• Top 20 - jak to możliwe? Autor: ~Roman [89.65.52.*]
    Czy ktoś z obecnych na forum potrafi wyjaśnić jak to się stało, ze PMPG/ Wprost - wskoczyło do TOP20 największych wydawców w całym polskim Internecie?

Był komunikat niedawno. Teraz czytam, ze w kategoriach jak zdrowie czy rozrywka - tez wskakują do rankingów Top.

a. Jakim cudem tak szybko po zamknięciu drukowanej gazety?
    b. Czy to trwały trend - ktoś z was wie gdzie to sprawdzić?
    c. Co to dla spółki i inwestorów może oznaczać w średniej/ długiej perspektywie?

Kupować / Sprzedawać?
    Coś tam się dzieje z tym kursem a ja niezdecydowany jestem co zrobić.
  • Re: Top 20 - jak to możliwe? Autor: ~mb [89.64.82.*]
    Dnia 2020-07-02 o godz. 13:18 ~Roman napisał(a):
    > Czy ktoś z obecnych na forum potrafi wyjaśnić jak to się stało, ze PMPG/ Wprost - wskoczyło do TOP20 największych wydawców w całym polskim Internecie?
    > >
    > > Był komunikat niedawno. Teraz czytam, ze w kategoriach jak zdrowie czy rozrywka - tez wskakują do rankingów Top.
    > >
    > > a. Jakim cudem tak szybko po zamknięciu drukowanej gazety?
    > > b. Czy to trwały trend - ktoś z was wie gdzie to sprawdzić?
    > > c. Co to dla spółki i inwestorów może oznaczać w średniej/ długiej perspektywie?
    > >
    > > Kupować / Sprzedawać?
    > > Coś tam się dzieje z tym kursem a ja niezdecydowany jestem co zrobić.

Raczej należy trzymać lub kupić. Za kilka miesięcy przynajmniej 100% to godziwy zysk. W przyszłości inni wydawcy też będą zmuszeni przejść na e-wydania. W międzyczasie Wprost rozkręci się. Prekursorom na początku jest ciężko, ale po czasie wszystko wraca do normy. PGM miał już 3 dołki - 2012, 2015, 2020. Wybił się na zwiększonym obrocie i powoli idzie do góry (wybicie, powrót 50% i powtórka, aż do skutku). Na wykresie 10-letnim widać wyraźne duże miesięczne świeczki. Pierwsze wybicie w 2013 roku - 5,20 zł, drugie wybicie w 2016 roku - 6,71 zł. Ile będzie tym razem nie wiemy.
  • Re: Top 20 - jak to możliwe? Autor: ~makler [88.199.172.*]
    mb
    jesteś skompromitowana(y)
    wystarczy poczytać wypociny
    lepiej nie wprowadzaj ludzi w błąd
  • Re: Top 20 - jak to możliwe? Autor: ~Komuch [31.60.109.*]
    drugie wybicie w 2016 roku - 6,71 zł. Ile będzie tym razem nie wiemy.

To były piękne czasy , sam zaangażowałem się w to dość mocno, jak na tak małą spółkę włożyłem 130 tys. Perspektywy były obiecujące, prezes pomógł dojść do władzy PiS, prof. Borowski na "parkiecie" zachwalał spółkę że może być czarnym koniem parkietu. Reklamy spółek skarbu państwa końca nie było, rekordy sprzedaży tygodników i..........aresztowali dziada, zachciało mu się obiektywnych mediów. I zaczął się festiwal łupienia spółki. A teraz wzrosty, bo zlikwidowali papierowe wydania ? Bo .....? 11 lat hossy i mieliśmy 1 zł a teraz odwócenie cyklu jak nadchodzi kryzys? Myślę że dojdzie do 400 zł, to taki mały CDP albo do 10 tys USD czyli do 40tys za akcje jak Bitcoin.
  • Re: Top 20 - jak to możliwe? Autor: ~Roman [38.146.52.*]
    Cytat w temacie TOP20 z Wirtualnemedia. W tej kategorii wprost pojawiło się jako pierwsze. 
    W tematyce "zdrowie", są jeszcze wyżej. Cały czas zachodzę w głowę jak to możliwe, że tak szybko się wybili i co to oznacza na przyszłość... Czy spółka będzie bliżej prasy czy bliżej internetu?

"Natomiast w sekcji showbiznesowej Wprost.pl (PMPG Polskie Media) 228,5 tys. internautów wykonało 8,93 mln odsłon. Na każdego przypadło średnio 39,1 odsłon, to zdecydowanie najlepszy wynik w całym zestawieniu".

