moze wiedza ze to kaszana i uciekaja ------------bo nikt nie odchodzi jezeli jest wszystko ok chyba ze z wzgledów osobistych ale to co wszyscy ich dostali ,,jak prezes zrezygnuje to bedzie kaszana całkowita
No popatrz szok. I co dziwne zaraz bedzie ogloszenie o kolejnym kandydacie z lepszymi referancjami. Moze jako ze dw jest juz na 3 etapie co czas na zmiany.
ja też zrezygnowałem z datawalk, po 7 latach całkowicie , wzrosty sa całkowitą bańką nie poparta żadnymi dochodami , nie podoba mi sie to stąpamy w tym momencie w chmurach, wszyscy mówią będzie 800-900 ale zapominacie o jednym cały czas będą rozwadniać akcje bo brak zysku, jeżeli dostaniecie 300 za kilka za dzisiejsze 161 lat to będzie dobrze tyle bedzie akcji, tylko czy 300 za kilka lat będzie cokolwiek warte? oto jest pytanie
Tutek te twoje odkrywcze mysli moze przedstawilbys w dodatkiem historycznym.Tresci nie musisz powtarzac,bo to jak walec kataryniarza.Podaj tylko np.data ,cena wpis.Zacznij od ( o ile sobie przypominam poziomu 13 zeta) .A bylo tych wpisow ,no co zlotowke do gory od 3-10. I nie wciskaj sciemy pt. WSZYSCY MOWIA .Ja nigdy nie mowilem ile bedzie.Pomylka .Palnalem ,ze w tym roku bedzie 100. Jedna,jedyna twoja przepowiedz,ktora by sie na DW sprawdzila ,pliz? Tyle jest mozliwosci rozppwszechniania katastroficznych wizji ,ze 100% kwota trafien, np ze klimat sie zmienia...tym sie zajmij i nie przynudzaj
Dodatkowo jesli chodzi o samo rozwadnianie akcji, nie wiem czy na obecna chwile sytuacja jest naprawde az tak dramatyczna. Poki co projekt uchwal na najblizsze walne mowi o podwyzszeniu kapitalu "poprzez emisję nie więcej niż 500.000 (pięćset tysięcy) akcji zwykłych na okaziciela" (Uchwala nr 20), a zarzad ma na to upowaznienie do 30-06-2023.
swiss kochany chyba mnie z kimś mylisz, zacząłem zakupy w 2014 od 10 , a srednia zakupu przy sprzedaży miałem 25, wpisy zaczałem pisać od 2016 więc nic sie nie zgadza, jeżeli ktoś zaczał zakupy przy 100 to może jeszcze poczekać , ja swoje zarobiłem i dlatego gul ci staje
wpis dotyczyl tutka w takim razie.Tak to jest gdy pietnastu ludzi uzywa podobnych nickow.
Jedna uwaga tylko. Wychodzac z jakiegos papieru , mozna spokojnie skomentowac dlaczego i to moze miec jakas warosc dla nowych np. A ty walisz schematem ,ktory jest zawsze taki sam: wyszedlem a wiec mam racje i po neoficku walisz z zaangazowaniem nawroconego. To paplanie o braku zysku ( domena tu) jest ,jak zakladam ,kazdemu kto w firme wchodzi przeciez znane. Paru napalencow zawsze bedzie pisalo o 1000+ , ale moze wiekszosci wystarczy pomarzyc o 200. No ten typowy dodatek " malego Kazia" : " gul ci staje".To moze troche kwestia mentalnosci i otoczenia , w ktorym Ty musisz zyc ( nieufnosc,podejrzenia ze kazdy z kim ma sie do czynnienia starac sie bedzie cie oszukac, nacisgnac) . W Szwajcarii, czlowiek ktoremu " gul staje " bo ktos ma wiecej ,konczy na psychiatrii.Gdy ja wygladam przez okno , popalajac, przejezdza mi pod tym oknem ( zadna elitarna dzielnica) ze dwa ferrari,bentlay,a porsche jest w ogole nie zauwazany.Tu gul nikomu nie staje, bo kazdy ma wystarczajaco,a gdy troche trudu sobie zada ,to i wiecej. Nowobogackie podniety nie maja szans poniewasz w boblizu jest zawsze ktos ,kto ma sto razy wiecej, zazwyczaj tego nie pokazujac. A juz wpisy na forum pt.zyskalem XXL % , tez pochodza od kolesi ,ktorzy maja raptem XXS papiera za pare groszy, to zadna sztuka. Inaczej wchodzi/ wychodzi ten z naprawde pokazna liczba i tym samym pokazna odwaga ,niz ta wiekszosc mrowkowego inwestorstwa ,ktora tu szarzuje.Gratulacje w zwiazku z udanym wyjsciem. ( Tyle ,ze gdy wchodziles przed 7 laty ,to i tyle musiales czekac by wyjsc z zarobkem godziwym, zastanow sie ,ze ci ,ktorzy wchodzili stosunkowo niedawno, mieli lepszy timming i moze wyjda po b. krotkim czasie majac co najmniej tyle samo zarobku .A wiec troche skromnosci. Oprocz tego , opcja ,ze nie wyjdzie na Twoje jest rownie prawdopodobna niz ta odwrotna.
