• To jest to Autor: ~komuch [31.60.98.*]
    Kiedyś tu w sukces pmpg wierzył Sławek czy Senior ale wałki prezesa całkowicie go zniechęciły do tego czegoś. Teraz popatrzcie jak zarabia na mennicysk razem z Seniorem. Aż miło popatrzeć na dobre spółki i milionowe obroty i setki% zwrotu. Tak się zarabia !!!
    A prezes dalej skupuje te akcje a efekt, szkoda pisać i tak od 10-ciu lat, końca nie ma, przestał by się wygłupiać. Ale nie, nie może wkońcu leszcze dadzą się nabrać.
  • Re: To jest to Autor: ~komuch [31.60.98.*]
    Pamięta ktoś Sławka ? Jak kupił mennicesk za drobne 50 tys (a chwali się że ma kupione po 2 zł) to dzisiaj ma 3 000 000 zł. A ile miałby zarobione na tym trupie ? Zapewne byłby na stracie
  • Re: To jest to Autor: ~Car [31.0.81.*]
    A ty komuchu ile masz utopione w tym gniocie?
  • Re: To jest to Autor: ~komuch [31.60.68.*]
    jeszcze 24 tysi mi zostało i żegnamy się na zawsze. I bez żadnych epitetów......no
  • Re: To jest to Autor: ~Car [31.0.81.*]
    Czyli to ty dołujesz kurs cały czas. Weź się wyproznij pkc i będzie święty spokój dla ciebie i dla nas
  • Re: To jest to Autor: ~Car [37.248.160.*]
    Jeszcze mnie naszło na weekendzie pod wpływem alkoholu w Białce Tatrzańskiej. Jest takie coś jak psychologia inwestowania człowiek często nie mogąc pogodzić się ze stratą usrednia w dół (ja tak robię od lat na tym gniocie ale już jestem blisko wyjścia na zero). W drugą stronę to działa inaczej ktoś zarabia 50% Góra 100% i wychodzi z inwestycji później śledzi notowania i nie morze uwierzyć że to uroslo 1000%. Kupuje na górce z nadzieją że jeszcze urośnie a tu klops... Nie wiadomo jak potoczyla się sytuacja w wypadku kolegów z mennica?
  • Re: To jest to Autor: ~Car [37.248.160.*]
    Morze przez ż się pisze w tym znaczeniu. Tak się pisze na fazie
  • Re: To jest to Autor: ~Komuch [31.60.89.*]
    Sławek i Senior jest bardzo aktywnym na forum mennicy i w jednym z postów chwali się że ma kupione po 2 zł a teraz bardzo analizuje na bieżąco sytuację na kursie pod względem technicznym spółkę. A ile ma tam zainwestowane, bardzo wierzył w tą spółkę, namawiał do zainwestowania w nią tu na forum pmpg. Więc na pewno nie zainwestował tam drobniaków. Sądzę że jeszcze podwoi zarobek tym bardziej że znani analitycy dostrzegli potencjał tej spółki jak i mamy trend wzrostowy na złocie. Goldman Sachs już napisał że złoto zmierza na 2k USD za uncję a potem jeszcze wyżej, bo i dodruk dolara się nie zakończył, na jesieni kontynuacja. A tak nawiasem większość groszowych spółek na new connect da albo już dało niewyobrażalne stopy zwrotu.
  • Re: To jest to Autor: ~Car [37.248.162.*]
    Jak tam komuszku wyprozniles się dziś trochę czy czekasz na wyższe poziomy. Podali dziś komunikaty że dalej coś tam skupuja. Miałem w marcu dylemat kupić pmpg czy mercator. Dokupilem pmpg tylko 100% do góry. Mercator prawie 3000%....
  • Re: To jest to Autor: ~Dedalus [77.252.44.*]
    jeśli Komuch sprzeda wszystko, to podejdziemy do 3 zł? ;)

Pamietam Slawka i jego wpisy o Mennicy. Teraz szykuje się taka hossa, ze wiele jeszcze będzie takich okazji inwestycyjnych. Ale jemu należy się szacunek za tamto polecanie. Choć przy jego zarobku ten szacunek to mu pewnie wisi. ;)

Ja polecam przyjrzeć się Aquatech. To nie jest złoto, ale coś może dać zarobić. ;)

To twoje na 3,20 wystawione?
