Miejmy nadzieje..na malym obrocie niby spadalo i ktos znowu zassal kilkanascie tyś akcji..niech biora przyklad z 4 mass i goveny i robia razy x a nie mecza konia kij wie po co...
Spekula mogla ten papier spokojnie wyniesc w przedzial miedzy 3 a 5 zlotych, tu w arkuszu nic nie ma oprocz tego batona na 2.75 ktory tu jest od dluzszego czasu,szli , zebrali 3 sesje i cofneli sie od batona ktorego juz nie ma na 1.55 ..i nie wiadomo.o co chodzi Lechowi- wezwanie, emisja hgw? Papier niby leci i caly czas ktos podbiera po kilkanascie tys akcji, spekula robi cuda..ale mysle ze tu nie o spekule chodzi z tym kursem ale raczej o cos calkiem innego,..
Tak ładnie tu wszystko tłumaczyłeś, wkręciłem się, że jesteś zorientowany kupiłem i już jestem 15% w plecy zaraz uruchomi mi się stop lost i będę 4000 pln na minus na tym badziewiu. Generalnie to widzę, że jest tu 3 naganiacz na papier o mocnym przekonaniu o swojej recji ale 0 poparciu w rzeczywistości. Panowie mitomani taka rada, lepiej nic nie pisać niż pisać głupoty.
A ty sie kolego do zakupow szykujesz czytajac posty na forum bankiera?
Do takich spolek warto sie przylozyc i nie brac na gorkach ani jak cisna sesja po sesji w gore. Popatrz w arkusz w raporty i ocen ryzyko a SL to na takich spolkach sie nie ustawia bo tu w sesje moze byc zjazd o 50% i powrot.
Rada jest taka ze warto poczekac chwile i wyjsc na 0 lub poczekac na glebszy dolek i delikatnie usrednic. Mysl samodzielnie.
Po to są fora fachowe żeby z nich czarpać wiedzę, niestety w Polsce na większości wypowiadają się teoretycy. Kolegi optymizm też bym MEGA spory jak czytałem, były slogany "jazda na 5 i wyżej " "trzymamy nie sprzedawać" etc, a teraz piszesz ze na 1,1 to jednak Górka. Trochę konsekwencji rekomentuje a nie jak wiatr zawieje. Dla mnie to spora różnica czy tracę 4000 czy 8000 PLN więc nie będę potrzył jak tracę dalej. Fachowcy światowi mnie nauczyli żeby inwestycje zaczycac od wyznaczania poziomu straty i tego będę się trzymał. A jak ktoś zainwestował i traci więcej jak 30% to chyba sam o sobie wystawia świadectwo że nie umie się przyznać sam przed sobą do złej inwestycji. Tylko nie rozumiem po co wtedy jeszcze innych naganiać i w "maliny wpuszczać"
Jak ty sie kolego forum bankiera kierujesz przy inwestycjach to pogratulowac! Bierki lepiej sobie kup, w nie naucz sie najpierw grac a nie na gielde, masz sto innych spolek ktore ida po kilkaset procent...piszczysz o jakies 4 tys...ja bym sobie d...y nie zawracal taka kasą, gielda jest jak diabelski mlyn- pamietaj o tym..
Kolego a fachowcy nauczyli cie tez jak inwestowac w spolki na ktorych brak plynnosci? Kupiles kilkadziesiat % od dolka i masz pretensje ze na mega profi forum bankiera ktos cos napisal? A nie bylo pisane zeby nie brac na podbitce? Umiesz czytac i myslec? Czy czytasz tylko peany?
Moze on idzie na latwizne w zyciu i kieruje sie rozumem innych a nie swoim..a tak troche poczytalby o openie...wybral sie do paru placowek ..zobaczyc jak dzialaja ..ilu ludzi itd..ale po co? Lepiej pisac jak to zostal wkrecony i moze stracic 4 tys..pol miesiaca pracy... I przezywa to jeszcze...
~Ktoś na to jak jesteś przy tablicy to rozwiń swoją odpowiedź. Forma zdanie proste podmiot orzeczenie. LUX czego? Jako jednostka światła? Czy lux do sprzedawania akcji? Śmiało nie krępuj się
Oj chyba kolega Ktoś zamilkł pewnie do czasu aż kurs znowu na chwilę wyskoczy >90gr aby wspomnieć że jego AT przy tych obrotach jest niezawodna hehehe :)