wykres wyglada jak szubienica az strach sie nie bac ,jeden wiekszy ruch w dól i apokalipsa, tutaj az sie prosi o korekte i boczniak zeby wypłaszczyc ,ponad 50procent w dwa tygodnie ,przeciez to kosmos
wiecie co? pisze sobie bo mi nudnawo. Ale te wszystkie teksty o szubiennicach itp. sa tak nachalne, ze nawet dziecie zauwazy ,ze czekacie z worem juz od kilku dni co najmniej na zwale.Az sie prosi? A co to jest ten "Az"?
Bzdury o apokalipsie.A co to takiego? Mowa trawa ,ktora nic nie kosztuje? Kosmos mowisz? ja widze dziesiatki wydmuch rosnacych po 20-30% .Ja widze raczej 400% przyrost nowych rekinow prozy na watku , i odwrotnie proporcjonalnie malo tresci w tych wpisach.
Dnia 2020-06-28 o godz. 19:20 ~swiss napisał(a): > wiecie co? pisze sobie bo mi nudnawo. Ale te wszystkie teksty o szubiennicach itp. sa tak nachalne, ze nawet dziecie zauwazy ,ze czekacie z worem juz od kilku dni co najmniej na zwale.Az sie prosi? A co to jest ten "Az"? > > Bzdury o apokalipsie.A co to takiego? Mowa trawa ,ktora nic nie kosztuje? Kosmos mowisz? ja widze dziesiatki wydmuch rosnacych po 20-30% .Ja widze raczej 400% przyrost nowych rekinow prozy na watku , i odwrotnie proporcjonalnie malo tresci w tych wpisach. a jakiej ty sie tu tresci domagasz ,wyniki coraz blizej wycena kosmos ,a bajki od dwóch lat o kozirozcu itd pokazuja nnic ,ja spodziewam sie duzej przeceny i tyle teraz trwa upychanie papieru i tyle
Dnia 2020-06-29 o godz. 12:07 ~janusz napisał(a): > Dnia 2020-06-28 o godz. 19:20 ~swiss napisał(a): > > wiecie co? pisze sobie bo mi nudnawo. Ale te wszystkie teksty o szubiennicach itp. sa tak nachalne, ze nawet dziecie zauwazy ,ze czekacie z worem juz od kilku dni co najmniej na zwale.Az sie prosi? A co to jest ten "Az"? > > > Bzdury o apokalipsie.A co to takiego? Mowa trawa ,ktora nic nie kosztuje? Kosmos mowisz? ja widze dziesiatki wydmuch rosnacych po 20-30% .Ja widze raczej 400% przyrost nowych rekinow prozy na watku , i odwrotnie proporcjonalnie malo tresci w tych wpisach. > a jakiej ty sie tu tresci domagasz ,wyniki coraz blizej wycena kosmos ,a bajki od dwóch lat o kozirozcu itd pokazuja nnic ,ja spodziewam sie duzej przeceny i tyle teraz trwa upychanie papieru i tyle
i słowo ciałem sie stało ,wieksze wsparcie okolice 120
swiss tym razem sie trochę postarałeś po pierwsze primo ceny w USA są tak wysokie że moim zdaniem (oczywiscie moge się mylić ) że w kazdej chwili w związku z niewypłacalnoscią korporacji spowodowana Covidem może nastapić krach na miare tego który wystąpił po odbiciu po po krachu 1929, niestety nie stac mnie na sprawdzanie takich scenariuszy na wlasnej skórze, ja pisze co ja robię i co uważam za słuszne, oczywiscie mogłem sprzedać 20 zł wyżej co dałoby mi o wiele wyższy zwrot ale nie czas żałować komarów gdy płonie 100 letnia puszcza po drugie primo spojrzyj na naszą gospodarkę buty które w tamtym roku kosztowały 160 zł dzisiaj sa do kupienia po 110zł - o czym to świadczy że zakupy konsumentów zostały wstrzymane , gospodarka przestała sie kręcić w tym tempie w którym się kręciła czyli odbicia na gieldach nie znajdą potwierdzenia w wynikach firm a akcje kupuje się w nadzieji że akcje wzrosną , jezeli nie to jaka mają droge niestety tylko w dół po trzecie primo zgadzam się że jest to dobra spółka