• finisz ... czy jednak nie .. ??? :) :) :) Autor: ghost-man [46.171.121.*]
    to był bardzo udany tydzień dla waloru .... z bardzo udanym finiszem .. w poniedziałek nastąpi zderzenie z realną rzeczywistością nazywane raportem kwartalnym, które nie ukrywam bardzo mnie ciekawi, a konkretnie rozegranie tego przez "panów spółdzielców" ..:) :) którzy w ciągu miesiąca (pewnie z niewielka pomocą ulicy) przemielili więcej akcji niż jest w wolnym obiegu czyli wolumen miesięczny osiągnął 580 tys szt ( w wolnym obiegu sumując wszystkie akcje funduszy jest 542 tys) i nikt nie osiągnął ponad 5 % w WZA ( 86 tys) wiec kto te akcje kupował .. ?? pewnie duch .. :) :) a dokładniej pera słupków tak aby żaden na koniec sesji nie osiągnął ponad 86 tys wiec komunikacja była bardzo sprawna ..:) :)

co do mojej osoby to zacytuje ostania wypowiedź bo nic sie nie zmieniło :
    ":) :) anooo to fakty kolego Bart ..:) :) .. ale niestety na poziomie 34 - 35 moja gra na tym walorze sie kończy bo tu mam solidny opór plus nastąpiło domknięcie luki spadkowej z feralnego raportu za rok 2018 ( zawieszenie spółki) kolejny poziom do pokonania to 44 - 46 dla mnie stanowczo za wysoko na tak rozbujanych wskaźnikach plus oczekiwany raport kwartalny ..a ja bardzo nie lubię ich raportów ani kwartalnych ani rocznych bo tam sa cyferki a nie obietnice... lubię kupować plotki i sprzedawać zanim padną fakty ..:) :) "

jak widać jednak poziom został osiągnięty "koledzy" postawili na swoim ..:) :) osobiście poobserwuje poniedziałek i wtorek z boku po czym decyzje podejmę pewnie w środę czy dalej bawić się na tej "zabawce" czy jednak poczekać nadal z boku ...
    zakładam że nasze czapeczki zgodnie z nową swoja tradycją raport podadzą przed sesją więc fakty powinny zostać wyłożone już przed poniedziałkową rozgrywką ... ale może mnie zaskoczą oni to lubią :) :) :)
  • Re: finisz ... czy jednak nie .. ??? :) :) :) Autor: ~tłumik [188.146.102.*]
    Ghost o Nieomylny!
    Czy czasem nie chodzi o wtorek?!
  • Re: finisz ... czy jednak nie .. ??? :) :) :) Autor: ghost-man [46.171.121.*]
    Dnia 2020-06-26 o godz. 21:48 ~tłumik napisał(a):
    > Ghost o Nieomylny!
    > Czy czasem nie chodzi o wtorek?!

no widzisz ..nie jestem nie omylny ..:) :)

Raport ten zostanie opublikowany w dniu 2 lipca 2020 r. 
    Dnia 2020-06-26 o godz. 21:50 ghost-man napisał(a):
    > Dnia 2020-06-26 o godz. 21:48 ~tłumik napisał(a):
    > > Ghost o Nieomylny!
    > > Czy czasem nie chodzi o wtorek?!

jak widzisz chodzi o czwartek ..przynajmniej tak wynika z informacji do dnia dzisiejszego ..:) :) w poniedziałek może wynikać coś innego nigdy nic nie wiadomo ..jak to na TBL ..:)

• Re: finisz ... czy jednak nie .. ??? :) :) :) Autor: ~Jaja [89.231.91.*]
    A Ty dalej swoje Ghost. I tak już od 14. Oczywiście że korekta musi być i pewnie będzie no i co z tego? Normalna rzecz na giełdzie. Ale dodawanie do tego jakichś teorii spiskowych to spora przesada. Sprawdź wolumen na miesiecznym. Tak działa spółdzielnia? Korekta przejdzie i dalej góra. "Balonik" napompowany do 50 mln. No super spółdzielnia.
  • Re: finisz ... czy jednak nie .. ??? :) :) :) Autor: ghost-man [88.156.32.*]
    Dnia 2020-06-26 o godz. 23:23 ~Jaja napisał(a):
    > A Ty dalej swoje Ghost. I tak już od 14.
    nieuważnie czytasz, emocje nie pozwalają już na trzeźwe spojrzenie .. przy 14 - 14,50 to ja kupowałem a nie pisałem o korekcie

