• WW3 - WZ Autor: ~Jimmy [89.72.214.*]
    Trochę tematów z pierwszej części spotkania dot. WW3 (nie wszystko)
    1). Umowa podpisana z My.Games vs umowa z Bandai Namco to zupełnie inne typy umów. Wielokrotnie większy potencjał umowy z My.games. Obie umowy zawarte na zupelnie innym etapie produkcji (demo gry vs. prawie skonczony produkt). Inny również potencjał obu gier. Umowa z My.games podpisana też w zupelnie innych okolicznościach. Farm 51 dyktowal warunki przy WW3 vs. przy Get Even podpisanie umowy z wydawcą oznaczalo byc, albo nie być dla projektu.
    2). IP zostaje w rękach Farm 51 - nie biorą pod uwagę innej opcji
    3). KB ocenił, że potencjał finansowy projektu dzięki współpracy z My.games rośnie 10 krotnie vs samodzielne wydanie gry. W innej części spotkania RS w tym samym kontekscie użył sformułowania wielokrotnie.
    4). Umowa z My.games jest umową wieloletnia, gwarantujaca współpracę przy rozwoju gry po premierze. Znalezli partnera do rozwoju projektu, a nie wydawce. Chca wspolnie serwisowac grę przez lata w modelu podobnym do Warface.
    5). Były oferty kupna spółki, ale woleli podpisać umowę partnerską
    6). Szczegóły dotyczące WW3 będą stopniowo ujawniane.
    7). Po stronie My.games wspieraja ich rozne dzialy: marketing, publishing, producenci, managerowie, support etc. Kwestie produkcyjne głównie po stronie Farm 51. Idea umowy jest taka, że My.games daje kasę, a Farm 51 ma dokończyć grę najlepiej jak się da.
    8). Gra bedzie dzialac na infrastrukturze serwerowej My.games, tym bardziej, że mają problemy z serwerami od Zeus.
    9). Za bezpośrednią konkurencję na rynku uwazają Battlefielda i trochę ostatni COD. Twierdzą, że nie ma innych podobnych produktów na rynku.
    10). Twierdzą, że My.games zdaje sobie dokladnie sprawę ile potrzeba czasu i know how, aby dojsc do tego co Farm 51 już osiągnęło z WW3. My.games podpisalo z nimi umowę, bo widzą w projekcie potencjał finansowy, a nie ze względu na relacje.
    11). Wiedzą, że My.games nie będzie oszczędzać na marketingu, bo chcą zarobic na projekcie. Na marketing gry zostaną wydane miliony dolarów, bo będzie to relaunch gry.
    12). Powiedzieli, ze wiedza iz sa zarzuty, ze AMA bylo malo konkretne, ale nie chcieli ujawniac kluczowych informacji z kilkumiesiecznym wyprzedzeniem. Chca uzyskac efekt wow w odpowiednim momencie.
    13). Warunki finansowe umowy z My.games oceniane są jako bardzo fair, ponadstandardowe vs. podobne umowy rynkowe z tak dużym wydawcą.
    14). Jezeli chodzi o aktualny stan zaawansowania gry to: praktycznie cały kontent jest gotowy, mapy, postaci, bronie etc.Teraz skupiaja sie na aspektach technicznych i wypolishowaniu gry.
    15). Głównym atutem umowy z My.games jest uzyskanie czasu na dopracowanie gry. Jako przyklad podaja Apex, ktory na rok przed wydaniem zostal pokazany i nie spotkal się z zainteresowaniem graczy uzyskujac przeciętne oceny. Po dopracowaniu odniósł ogromny sukces.
    16). Podstawą do podpisania umowy i podjecia decyzji przez My.games byl kilkudziesiecio stronnicowy dokument precyzujacy jakie obszary gry będą poprawione, zmienione w okresie przedpremierowym.
    17). Bardzo istotne dla nich i wydawcy będzie to co będzie się działo po premierze, jak gra będzie zasilana nowym kontentem (bronie, mapy, skórki etc.) To element decydujący o długofalowym sukcesie gry.
    18). Pracują aktualnie nad kilkoma trybami gry. Podali pewne szczegóły apropos trybu Reacon, ale nie będę ujawniać.
    19). Podkreślają, że zmiana movementu będzie game changerem, który zbliży ich do najlepszych tytułów na rynku.
    20). Pracują już nad kolejnymi mapami, które będą wydane po premierze (poza Azjatyckim teatrem wojny, ktory jest praktycznie gotowy). Maja one być lokalizowane na calym swiecie, a kryterium wyboru będzie potencjal grupy docelowej graczy. Do premiery ma byc gotowy kontent zasilajacy grę 3-6 mcy po jej odbyciu. Nie wprost zasugerowali, ze kolejne mapy bedą w Stanach.