Czytaj więcej na: link
  • Re: Top 20 - jak to możliwe? Autor: ~makler [88.199.172.*]
    czat osiągnął dno
    dzięki mb, komuchowi i paru innym
    zawieszam wpisy i użytkowanie czatu na rok
    niektórzy zatęsknią do maklera
    dobranoc
  • Re: Top 20 - jak to możliwe? Autor: ~pegasus7 [91.19.254.*]
    Hi
    @Komuch, Teraz pamietam Ciebie sprzed laty, byles tym inwestorem, ktory przyjezdzal na walne i glosowal, wreszcie ciebie rozumiem, twoja gorycz i rezygnacje. Ale gdybys sie zastanowil i zaakceptowal, ze nie aresztowali dziada, tylko zostal wrobiony i ukarany za chec mowienia prawdy, a szczegolnie za probe obrony imperium, ktore wlasnymi rekami stworzyl to moze twoj szacunek dzisiaj by powrocil.
    @Roman ... uwazaj na to co tutaj czytasz, bo nikt prawdy nie mowi a i zawisci tu nie brakuje...
    Na calym swiecie nie ma tanszych firm niz pmpg i solar company..
    Ta pierwsza ma cene nominalna 7 PLN, inni placa 1000PLN za zlotowke nominalu, a ta druga ma cene nominalna 10 PLN, przy rynkowej 3.8 i wartosci ksiegowej na akcje ok 27 PLN.
    W obliczu ogolnoswiatowego krachu finansowego, ktory nas czeka za kilka dni, wszyscy zarobieni ...jak makler ... probuja znalezc kolejnego jelenia na ...gowno zawiniete w zlotko, ktore probuja sprzedac komus nowemu

moje slowa

• Hi
    • Nie chce wam sie wtracac ani przeszkadzac w waszej orgii optymizmu, ale ... photon wroci do 3 PLN do konca wrzesnia i utrzyma do 3 pazdziernika te cene. Na sprzedaz macie jeszcze tylko dwa dni ... potem bedzie dramat ... sorry ... tak to widze
    • Pozdro ...P
    • OdpowiedzZgłoś do moderatora00
    •  Re: photon Autor: ~makler [88.199.172.*] 2020-07-02 09:26
    • pegasus
    • photon w przyszłym roku to wartość dwucyfrowa
    • tracisz wiarygodność

Wczoraj calowal mnie po nogach a dzisiaj chetnie by mi dokopal, prawda jest taka, ze photon zrobi emisje po 1 PLN i makler bedzie bankrutem, mimo ze sie juz pozegnal na tym forum
    .
    @ Roman ... pamietaj, ze banki moga zbankrutowac, bo maja tylko 5% pieniedzy dla depozytariuszy, ale wlasnosci w przedsiebiorstwie, ktore sie rozwija nikt nigdy Tobie nie zabierze, a w sytuacji kryzysowej, twoje dzieci odziedzicza po tobie moze nawet duzy majatek
    Swiadomosc informacji internetowej bedzie sie multiciplowac, papier uwazany jest za przezytek, a zielona polityka doklada swoje dwa grosze.
    PMPG jest spolka, ktora zaproponowala Santander Bankowi skup wlasnych akcji na kwote 3 mln PLN, lub 20 %kapitalu zakladowego i na to wydala zgode.
    Tajemnica nigdy nie utrzymuje sie dlugo i znajomi, rodziny pracownikow szybko zareagowali skupujac akcje podczas rocznej plazy notowan po ok 1 PLN, czekajac na dzisiaj az Bank bedzie kupowal co sie da i co wynika z dziennego procentowego obrotu. Zanim z obecnych 190 tys akcji dobija do miliona to cena moze jz smialo wynosic nawet 10 i wiecej PLN
    Zycze wam rozwagi w podejmowaniu decyzji i ... moze troche intuicji, ona zawze sie przydaje....
    Pozdro...P
    a szczegolnie za probe obrony imperium, ktore wlasnymi rekami stworzyl to moze twoj szacunek dzisiaj by powrocil.

