Ruch lotniczy nie wraca do stanu sprzed epidemi. Samoloty linii lotniczych 'zarastają mchem' więc oferują chartery dla biur podróży po kosztach a nawet dopłacają do interesu żeby tylko 'przewietrzyć' samoloty. Serio nie boicie się takiego scenariusza i nawet nie bierzecie go pod uwagę?
Enter ma podpisane dlugoterminowe kontrakty z biurami podróży - niektóre kontrakty na loty mają ważność do 2021 roku, mozna o tym poczytać we wcześniejszych komunikatach. Wiec zmiana przewoźnika od tak dla kaprysu lub bo przez chwile bedzie mial tansza oferte nie wchodzi w grę. Ja wiem, że niektórzy chca jeszcze załapać się na tanie akcje, wiem jak to działo, sianie paniki i mocenie na forach w celu obnizenia ceny akcji. Nie powiem ze to nie dziala, niektorzy daja sie na to nabierac. W moje ocenie warto trzymać akcje tej spolki, a zobaczycie jak bedzie rosło.
Nie mam zielonego pojęcia o tej branży, dlatego zadaje pytanie, a nie mówię, że coś się napewno wydarzy. Jestem zwolennikiem szukania ew. zagrożeń, a nie bujania w chmurach i twierdzenia, że na 100 % będzie tylko lepiej...
Gazeta Prawna z dziś, lufthasie grozi bankructwo... Jeżeli spadają to jakie szanse ma enter? No właśnie... Pakować walizki póki zarząd nie zrobi tego jako pierwszy..
Dnia 2020-06-23 o godz. 09:50 ~Glos napisał(a): > Gazeta Prawna z dziś, lufthasie grozi bankructwo... Jeżeli spadają to jakie szanse ma enter? No właśnie... Pakować walizki póki zarząd nie zrobi tego jako pierwszy..
Enter jest przewożnikiem niskokosztowym , to nie to samo co Lufthansa.