  • Re: To jest to Autor: ~Komuch [31.60.64.*]
    Nie to nie moje akcje. Na razie nie mam wystawionych choć nam ochotę to wywalić patrząc jak inne małe spółki mi rosną. A może sprzedać i kupić laurenpes? Apis, nie apis źle mi się kojarzy ? 4mass to może drugi mecator, wkrótce wszyscy będą w maskach chodzić ale tu już zarabiam, duży kapitał wszedł. Może aquatech co pisał dedalus, inc, ngggames, foreveren, nawet znienawidzony cormay ruszył. Ale to wszystko rośnie, co nie kupisz zarabiasz a kto rzuci się na gazety teraz ? Tam są na spółkach groszowych milionowe obroty , duży kapitał a tutaj, hymm. Ale raj nam się na małych spółkach zrobił. Tylko gamingowe z grami czy medyczne, fotowoltanika, mennica. Ale trzeba uważać bo wiewiórki szeptają a słońce rozjaśniło , Merkury przecmiło że ma nastąpić drugie uderzenie. Oby to mileniajsi się nie zrazili i nie wycofali się. Potrzebne są mi ich oszczędności, chętnie przygarnę.
  • Re: To jest to Autor: ~Dedalus [94.254.168.*]
    Jak kupiłem ponad miesiąc temu Grodno a trochę wcześniej XTB, to pomyślałem - w końcu mam spółki, które zarabiają pieniądze. A później kolega polecił mi Aquatech i zobaczyłem, ze można mieć spółkę, która ma jakieś ambicje, ciekawe plany, wizje. I działa w perspektywicznej branży, I zacząłem się zastanawiać się co ja mam za spolki? PMPG zostawiłem. Ale taki Groclin i Bah sprzedałem - na takie spółki nie miałem juz cierpliowsci!
    Teraz kupiłem tez trochę Action, bo zawsze lubiłem spółki, które wychodzą z problemów. No mam taka słabość przez swoje własne doświadczenia. :)
    Żałuje 4mass, bo przyglądałem się przy 20gr, ale nie mogłem się doczytać o co chodzi z tymi maseczkami i mi uciekła. Dlatego wziąłem tez Aquatech. Bo drugiej takiej okazji nie chciałem stracić.

Idzie taka hossa jak za dawnych lat. I obyśmy wszyscy mogli znów poczuć radość po tych ostatnich latach marazmu i wiecznego zjazdu, :)
  • Re: To jest to Autor: ~komuch [31.60.64.*]
    Żałuje 4mass, bo przyglądałem się przy 20gr, ale nie mogłem się doczytać o co chodzi z tymi maseczkami.
    To co jest na topie to rośnie. Teraz maseczki czy fotovoltanika jak niedawno nieruchomości.
    Z maseczkami jest tak, mecator zysk za jakiś tam wcześniejszy okres pół mln, szał na maseczki i ...ponad 200 mln ! Rozumiesz?
    A teraz weź pod uwagę cała Polska wkrótce będzie chodzić w maseczkach ? Ba cały świat, export, toż to lepszy biznes jak nieruchomości :) Stąd wzrost mecatora o ponad 3k %.
    A co do pmpg i ten baton na 26595 po 3,2 to ja widzę jeszcze ukryte zlecenie przy 2,46 na podobną ilość ale nie będę o tym pisał.

Znów jakieś gówno debiutuje co gry produkuje tko 140%. Niech prezio też wspomni o tych grach co pmpg ma niby robić to 10 zł w tydzień będzie...
  • Re: To jest to Autor: ~dedalus [77.252.44.*]
    Mógł wystąpić o dofinansowanie na gry. ;)

Mimo to wystarczy jakaś iskra, że na przykład wyniki Wprost jeszcze lepsze dzięki przejściu w całości do netu i mamy eksplozje kursu. Akcji mało, nominalnie tanie. Byłoby pod co grać.
