• DDI - Analiza techniczna Autor: ~Analizator [77.111.247.*]
    W związku z ostatnim rajdem podczas którego kurs DDI zyskał 44% postanowiłem zrobić małą analizę techniczną i się nią z Wami podzielić.
    Kurs nadal znajduje się w kanale wzrostowym. W wyniku wybicia tendencji nr 1 wyznaczonej od szczytów z roku 2017 kurs poszybował i zatrzymał się na poziomie 2,37 zł. Tam nastąpiła silna reakcja podażowa przez co dalsze wzrosty zostały przystopowane. Aktualnie silnym wsparciem jest poziom 2 zł. Silnym ponieważ w przeszłości można zaobserwować spore problemy kursu z jego pokonaniem ("sufit") oraz od dwóch sesji jego kurs utrzymuje się nad nim co dobrze wróży. Jeżeli wsparcie 2 zł by nie wytrzymało kolejnym jest 1,78 zł co bardzo dobrze obrazuje zniesienie Fibonacciego. Aktualnie wskaźniki RSI oraz MACD są pro wzrostowe. Próbuje się tutaj doszukać jakieś dywergencji, ale na razie się nie zanosi, zobaczymy co nabliższe sesje pokażą. Wzrosty nastąpią kiedy zostanie wybita tendencja nr 2, natomiast silne spadki w momencie wybicia tendencji nr 3, a w następnej kolejności 4.
    link
  • Re: DDI - Analiza techniczna Autor: ~Rado [5.173.104.*]
    Oo jakiś merytoryczny post się trafił
  • Re: DDI - Analiza techniczna Autor: ~Koshmar [31.60.228.*]
    Faktycznie merytoryka na najwyższym poziomie, 2 PLN połamane jak zapałka a taki silny opór był. Analiza techniczna na spółce NC z obrotami warzywniaka to sam w sobie poroniony pomysł. Sztuka dla sztuki i powiem Wam więcej, gnilem tu ponad dwa lata ubrany po 2 PLN i nie wyobrażacie sobie z jaką ulgą się tego pozbyłem realizując niewielką stratę - nie popełniajcie tego samego błędu co ja.
    Pozdrawiam
  • Re: DDI - Analiza techniczna Autor: ~aaa [31.0.35.*]
    A świstak siedzi i zawija w sreberka xD
    Widzę nowa trolowania bo starej rączki pourywało
  • Re: DDI - Analiza techniczna Autor: ~Analizator [165.225.207.*]
    Dnia 2020-06-18 o godz. 09:40 ~Koshmar napisał(a):
    > Faktycznie merytoryka na najwyższym poziomie, 2 PLN połamane jak zapałka a taki silny opór był. Analiza techniczna na spółce NC z obrotami warzywniaka to sam w sobie poroniony pomysł. Sztuka dla sztuki i powiem Wam więcej, gnilem tu ponad dwa lata ubrany po 2 PLN i nie wyobrażacie sobie z jaką ulgą się tego pozbyłem realizując niewielką stratę - nie popełniajcie tego samego błędu co ja.
    > > Pozdrawiam

Naganianie, że jest to śmieć, tylko dlatego, że zostałeś 2 lata temu ubrany to już nie moja wina i mija się z celem . Jak na razie patrząc na wykres nie ma ku temu powodów. Fakt, że im mniejsze obroty tym analiza techniczna ma mniej sensu, ale zauważ że w ostatnim czasie obroty na spółce mocno podskoczyły, a to dobry znak, bo to oznacza że spółka zaczyna się coraz więcej ludzi interesować, więc płynność powinna wzrastać.

Co do samej analizy. Najbliższe sesje obstawiam lekkie wahania kursu w okolicach 2zł i tak jak ktoś wspomniał w tym wątku ważny jest kurs na zamknięcie sesji. Kluczowym momentem będzie gdy wykres zbliży się do tendencji nr 3 na wykresie. Polecam wtedy obserwować wskaźniki czy jest "moc" aby ją wybić górą i czy kurs do końca sesji utrzyma się nad 2,51 zł. Bo równie dobrze może się odbić od okolic 2,82 zł (silna podaż) i wrócić do ceny z otwarcia. Życzę powodzenia.

