Z drugiej strony już mogą się pochwalić 100% wzrostem na swojej inwestycji w Polnord akcjonariuszom Futureal i inwestorom w ich obligacje , a może być i 300% bardzo łatwo.. i to niezależnie od wyników Polnordu mając tyle akcji...
nie prognozuję, bo nie mam żadnych danych do wyliczeń lub raczej szczątkowe (czytaj oficjalne) - a według nich cena za akcję była 1,6pln (min. kurs) i cena 2,12 (Cordia) i 3,55 (też Cordia) - jak widać mocny % rozjazd - a ile coś (akcje) jest wiec warte? w zależności co przeważa czy popyt czy podaż, czyli tyle ile ktoś chce zapłacić lub za ile chce ktoś sprzedać.
Teraz przeważa popyt, bo akcji w wolnym obiegu jest już b.mało, wiec stają się mocno wartościowe dla kogoś kto chce mieć ich 100%- wiec zakładam, że zdecydowanie więcej niż tzw. ochłapy" 3,55pln -czyli to co rzucili gdy było ich dużo
5-6pln? 7-8pln 9-10 - wszystko jest możliwe a ja oddam po ... - cenie godziwej inaczej spotkam sie z nimi w sądzie lub prokuraturze - dla wielu jest jasne, że cwaniacy wyrolowali swoimi ludźmi we władzach akcjonariuszy, ale SP to najemnicy i nie ich kasa, inni zmęczeni...ja czekam
Dnia 2020-06-18 o godz. 10:21 ~oko_proroka napisał(a): > nie prognozuję, bo nie mam żadnych danych do wyliczeń lub raczej szczątkowe (czytaj oficjalne) - a według nich cena za akcję była 1,6pln (min. kurs) i cena 2,12 (Cordia) i 3,55 (też Cordia) - jak widać mocny % rozjazd - a ile coś (akcje) jest wiec warte? w zależności co przeważa czy popyt czy podaż, czyli tyle ile ktoś chce zapłacić lub za ile chce ktoś sprzedać. > > Teraz przeważa popyt, bo akcji w wolnym obiegu jest już b.mało, wiec stają się mocno wartościowe dla kogoś kto chce mieć ich 100%- wiec zakładam, że zdecydowanie więcej niż tzw. ochłapy" 3,55pln -czyli to co rzucili gdy było ich dużo > > 5-6pln? 7-8pln 9-10 - wszystko jest możliwe > a ja oddam po ... - cenie godziwej > inaczej spotkam sie z nimi w sądzie lub prokuraturze - dla wielu jest jasne, że cwaniacy wyrolowali swoimi ludźmi we władzach akcjonariuszy, ale SP to najemnicy i nie ich kasa, inni zmęczeni...ja czekam >
ciekawe podejście jak cena będzie godziwa to wszystko ok a jak nie nie to sąd prokuratura itd
> > ciekawe podejście jak cena będzie godziwa to wszystko ok a jak nie nie to sąd prokuratura itd > > w tym momencie się ośmieszasz????
pisałem tu wielokrotnie, ale nie każdy musi to czytać... do prokuratury skierowałem sprawę już dawno (pod koniec roku) gdy jeszcze nie było wiadomo kto będzie beneficjentem korzyści zbijania ceny i sztucznym zwijaniem biznesu, a właściwie to zawiadomiłem CBA, a ono przekazało do prokuratury moje zgłoszenie. Dopiero po czasie stało się wiadomo kto został beneficjentem korzyści - które odniósł kosztem naszej straty i kto ewentualnie powinien je naprawić.
Słyszałeś coś o naprawianiu szkód? czynnym żalu, skrusze itp itd?..wtedy często odstępuje się od kary
Jeżeli zobowiązany do naprawienia szkody nie poczuwa się to następuje przymus prawny - czy wg Ciebie to nie jest ok?
Mylisz szantaż - a on ma inne przesłanki
Jak mówię do uporczywego dłużnika lub zwykłego wyłudzacza, że jak dalej nie będzie zwrotu kasy to pójdę do sądu/prokuratury, a jak odda to mu wybaczę i nie pójdę na drogę prawna to się ośmieszam? z tym że ja już wcześniej zawiadomiłem, teraz czekam na rozwój wypadków i zachowanie potencjalnie zobowiązanych (cwaniaków)- czy ostatecznie cisnąć CBA, prokuraturę, KNF
a śmieszność to pojęcie mocno względne i subiektywne a nie kategoryczne i tzw. obiektywne...choćbyś 100 razy powtarzał nie nabiera mocy i to nadal tylko opinia
nie wiem czy masz akcje i od kiedy, czy robisz tylko za podwórkowego błazna i prześmiewcy - to z kolei moja opinia
Dnia 2020-06-18 o godz. 13:07 ~oko_proroka napisał(a): > Nie wymazujemy to będzie Twój pomnik > > a śmieszność to pojęcie mocno względne i subiektywne a nie kategoryczne i tzw. obiektywne...choćbyś 100 razy powtarzał nie nabiera mocy i to nadal tylko opinia > > nie wiem czy masz akcje i od kiedy, czy robisz tylko za podwórkowego błazna i prześmiewcy - to z kolei moja opinia >
masz racje to nie jest śmieszne to jest żenujące ... twoje postępowanie to konsekwentny brak konsekwencji.
