• Czy dobrze policzyłem ?? Autor: ~Tadeusz [46.76.43.*]
    Po komunikacie ,wynika
    drobni zarejestrowali na walne 94.600 akcji i mieli 4,82 % głosów??
  • Re: Czy dobrze policzyłem ?? Autor: ~antyestablishment [5.173.41.*]
    chyba maja wiecej
  • Re: Czy dobrze policzyłem ?? Autor: ~Korben [46.215.158.*]
    W WZA bralo udzial 94.5 tys glosow mniejszosciowych. Na prawde calkiem niezle! Jezeli blokowali po 5t tys to to byla tlumna impreza.

Z podjetych uchwal wnioskuje ze atmosfera byla dobra lub neutralna ale na pewno nie byla zla - wszystkie uchwaly podjete przy 0 glosow sie wstrzymujacych i 0 przeciw, nawet w glosowaniach tajnych. To jest dobre info! :)

Moze cos nam napisza uczestnicy o informacjach z walnego? Takie IPO w Chinach to byloby cos! Albo plany dywidendowe na kolejne lata.

• Re: Czy dobrze policzyłem ?? Autor: ~Regulator-Rynku [95.41.49.*]
    A co ty widzisz w tym dobrego,że 0 głosów wstrzymujących się i 0 przeciw. Tego głosy nie grają żadnej roli .
    Mi to jest wyrażny sygnał,że drobni zaakceptowali stanowisko zarządu.
    Nie pokazali ,co myslą i jaki mają stosunek do tego co się dzieje w spółce i z notowaniami.??
    Nie dali innym do myślenia.
    Dokladnie tak jak napisales! Te glosy nie maja znaczenia decydujacego co do przyjecia/odrzucenia uchwaly ale wlasnie pokazuja jak obecni na WZA drobni ocenili dzialania spolki. Pokazali glosami jaki maja stosunek. Gdyby bylo duzo glosow przeciw to by znaczylo ze nie akceptuja albo sie nie zgadzaja a tu wszyscy za. Nie interpretuje tego ze jest super tylko ze nie jest zle czyli jest albo neutralnie albo dobrze.
    Tzn. wszyscy mają twarde d. .py. Siedzą latami i bedą siedzieć na stratach.
    Dywidenda tak 0,8 zł dla uspokojenia ,albo wcale.
    Banda manipulatorów + sternik będą dalej jechać po kursie i psychice drobnicy.
    Kurs tej spółki powinien oscylować w kanale 120 - 40 zł (teraz ok 40 ),a nie 20-12 zł.(to tylko uwaga)
    O ile wiem to na walnym Patentus było trochę inaczej.
  • Re: Czy dobrze policzyłem ?? Autor: ~Stary [188.146.229.*]
    Wydaje mi się że na WZA byli nowi akcjonariusze którzy uwierzyli w dobre intencje zarządu i głównego akcjonariusza i pewnie dali im jakiś kredyt zaufania. Następne miesiące pokażą czy słusznie.
  • Re: Czy dobrze policzyłem ?? Autor: ~Arthurius [31.0.124.*]
    Ale chociaż byli przeciwni przeznaczeniu 10 mln zysku na kapitał zapasowy. Ciekawe jak zarząd to skomentował i czy w ogóle skomentował. Może obiecali za rok wypłacić 5,00 zł jak dobrze pójdzie? :)
    No wlasnie 40pln to jest dol zakresu godziwej wyceny i to z solidnym dyskontem. Czy gora zakresu 120 to nie wiem - raczej troche mniej ale nie upieram sie nie analizowalem tego konca skali.
    Aha , lubisz dyskutować, pewnie jeszcze tobie lat za mało ::)).
    Jestem akcjonariuszem Fasingu gdzieś od 2002-2004 (nie pamietam i nie będę sprawdzać)
    W pewnych latach to wg. mnie powinien kosztować ponad 150 zł.,ale nigdy jegp wysoko nie puściłi. powyżej 34 zł
    Jak już akcji było knapp,to pomógł BGK (państwowy )
    Wtedy doszedłem do wniosku,na gpw działa mocne porozumienie i nie ma sensu dmuchać pod wiatr.
    Jestem na tej szulerni nadal,ale zachowuję się pasywnie i defensywnie.
    Wieloletnie doświadczenie nie pomaga,a wręcz szkodzi. ::))) Pozdr
  • Re: Czy dobrze policzyłem ?? Autor: ~NEMO [188.137.86.*]
    Dnia 2020-07-17 o godz. 17:32 ~Regulator-Rynku napisał(a):
    > Aha , lubisz dyskutować, pewnie jeszcze tobie lat za mało ::)).
    > Jestem akcjonariuszem Fasingu gdzieś od 2002-2004 (nie pamietam i nie będę sprawdzać)
    > W pewnych latach to wg. mnie powinien kosztować ponad 150 zł.,ale nigdy jegp wysoko nie puściłi. powyżej 34 zł
    > Jak już akcji było knapp,to pomógł BGK (państwowy )
    > Wtedy doszedłem do wniosku,na gpw działa mocne porozumienie i nie ma sensu dmuchać pod wiatr.
    > Jestem na tej szulerni nadal,ale zachowuję się pasywnie i defensywnie.
    > Wieloletnie doświadczenie nie pomaga,a wręcz szkodzi. ::))) Pozdr

