To sie zgadza ..jakbys wyjal mi to z ust...wlasnie niedawno o tym napisalem...patrzylem na inne wezwania..i tak wpadl mi radpol...a jak tu bedzie ..zobaczymy..pozdr
Mam akcje kupowane po staremu za 3.60 ilość 27 tys.Nie oddam nawet jak zjada do 0.50 ,teraz kurs jest trochę powyżej nominału..czyli 0.10 .Cwaniaki chcą zebrać koło nominału akcje od ulicy,nie dać się nabierać,niech Czarnecki podnosi cenę o ile będzie wezwanie,ludzie muszą być solidarni.
Kolego za nim dojdzie do przymusowego muszą być spełnione następujące warunki:
Aby główni akcjonariusze spółki notowanej na giełdzie mogli zastosować przymusowy wykup akcji, muszą być spełnione następujące warunki:
mogą go ogłosić akcjonariusze posiadający łącznie co najmniej 90% liczby głosów w spółce,
muszą to zrobić w terminie do trzech miesięcy od osiągnięcia tego progu,
muszą zadeklarować chęć odkupienia naraz wszystkich pozostałych akcji
oraz nie mogą się wycofać z raz już ogłoszonego wezwania.
Czyli Leszek może sobie wzywać najwyżej Tomicka i rozliczać ja z tego co zrobiła w Openie,natomiast nie ma 90 procent i nie będzie miał,więc przymusowe odpada a na wezwanie zwykle wystarczy że nie odpowiesz i tyle,,,
...musisz...to kiedyś umrzeć i płacić podatki...to jest pewne....a reszta to tylko twój wybór
zobaczcie taki Columbus ile wzrósł, obecnie jego kapitalizacja to 2 miliardy 300 mln zł a Wy chcecie oddawać OPEN FINANCE w wezwaniu po 1xx albo jeszcze niżej - ludzie opanujcie się, niech zapłacą chociaż 5 zeta.
Myślę.ze wezwania nie będzie,kluczowa tu będzie....sprzedaz akcji noble funds...
...cytat z artykułu...
Open Finance wystawił na sprzedaż 36,3 proc. akcji Noble Funds TFI.
Znajdująca się w kłopotach spółka potrzebuje pieniedzy, dlatego zamierza sprzedać całość lub część posiadanego pakietu.
Joanna Tomicka-Zawora, prezes Open FinanceZobacz więcej
Joanna Tomicka-Zawora, prezes Open Finance
ZOBACZ TAKŻE
Open Finance przeprowadzi zwolnienia grupowe
To musisz wiedzieć dziś rano 24 IV 2020
Wpływy zostaną przeznaczone na spłatę kredytów zaciągniętych w Getin Noble Banku (akcje są przedmiotem zastawu rejestrowego).
Warunkiem sprzedaży jest zakończenie postępowania Komisji Nadzoru Finansowego wobec Noble Funds TFI.
W pierwszej kolejności oferta sprzedaży akcji zostanie skierowana do akcjonariuszy Noble Funds TFI, wskazanych przez zarząd i zatwierdzonych przez radę nadzorczą.
Jeśli ci nie będą zainteresowani, zarząd będzie szukać innych inwestorów.