z dobrym produktem ale na razie leca na PR a jeśli giełda w USA pójdzie w dół a co do tego że pójdzie w ciągu najblizszych 2 miesięcy jestem przekonany na 90% to wszędzie giełdy poleca w dół (niezaleznie od tego jak spółka jest dobra), a giełda w USA jest w "peaku" czy może pójść w gorę tak ale szanse oceniam na 10% że pójdzie do listopada ale po listopadzie szanse na spadki zwiększam do 99% po czwarte spółka mogłaby jeszcze rosnąc gdyby pokazala wyniki a tego unikają a ja tego nie lubie po piate życze wszystkim najlepszego ale pamiętajcie na rynek wchodzi się gdy jest tanio a wychodzi gdy jest drogo ( ja tak zrobiłem) a nie odwrotnie
Pozno juz, totez krotko.Sprzedales poniewaz wychodzisz z zalozenia ,ze bedzie mega kryzys globalnie.Ok.Byc moze.Z tym porownaniem z 1929 przegiales. Wtedy zostawiono system wlasciwie samoregulacji i samemu sobie.Teraz , zareczam ci najwieksi gracze globalni maja task fors ,ktore dzien i noc waruja by reagowac..jakimi srodkami to juz inna kwestia...w najgorszym wypadku helicopter money.Reszta argumentow uwazam do DW ma sie nijak. Wg. mnie wrecz odwrotnie wlasnie w takich czasach zapotrzebowanie na software do analizy wielkich zbiorow danych stalo sie jeszcze wieksze.Mowisz,ze leca na PR.Banialuki.Leca na konkretach , a te to realnie podpisane kontrakty,w ktore nikt nie wierzyl. Brak wiarygodnosci ,albo ewaluacji ?To znaczyloby ,ze spolka ktora FBI wytypowalo do zapobiegania i zwalczania przekretow ,sama robi przekret na FBI sprzedajac im chlam .No chyba sa gdzies granice paranoii.Departament Sprawiedliwosci ,ktory kontroluje wszystko nie " skontrolowal " zmiany systemu z palantirowszczyzny na datowszczyzne. Wlasnie teraz nadszedl czas tego typu spolek i im wiekszy kryzys ( a covid to taki zaskakujacy dodatek ktory stwarza dodatkowe pole do popisu . W rynek wchodzi sie kiedy jest tanio .Zgoda,ale to tez relatywne.A wychodzi sie, zeby znowu wejsc ? No to ja ci powiem ,ze ja w ogole nie wychodze i zareczam ci ,ze przy odpowiednim doborze spolek , wlasciwie nie wiem co by sie musialo stac( wojna ?) zebym stracil ( wlasnie dlatego,ze wchodze dopoki spolka mnie nie zawiedzie na nieograniczenie dlugo).Nie ma poprostu alternatywy do akcji.Gotowka? Betonowe zloto ( jak mowi sie u nas o nieruchomosciach) ? Nic nie da takiej stopy zwrotu.W miedzyczasie nawet gdyby jutro wszystko spadlo o 50% ,na zadnej formie inwestycji nie zarobilbym lepiej.Mam wrazenie ,ze wpadles w dlugi okres turbulencji na DW i nie masz ochoty na ten stres ponownie, wiec majac mozliwosc wyjscia z realnym zarobkiem ,wolisz to niz ewentuala premie za ryzyko. Kwestia gustu. 99% jako prognoza na cos ,jest nawet statystycznie nie do obronienia.
helicopter money - chorobę wymieniasz jako lekarstwo bardzo ciekawe, włąsnie dlatego sprzedałem żeby uniknąć choroby a ty wylatujesz że to uratuje giełdę chyba nie znasz historii giełd, helicopter money zawsze zabijały giełdę
Bredzisz. Helicopter money pierwszy raz mieliśmy w USA po upadku Lehman Brothers. Jak to zabilo giełdę to możesz zapytać wszystkich zarobionych podczas wieloletniej hossy na Wall Street
Tutek, z takimi tekstami w stylu "trzymam data od 10 zł" to idź na forum przedszkola. Jeszcze napisz że trzymasz do dziś cd projekt od 2 zł i LPP od 15 :) Śmiech na sali..