mylisz pojęcia. piszesz o czynnych żalach i naprawianiu szkód... uśredniasz... sam nie wiesz co robisz.
masz za to pretensje... subiektywnie nieuzasadnione.
Twój pomnik, cytat z klasyka: Jak kurs będzie wysoko to będzie cacy :-)
a możesz wskazać gdzie kolizja w tym, że dokupuję akcje po tym, gdy ktoś chcąc przejąć kontrolę nad firmą manipulując i w zmowie zaniżył wartość, aby nabyć "po taniości" na swoją rzecz znaczny udział firmy, w której akcje ja też miałem i mam?? - mam nadal stać i patrzeć jak również pozostałe akcje przejmuje? - tym razem oczywiście już z rynku, w majestacie prawa - mam czekać aż tzw. organy publiczne wreszcie sie wezmą do roboty??
a jak sie nie wezmą?
no i odkryj karty....Bleble masz akcje PND na swoim prywatnym koncie? - czy reprezentujesz jakiś fundusz lub inny podmiot? Bo to wyjaśni Twoje tutejsze prześmiewcze stanowisko
mam. kupuje/sprzedaje ale nie latam do prokuratury bo kurs jest nisko. działam świadomie, dokonuje wyboru i świadomie ponoszę konsekwencje swoich wyborów.
ogarnij się człowieku i przestań bredzić.
nikt tu na forum nie mąci z funduszy a te twoje pożal się boże historie...
> - mam czekać aż tzw. organy publiczne wreszcie sie wezmą do roboty?? > > a jak sie nie wezmą?
niby dlaczego mają się wziąć??? bo jaśnie pan szanowny oko proroka będzie miał stratę jak sprzeda?
Bo po to są żeby ścigać i zamykać złodziei i przejmować majątki zagrabione nieuczciwie.., niezgodnie z obowiązującym prawem., a jak tego nie robią to sami się narażają na oskarżenia.
Dnia 2020-06-18 o godz. 15:14 sel napisał(a): > Bo po to są żeby ścigać i zamykać złodziei i przejmować majątki zagrabione nieuczciwie.., niezgodnie z obowiązującym prawem., a jak tego nie robią to sami się narażają na oskarżenia.
zrzućcie się na detektywa...
czy dalej wymysły i uśrednianie?
a jak kurs pójdzie do góry to wtedy zapomnimy o sprawie :-)
Dnia 2020-06-18 o godz. 15:14 sel napisał(a): > Bo po to są żeby ścigać i zamykać złodziei i przejmować majątki zagrabione nieuczciwie.., niezgodnie z obowiązującym prawem., a jak tego nie robią to sami się narażają na oskarżenia.
problemem jest to, że niektórzy uważają, że to takie nie męskie zawiadamianie o podejrzeniu przestępstwa - albo są zdemoralizowani albo głupi
Dnia 2020-06-18 o godz. 16:14 ~oko_proroka napisał(a): > Dnia 2020-06-18 o godz. 15:14 sel napisał(a): > > Bo po to są żeby ścigać i zamykać złodziei i przejmować majątki zagrabione nieuczciwie.., niezgodnie z obowiązującym prawem., a jak tego nie robią to sami się narażają na oskarżenia. > > problemem jest to, że niektórzy uważają, że to takie nie męskie zawiadamianie o podejrzeniu przestępstwa - albo są zdemoralizowani albo głupi
to jest bardzo męskie .
stracili wszyscy a napisał oko i jemu podobni męscy .
brawo a już myślałem że prawdziwych mężczyzn już nie ma
niby dlaczego mają się wziąć??? bo jaśnie pan szanowny oko proroka będzie miał stratę jak sprzeda?
---------------------------------------
ok, Twoje pytanie/wątpliwość wszystko wyjaśnia - również to, że nie miałeś akcji, a mimo to od dawna tu byłeś i krakałeś prześmiewczo.
w ramach edukacji - na wałku poprzedzającym słynną emisję stratę mieli wszyscy ówcześni akcjonariusze, nie tylko ja - ponieważ Ty nie, wiec po części rozumiem Twoją postawę.
Ale Twoja obecność od miesięcy mimo nieposiadania akcji powoduje, że nie jesteś wiarygodnym (dla mnie) partnerem do dalszych. rozmów.