Pozdrawiam

• Re: DDI - Analiza techniczna Autor: ~Sonny [89.64.39.*]
    Obstawiam, że dzisiaj na koniec dnia kurs będzie powyżej 2,00 czyli poziom obroniony. Liczy się zamknięcie sesji, a nie to co waha się w trakcie. Jest sporo większych zleceń na K od 1,9 PLN, fundy które kupiły akcje i grubsza ulica ani myślą pozwolić kursowi na mocną korektę. Tu będą niedługo dobre informację o wynikach sprzedaży Cotteries of NY za 2q 2020, premierze dodatku do Vampires i może dalsze szczegóły dot. Serial Cleaners. Zostaje jeszcze dofinansowanie spółki wysokości min.3 M PLN z wyłączonej emisji na potrzeby projektu badawczego, chętnych za chwilę nie powinno brakować. Ale jakby się tak udało dobrze zarobić na dwóch wampirach to może i bez tego by się obyło. Wszyscy widzimy potencjał Serial Cleaners, dużo lepsza grafika i klimat, plus serial TV nakręci sprzedaż (nie wiem czy jakieś prawa autorskie dla DDI tu wchodzą w grę) no i przecież można za kolejne pół roku dodać multiplayera COOP tak jak zrobił to CreeyJar z Green Hell'em. Jakby to wypaliło to cierpliwi mogliby zobaczyć wtedy kurs o jakim nie śnili, ale jeszcze w tym roku spodziewam się przebicia 3 PLN, a potem już tylko atak na ATH.
    Osobiście jestem jeszcze ciekawy co z projektem Far Peak, pomysł na grę rewelacyjny (nie słyszałem o grach o wspinaczce górskiej w Himalajach) i filmik na Youtube był już dawno temu. Chciałbym żeby pociągnęli ten projekt w 2021 i wydali w 2022.
  • Re: DDI - Analiza techniczna Autor: ~Korekta [146.185.148.*]
    Toma być analiza? Ubrali powyzej 2zl,pisano ze tak bedzie to byl smiech.
    Jak roslo od 0.70 gdzie te pseudo analityki były?
    Teraz jak dali się ubrac wymyslaja analizy na malo płynnej spolce i to na newconnect.
    Pompa spekulacyjna nie po to naganiali wszedzie o na fb zeby dać zarobic leszczowi.
    Ale leszcz mądrzejszy to bral na gorce. Opada pod wlasnym ciezarem, wraca do malej plynnosci
    a spekula juz gdzie indziej nagania.
    już jest 1,96 :P
  • Re: DDI - Analiza techniczna Autor: ~Rado [193.0.197.*]
    Sonny trzymam kciuki!
    mamy 2,07 :) wszystko na dobrej drodze. Dzisiaj zamykamy na plusie i dalsze wzrosty stoją otworem :)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [95.49.69.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~ja [81.15.175.*]
    nie moge doczekac sie SC 2 i tyle w temacie.
  • Re: DDI - Analiza techniczna Autor: ~Analizator [165.225.207.*]
    Znajdujemy się w bardzo ciekawym miejscu aktualnie. Dzięki informacji o nowym inwestorze i dużemu wolumenowi wybiliśmy tendencję numer 2. Zobaczymy gdzie zatrzyma się kurs przez najbliższe sesje. Fajnie jakby przez kilka sesji utrzymał się w okolicach 2,51 zł, mielibyśmy wtedy potwierdzenie ustabilizowania się naszego nowego wsparcia i być może próby ataku na 3zł w późniejszym czasie.
[x]
DDISTANCE -11,27% 0,13 2025-06-03 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.