Autor: ghost-man [46.171.121.*] 2020-05-13 19:28
    Opublikowano przy kursie:  14,65 zł , zmiana od tamtej pory: 175,77%
    znowu ?? nie wierzę :) :)
    znowu wróciłem do waloru ... to chyba uzależnienie czas się leczyć czy jednak technicznie coś się zaczęło dziać ..??
    a może tylko coś mi się ubzdurało ?? może kompletnie źle interpretuje to na co patrzę ??
    ktoś ma jakieś spostrzeżenia ?? a może lepiej publicznie nic nie pisać .. :) :) ??

Dnia 2020-06-26 o godz. 23:23 ~Jaja napisał(a):
    > Oczywiście że korekta musi być i pewnie będzie no i co z tego? Normalna rzecz na giełdzie. Ale dodawanie do tego jakichś teorii spiskowych to spora przesada. Sprawdź wolumen na miesięcznym. Tak działa spółdzielnia?

dokładnie tak działa .... jeśli wolumen miesięczny przekracza 100% akcji które mogą być w obrocie to jak sądzisz co się stało ?? rozmnożyły się ?? ktoś z rękawa sobie wyciągnął ..?? 580 tys zostało sprzedane i 580 tys zostało kupione - 86 tys to ponad 5 % które trzeba zgłosić z miejsca po sesji ... i nikt tego progu nie przekroczył ot ciekawostka ..:) :) to jest własnie sprawa do KNF a nie obiecanki cacanki zarządu bo prognoz i obietnic nie ukażesz ale obrót akcjami niezgodny z prawem to już spory problem .. dlatego potrzeba "spółdzielni" podpartej paroma słupkami aby sprawa była trudna do wykrycia ..:) :)

Ghost szanuję cię bo zrobiłeś dużo dobrego swego czasu na tej spółce, ale uważam że odplynąłeś w momencie gdy ona ci uciekła. Wolumen na miesiecznym od pół roku systematycznie rośnie. I w tym miesiącu na rekordowym wolumenie złamane zostały kluczowe opory. Książkowe wejście w trend wzrostowy. Nie znam przypadku w którym spółdzielnia przez pół roku zbiera papier aby "napompowac" go raptem o 150 %. Co za zysk, efektywność, zarobek? Poza tym ten "balon" został "napompowany" do raptem 50 mln i teraz twoim zdaniem ma pęknąć do ilu? Z powrotem do 10-20 mln? Absurd. To że tyle akcji już się przemielilo to właśnie dobrze. Wolumenu nie odszukasz. Tym bardziej półrocznego. Czas pokaże kto miał rację. Myślę że musisz naprawdę odpocząć od Tbulla Ghost. Ja już nie będę Cię przekonywał że odplynąłeś.
    w formie zabawy - wróżby na lipiec :) :)

link

- DUCH
    Hahaha. No rzeczywiście popłynąłeś Ghost. Twój poziom oderwania od rzeczywistości jest jeszcze większy niż myślałem. No ale takie Twoje prawo. Rozbawiłeś mnie do łez. Dzięki:)
    Dnia 2020-06-30 o godz. 18:50 ~Jaja napisał(a):
    . Rozbawiłeś mnie do łez. Dzięki:)

nie ma za co ..proszę bardzo ..:) :)
    przy okazji może swoje przewidywania wkleisz odnośnie kursu na lipiec ?? zawsze to miło poznać różne punkty widzenia .. :) :)
    co za łeb ze mnie ... miało być 34 - 35 było 36 ..pomyliłem się o 1 zł ..no co za łeb taka pomyłka .. :) :) ( wolumen za to zgodnie z przewidywaniem - mały
    zobaczymy jak będzie jutro i po jutrze - jak wielka będzie pomyłka .. :) :) (chyba że trzy czapeczki znowu coś odwiną np. małe spóźnienie - to żadne analizy nie będą miały znaczenia)
  • Re: finisz ... czy jednak nie .. ??? :) :) :) Autor: ~ghostrunner [83.28.248.*]
    Ghost, dobrze wiesz, że będzie dobrze! Nie naganiam, ale widzisz jak rynek gier mobilnych poszedł w góre r/r. TBull również będzie tego beneficjentem.

