• Kto zgadnie... Autor: ~Ynoraz [94.254.212.*]
    ...co to bylo?
    - podbitka pod wywalenie? Ale zbyt male obroty,
    - podbitka pod zebranie? Obroty male ale w sumie wystraszeni oddaja coraz nizej i akcje same wpadaja. Kupuja chyba juz tylko usredniajacy chociaz patrzac na to jak leci w dol to slabo to widze. Brac mozna jesli spadnie do 0.8, no chyba ze sa tacy co maja 30-50% straty to warto sie zastanowic wyzej. Temat powinien ruszyc sie po wyborach, wtedy pewnie znow uruchomi sie popyt. Proponuje nie oddawac ze strata bo ten papier jeszcze nie jeden raz wyskoczy w gore. .
  • Re: Kto zgadnie... Autor: ~Derek [188.147.112.*]
    Niech kazdy robi co uwaza..ludzi ena biomedzie oddali po 0.60 a poszedl na 8 zl..ale przed ten wyszli na 1.30 i sie cofneli
    ...a co to bylo..? Pewno okaze sie do wrzesnia..pewno ci co zostali na papierze to im to lotto..wiekszosc wedlug mnie tu ma akcje grubo kupowane powyzej 3 zlotych na stare..wiec na nich nie robilo to roznicy...patrzymy dalej...
    Narazie zenia papier na przekladkach widac to golym okiem..podnosza malymi kwotami...takze bedzie nizej..
    Na 1.10 jeden zloty i na 1.09- 68zloty..a po nich sprzedaja..
    I robia to slupy lecha bo animator czyli noble..nie ma tychbilosci w powiadomieniach..takze to nie oni mieszaja..
  • Re: Kto zgadnie... Autor: ~Ynoraz [94.254.212.*]
    Wyglada na upychanie akcji. Zero walki o wyzszy kurs. Lub wykorzystuja bezruch do odbierania akcji po taniosci - moze jakis wystraszony sie dolaczy ... w sumie plan nienajgorszy, podbic, wystraszyc i czekac az opadnie pod wlasnym ciezarem...
  • Re: Kto zgadnie... Autor: ~Ktos [83.4.220.*]
    Korekta musi byc nic nie idzie w pionie dzien za dniem, dojda do luki na 90groszy i wtedy bedzie albo odbicie albo powrot do bazy
    Wlasnie...zebrali akcje od ulicy..na spadkach znowu uzbieraja..tu jest jeden rozgrywajacy..ja bym papieru nie skreslal...a czekal zeby na dole znowu dobrac do kolekcji...albo rybki albo....
    Pieknie ustawiony arkusz po groszu w dol... po groszu w gore tez, ale nikt papieru nie tyka...
    Zobaczymy jak to sie zakonczy...mysle ze warto poczekac..zeby nas nie wykiwali
    A ja sie zasatanawiam czy nie zebrac deko akcji - ale szkoda zostac leszczem roku jesli taki jest plan.
    Wiesz...tego nikt nam nie zagwarantuje ze bedzie podobnie jak na innych spółkach..prawda jest taka ze cos mi tu smierdzi z ta podbitka? Bo tak samo jak Ty zadalem sobie pytanie po co? Przychodzi mi na mysl ze brakuje im akcji zeby zrobic przymusowe wezwanie...wiec wyskoczyli..bo mulenie na 0.60 nic nie dalo...a tak troche zgarneli...a drugie ze przed wezwaniem powinni zrobic duzy wiatrak i rozdac kwit..co myslisz?
    Nie wyglada mi to na zabawe pod wezwanie. Nie chce mi sie tego dokladnie liczyc, ale wolumeny z ost 3, 4 miesiecy wygladaja na podbitke pod ucieczke z papierka. Przy 69gr przewalilo sie prawie 250k akcji przy 80 drugie tyle, plus drobnica po kilka kilkanascie k. Na podbitce polecialy podobne pakiety... gdyby dojechalo do 1.5 tak jak myslalem ze moze byc, to ruch raczej by nie byl falszywy. Ale z drugiej strony przy tak malej plynnosci mozna bylo zrobic wszystko i rownie dobrze ktos teraz zbiera na powrocie do bazy. Naturalnie zobaczymy jak to wyjdzie. Jaka masz srednia zakupow?
    Nie chce pisac na forum..
    Ok, ogolnie pisalem zeby tegonnie tykac. Jestem juz tu tak dlugo ze nie jeden raz widzialem taka zagrywke. Z tym ze nigdy nie wiadomo ktora skonczy sie droga w jedna strone.
    Rozumiem...
    Pomimo wszystko nie daj sie wyleszczyc kolejny raz. Jesli zjedzie do 80gr warto deko pousredniac, tylko malymi pakiecikami... bo nie wiadomo czy nie spuszcza tego do 60 gr znow.
  • Re: Kto zgadnie... Autor: ~świstak [31.182.240.*]
    Wiem...nie wiadomo co tu bedzie...prawda jest taka..nawet jak lechu chcialby polozyc opena...podkereca kurs na duzo wyzych poziomach i porozdaja kwit ludziom..zauwaz jedno..na tym forum pisze pare osob...tu juz ulice wytrzepali ,arkusz pewno w wiekszosci przez sternika ułożony, tu nie ma wielu akcji oprocz paru batonow...a ta podbitka mi podapada z tym co juz pisalem....
