Kochani to koniec tej spółki. Każdy z Was jeszcze pewnie jeszcze coś zarobi na tych małych zrywach... ALE.. Z końcem czerwca i z początkiem lipca odeszło min 40% najlepszych producentów w sieci Direct. Czyli jedynej sieci, która regularnie przynosiła dochód od 2012 roku. Po ostatnim psikusie Tomickiej dotyczącym zabrania im 10% wynagrodzenia za 2Q (potrącenie wstecz) wypowiedzenia składają całe zespoły. Tomicka utrudnia im jak może opuszczenie tej tonącej łajby ale za 3 miesiące firmę opuści ok 20 zespołów z całej Polski. Przychód dobrego oddziału to ok. 150k przychodu. Dyrektor sprzedaży zwolniony za przeciąganie do konkurencji.
Przykry koniec, trzymam kciuki. Ja już bez akcji.
Kolego na ich miejsce przyjdą inni i tak się będzie kręciło,banki bardziej restrykcyjne podchodzę do kredytów, więc przyjdą do open,większość jest na dzialanosciach swoich ,prawie wszyscy,zadowoleni w większych miastach,korzystałem w paru miejscach w Polsce,nie naganiania na banki Lecha - o dziwo,ing,PKO i takie tam,dodałeś akcje i to może być twój błąd bo nawet na wezwaniu zarobisz A akcji nie ma dużo w arkuszu...takze dam rozumiesz,może Ci nieudacznicy grali w kulki że joanna odcięła im wynagrodzenia?
Chociaż jej powinni najpierw obciąć za takie zarządzanie,bo kompletnie nie nadaje się Tomicka do tego,obiecywala wiele i na tym pozostało,Tomicka powinna nie brać wynagrodzenia za nim nie pojawi się zysk,po panu Gubeeowie przepaść i myślę że joanna Tomicka jest temu winna, nie podolala..
Co nie.oznacza że tu ludzie nie zarobią,kurs zachowuje się jakby szedł pod wezwanie A czarnymi brakuje 4 banki do przymusowego,więc kręcą tym kursem i nic,bo ulicy tu nie ma.duzo,,stawiam.na jakieś słupy,a jak.bedzie to zobaczymy,przy tak złożonym arkuszu może być wszystko...to że ludzie odchodzą i dyrektor ,przyjdzie inny ,ludzi też, przejdź się do opena przed otwarciem i zobacz że przed placówkami przed otwarciem czeka zawsze kilka osób...
Panowie widzę że raz w lewo raz w prawo..nie ma co notowań otwierać, może o tą im chodzi żeby ulice jeszcze oddawał akcję,ale te zabiegi spędzają na niczym,więc do zobaczenia na wyższych poziomach,są wakacje i szkoda prądu na takie przerzucanie,niech sobie sami kiwaja,oby się nie zakiwali w tym wszystkim,nie oddawać akcji!!!
OF to jest umieralnia, chodzący trup. Bardzo szybka droga, aby poszedł w ślady HB. Pracownicy OF zaczęli się obawiać o swoje wynagrodzenia sądząc, że spółka postąpi tak samo jak w przypadku ich kolegów z HB. Od 15 maja ludzie na umowach b2b z HB nie mają uregulowanych faktur, właściwie dotyczy to bardzo dużej ilości pośredników z całej Polski, którzy działali pod plandeką e-bazy, która należy do HB. Ponadto jest sprawa z niepłaconą opłatą brandingową dla Sotheby's i nieudolną próbą rozwiązania umowy na co Sotheby's nie chce się zgodzić domagając się pieniędzy z tytułu umowy, która jest na kilka kolejnych lat. Lokale wynajmowane przez OF w sieci stacjonarnej są nieopłacane od pewnego czasu. Żaden człowiek z branży nie przyjdzie tam pracować, nie ma takich szans. Opinia 'na mieście' jest tragiczna. Tomicka i jej załoga nie potrafią nawet poprawnie złożyć wniosku o upadłość więc o czym my rozmawiamy. To jest już statek widmo z piratami w postaci Tomickiej na pokładzie. Ratuj się kto może :)
Synek koniowi na helu zamelduj ...wlasnie tacy jak ty i ten pośrednik uświadamiają mi że tu będzie dobrze,jak ja lubię takich ludzi co się troszczą o cudze portfele, typowy połączeń samarytanin,statek widmo,który sprzedaje za 10 miliardów kredyty,z konkurencji czy kto ty jesteś landryn?