Jutro będzie góra, zależy kiedy raport.
    Dnia 2020-07-01 o godz. 17:10 ~ghostrunner napisał(a):
    > Ghost, dobrze wiesz, że będzie dobrze!

nie wiem czy będzie dobrze czy będzie źle .. obserwuje główne rynki i widać na nich niezdecydowanie co do kierunku ..
    u nas to jest bardzo widoczne bo LOP na kontraktach zaledwie 30 tys gdzie średni LOP wahał sie w granicy 42 - 45 tys a duży to pond 50 - 55 tys oznacza to że nasz STERNIK nie bardzo wie jaką przeważającą pozycję powinien zająć (kierunek), tak jakby wyczekiwał co zrobi SP500 i DAX ..

wiem za to że najbardziej napompowany sektor obecnie to spółki zajmujące sie grami wszelakimi potwierdzenie to CDR który stanowi obecnie największy udział w wig 20 i praktycznie mocny ruch na tej spółce oznacza kierunek całego wig 20 (chyba że machną wszystkimi bankami naraz wtedy go przeważą) .. wiec jeśli dojdzie do mocnej korekty to ten sektor najmocniej dostanie po du.... tak samo jak w 2007 było z rynkiem nieruchomości .. co to ma wspólnego z TBL który przecież zjechał z 215 zł na 8,5 ?? w sumie może i niewiele po za jednym, jedną małą kwestą która często steruje ULICĄ zachowująca się jak stado lemingów - ta kwestia nazywa sie SENTYMENT ...

• Re: finisz ... czy jednak nie .. ??? :) :) :) Autor: ~Gracz [5.173.182.*]
    Ghost, jakiś kolega na forum DDistance wkleił coś takiego: https://imgur.com/a/cLiKIc0 . Powiedz mi, z calym szacunkiem do AT, czy z kresek jestes w stanie rozrysowac kurs CDP z czasow przed Wieskiem 3 do dnia dzisiejszego, zeby zrobic tak duzy mnożnik? Bo ten koles uwierzyl po prostu w rozwoj spółki, kupił kilka tysi akcji za 44 kilo i dzis ma prawie półtorej bańki. Po okolo 6-7 latach.
    Dnia 2020-07-01 o godz. 20:08 ~Gracz napisał(a):
    > Ghost, jakiś kolega na forum DDistance wkleił coś takiego: https://imgur.com/a/cLiKIc0 . Powiedz mi, z calym szacunkiem do AT, czy z kresek jestes w stanie rozrysowac kurs CDP z czasow przed Wieskiem 3 do dnia dzisiejszego, zeby zrobic tak duzy mnożnik? Bo ten koles uwierzyl po prostu w rozwoj spółki, kupił kilka tysi akcji za 44 kilo i dzis ma prawie półtorej bańki. Po okolo 6-7 latach.

gość mega twardojajeczny :) :) INWESTOR przez wielkie IIIIII :) :) jeśli ten wydruk jest prawdziwy oczywiście :) :)
    a konkretnie to miał bardzo duży fart w dobrym czasie wszedł i nie natrafił na prawdziwą KOREKTĘ 
    powiem Ci że wejście w pozycję - zakup to zaledwie 20 - 30% sukcesu 70 % to wyjście z pozycji bo dopiero ten moment daje Ci prawdziwy zysk - ekran zniesie wszystko

