• Nie mogę uwierzyć Autor: ~Chciwy_Kapitalista [188.47.92.*]
    Że tyle lewaków zajmuje się giełdą. O co się napinacie? Załóżcie sobie taką spółkę, mianujcie się prezesem i po temacie zamiast tu wyrzucać gorzkie żale w mankiet.
  • Re: Nie mogę uwierzyć Autor: ~henio [89.191.131.*]
    Dnia 2020-07-21 o godz. 01:07 ~Chciwy_Kapitalista napisał(a):
    > Że tyle lewaków zajmuje się giełdą. O co się napinacie? Załóżcie sobie taką spółkę, mianujcie się prezesem i po temacie zamiast tu wyrzucać gorzkie żale w mankiet.

lewaków powiadasz, to zobaczysz jak koledzy z pisu zabiorą się za głupotę prezia, to jest kpina, takich ludzi powinno się eliminować z biznesu, szczerze, w tej chwili będąc naczelnikiem urzędu skarbowego wpadłbym do spółki na kontrolę wszystkich wydatków w maksymalnym możliwym terminie wstecz. Tam muszą być kwiatki które do budżetu państwa niezłą kasę ściągną. Żeby ten głupi kaprys nie skończył się źle dla niego samego i całej spółki. Pycha kroczy przed upadkiem .....
  • Re: Nie mogę uwierzyć Autor: ~krol [46.171.207.*]
    Gość założył firmę , robił na nią od samego początku, jego sprawa co z tym zrobi. Z drugiej strony taki jacht to i przyjemność dla prezesa i świetna reklama dla firmy. Spadek ceny to wina tych którzy popuścili po infie -ich strata, kto myślał dobrał po niższej cenie i jest zadowolony. A ty marudo weź się do roboty stwórz firmę o światowym zasięgu i wtedy kup sobie jacht- będzie ci się należał. Jeżeli firma ma swietne wyniki to czemu nie a za reklamę w tym momencie nic nie zapłacili a zobacz co się dzieje. Każdy tylko o ZPUE i jachcie gada- to nie jest reklama?
    Dnia 2020-07-21 o godz. 08:11 ~krol napisał(a):
    > Gość założył firmę , robił na nią od samego początku, jego sprawa co z tym zrobi. Z drugiej strony taki jacht to i przyjemność dla prezesa i świetna reklama dla firmy. Spadek ceny to wina tych którzy popuścili po infie -ich strata, kto myślał dobrał po niższej cenie i jest zadowolony. A ty marudo weź się do roboty stwórz firmę o światowym zasięgu i wtedy kup sobie jacht- będzie ci się należał. Jeżeli firma ma swietne wyniki to czemu nie a za reklamę w tym momencie nic nie zapłacili a zobacz co się dzieje. Każdy tylko o ZPUE i jachcie gada- to nie jest reklama?

i tu jesteś w błędzie, jak chciał robić co chce to nie powinien na gpw wchodzić, tu niestety większość pakietu to za mało bo nawet ten z 1 akcją jest pokrzywdzony. Pomyśl teraz logicznie jak pójdzie fala donosów (i się nie zdziwię bo ludzie czują się oszukani) faktycznie przelecą lata wstecz to może być jego koniec. Powtarzam jeszcze raz: pycha kroczy przed upadkiem .... a tu to jest książkowy przykład jak można samemu się wystawić na odstrzał. Ja tylko bym się jeszcze dopytał ile kontraktów z wymienionymi krajami spółka w ogóle miała ?
    Posiadam wiele akcji różnych spółek, znaczna większość jest jeszcze bogatsza ale żadnemu z tych prezesów aż tak kretyńskiego pomysłu umysł i doradcy nie podpowiedzieli. Mobilne biuro .... żart roku ... gazela biznesu. Na dniach ośmieszających artykułów w gazetach się penie namnoży ....
  • Re: Nie mogę uwierzyć Autor: ~Ted [37.47.81.*]
    Pogrążyli się. Na ich miejscu siedziałbym już cicho i czekał aż gówno przestanie śmierdzieć
    "Szacunek jest szalenie ważny, to jest jedna z najcenniejszych cech; szacunek do partnera, do przeciwnika, do wszystkich i wszystkiego, co mnie otacza."

"Natomiast nigdy nie uderzam poniżej pasa, zawsze gram, gramy fair play."

Frazesy prezesa, tym razem nic w co wierzył do tej pory nie zaprezentował.
    Powyżej cytaty z : link

Miałem szacunek do tego człowieka, ale takim numerem pali się mosty, a i mam nadzieję że nie pogrzebie spółki. 
  • Re: Nie mogę uwierzyć Autor: ~Domin [77.252.47.*]
    Takie to sa standardy moralne na naszej gieldzie.
    Taki np Jeff Bezos kupil kiedys za swoje pieniadze samolot aby nie obciazac firmy i czasami na zabieral pracownikow .
    Zawsze powtarzal ze to za jego prywatne pieniadze lataja a nie za firmowe.
    No coz ale to inna klasa i inne podejscie.

• Re: Nie mogę uwierzyć Autor: ~and [89.230.209.*]
    Zachowanie tego pajaca jest typowe dla nowobogackich; jakby się nie maskowali to słoma z butów zawsze wychodzi!
  • Re: Nie mogę uwierzyć Autor: ~andy303 [83.10.246.*]
    Gdyby spółka była w 100% jego własnością to niech sobie kupuje na firmę co chce . Rzecz w tym ,że spółka jest publiczna i nieuczciwe jest gdy majątek firmy służy tylko prezesowi i jego rodzinie. Mógł wypłacić dywidendę i napewno starczyło by mu na raty leasingowe na kilka lat , ale on wolał oskubać pozostałych akcjonariuszy i zafundować sobie jacht w dużej części na koszt akcjonariuszy mniejszościowych. To zwykłe oszustwo . Jego żona i dzieci kasują po kilaset tyścięcy złotych za zasiadanie w radzie nadzorczej ZPUE , no chyba nie po to aby kontrolować ojca i męża a po to aby wyciągać kasę , to też jest bardzo nieetyczne.
    Zachowanie prezesa ZPUE można przyrównać do tzw zgniłego kapitalizmu bez zasad i po trupach dla zaspokojenia swojej chciwości.
    Mam nadzieję , że GPW i SII coś z tym zrobią a społeczność inwestorów nie da prezesowi zapomnieć jak się zachował i jak to oceniamy.

[x]
ZPUE 0,00% 374,00 2022-12-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.