Posłuchaj Pegasus, mógłby coś sam stworzyć gdyby nie pchał się na GPW i nie pozyskiwał od akcjonariuszy kapitału. Co ma taki akcjonariusz który dał prezesowi 20 zł za akcję ? Prezes łaził od telewizji do telewizji i prosił się o 40 mln zł od akcjonariuszy, pozyskał 24 mln i co taki jak ja mam powiedzieć ? Teraz się dowiaduje , że do wszystkiego sam prezes doszedł. Już wiesz dlaczego GPW jest najgorszą giełdą na świecie ? Bo takich mamy cwaniaczków. Nie liczą się z akcjonariuszami. Wiesz jak się czułem kupując akcje i wierząc w dyrdymaly prezesa ? Wkurwienie miesiącami i latami. Jak prezes za 200 tys zł przejmuje 10 mln obligacji spółki, po tym wałku ogłasza, że będzie pożyczki udzielał i wprost napisałem że następny wałek się szykuje i wiesz co się po roku czy dwóch stało ? Ktoś z odległości 1200 km albo 12 tys czyli z terytorium USA nie oddał tych pożyczek. Rok trwalo mi wychodzenie z tego g....i wyszedłem. Teraz mam 1/3 z tego i NIGDY już tu nie wejdę z większymi pieniądzmi nawet jak ktoś czaruje o drugim cdp.
    Nie nie jestem tym co też uwierzył i chodził po zebraniach. To był Nówka, teraz piszę pod nickiem Senior i też jest największym wrogiem prezesa. Czasami jego posty się pojawiają w bardzo negatywnym tonie. Wiesz co Pegasus, tak na przyszłość, jak ktoś jest bardzo długo nieuczciwym to potem to zaufanie jest bardzo ciężko odzyskać. Ja wiem że jak już ponownie pieniądze przyszłych emerytów pojawiają się na GPW to tacy znów wylezą żeby po nie sięgnąć . Gdybym ja wprowadzał program ppk zrobił bym listę w które spółki byłby zakaz inwestowania aby ponownie nie dać się zwieść panu Krauze, Czarneckiemu, Karkosikowi itd. Oni zostali miliarderami a emeryt dziadem.
  • Re: Top 20 - jak to możliwe? Autor: ~pegasus7 [91.19.254.*]
    Hi Komuch,
    Oczywiscie ze mozesz byc obrazony, pomimo ze uwazasz siebie za wytrawnego inwestora, ale ...
    moze kiedys nie wiedziales, ze nigdy ale to przenigdy nie wolno kupowac akcji spolki na debiucie.
    Ani banki ani zarzadzajacy funduszami nigdy ci nie zdradza, ze oni w pierwszym notowaniu ustalaja cene na podstawie 5 cio i 10 letnich przychodow i opowiadaja bajki, aby ... osiagnac jak najwyzsza prowizje.
    Inna strona medalu ... odwiedziny w funduszu warszawskim we wrzesniu 2000 roku, zarzdzajacy zwierza mi sie ze wlasnie udalo im sie uwolnic 80% srodkow klientow przed trzyletnim trendem spadkowym, az tu nagle schodzi na dol prezes, polityczny i wrzeszczy k... wa natychmiast odpupic akcje na rachunkach klientow , bo was pozwalniam dyscyplinarnie...
    Wiedziales ze tak to dziala?
    Rynek finansowy jest nacalym swiecie mafijny, bardziej niz mafia wloska, bo oni uzywaja instrumentow i slow zamiast broni...
    Pozdro...P
    Tak wiem, że pieniądze ludzi włożone do TFI czy OFE są do zatykania dziur. Wiem też że w bankach już jest tylko 1.5 % depozytów i banki mają ciepło. Ale piszesz bardzo ostro "W obliczu ogolnoswiatowego krachu finansowego, ktory naa kilka dni" . Bardziej bym się skłaniał do opinii Cara, Trump nie da giełdzie krzywdy zrobić do wyborów, zadrukują , skupią wszystko. Zobaczymy czy masz rację z tym krachem za kilka dni. Z photonem przekonamy się szybciej. Ja na krach jestem przygotowany i chciałbym żeby nastąpił ale nie wierzę w to. Jak ma on nastąpić jak gotówki na świecie jest nieprzebrane ilości. Wczoraj Polska sprzedała obligacje na 2 mld euro a banki centralne na świecie chciały pożyczyć Polsce aż 6 mld euro na -0.11 % . Ten kryzys różni się od poprzedniego tym że teraz drukują bez limitu wszyscy. Prezes NBP powiedział że kryzys finansowy przyjdzie jesienią. A dolar ma niby stracić na wartości 30%. Cuda się dzieją a USA jak zawsze mocne wzrosty :)
  • Re: Top 20 - jak to możliwe? Autor: ~Komuch [31.60.78.*]
    Photon dzisiaj +14% i duży obrót a po analizie.......buhaha miało być dzisiaj załamanie kursu a za kilka dni krach na gieldzie a point na 400 zł. I ponoć zna prezesa i wie kto na walnym się pojawia. A Merkury dalej wokół słońca się obraca.
  • Re: Top 20 - jak to możliwe? Autor: ~Car [31.0.42.*]
    Aż tak optymistycznie tego nie widzę, wiele będzie zależeć od sytuacji na całym rynku a zwlacza w usa? Póki co do listopada raczej większe spadki nie grożą. Trump będzie bronił giełdy jak Częstochowy. To może zostać wykorzystane do pompowania mniejszych spółek. Póki co na pmpg trend średnioterminowy robi się wzrostowy. Długoterminowo nadal spadkowy, trzeba przebić linie 20 letniego trendu spadkowego w okolicach 3,2 zł. Jeśli się to uda na fali eufori i 12 zł możliwe ale narazie do tego daleka droga choć na tak mało płynnych spółkach wszystko może się zdarzyć. Jestem inwestorem (jak mówi Buffett Długoterminowym na pmpg) ale zamiast sprzedawać na górce i kupować na dołku cały czas gniota dokupuje jak jest taniej. Pierwszy zakup 2,8 zł 2013 rok
    Nie ma co się napalać, widać jak na dłoni z kim mamy do czynienia niby zna prezesa i pamięta jak taki jeden ciągle chodził na walne i zatruwał powietrze. Bądźcie ostrożni.
[x]
PMPG 0,00% 2,06 2025-10-10 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.