ja mam zbyt duży bagaż doświadczeń na karku ..trudno się zapomina lata 2007 - 2009 :) :) gdy po włączeniu notowań rano na otwarciu widzisz - 10 % i mówisz sobie "luzik dziś tylko - 10 % mam jedną z mocniejszych spółek bo reszta otworzyła się na - 20 % ..:) :) i takie zdarzenie spotykają Cie np. 2 - 3 razy w tygodniu .. :) :) widziałem widły dolne na kontraktach i arkusz zleceń na kupno z 5 - 7 pozycjami dalej pusto ... :) :) widziałem pusty arkusz zakupu na kontraktach na SP500..... DAX który opadł 600 pkt w 5 minut a 30 pkt to było 100% zysku lub straty w tamtym czasie ....w 5 minut ludziom pozamykało rachunki + musieli dopłacić sporo do depozytu bo otwarcie po równoważeniu było na tak niskim poziomie ....miałem znajomych którzy z pozycji zyskownej ponad 100 tys zł na kontraktach zjeżdżali na minus licząc na to ze odbije
    dlatego nauczyłem sie grac zgodnie ze swoją zaplanowana strategią - określony limit straty - określony limit zysku po którym zamykam pozycję ... dla mnie liczy sie to co mam w kieszeni a nie w cyferkach na ekranie

moje początki to 2001 - 2002 jak popatrzysz na FW20 to wjazd z 1100 pkt na 3900 po czym zjazd na 1300 i wjazd do 2800 później przerwa paro letnia aż do 2016 - skupiłem się na firmie (zbyt duzo problemów sie narobiło i brak czasu plus psychika niestety mocno nadwątlona grą na cfd DAX i SP500 ) ..
  • Re: finisz ... czy jednak nie .. ??? :) :) :) Autor: ~Gracz [31.182.239.*]
    Ale ciagle mnie nie rozumiesz i teraz zaczynam rozumiec dlaczego. Ghost: 1. w latach 2003-2007 na naszym bananie byla mega hossa. Wskaznikowo spolki byly napompowane w kosmos, wiec nic dziwnego, ze pozniej spadalo.
    2. Piszesz ciagle o kontraktach. GRA na kontraktach nie ma absolutnie nic wspólnego z Inwestowaniem w wartosc i rozwoj spółki. 3. Z tego co widze, to zupelnie nie patrzysz na chocby podstawowe wskazniki: kapitalizacja, cena/zysk, cena/wartosc księgowa (ten drugi w gamedevie nie ma zastosowania) a najwazniejsze PRZEWIDYWANE przez Ciebie przyszle zyski. Jak kupowalem 11bita przy kapitalizacji 20 mln zl, to po sukcesie this war of mine wiedzialem, ze to musi sie przemnozyc. Po nastepnej wiekszej grze to samo. W kwartal premiery Frostpunka 11bit zarobil na czysto wiecej niz kapitalizacja, po ktorej go zaczalem kupowac. Oczywiscie 11b kosztowal juz kilkaset milionow wtedy.
    4. Tbula po 200mln zł bym na dzień dzisiejszy nie kupil, ale kupiłem go za okolo 20 mln kapitalizacji widzac szanse na ich rozwoj. Jesli zaczna zarabiac chocby 5mln zł rocznie, to kapitalizacja juz bedzie okolo 100, a ja zrobie x5. Jak sie nie uda to trudno, ale widze na to szanse. Zapewniam Cie ze jak zaczna solidnie zarabiac to zadne wykresy, spekulanci, spoldzielnie nic nie poradza. Przyjda fundy, duzi mali i pozbieraja papiery jak leci. Zobacz ten square games. Nie wierzylem w ich gre o wedkowaniu, ale znam takich co od debiutu wierzyli. Zrobili kapital razy 10... Pozdrawiam.
    Dnia 2020-07-02 o godz. 00:03 ~Gracz napisał(a):

> > 2. Piszesz ciagle o kontraktach. GRA na kontraktach nie ma absolutnie nic wspólnego z Inwestowaniem w wartosc i rozwoj spółki.

