Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  161,00 zł , zmiana od tamtej pory: -20,25%

Re:konsekwencja i wytrwalosc

Pozno juz, totez krotko.Sprzedales poniewaz wychodzisz z zalozenia ,ze bedzie mega kryzys globalnie.Ok.Byc moze.Z tym porownaniem z 1929 przegiales. Wtedy zostawiono system wlasciwie samoregulacji i samemu sobie.Teraz , zareczam ci najwieksi gracze globalni maja task fors ,ktore dzien i noc waruja by reagowac..jakimi srodkami to juz inna kwestia...w najgorszym wypadku helicopter money.Reszta argumentow uwazam do DW ma sie nijak. Wg. mnie wrecz odwrotnie wlasnie w takich czasach zapotrzebowanie na software do analizy wielkich zbiorow danych stalo sie jeszcze wieksze.Mowisz,ze leca na PR.Banialuki.Leca na konkretach , a te to realnie podpisane kontrakty,w ktore nikt nie wierzyl. Brak wiarygodnosci ,albo ewaluacji ?To znaczyloby ,ze spolka ktora FBI wytypowalo do zapobiegania i zwalczania przekretow ,sama robi przekret na FBI sprzedajac im chlam .No chyba sa gdzies granice paranoii.Departament Sprawiedliwosci ,ktory kontroluje wszystko nie " skontrolowal " zmiany systemu z palantirowszczyzny na datowszczyzne. Wlasnie teraz nadszedl czas tego typu spolek i im wiekszy kryzys ( a covid to taki zaskakujacy dodatek ktory stwarza dodatkowe pole do popisu . W rynek wchodzi sie kiedy jest tanio .Zgoda,ale to tez relatywne.A wychodzi sie, zeby znowu wejsc ? No to ja ci powiem ,ze ja w ogole nie wychodze i zareczam ci ,ze przy odpowiednim doborze spolek , wlasciwie nie wiem co by sie musialo stac( wojna ?) zebym stracil ( wlasnie dlatego,ze wchodze dopoki spolka mnie nie zawiedzie na nieograniczenie dlugo).Nie ma poprostu alternatywy do akcji.Gotowka? Betonowe zloto ( jak mowi sie u nas o nieruchomosciach) ? Nic nie da takiej stopy zwrotu.W miedzyczasie nawet gdyby jutro wszystko spadlo o 50% ,na zadnej formie inwestycji nie zarobilbym lepiej.Mam wrazenie ,ze wpadles w dlugi okres turbulencji na DW i nie masz ochoty na ten stres ponownie, wiec majac mozliwosc wyjscia z realnym zarobkiem ,wolisz to niz ewentuala premie za ryzyko. Kwestia gustu. 99% jako prognoza na cos ,jest nawet statystycznie nie do obronienia.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
DATAWALK -1,98% 128,40 2026-05-26 13:26:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.