  • Re: Kto zgadnie... Autor: ~Gracz [31.60.236.*]
    Darek troche na siłę szukasz wytłumaczenia. Kurs Opena poszedł w górę bo jest koniec roku Getin musi pokazać wyniki a spółka jest sporo niżej wyceniana niż oni mają w papierach, podciągną kurs do końca czerwca a poten daje ocenianie do wezwania. Spółka szuka oszczędności na każdym kroku a utrzymywanie na parkiecie nie jest tania sprawą. Poczytaj też uważnie ostatnie komunikaty mają 12 miesięcy na ostateczna spłatę 60mln, ja się pytam skąd wezmą? Żaden bank przy kapitalizacji 10mln nie da razy 6, oblikacji reczej też nikt nie weźmie to jest MEGA duży problem.
    Pytanie - po ile lechu zrobi wezwanie?i kiedy to zrobi..moze jest tak jak mowisz..pamietaj ze lechu glownie opena pewno trzyma po to na gieldzie zeby poprzez niego robic rozne operacje finansowe powiazanych z soba posmiotow...wedlug mnie dla niego utrzymywanie opena na gieldzie jest drugorzedna sprawą...to grosze w porownaniu do tego co moze odpisywac...tylko oby open nie skonczyl jak hb z kyorego byly prawdopodbnie wyprowadzane pieniadze.. dlatego padl..nie padl bo cienko im szlo...wedlug mnie juz od dawna sluzyl do innych celów...pozdr
  • Re: Kto zgadnie... Autor: ~Ynoraz [94.254.194.*]
    Co wy z tym wezwaniem? Widzieliscie co Leszek zrobil na idea? Ma deko inne wydatki - pilniejsze. Zostaje jeszcze GNB. Zeby wezwanie sie powiodlo to musialoby byc w okokicach WK czyli miedzy 3 a 4 zl/akcja. Jesli oglosi wezwanie to papier poleci w kosmos... No chyba ze ma chetnego na OPF i sprzeda to po zdjeciu z gieldy zeby nie bylo szalenstwa z kursem, ale to jest malo realne. Musialby za OPF dostac 2xWK zeby byl zadowolony. Teraz musimy czekac na ruch odnosnie GNB. W GTH lezy deko gotowki. OPF ma 9 mcy na splate wiekszej kwoty, moga to zrolowac, albo jeszcze cos innego wymysla. Nie widze tutaj wielkiego ryzyka.
    Zdjęcie z giełdy ma wiele + pierwszy to oszczędności, w tej chwili tam się liczy każdy grosz bo zwróć uwagę że makykane są placówki. 2 jak zdejmiesz z giełdy to wycenę spółki robisz na podstawie Wskaźników, a wycena jest ważna bo wpływa na wynik Getinu. 3 Rolowanie niezabezpueczonego kredytu 140mln nie jest sprawą łatwą, GNB ma na sobie KNF więc rzeźby nie zrobi a żaden inny komercyjny tego nie weźmie. 4 Zadaj sobie takie pytanie czy gdyby Opena nie było na GPW to zostałby teraz wprowadzony żeby dla Leszka pozyskać 5mln PLN? (bo max tyle trzeba żeby go zdjąć z GPW) odpowiedź jest chyba jednoznaczna że Nie. 5 Darek dobrze pisał że ta spółka sluzyka do drenowania jak dobrze zarabiała to musiała kupić markę HB za 200mln potem TFI następie OB więc dziwie się komentarzom że będzie hossa oni zarobią i zyskiem podzielą się z ulicą.
  • Re: Kto zgadnie... Autor: ~Ynoraz [94.254.194.*]
    Niestety nie moge sie zgodzic z toba w kwestii ilosci zlotowek potrzebnych do zdjecia opena z gieldy. Jesli przyjac za pewnik ze FF wynosi ~4.5mln akcji - to na ich skup potrzeba miedzy 10 a 20mln zl w zaleznosci od tego ile maja slupy. Malo tego jesli pojawi sie info to wartosc akcji poleci pionowo w gore. Sam wystawie zlecenie kupna tak zeby wyjsc z posiadaniem do 4.99% ... znajomy ma podobny plan... jak sie bawic to sie bawic. Dolicz prosze jeszcze ze mowimy tylko o skupie FF. A przeciez wezwanie dotyczy wszystkich. Wezwanie musialoby zrobic Noble? Posrednio sporo akcji ma idea money ktora LC przejmie? No niby by sie ukladalo. Ale mamy jeszcze wielu innych graczy. Niestety aktualnie GTN Idea Money i LCC nie maja 66% - nie bedzie prosto. A koszt zwiazany z gielda to kropelka w morzu...
    Panowie widzieliscie te info na ideii? Widac z LC tak latwo nie odpuszcza...nie wyszedl inwestor..nie wyszla sprzedaz na ua..zawsze ten gosc znajdzie wyjscie..nawet ci z pi...u sie od niego..odczepili..i nikt nie naciska...tu naprawde scenariusze moga byc różne...nie widze glebszego sesnu w tej podbitce..ale moze autorowi o co innego chodzilo....
    Dla spółki która zwalnia 50 osób z centrali wspomagających sprzedaż i pracujących za minimalna krajową, koszt bycia na GPW to majątek!!! Jeżeli masz z kolegą kapitał na oddanie o wartości 10% wartości spółki, to lepiej było kupić przed WZA i złożyć jakiś konstruktywny projekt pod uchwałę
    W moim przypadku nie musze kupowac takiej ilosci (4.99) bo juz sporo posiadam. Ale tutaj nie chodzi o to zeby skladac konstruktywne wnioski na WZA - juz nie jednego maila do nich pisalem jako obserwator tej dzialalnosci i nikt nawet nie raczyl odpisac nie mowiac o wyciagnieciu konstruktywnych wnioskow z tej korespondencji. Nie mam ochoty tracic czasu na WZA. Za to celem jest wyciagniecie maksymalnie wysokiego % z inwestycji...
[x]
OPENFIN 0,00% 0,05 2023-02-02 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.