uuuuuu .. trzeba by poświęcić pewnie z miesiąc na taką dyskusje ... ::) :)
    dziś odnieśmy się do pkt 2 .
    na giełdzie liczy się zarabianie kasy a nie inwestowanie w wartość i rozwój spółki .... to tylko ulica sobie ubzdurała że kupując akcje staje się właścicielem części danej spółki :) :) (prawda jest taka że staje się jej wierzycielem - pożycza jej swoją kasę) żaden z dużych graczy nie ma zamiaru kupować danej spółki - z wyjątkiem gdy chce ją kupić tanio i sprzedać komuś drożej zdejmując z giełdy

FCDRU20 to obecna seria kontraktów na CDR jeden kontrakt to obecnie depozyt około 7100 zł czyli inwestując 7100 zł kupuje 100 akcji wartych obecnie (przyjmijmy kurs 400 zł) 40 000 zł ... na kontraktach gram w obie strony góra - dół

teraz pomyśl że jesteś dużym graczem który potrafi przewidywać ruch tego waloru lub jeszcze lepiej sterować w jakimś stopniu tym ruchem ...kupuje akcje biorę L zarobiłem na wzroście obracam L na S i wywalam worki zarobionych akcji ... akcje to tylko środek - kontrakty to cel do którego ten środek jest wykorzystywany

• Re: finisz ... czy jednak nie .. ??? :) :) :) Autor: ~Gracz [5.173.165.*]
    Ghost, a Ty z uporem maniaka wracasz do kontraktów... No nic widzę, ze się nie zrozumiemy. Ale podam jeszcze jeden przykład. Jest sobie spoleczka ZPUE. Kupilem ja po okolo 150 zl. Obecnie po wynikach rocznych za 2019 rok przy kursie 200 ma wskaznik 5. Bardzo niski. Dodatkowo wyniki za 1 Q 2020 byly rewelacyjne. Duuuzo lepsze niz kiedys gdy w 2007 byla po 600 zl. Ja ja kupiłem i "zakopalem" na rok, 2 moze 3. Zobacze po raportach. Ale nie interesuje mnie kurs dzis czy za tydzien czy beda wahania 10-15 %. Czekam na moze 500zl, moze 800 zl. W zaleznosci jakie bedzie miec spolka wyniki, ale obecnie uwazam ze jest bardzo tanio, kupilem i po prostu czekam.
    Dnia 2020-07-02 o godz. 06:44 ~Gracz napisał(a):
    > Ghost, a Ty z uporem maniaka wracasz do kontraktów... No nic widzę, ze się nie zrozumiemy. Ale podam jeszcze jeden przykład. Jest sobie spoleczka ZPUE. Kupilem ja po okolo 150 zl. Obecnie po wynikach rocznych za 2019 rok przy kursie 200 ma wskaznik 5. Bardzo niski. Dodatkowo wyniki za 1 Q 2020 byly rewelacyjne. Duuuzo lepsze niz kiedys gdy w 2007 byla po 600 zl. Ja ja kupiłem i "zakopalem" na rok, 2 moze 3. Zobacze po raportach. Ale nie interesuje mnie kurs dzis czy za tydzien czy beda wahania 10-15 %. Czekam na moze 500zl, moze 800 zl. W zaleznosci jakie bedzie miec spolka wyniki, ale obecnie uwazam ze jest bardzo tanio, kupilem i po prostu czekam.

no i cacy jeśli nie trafi Ci się korekta na głównych rynkach to wszystko będzie sie toczyło do przodu....

