• Inwestor.. Autor: ~ludwik [37.248.155.*]
    będą jaja jak się okaże że mają inwestora i przejęcie.
  • Re: Inwestor.. Autor: ~posiadacz [80.244.90.*]
    Na jakiej podstawie tak sądzisz?
    Jak spłąci wszystkie długi to jestem za i nawet przywitam go przy bramie FKD :)
    No chociaż żeby miał na nie pomysł.
    Jedynie co zauważyłem to ostatnie 3 miesiące mamy sytuacje ze zwiększonym wolumenem na akcjach i poszło jakieś 1 100 000 akcji
    na 270 ja sięnadziałem ale już sprzedałem po troszku. zatem może jak jest inwestor to zbiera akcje? powinien mieć ich już pod 5% ale to ryzykowne kupować akcje takiej spółki..czyli jednym słowem musi być w kontakcie z górą? czyli jednym słowem musi mieć sposób na wyciągnięcie spólki z zapaści?

Jak dla mnie to ten twój inwestor za dużo musi a czy chce?
    Jak zacznie z nami obligatariuszami gadać i nas szanować to dam mu szanse.

dzisiejsza akcja mnie zaskoczyła, że nie bał się trzymac akcje na zakupie na otwartym fixie?
    tylko bob mu sprzedał? jeszcze bob ma do upchania 80 tysięcy akcji.

Jak sądzicie obligatariusze, czy tą spółkę inwestor może uratować? Poważnie pytam.

• Re: Inwestor.. Autor: ~ludwik [37.248.155.*]
    wszystko możliwe 60 mln to śmieszne pieniądze. Pamiętacie jeszcze rządowy program Polskie domy drewniane.
    Polskie domy drewniane mają małą marżę, jak już to na niemcy niech walą lub na Danie ewentualnie Skandynawie,tam to jeszcze może coś będzie ale rynek tam jest bardziej rozwinięty niż u nas. Aby nas spłacić muszą operować marżą na poziomie 30% przychodami 30-50 milionów rocznie, a jak jest każdy widzi.
    Dobrym przykładem jet Unibep
  • Re: Inwestor.. Autor: ~Posiadacz [80.244.90.*]
    Ludwik mówisz o swojej sredniej?
    A tak na poważnie ludwik nie podniecaj się, bo jutro masz zjazd na 12 groszy jak ostatnio.
  • Re: Inwestor.. Autor: ~lady_gaga [83.25.87.*]
    chyba, że będzie przejęcie..... ale przez komornika
  • Re: Inwestor.. Autor: ~ludwik [37.248.155.*]
    do widzenia przy 1,2 zł.
  • Re: Inwestor.. Autor: ~bob [176.227.160.*]
    Dzisiaj mój udział to tylko 22k, a swoja drogą musi być coś na rzeczy skoro któś stawiał co 1 gr po 50k, albo liczy na szybkie kółko pod wyniki 29.06
  • Re: Inwestor.. Autor: ~Sprawiedliwy [195.38.12.*]
    Ludwik, masz zawsze ogromne parcie na to aby kurs był jak najwyższy. Musisz być nieźle umoczony w akcjach FKD.
    narazie widać że coś chyba się zaczyna, jaki szaleniec kupuje akcje...tej spółki?
    może przesypiamy dobry moment?

Kijem nie ruszyłbym tej spółki. Jeden wielki smród.
  • Re: Inwestor.. Autor: ~ludwik [37.248.158.*]
    obudzicie się jak zwykle gdy będzie po 2 zł , a potem płacz.
    Po co komu akcje spółki, w której zobowiązania znacznie przekraczają aktywa (majątek) i która już dawno powinna ogłosić upadłość ze względu na utratę płynności?
    To co się dzieje obecnie to czysta spekulacja. Ktoś próbuje na siłę wciskać, iż spółka ma potencjał - tylko frajerzy w to uwierzą ;)
  • Re: Inwestor.. Autor: ~posiadacz [217.214.148.*]
    No jak tak się dłużej przyjrzeć to jest w tym racja i też jej nie ma

po pierwsze jak inwestowałem w obligacje to zauważyłem dwie rzeczy
    1 FKD ma już strukture i park maszynowy, gdyby chcieli robić coś innego to wystarczyłoby wyodrębnić nowy dział i to wszystko.
    2 wykwalifikowany personel a o taki trudno.

Nie wiem czy znasz takiego gościa jak Ola Serneke? co on chciał zrobić i co planuje wybudować w Polsce? Fabrykę domów modułowych, wiesz jaki to był koszt? a wiesz ile musiałby tu zainwestować gdyby chciał wejści tu przez jakąś spółkę?
    wystarczyłoby wykupić nas a za tą kwote kupiłby sobie 30% udziałów, pewnie połowe po drodze by zrolowali itd i tp.
    Reszta kosztów to tani pieniądź, a taki przykładowy inwestor wszedłby na rynek giełdowy bez pozostałych kosztów.

czy istnieje taka opcja? Tak tylko przykładowo napisałem.
  • Re: Inwestor.. Autor: ~krovulec [31.0.42.*]
    Być może chcą podrasowac kurs akcji aby naiwnym pokazać że tak źle nie jest w spółce i opchac następna pulę obligacji/ nie wiadomo już jakiej serii bo brakuje alfabetu/.Sprawiedliwy masz rację , to już agonia. Niech Ludwik to kupuje.
  • Re: Inwestor.. Autor: ~Krogulec [31.0.42.*]
    Na razie inwestor-kupujacy odpoczywa po burzliwej wczorajszej sesji. Podniósł kurs o 22% dużym nakładem finansowym 22 tys.zl..jak się obudzi znów 30%. Ludwik kupuj bo zostaniesz z ręką w nocniku
  • Re: Inwestor.. Autor: ~posiadacz [217.214.148.*]
    może za szybko szedł w góre?
    Ludwik dzisiaj będzie 18 groszy !!!! Nie ma paliwa do wzrostów !!!

Ludwik i co teraz powiesz?
    Jak twoim zdaniem dlugo sie utrzyma na tym poziomie?
    Moim zdanie czeka nas zjazd na 12 groszy. Ten kto sprzedal to cos tam zarobił.
    Obroty sie zwiekszyły w tym tygodniu ale to dalej słabizna o jakiej wstyd mówić.
[x]
FABRYKAKD 1,03% 0,05 2024-06-03 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.