Lepiej bym tego nie ujął ,mając akcje chyba nawet dłużej.Pzdr.
    Patrzac po wynikach rocznych od 2000, najlepszy wynik FSG wypracowal 6.85PLN wiec gdyby go rynek docenil to moglby kosztowac ponad 100pln (C/Z prawie 15), choc bylby juz drogi. Na razie nie docenia, jest C/Z=3.82 i EV/EBITDA=0.70!!!

Przy okazji, patrzac na te wyniki, to regularnie co roku od 2020 byl zysk (2 kryzysy po drodze i zawirowania w gornictwie), wartosc firmy wzrosla 4-krotnie (WK wzrosla z 11.74pln na akcje w 2000 do 43.54 w 2019 i 44.83 po 1q2020). Rozszerzyli dzialalnosc na prawie caly swiat - business wyglada na bezpieczny.

Mamy takie stopu procentowe, ze kapital bedzie plynac na gielde. Licze, ze czesc z tego trafi na spolki niedowartosciowane fundamentalnie/wskaznikowo a nie tylko na modne biotechnologie i OZE. A malo jest tak niedowatrosciowanych spolek jak FSG. Mysle ze teraz jest czas w ktorym warto ryzykowac na GPW. A o FSG mysle ze potrzeba tylko impulsu do rozpoczecia wzrostow - np. nawiazania wspolpracy z wieksza firma, dobrych wynikow kwartalnych, wejscia w nowa dzialanosc albo ogloszenia ciekawych planow.

Sie pochwale - kilka spolek udalo mi sie wyszukac zyskownych patrzac na fundamenty a nie sentyment rynku i nie przejmujac sie plynnoscia akcji (APE, MOJ, 06N) - wiec moze FSG tez bedzie trafiona inwestycja? Oczywiscie amm nie tylko takie, mam tez ASB (byc moze rusza), INK (dokladnie jak FSG - juz dawno powinien podrozec), PUE(*&^%$#@!) i ENA(wskaznikowo chyba najlepsza ze wszystkiego ale pod ryzykiem politycznym rowniez najwiekszym).

A co do szulerni warto zobaczyc ostanie info z firmeki PUE (ktora mam i zachwalalem innym) - kupa smiechu bedzie. Superperspektywiczna branza zaplecza energetyki, gigantyczna kasa tam bedzie szla przez lata, firma ma stabilne zyski, kontrakty, jest niedowartosciowana wskaznikowo i ... wzieli sobie w leasing jacht za 37mln pln! Ciesze sie ze mam tego ponizej 10% portfela.
    Korekta - zysk regularnie od 2000 a nie od 2020
  • Re: Czy dobrze policzyłem ?? Autor: ~Pola [46.134.95.*]
    Najgorsze główna rosną. Fasing to dla niektórych tytuł szlachecki......Ale kasy z tego BRAK od wieków.
    Tez mnie denerwuje jak smieci rosna - takie z C/Z=50 albo ujemnym (NewConnect, co sprawdzam spolke, ktora rosnie 25% i wiecej to ma takie parametry), ale nie wsiadam do takiego pociagu, nie chce ryzykowac, a one rozna dalej (przynajmniej niektore). Wole poczekac az kapital odkryje porzadne i porzadnie niedowartosciowane spolki z glownego parkietu.
  • Re: Czy dobrze policzyłem ?? Autor: ~Arthurius [94.172.219.*]
    jak brałem Delko po 7 zł, też pisali że jestem wariat, bo na takich spółkach nic się nie dzieje, nie ma obrotu itp. Z drugiej strony, to jak bardzo niedocenione i zdołowane są spółki z sektora pokazało dzisiejsze wezwanie Fasingu na Primetech, gdzie nie bawią się w szczegóły i zaoferowali cenę kilkadziesiąt % wyższą od ceny z ostatnich notowań.
  • Re: Czy dobrze policzyłem ?? Autor: ~Myślący [77.65.14.*]
    Wezwanie jest Famuru a nie Fasingu.
[x]
FASING 1,33% 15,20 2026-05-29 14:57:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.