Jasne...pisal już wcześniej..open był.. pisze teraz open jest..napisze za pół roku open będzie.. I tak będzie pisał uświadamiając inwestorów jakie to mają bezwartościowe akcje tak w kółko....ktos zbiera te akcję.. zbiera bezinteresownie? Kolekcjoner żeby potem tapety wyklęci czy ściany w pokojach? Byłem ostatnio w ocenie we Wrocławiu.. nikt nie boi się o swoje pensje bo są na dzialanosciach własnych i mają procent więc są zadowoleni,kredytów też sprzedają od groma, aż e hb odcięła to bardzo dobrze,trochę późno,
Pośrednik ma niestety rację. Ja papiery OF kupiłem w czerwcu 2016, sprzedałem na ostatniej górce w czerwcu 2020. Wygaszenie HB pomoże przetrwać OF, ale na dłuższą metę nie uratuje spółki. Pamiętajcie, że OF ma jakieś 60 mln zł długu w GNB i ze swoimi wynikami nigdy go nie spłaci. Fatalna reputacja, fatalna polityka personalna, do tego dochodzą ogromne kłopoty głównych akcjonariuszy.
Kolego a obilo Ci się o uszy ,że chca sprzedać akcje noble funds, ja nie widzę tu problemu że spłata kredytu,pewno że open nie ma dobrej reputacji a Tomicka pograzyła tą spółkę ,ale myślę że po odcieciu hb ma szansę, zresztą w notusie też nie jest korowo, z tego co pamiętam zarząd swojego czasu miał zarzuty prokuratorskie, jedynie extender może konkurować i to tyle, także mimo tej zniszczonej reputacji jakoś dają radę i nie ma co grzebać żywego za życia, tych ludzi zastąpiła następnymi, i tak to się będzie kręciło...tu nie trzeba inteligentow,to nie jest skomplikowany biznes,to nie informatyka,średnio na dzialanosci wyciągają 5 tyś miesięcznie, w większych miastach więcej,zarobki odchodzą do 15 tyś,początek jest ciężki, te parę miesięcy i to wszystko,nie ma piątek w oddzialach,jest dużo ludzi przed otwarciem,nie mówię że tabuny,zawsze kilka osób, trochę późno odcięli hb,według mnie dobrze,a dalej zobaczymy
największym zagrozeniem to sa firmy konkurencyjne typu FIN-HOME które robia dobre interesy kosztem tej spółki, bo Ci co odchodzą zakładają swoje działalności i udzielają kredytów kosztem open finance
Wychodzi na to ze rano w poniedzialek jedyna sluszna decyzja to sell PKC nie wazne czy 1gr czy 50gr bedzie. Musimy sie pozbyc tego papieru. A kiedy urosnie to te same osoby pod innymi nickami beda mlaskac jak to super...
Straszą,bo przy tym arkuszu mogą wiele,ale to dobrze,arkusz jest dziurawy jak ser szwajcarski,piękna nagonka na open,no cóż,ktoś kto kupił akcje powyżej 3 złotych to mu chyba lotto ,jeżeli kurs był po 0.58,skalkulował to sobie,natomiast jak odbijew druga Mańkę,tu parę sesji i można by było wykręcić kurs na 4zl batony obstawiam że sternika,1.55 i 2,75 i później nicość,fajnie że są tacy co się troszczą o pieniążki innych i piszaka_ kochani,kochana dla mnie to jest moja kobieta...
Pamiętaj. Arkusz zawsze można uzupełnić w trakcie sesji.
Od scalenia spadło do poziomu z przed scalenia powodując ogromne straty u akcjonariuszy.
