• W dlaszym ciagu Autor: ~swiss [84.253.38.*]
    Kontrolowane ustawianie kursu z ogromnym parciem na dolowanie.Te same algorytmy.Te same sygnaly.Na ten przyklad:jedynka na S = sygnal sprzedazy ponizej kursu tej jednej zaoferowanej akcji i leci. Nie za wiele ale wystarczy ,zeby obnizyc prog i wystraszyc leszcza ,tudziesz "dobrac" a raczej wymienic .Diabelnie ,komus zalezy zeby nie wzroslo. Moze maja zaplanowane by kupic jeszcze duzo po akceptowalnej cenie
    9.50.18 byla jedynka i po tym zjazd, rowniez 9:49.29,rowniez 9:55:22 itd.
    Poza tym stare numery 34 raz po lewej raz po prawej ustawia przedzial zakupu /sprzedazy, 10tki,20tki i 50tki rowniez.
    Wlne bylo ok. Uchwaly chroniace przed przejeciem ok. Emisja do 500tys.papiera do 2023 tez nie poraza (tylko nie pisac ,ze olaboga 0.10 PLN.Tak robia wszyscy.Obnizyli do 20 % wage glosow na walnym w przypadku polaczenia jednego lub wiecej pretendentow do wrogiego przejecia. Z wylaczeniem siebie i kupca (powyzej 50%)Wszystko bardzo przejrzyscie zdefiniowane i fair w stosunku do drobnych.
    Jak widze na watku zaczynaja sie potyczki slowne pomiedzy znawcami od "ratowania kapitalu" tudziez wystraszonymi ,ze nie wskocza po opuszczeniu pokladu i nowymi ulanami. Tu bedzie jeszcze duzo ,jak widac ,spekuly i wrozbitow na + i -.
    Mozna czekac na taniej...ale gdy sie juz kupilo warto wlozyc cojones do wody z lodem ,zeby stwardnialy.
    Ja osobiscie z luboscia patrze jak profeci spadkow i katastrof sa wyczyszczani. Taki mam nieciekawy charakter
  • Re: W dlaszym ciagu Autor: ~39piotr [37.47.4.*]
    Zgadzam się z przedmówcą. Kurs wzrósł zbyt szybko, to teraz wskaźniki muszą się schłodzić. Zmiany w radzie nadzorczej i podjęte uchwały na walnym (program motywacyjny) odbieram jako przygotowanie firmy do sprzedaży. Jeszcze 2 kwartały z nowymi kontraktami i cena skoczy 300+. Poza tym na giełdę we wrześniu wchodzi Palantir, który szacuje, że zarobi na tym ok 2 mld USD. Połowa wystarczy do przejęcia konkurencji,czyli Datawalk (800zł za akcję).
  • Re: W dlaszym ciagu Autor: ~swiss [84.253.38.*]
    No,no,no bez przesady.
    Jestem na tyle egoista ,ze nigdy nie powiem,ze kurs wzrosl za mocno. Dla tych ,ktorzy papieru nie maja byc moze.
    No a z tym ,przejeciem,i cena przejecia nie ma co spekulowac..ja bym tam wolal ze 2-3 lata te codzienna zielen na wykresach
    tak jak sie powoli konsumuje dobre ciacho...choc zdaza mi sie wepchnac do japy cale na raz...ale potem zawsze siebie (delikatnie ) karcei..siegam po nastepne
    A wiec co wam bardziej odpowiada " wielkie zarcie" czy codziennie wykwintna kolacja?
  • Re: W dlaszym ciagu Autor: ~fed [82.177.145.*]
    codziennie wielkie żarcie!
  • Re: W dlaszym ciagu Autor: ~123Tom [89.66.122.*]
    Mieliśmy postCovidovo codziennie wielkie żarcie, to teraz dla zdrowia i z rozsądku dłuższy post, zeby ma twarz nie upaść.
    Ktos duży napełnił worek a plankton nie ma takiej siły zeby dźwigać kurs, co dziadowi dobitnie widać.
    Miało byc bum a wystrzeliła rano tylko spłonka
    Pewnie tak pozostanie przez miesiąc albo dłużej a potem zaczną się manewry przed raportem
  • Re: W dlaszym ciagu Autor: ~123Tom [89.66.122.*]
    Edit: Nie dziadowi a dzisiaj. Autokorekta apple zawsze chochli..
  • Re: W dlaszym ciagu Autor: ~fed [82.177.145.*]
    Właśnie nie wiem czy mialo rano być bum. Info o podpisaniu malutkiej umowy na lokalnym polskim podwórku jest nieistotne w kontekście globalnych aspiracji firmy. Amerykanie w ogóle się nie zainteresują, że piąty czy dziesiąty największy polski ubezpieczyciel coś kupił. Dlatego byłbym w szoku, gdyby to info spowodowało coś innego niż eksplozję radości i szybki powrót do bazy
[x]
DATAWALK -2,66% 124,60 2026-05-27 16:18:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.