    Nie ma już z czego robić odpisów, więc nie będzie niczego co "zjadało" zyski.
  • Re: To jest to Autor: ~komuch [31.60.125.*]
    Waszej mentalności nikt już nie zmieni. Nie widzicie w co rynek teraz się pakuje? Codziennie po kilkadziesiąt % rośnie, pieniądze z nieba lecą a gazetki, ile dadzą zarobić? Każdy chce za darmo przeglądać a nie płacić z kim Kurski wziął ślub albo co inny błazen palnie. W niedziele przy piwku palnąłem analitykom o pmpg, spojrzeli na mnie i jeden powiedział, słuchaj gdybym cię nie znał to bym sądził że jesteś.......
    Forveren już rusza przed wynikami (1 370 000 obrotu a pmpg ? błazenada)
    Creepy Jar przechodzi na główny rynek
    Sim Fabric premiera Mad Age na PS4 (firma światowa a nie wypociny i przekręty prezesa i obrót 9 k)
    Gaming Factory nie muszę pisać dzisiejszego debiutu, bitwa o każdą akcję
    Takich debiutów w tym roku będzie jeszcze sporo, wiem, że duże redukcje ale ładujesz za wszystko do tego masz dostęp do kredytów i nie muszę nic więcej pisać, rozumiecie sami, tam kupa cieniasów ładuje się po pare złotych
    4mass 11 mln tylko dzisiaj obrotu, widać że wielcy się ładują, tu płynie kasa
    na new connect płynie kasa a nie stare spółki i prezesi przekrętasy co by tu jeszcze wydoić, czy w misiewicza państwowe spółki pakować żeby je łączyć i kase wyprowadzać ? Nikt tego nie ruszy chyba że przyszli emeryci z ppk aby zarobić 2 % poniżej inflacji ?
  • Re: To jest to Autor: ~Dedalus [5.173.30.*]
    Komuch, spokojnie. Ja nie żyje tyle Pmpg. :) Mam tez na przykład Grodno kupione później 6zl. ;) i Aquatech po 20zl. i jeszcze Jujubee, ale to akurat nie może się wyrwać z marazmu.
  • Re: To jest to Autor: ~student [89.64.54.*]
    Dedalus spokojnie
    nie obnażaj się tak
    komuch to były Ferdek
    teraz można różne rzeczy napisać po fakcie
    nie pisał wtedy kiedy tanio było
    jak makler radził kupować photon (a był w okolicy 1,6 zeta)
    to komuch się wyśmiewał
    Dedalus spokojnie , przyjdzie i czas na pmpg
  • Re: To jest to Autor: ~Komuch [31.60.80.*]
    Posłuchałem Pegasusa i nie kupiłem photona. Z tego co pamiętam makler już jest bankrutem , tak przewidział Pegasus
  • Re: To jest to Autor: ~student [89.64.54.*]
    od czasu do czasu piszesz rozumnie
    nieraz tak plujesz, że żal słuchać
    ale trochę racji masz
    jeśli tu siedzimy tzn, mamy te akcje ile nie wnikam
    czy nie byłoby pięknie polecieć na 20 zeta ?
    przecież te tuzy o których dzisiaj się pisze już dużo nie urosną
    jest realizacja zysków
    na co się rzuci uwolniony kapitał ?
    na wszystko co jeszcze nie urosło
    spółki medialne a w szczególności te w internecie dadzą zarobić i to nieźle
  • Re: To jest to Autor: ~Komuch [31.60.80.*]
    Do spółek gamingowych będzie ciągle szła nowa kasa, będą na topie jeszcze długi czas.
  • Re: To jest to Autor: ~Car [31.0.32.*]
    To co przebijamy to 2,30 dziś czy grozi nam podwójny szczyt i zjazd na dół?
  • Re: To jest to Autor: ~Dedalus [94.254.168.*]
    To jest cześć moich z jednego rachunku, które chciałbym sprzedać. Resztę zostawię, skoro student pisze, ze ma być 20 zł. ;)
  • Re: To jest to Autor: ~Krzysztof [77.111.247.*]
    Przede wszystkim leszczy zawsze ubiera. Roztaczając wizję wielkiego biznesu medialnego.