    21). Gra po okresie wstrzymania sprzedaży na Steam bedzie ponownie oferowana graczom w ramach tej platformy. Nie zniknie ze Steam. Bedzie jednym z głównych kanałów sprzedażowych.
    22). Apropos docelowego modelu sprzedaży prowadzone są aktualnie pewne testy z Warface. Finalny model nie jest przesądzony. FTP ma swoje wady np. gra nie może być oferowana na wyprzedaży Steam.
    23). Umowa z My.games wpłynie na wynik Q2 2020 i następne okresy przez kolejne lata ze względu na jeden z elementów umowy - upfront. Poza nim w ramach umowy zdefiniowane są także płatności za milestone’y oraz % od sprzedaży i coś jeszcze...
    24). Warface najlepsze wyniki finansowe osiągał w 3 roku od wydania, dzięki konsekwentnej rozbudowie bazy graczy. To pokazuje z jakiego typu longsellerowym projektem bedziemy miec do czynienia przy WW3.
    24). KB - „my chcemy być docelowo tak dobrą grą jak Battlefield, a może i lepszą”:)
  • Re: WW3 - WZ Autor: ~Korova [37.30.54.*]
    Apex był wydany 2 dni po zapowiedzi
  • Re: WW3 - WZ Autor: ~Jaś [188.146.184.*]
    Dzięki, dobra robota
  • Re: WW3 - WZ Autor: ~fed [82.177.145.*]
    Dzięki jimmy. Czy masz jakieś odczucie co do termini premiery? 2020 czy 2021?
  • Re: WW3 - WZ Autor: ~Kumi [91.193.208.*]
    Dzieki Jimmi, za podzielenie sie z nami konkretnymi informacjami! Mysle ze calkiem dobrymi jesli chodzi o gre.
  • Re: WW3 - WZ Autor: ~Jimmy [89.72.214.*]
    Moje odczucia sa takie, ze WW3 ma ogromny potencjal sprzedazowy. Na ile przed premierą wystartuja z marketingiem nie wiadomo... Uchwała zarządu o emisji do ubicia (musimy sie zebrac i ja zablokowac). Moim zdaniem traktują ja jak test dla drobnych akcjonariuszy. Jak ja zablokujemy, to przygotuja uchwaly jak Pan Bog przykazal (osobno na kazdy cel - zarzad, pracownicy, inwestor) Generalnie prezes zadeklarowal, ze jako zarzad chca tylko odzyskac akcje, ktore musieli sprzedac, aby zagwarantowac plynnosc spolce, po cenie po jakiej je sprzedali, ale zaproponowana uchwala daje pole do nadużyć. Jak sami przyznali nie spieszy im sie z tematem, ale zapewne boja sie, ze im cena bedzie wyzsza, tym trudniej moze bedzie im to przeprowadzic. Generalnie wszyscy akcjonariusze wyrazili otwartosc na emisje, ale przy podziale na konkretny cel, ilość, cenę etc.
  • Re: WW3 - WZ Autor: ~Stolnik [94.246.158.*]
    " ...Uchwała zarządu o emisji do ubicia (musimy sie zebrac i ja zablokowac)....Jak sami przyznali nie spieszy im sie z tematem..."

oni wiedzą co robią, najlepszym terminem na kolejne wza będzie termin urlopowy, będą się starać żeby przyjechało jak najmniej akcjonariuszy
  • Re: WW3 - WZ Autor: ~RZ24 [84.10.153.*]
    "Nie spieszy im sie z tematem"
    Tak mówią. Stawiam że to jeden z najważniejszych tematów dla nich. Mają umowę z MG i deadline. Będą chcieli jak najwięcej dla siebie odkroic. Tyle ile sprzedali to jeszcze pół biedy. Natomiast jak będzie próba dodruku większej ilości to szykuje ostra walka.
  • Re: WW3 - WZ Autor: ~Niki [94.254.224.*]
    Czyli krótko mówiąc sooooooooooon
  • Re: WW3 - WZ Autor: ~Inwestor [31.179.7.*]
    Dzięki Jimmy, dobra robota :-)

Dzisiaj zadałem wszystkim zagadkę https://www.bankier.pl/forum/temat_powoli-sie-oswajajcie,37785607.html
    podpowiedź do jej rozwiązania znajdziecie w poście Jimmiego;-)
  • Re: WW3 - WZ Autor: ~Luke195 [188.147.38.*]
    Dzieki jimmy za fajne podsumowanie i potwierdzenie tych rzeczy ktore opisywalem w pojedynczych troche mniej uporzadkowanych wpisach.
  • Re: WW3 - WZ Autor: ~kuna [24.1.220.*]
    Dzieki!
  • Re: WW3 - WZ Autor: ~RZ24 [84.10.153.*]
    Dzięki Jimmy. Konkrety bez owijania i dwuznaczności.