nie patrzę na żadne wskaźniki fundamentalne bo to nie jest moja spółka - to nie moja własność ja tylko jestem jej wierzycielem pożyczyłem jej kase kupując akcje i liczę na to że uda mi się odzyskać te pieniądze z jakimś zyskiem ..akcjonariusze przy problemach poważnych spółki ( np. upadłość) pozostają z niczym
    niech nasze czapeczki nie podadzą dziś raportu i co by było ?? - zawieszenie notowań ...czy oni coś tracą ?? nic ...tracą akcjonariusze, Twoje cyferki na monitorze pozostają już tylko cyferkami ..to taki przykładzik mały ...
    co do zysków zawsze bede uważał że największe i najszybsze pieniądze robi się na spadkach ..wzrosty to mozolna praca
  • Re: finisz ... czy jednak nie .. ??? :) :) :) Autor: ~Gracz [83.29.55.*]
    Jak na fundamenty nie patrzysz to ja się nie dziwie, że w 2008 tak Ci wszystko spadało. No nie zrozumiemy się, pozostaje pozostać przy własnym zdaniu. Ale bardzo szanuję Twoją wiedzę z AT, bo ona też jest ważna, ale wg mnie ogólnie w długim terminie AF>AT.
  • Re: finisz ... czy jednak nie .. ??? :) :) :) Autor: ~walny [83.28.248.*]
    A jak grać na spadki na pojedyncze spółki?
    Dnia 2020-07-02 o godz. 09:09 ~Gracz napisał(a):
    > Jak na fundamenty nie patrzysz to ja się nie dziwie, że w 2008 tak Ci wszystko spadało. No nie zrozumiemy się, pozostaje pozostać przy własnym zdaniu. Ale bardzo szanuję Twoją wiedzę z AT, bo ona też jest ważna, ale wg mnie ogólnie w długim terminie AF>AT.

obecnie nie patrzę na fundamenty ... kiedyś miałem inne zdanie nie wiem czy istnieją nadal ale kiedyś były strony które obliczały wszystkie wskaźniki w każdym dniu dla dowolnej spółki .. jeśli sentyment do inwestowania w akcje sie zmienia nie maja znaczenia żadne wskaźniki fundamentalne ..
    dla mnie priorytetem jest ochrona kapitału bez kapitału nie ma gry/inwestowania ..wole 2 razy nie zarobić niz raz stracić ...
    zobaczymy czy dziś zostanie to rozegrane tak jak w analizie ..wczoraj pomyliłem sie o 1 zł ..:) :) mam nadzieję że czapeczki nie odwiną numeru z raportem dziś

• Re: finisz ... czy jednak nie .. ??? :) :) :) Autor: ~Ptyś [109.157.239.*]
    O której raport
    Dnia 2020-07-02 o godz. 09:59 ~Ptyś napisał(a):
    > O której raport

to tylko wie zarząd .. ważne oby był przed 23,59 :) :)
    Dnia 2020-07-02 o godz. 10:01 ghost-man napisał(a):
    .. ważne oby był przed 23,59 :) :)

bo w innym wypadku zabawa zostaje przerwana na ......hhhhmmm .. nieokreślony czas .. czapeczki juz to przerobiły ...

• Re: finisz ... czy jednak nie .. ??? :) :) :) Autor: ~xXx [195.189.85.*]
    Dla tych co już nie mają akcji i czekają na dobry moment (korektę) na wejście, to brak dziś raportu byłby na rękę:)
    Dnia 2020-07-02 o godz. 10:36 ~xXx napisał(a):
    > Dla tych co już nie mają akcji i czekają na dobry moment (korektę) na wejście, to brak dziś raportu byłby na rękę:)

niestety nie bo po czymś takim następuje zawieszenie notowań ani nie kupisz ani nie sprzedaż nic ..
  • Re: finisz ... czy jednak nie .. ??? :) :) :) Autor: ~walniak [83.28.248.*]
    dlaczego TBull miałby się spóźnić?
    i znowu co za łeb ze mnie ... miało być zgodnie z analizą na dzisiejszej sesji - cytuję 43 - nawet 46 .... było 42,80 ..pomyliłem się o 0,20 zł ..no co za łeb taka pomyłka .. :) :)
    wolumen zgodnie z przewidywaniami znacznie większy ale jednak miał być bardzo wysoki wiec nie trafione lekko ..

tak czy siak na podstawie analizy w 2 sesje można było ukręcić około + 15 % ..moim zdaniem dobry wynik

raport niestety do bani .."kupuj plotki sprzedawaj fakty" czasami tak jak juz pisałem lepiej sprzedać zanim padną fakty
    inwestorom długoterminowym polecam przeanalizować głębiej - Rachunek Zysków i Strat ..on obnaża wszystko ... (nawet dotacje nie wystarczyły)

i jeszcze jedna kwestia wczoraj o tym napomknąłem nikt nie podjął tematu - punkty na najbliższe WZA ..inwestorzy również powinni wnikliwie przeanalizować ... naprowadzę lekko : cytat - Uchyla się § 6.1 statutu Spółki.

