce, kasa rozchodzi się na zabawki i puste przebiegi zespołów.
Tak wygląda pasmo niepowodzeń przez ostatnie 5 lat.
Może to w końcu dotrze do właścicieli, że dywersyfikację dochodów robi się w zakresie kompetencji i przy zachowaniu tych samych kosztów.
Słyszałem że Warszawie zamyka się jednego przewoźnika obsługującego ztm. Może „scyzoryk szwajcarski” zainwestuje w kilka autobusów i kierowców. Ta ironia dokładnie opisuje, jak PLI inwestuje w nowe linie usług.
A no jest sobie Mercator i nie narzekam na swoje 170% zysku w ciągu 5 tygodni. Będziesz tak miły i przypomnisz mi ile zarobiłeś na Platige w ciągu 5 lat?
macie racje! jednak mam dużo empatii dla takich jak wy i kibicuję wam abyście wzrostów na swoich spółkach nie przespali! zbyszku jesteś moim idolem, brawo!
"zbyszku jesteś moim idolem, brawo!" Awww :3 dzięki serdeczne, ale co to za osiągnięcie skoro twoim idolem jest pewnie każdy kto kiedykolwiek coś na giełdzie zarobił... ;)
rado im się podoba tutaj siedzieć i płodzić te pokurcze prozy z pogranicza lgbt pełnego kompleksów... hehe, zarabiać po 170% to gdzie indziej ale, wypłakiwać się jakie to platige niedobre to tutaj zaiste jakie to obiektywne i wiarygodne...
@Zbyszku moi idolem tez jesteś! Nie każdy kto zarobił nim jest bo nie każdy lata po forach spółek i trolluje. Ja zarobiłem tu i tam ale nie latam chwalić się tym bo nie mam już 19 czy 23 lat. i nie muszę strugać wielkiego Ynwestora no forum bankiera
Wierzę Wam na słowo, że prześpię tu wzrosty więc zaczynam wychodzić, bo komu wierzyć jak nie Zibiemu co to zarobił 170% od 10 tyś złotych. Dobrze, że tu jesteście i ostrzegacie nas ślepych przed niebezpieczeństwem. JPRDL, że ja to napisałem qrwa nie wierzę :)
@Rado oj Raduś nie denerwuj się, nie wyganiaj mnie stąd. Ja się tutaj świetnie bawię :) @fanpli Oh już się zaczyna obrażanie, ach ja nieobiektywny i niewiarogodny! Nikt tutaj nie płacze, ja wam po prostu współczuję całym serduszkiem :) swoją drogą, gdzie się podziały te wielkie obroty, o których tu ostatnio pisałeś? "Gruby" się pewnie załadował i teraz śpi, nie? XD @bialoczerwony1972 lepsze +170% od 10k niż -50% od dowolnej kwoty ;)
Co wy tacy drażliwi koledzy? Ah no pewnie też byłbym drażliwy jakbym był załadowany po jaja w bezwartościową spółkę podczas gdy dosłownie cała reszta giełdy rośnie xD
No ba pewnie,że tak. Tyle, tylko że dorosły facet mający normalne poczucie wartości nie musi się dowartościowywać chwaleniem w piaskownicy że on zarobił... Co z tego, że wymienię CI tu ostatnie moje szybkie strzały albo moje pierwsze wejście w PLI i wyjście i znowu wejście i obecną moją średnią. Co z tego??? Ani mi od tego kasy nie przybędzie, ani poczucia wartości nie podniesie. Co innego tobie, Ty tego potrzebujesz. A skoro potrzebujesz to chwal się. Nawet nicka zmień na Zbyszek170%.
Nie, nie jestem załadowany tu po jaja. Mam jakieś 15% kapitału w PLI, więc jak widzisz ZONK.
i ja się też bawię czytając dr zbyszka haha, szczególnie jak nazywa się platige bezwartościową spółką... w końcu... coś tam chyba jednak ma wartość? bycie mistrzem świata w pewnej dziedzinie ma swój wymiar i się liczy a, taka głowa tomka nic nie warta? co zaś do patrzenia na spółkę versus notowania to giełda w większości przereagowuje albo niedoszacowuje i cena to albo wielokrotność faktycznej wartości albo jej w żaden sposób nie oddaje tylko w niewielu przypadkach pokrywa się zresztą, warto pamiętać, że dziś tam a, jutro? kto wie, może i tutaj? w końcu gra nie jest skończona i toczy się dalej i tylko: THE SKY IS THE LIMIT