O samej premierze i emisji coś mówili?
  • Re: WW3 - WZ Autor: ~DejvFX [5.173.32.*]
    Dziękujemy
  • Re: WW3 - WZ Autor: ~luk [89.234.198.*]
    Teraz juz nie ma watpliwosci ze Jimmy jest ze spoldzielni....bo skad by tyle wiedzial....inni tez byli na W ZA i takich ibfornacji nie otrzymali
  • Re: WW3 - WZ Autor: ~zenekbohenek [176.221.120.*]
    luk a o Sofronowie ty slyszał ".. mądremu wystarczą dwa słowa
    a głupiemu to i referatu mało ..."
  • Re: WW3 - WZ Autor: gobler [89.76.76.*]
    Jak to nie otrzymali? Każdy słyszał dokładnie to samo i co najwyżej może potwierdzić powyższe, lub dodać coś od siebie bo było tego więcej
  • Re: WW3 - WZ Autor: ~Tom [5.174.237.*]
    Luk nie manipuluj!! Skoro nie byles na wza. Ja bylem i slyszalem to co opisal Jimmy
  • Re: WW3 - WZ Autor: ~Jimmy [89.72.214.*]
    Informacji bylo duzo wiecej, ale jestem juz dzisiaj wyrabany. Wrzuce w kolejnych dniach.
  • Re: WW3 - WZ Autor: ~Mmm [89.64.16.*]
    Dzięki, ale zasadniczo nic w tym nowego, to wszystko wiadomo, jak ktoś czyta discorda i komunikaty... Od siebie dodam o co może chodzić z tym rozwojem po premierze. Wygląda, że będą sezony jak w codzie, będą pewnie chcieli battlepassy wprowadzić, co sezon dwa inny teatr wojny jako główna arena walk, modyfikacje map, celów itd. Tak to wygląda wg mnie i jest logiczne. Natomiast tutaj spodziewam się szybszego wymaksowania bazy graczy. 3 lata to długo, nie mają tyle czasu bo zmiecie ich kolejny BF i cod. Skoro będą lepsze serwery, to muszą się liczyć z peakiem 20k w dniu premiery lub większym (miliony £ na marketing), a to już jest milion graczy na start...
    Ja najbardziej czekam na infa po co emisja i czy będzie, bo wg mnie nie ma ona sensu, skoro mają już kasę...
  • Re: WW3 - WZ Autor: ~jasny [37.47.10.*]
    To są genialne informacje! Dla longów to brzmi jak dobrze przemyślany plan (te mapy skorelowane z bazą graczy!), na którym będziemy się wzbogacać przez lata. Jeszcze z łezką w oku będziemy wspominać to walne...
    Luk my tez te informacje dostalismy. O czesci tych rzeczy pisalem w mniej zorganizowanych wpisach. Roznica jest taka ze Jimmy siedzial obok z notesem w ktorym mial zanotowane wszystko o co planowal zapytac i notowal wszystkie odpowiedzi. My niestety polegalismy na zawodnej i mniej zorganizowanej pamieci.
  • Re: WW3 - WZ Autor: ~all [185.244.85.*]
    Jimmy dziekuje,teraz czekam az inwestor wezmie sie za porzadny skup akcji z rynku i szybko przekroczy prog 5%,wtedy wprowadzi swojego czlowieka do RN,a zanim pojda fundusze jak na 11Bit,zarzad niech bajki o przejeciu wsadzi w d......,na 11bit Miechowski tez ma 7% i nie placze,czas sie poprostu wziac do roboty i rzetelnie informowac akcjonariusz,a wspolpraca nam sie ulozy i nie pozwolimy przejac spolki (prawda Luke,Elczapo?),poniewaz nie maja juz czego sprzedawac to problem sypania tez mamy z glowy,teraz zobaczymy jak WW3 poprowadzi MG,oczywiscie bedzie bujalo co tez jest na plus
  • Re: WW3 - WZ Autor: zeglarz [89.77.11.*]
    Luke ,a nie można było używać dyktafonu? np w komórce?
  • a co z emisją? Autor: ~opik [91.232.164.*]
    dzięki Jimmy za konkretny wpis, na forum takich brakuje :)

Dużo opisałeś o grze (super) ale nie piszesz nic o emisji. Jak do tego podchodzisz? Widzisz w tym zagrożenie rozwodnienia akcji?
  • Re: a co z emisją? Autor: ~Jimmy [5.173.32.*]
    Napisze jutro, pojutrze wiecej. Wrzucilem Wam tematy pewnie z 1/4 spotkania.
  • Re: a co z emisją? Autor: ~jasny [37.47.10.*]
    odpisał wyżej
  • Re: WW3 - WZ Autor: ~Piko [185.135.2.*]
    Stary świetna robota!