co do kursu ..hhhmmm raczej bym był ostrożny z prognozowaniem spadku 15 - 20% na dzień jutrzejszy pisałem wielokrotnie ze gra spółdzielnia i moim zdaniem ..zaznaczam moim (nie należy nim sie sugerować) oni nie zdążyli jeszcze pozbyć sie tych akcji powinni zablokować kurs na poziomie zyskownym i później pozwolić mu opadać pod własnym ciężarem ale juz po wyjściu .. chyba że są tak mocno zarobieni na całości od tych 14 - 16 zł (bo od tego poziomu kurs jest sztucznie pompowany) że będą zamykali pozycje bez "podtrzymywania kursu" wtedy pierwszy przystanek zgodnie z analizą ..

• Re: finisz ... czy jednak nie .. ??? :) :) :) Autor: ~bart [178.42.42.*]
    Ciesze się że te kilka dni temu po namyśle i częściowo Twoich wpisach wyrzuciłem cały pakiet przynajmniej moge spać spokojnie, szczerze mówiąc to jestem totalnie zawiedziony tym raportem mimo że akcje sprzedałem bo spodziewałem się raportu co najmniej dobrego, a ten nawet z 700 tys dotacji i kolejną sprzedażą akcji The Dust jest na minus o_0
    odkryjmy cześć tej zakrytej analizy z tego wątku aby było widać cyfry o jakich pisałem wyżej ..

link

to analiza z 30.06 ....dalsze przewidywania niech pozostaną ukryte ....
  • Re: finisz ... czy jednak nie .. ??? :) :) :) Autor: ~GrubaKapucha [85.221.156.*]
    Dnia 2020-07-02 o godz. 18:58 ghost-man napisał(a):
    > i znowu co za łeb ze mnie ... miało być zgodnie z analizą na dzisiejszej sesji - cytuję 43 - nawet 46 .... było 42,80 ..pomyliłem się o 0,20 zł ..no co za łeb taka pomyłka .. :) :)
    > wolumen zgodnie z przewidywaniami znacznie większy ale jednak miał być bardzo wysoki wiec nie trafione lekko ..
    >
    > tak czy siak na podstawie analizy w 2 sesje można było ukręcić około + 15 % ..moim zdaniem dobry wynik
    >
    > raport niestety do bani .."kupuj plotki sprzedawaj fakty" czasami tak jak juz pisałem lepiej sprzedać zanim padną fakty
    > inwestorom długoterminowym polecam przeanalizować głębiej - Rachunek Zysków i Strat ..on obnaża wszystko ... (nawet dotacje nie wystarczyły)
    >
    > i jeszcze jedna kwestia wczoraj o tym napomknąłem nikt nie podjął tematu - punkty na najbliższe WZA ..inwestorzy również powinni wnikliwie przeanalizować ... naprowadzę lekko : cytat - Uchyla się § 6.1 statutu Spółki.
    >
    > co do kursu ..hhhmmm raczej bym był ostrożny z prognozowaniem spadku 15 - 20% na dzień jutrzejszy pisałem wielokrotnie ze gra spółdzielnia i moim zdaniem ..zaznaczam moim (nie należy nim sie sugerować) oni nie zdążyli jeszcze pozbyć sie tych akcji powinni zablokować kurs na poziomie zyskownym i później pozwolić mu opadać pod własnym ciężarem ale juz po wyjściu .. chyba że są tak mocno zarobieni na całości od tych 14 - 16 zł (bo od tego poziomu kurs jest sztucznie pompowany) że będą zamykali pozycje bez "podtrzymywania kursu" wtedy pierwszy przystanek zgodnie z analizą ..
    >

Jacy wy durnowaci i ten ghostmen PAJACER. . MY mamy w dup.... wasze przemyślenia i analizy i nie pod żaden raport za były pierwszy kwartał było wejście.Nie wiecie o co tu idzie i dobrze PAJACE hehehee buaaaaaaa
  • Re: finisz ... czy jednak nie .. ??? :) :) :) Autor: ~bart [178.42.42.*]
    Nie ważne teraz pod co było wejście skoro jutro będzie wyjście...
  • Re: finisz ... czy jednak nie .. ??? :) :) :) Autor: ~GrubaKapucha [85.221.156.*]
    Dnia 2020-07-02 o godz. 19:14 ~bart napisał(a):
    > Nie ważne teraz pod co było wejście skoro jutro będzie wyjście...