  • Re: To jest to Autor: ~Hihi [31.60.109.*]
    Aż dziw bierze, że jeszcze nie wszedł w fotowoltanika i produkcję maseczek.
  • Re: To jest to Autor: ~Krzysztof [5.184.223.*]
    PMPG ściema. Dobra do dymania
  • Re: To jest to Autor: ~jasam [95.50.222.*]
    PMPG nie taka ściema.. na miesięcznym powstał młot pod średnią SMA która teraz jest na poziomie ok 2.60. Będzie tak, że ruszy ostro od razu na początku miesiąca czyli za kilka sesji albo już w piątek. Wyjście powyżej 2.60 spowoduje wkrótce powstanie formacji złotego krzyża na średnich kroczących a to już będzie ostry sygnał do wzrostów więc nawet jeśli do 31.07 nie będzie żadnej transakcji to nic nie szkodzi bo od obecnych poziomów i tak będzie zryw do góry z początkiem nowego miesiąca. Tak tylko napisałem bo może ktoś tego nie wie.
  • Re: To jest to Autor: ~Krzysztof [5.184.223.*]
    Będą kupować jak Lisek znajdzie szczepionkę :-)
  • Re: To jest to Autor: ~student [89.64.55.*]
    skoro to wiesz to pakuj się ile wlezie....
    no bo inaczej to "idiotą" jesteś ...
    wiedzieć i nie skorzystać...
    student jak do mnie piszesz to ja juz mam 20k akcji bez kilku a idiotą nie jestem, poza tym to co napisałem to w podstawówce uczyli.. jak nie wiedziałeś to znaczy że nie chodziłeś :P
  • Re: To jest to Autor: ~student [89.64.55.*]
    napisałem idiota w cudzysłowie
    więc to taka przenośnia w podstawówce uczyli
    20k to malutko
    a do podstawówki chodziłem 50 lat temu
    więc jeszcze na świecie nie było jasama
  • Re: To jest to Autor: ~Car [31.0.86.*]
    Nie kłócić się wszak tu w sierpniu 10 zł będzie jak prezes wspomnie o grach...
    spoko, ja to też półżartem napisałem wszak powinieneś zrozumieć sarkazm.. A czy malutko.. ja nie jestem milionerem ale mam nadzieje że za jakiś czas już będę.. A mam coś tam jeszcze innego na boku więc może niewiele ale ja mam jeszcze szmat życia przed sobą więc nie mam co narzekać.
    Czy nie odnosicie wrażenia że ktoś ostatnio steruje kursem gniota i nie dopuszcza do spadków i sukcesywnie prowadzi po parę %do góry. Nawet na dzisejszej sesji gdzie przez rynek rzeź się przewinęła
  • Re: To jest to Autor: ~student [89.64.56.*]
    wrażenia ???
    przecież to ewidentnie widać
  • Re: To jest to Autor: ~Ja [109.95.145.*]
    Pewnie prezio chce skupować jak najdrożej żeby znowu wywieźć kasę ze spółki i przyznać sobie te akcje jak będzie wysoko
    Może z tymi grami jest coś na rzeczy i teraz ciągną powoli do góry a po info nastąpi odpal na którym prezes wywali część swoich tanio nabytych akcji. Wszak w 2018 powstała new media point Group która miała też gry robić? Ciekawe jak z tego własnością? Czy czasem prezes nie odsprzeda tego pmpg i nie zrobi kolejnego walka. Tak czy siak wysoki kurs jest mu chyba do tego potrzebny..
  • Re: To jest to Autor: ~Bolek [87.207.148.*]
    Pegasus wam to wszystko naświetlił a wy dalej nie kumacie pozdr...
    Dziś koniec miesiąca i ważna świeca. Ciekawe czy prowadzący nie da krzywdy zrobić i zakończymy w okolicach 2,50. Popytu nie widać
  • Re: To jest to Autor: ~Krzysztof [77.111.247.*]
    To moze wystrzelić ale tylko gdy Ojciec Dyrektor by zainwestował w to ;-).
[x]
PMPG 0,47% 2,15 2025-09-19 09:27:10
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.