Naprawdę bardzo dziękuję. Jutro ładuje do worka bo pewnie rano leszcz będzie oddawał.
    Jutro bedziesz mial towaru do brania ile dusza zapragnie....ja ci to gwarantuje
    Tu zawsze sa wagony akcji f51 na sprzedaz
  • Re: WW3 - WZ Autor: ~Elczapo [77.112.135.*]
    Jimy się naparacował ledwie dostrzegłem bo tu ostatnio Luk daje swoje bzdety. Wow i gitarka.
  • Re: WW3 - WZ Autor: ~sds [194.49.105.*]
    super, ze jestes na tym forum :) glos rozsadku. czekamy na info o chernobylite
    Warto było tyle czekać na post Jimiego ,o taką relację z WZA chodziło , Jimi rozbiłeś bank ,wielki szacun ...
  • Re: WW3 - WZ Autor: ~Jimmy [5.173.32.*]
    Jesli chodzi o termin premiery WW3 lub termin startu marketingu, to z Farm 51 juz nic nie wyciagniemy nawet na dzien przed. To jest teraz obszar za ktory odpowiada My.games. Oni ustalaja strategię, i plan dzialan. Farm im nogi nie bedzie podkladac.
    Przecież o chernobylite też już wszystko wiadomo z discorda. Tak z grubsza, jeżeli mnie pamięć nie myli, to pisali m.in. Że: Premiera nie jest zagrożona, koniec 2020, kolejne update'y terminowo, słuchają graczy, pod nich robią modyfikację wstępnego pomysłu, debiut na konsolach będzie starej i nowej generacji, rozważają coop po premierze, rozważają VR, no i negocjują z wydawca, warunki lepsze niż z bandai Namco, bo projekt zaawansowany (to ostatnie to mój domysl w oparciu o powyższe nt ww3). Jak będzie coś więcej na temat chernobylite to się zdziwię :)
    Dla mnie jako akcjonariusza znającego portfolio produktów spółki istotna jest kwestia emisji i 2 mln zł które odpisali od wyniku a nadal komornik nie wyegzekwowal lub zapomnieli o tym poinformować. Na te informacje czekam.
  • Re: WW3 - WZ Autor: ~er [5.173.96.*]
    Jak zarząd chce odzyskać akcje to niech skupuje z rynku. Sprzedawali pod info dwukrotnie to niech się teraz martwią. Niech robią kolejne WZA na pewno stawi się liczniejsze grono akcjonariuszy i im wybije z głowy takie pogrywanie i zero szacunku do akcjonariatu swojego.
    Moze mam na dyktafonie tylko pol godziny.?To o zmianie statutu. Ale jeszcze nie chcialo mi sie calego odsluchac ponownie? Moze jutro :) Moze zrobie notatki i dodam cos na forum?
    Super Luke
    Spoko, tak czy siak ja i moje 0,21% kapitału spółki będziemy na nie na walnym :)
  • Re: WW3 - WZ Autor: ~Tomek [5.173.105.*]
    Brawo Jimmy podpisuje się pod tym bo wszystko co szczegłowo napisałeś było na WZA The Farm 51
  • Re: WW3 - WZ Autor: ~Ciekawski [37.30.56.*]
    Dziękuję
  • Re: WW3 - WZ Autor: ~JW [78.11.198.*]
    Bardzo dobre informacje. Ciekawie o tym, że gra jednak będzie na Steam. Podbijam przy okazji bo widzę, że trolle przez noc się nieźle naprodukowały.
  • Re: WW3 - WZ Autor: ~Mmm [37.47.51.*]
    Przecież od początku mówili, że ma tam zostać. Tylko niejaki luke195 wczoraj zmęczony źle formułował zdania i wyglądalo inaczej. No ale był zmęczony
    Ja i moje 0.21% tez napewno bedzie na walnym. 0.1% moich znajomych w postaci pelnomocnictwa tez. Jesli ktos watpi w intencje jimmiego, thiago czy innych ja moge sie zaoferowac i przyjac wasze pelnomocnictwa. Wiecie ze nigdy nic nie krecilem i jestem tu na long.
  • Re: WW3 - WZ Autor: ~all [185.244.85.*]
    ladna Wam zrobili sieczke w glowie,pracowali nad gra i dawali kolejne patche do gry,ktore byly do du...py,gracze byli sfrutrowani,ze czesto po patchu bylo gorzej niz lepiej,wiec w koncu schowali gre i zaczela sie jazda,nagle okazuje sie ze caly swiat chce przejac BF killera
  • Re: WW3 - WZ Autor: ~Typ [5.173.201.*]
    Okej czyli all nie wierzy że mają grę zrobioną
  • Re: WW3 - WZ Autor: ~Link [79.162.58.*]
    Thx Jimmy
[x]
FARM51 -7,04% 5,28 2025-12-19 16:49:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.