Oglądaj jutro notowania nie tylko rano -całą sesję. To dla płotek będzie piękna i pouczająca lekcja, gdzie jest ich miejsce w szeregu.
    Dnia 2020-07-02 o godz. 19:12 ~GrubaKapucha napisał(a):

> Jacy wy durnowaci i ten ghostmen PAJACER. . MY mamy w dup.... wasze przemyślenia i analizy i nie pod żaden raport za były pierwszy kwartał było wejście.Nie wiecie o co tu idzie i dobrze PAJACE hehehee buaaaaaaa

MY znaczy kto ..??
    chwal się tak oficjalnie jak najczęściej kolego z "krainy podziemnych pomarańczy" zobaczymy jak to się zakończy ..:) :)

upssss.... muszę się przyznać że takiego tępa spadków to nie zakładałem w tej analizie .. niech nadal pozostanie zakryta zobaczymy co pokaże przyszły tydzień
     Re: finisz ... czy jednak nie .. ??? :) :) :) Autor: ~Jaja [89.231.91.*] 2020-06-30 18:50
    Hahaha. No rzeczywiście popłynąłeś Ghost. Twój poziom oderwania od rzeczywistości jest jeszcze większy niż myślałem. No ale takie Twoje prawo. Rozbawiłeś mnie do łez. Dzięki:)

czy nadal kolega Jaja jest rozbawiony do łez ta analizą z dnia 30.06 ... ..??

link

wydaje mi sie że to oderwanie od rzeczywistości chyba nie jest tak bardzo mocne ... ale może jednak sie mylę i patrzę na zupełnie inne notowania TBL ...
    pierwszy test wsparcia z analizy ...
  • Re: finisz ... czy jednak nie .. ??? :) :) :) Autor: ~borewicz07 [37.30.60.*]
    za chwile podbitka pod wynik i wywalanko się szykuje
    Dnia 2020-07-14 o godz. 09:38 ghost-man napisał(a):
    > pierwszy test wsparcia z analizy ...

bardzo ładna obrona wsparcia ...technicznie wzorowe zachowanie .... gdyby jutro podali raport ze zwyżkującą ilością pobrań i przyzwoitą monetyzacją (a najlepiej przed sesją - co niestety jest mało realne :) :) ) mogło by być ładne odbicie
    tak wyglądają kreski analizy z dnia 30.06 na obecnym wykresie ceny ..

link 
    tak wyglądają kreski dopasowane do wykresu w czasie rzeczywistym - plus wróżby na najbliższe sesje ... w formie zabawy :) :)

link

- 1407

• Re: finisz ... czy jednak nie .. ??? :) :) :) Autor: ~Lost [89.65.227.*]
    u mnie nie bangla ten wykres
    dolna banda wsparcia .. albo powrót na 32 albo droga otwarta na 20 ...
  • Re: finisz ... czy jednak nie .. ??? :) :) :) Autor: ~borewicz07 [89.75.157.*]
    kolejne wsparcia padają jak grodzie na Titanicu

tu wiedzą jak odleszczać
    a ja tu zaryzykowałem .. dla sprawdzenia .. ilosci czysto spekulacyjne
    jest walka ..zobacz wolumen .. godzina sesji większy niz wczoraj na całej .. jaki będzie rezultat zobaczymy
  • Re: finisz ... czy jednak nie .. ??? :) :) :) Autor: ~bart [91.206.96.*]
    To ja walcze z sentymentu :)
    Dnia 2020-07-17 o godz. 10:25 ~bart napisał(a):
    > To ja walcze z sentymentu :)

a ja dla zysku .. :) :)
[x]
TBULL 0,00% 2,42 2026-05-28 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.