Ponieważ sam pracuje dla konkurencyjnej firmy musicie zdać sobie sprawę, że banki ograniczyły udzielanie kredytów. popularne banki wprowadziły wkłady własne 20 i 30 % co jest bardzo istotną przeszkodą dla klienta. Niektóre wstrzymały całkowicie przyjmowanie wniosków, niektóre nie akceptują przedsiębiorców.
Kwoty kredytów gotówkowych zostały drastycznie zmniejszone.
Rozważam zmianę branży.
Sytuacja nie jest wesoła,niektórzy nawet na ZUS nie zarabiają więc drodzy akcjonariusze musicie mieć tego świadomość.
Nie akceptowane są już umowy zlecenia, zdolność podkręcona, rekordowo niskie stopy procentowe.
Nie bez powodu widzicie odzwierciedlenie wyceny banków na rynku. I niech będzie ona dla was drogowskazem dla branży.
Kręcisz kolego. Ostatnio dwa zapytania z mojej strony: leasing i kredyt obrotowy. Efekt zapytan jest taki, ze pomimo rekorodowo niskich stop % nic nie jest taniej. Banki podniosly prowizje i marze bo rpp zrobila im miejsce. Branie teraz kredytu to slaby temat - bo jak podniosa % to sie zrobi w cholere drogo... W kwestii udzielenia leasingu na 400k bez problemow, obrotowka 300k bez problemow. Wlasna dg. Fakt jest taki ze.troche lepiej trzepia klienta ale kredyty plyna dalej. A w kwestii tego dlaczego spadlo to popatrz kto wywalal akcje robiac panike w ubieglym roku, druga rzecz to strach ulicy przed papierem bo jest nagonka na LC, straty poglebiane przez grube odpisy... A teraz powinno byc bez odpisow, z redukcja zatrudnienia i pare innych frykasow.
I po co kłamiesz?
Obrotowy 300 tyś?
Dla lekarzy jedynie.
A wiesz jaka prowizja jest z obrotowego kredytu?
Ja ci pisze powyżej o hipotecznych bo zdaje się firma ta największy przychód z tego tytułu.
Janusz - hipoteczny jest latwiej dostac bo maja tam zabezpieczenie na hipotece... taka roznica. Jesli musza zabezpieczac obrotowke ktora jest nie wiele drozsza to sie w to nie bawia z malymi. Pomysl pan chwile.
Panowie ja myślę że będzie wezwanie,kwestia ceny,jak nie oddamy akcji to ja czarny podniesie na kilka złotych,a tak myślę że pierwsze w okolicach 1.20-1.50 nikt mu nie odda podniesie wyżej,patrzę że co drugie padło poszło na new Connect A na czarnego spółkach posucha,ciekawe czy Pani Tomicka bierze swoje wynagrodzenie za takie kijowe zarządzanie openem? Myślę że Lechu powinien jej obciąć znacznie pobory i przywrócić pelne wynagrodzenie jak pokaże pierwszy zysk,ciężko odbudować stara reputację ale myślę że tu jeszcze parę rzeczy przed nami ciekawych,może spekulacyjnych,kredyt z Getin pozwoli na bezpiecznie funkcjonowanie do końca roku licząc 5 baniek straty co kwartał ,i co dalej ?? Tylko sprzedaż akcji noble fund ratuje sytuację, co sądzicie? Widzę że na tym forum mało ludzi pisze...
Dnia 2020-07-13 o godz. 10:21 ~Makler napisał(a): > ,kredyt z Getin pozwoli na bezpiecznie funkcjonowanie do końca roku licząc 5 baniek straty co kwartał ,i co dalej ?? Tylko sprzedaż akcji noble fund ratuje sytuację, co sądzicie? Widzę że na tym forum mało ludzi pisze...
Jak oddadzą udziały NF to jakim cudem to uratuje sytuacje?
Skoro twierdzisz, że dalej robią 5 baniek na kwartał straty, to nawet oddanie tych udziałów nic nie zmienia - dalej według twojej teorii będą palić kasę, czyli równia pochyła.
Poczekajmy do raportu - zobaczymy czy zwolnienia przyniosły jakieś rezultaty i czy robią przemeblowanie w biznesie.
Raport będzie czysty od odpisy, więc będzie klarownie.