• Free Float: 7.08% Autor: ~kgh [78.11.154.*]
    Free Float: 7.08%
  • Re: Free Float: 7.08% Autor: ~Jo [83.26.160.*]
    Duży kupi od małych i sprzeda Concordi za duże pieniądze.Nie sprzedawać teraz
  • Re: Free Float: 7.08% Autor: ~fuck_I_ [31.0.38.*]
    Ile obstawiasz że będzie kurs ?
  • Re: Free Float: 7.08% Autor: ~Xxx [89.64.12.*]
    10 zł
    Jeżeli gruba kupuje aby postawić Concordie pod ścianą to może być wysoko ponieważ gruby i tak wynegocjuje dóbr A cenę dla siebie przy sprzedaży
  • Re: Free Float: 7.08% Autor: ~Fachman [83.24.50.*]
    Dnia 2020-06-17 o godz. 08:36 ~Jo napisał(a):
    > Duży kupi od małych i sprzeda Concordi za duże pieniądze.Nie sprzedawać teraz

Do wypowiadania się na forum przynajmniej dobrze byłoby znać nazwy spółek ;)
    Do 95% brakuje im 2 028 487 szt akcji + 1 szt i jeżeli to chcą kupić na rynku to cena nie może być wyższa ni z w wezwaniu czyli 3.55 bo będą musieli cenę wyrównać. Chyba że ktoś dla nich kupuje po cenie jak widać i wyższej A oni od niego kupi aż po 3.55 A reszta e mu wyrównać aż pod stoĺem .
  • Re: Free Float: 7.08% Autor: ~blebleble [91.235.231.*]
    Dnia 2020-06-17 o godz. 12:04 ~Jo napisał(a):
    > Do 95% brakuje im 2 028 487 szt akcji + 1 szt i jeżeli to chcą kupić na rynku to cena nie może być wyższa ni z w wezwaniu czyli 3.55 bo będą musieli cenę wyrównać. Chyba że ktoś dla nich kupuje po cenie jak widać i wyższej A oni od niego kupi aż po 3.55 A reszta e mu wyrównać aż pod stoĺem .

TOŻ TO KRYMINAŁ

:-)

I PRZY OKAZJI BZDURA

W OGÓLE INNY SCENARIUSZ
  • Re: Free Float: 7.08% Autor: ~Junior-Leszcz [192.132.225.*]
    Ja obstawiam że ktoś skupi te 2.2 mln akcji i wspólną uchwałą ściągną sp-ke z giełdy. A z czasem się podzielą. Wszystko zależy po ile i kto sprzeda.
  • Re: Free Float: 7.08% Autor: ~Xxx [5.173.19.*]
    Obiad zjedzony czas zacząć wspinaczkę na wyższe poziomy.
  • Re: Free Float: 7.08% Autor: ~Lech [83.26.45.*]
    Co taki mały Polnord jak Pinokio kupuje ziemię przez słupy w czarnych sukienkach, prezes rozdaje pod stołem pieniądze za układ pod dwie wieże i nic takiego się nie stało zwyczajne biznesowe rozmowy , minister kultury płaci za obrazek pół miliarda , chociaż i tak obrazek nie mógł wyjechać nawet z muzeum a co dopiero z Polski , minister zdrowia wszech czasów daje sobie dotacje na 200 mln i kupuje od kumpli z nart maseczki 5 razy drożej i to niesprawne taki mamy teraz klimat....dojnej zmiany i kto to ma sprawdzać kontrolować jak sami swoi na każdym stołku od długopisu po najniższy szczebel? Trzeba zwielkich zmian żeby poznać prawdziwy stan zadłużenia i kasy, a co dopiero wyjaśniać sprawy udawanych przetargów niepotrzebnych zakupów czy fikcyjnych darowizn.. Lewica jaka była to była , ale reprezentowała 80 % Polaków nawet jak o tym nie wiedzą ,że należą do biedaków, i wszyscy patrzyli jej na ręce, a sami niczego nie mogli uchwalać, ani zrobić bez zgody tzw prawicy...
  • Re: Free Float: 7.08% Autor: ~Rado [5.173.112.*]
    Dobra nie pisz głupot juz
  • Re: Free Float: 7.08% Autor: ~kk2 [178.212.120.*]
    czy jaki?
    476 000 szt akcji zebrali w 3 dni
  • Re: Free Float: 7.08% Autor: ~fuck_I_ [31.0.34.*]
    Ile jeszcze zostało na rynku?
    Do kupienia jest 6 905 744 szt A kupili 476 000 szt
    Coś im się nie spieszy.
    Poszło 1000szt
  • Re: Free Float: 7.08% Autor: ~oko_proroka [31.60.90.*]
    w całym arkuszu jest na S jest jedynie 357522 za....4,487,927.83 pln, bo oczywiście wiele zleceń powyżej dychy i z fantazją nawet po 322pln za akcję

czyli nie uda się im reszty akcji kupić tanio, bo tanio to już mieli po 2,12 i 3,55 pln od niecierpliwych i durni ze SP (chociaż tych to właściwie należało by nazwać urzędnikami przestępcami, działającymi na szkodę suwerena co to przelicza wszystko jedynie na kiełbasę, bo miliony to zbyt abstrakcyjne cyfry)
    Gdzie można podejrzeć ten arkusz ?
    ja mam wykupiony dostęp w BM, ale na pewno wiele portali podaje tyle, że z opóźnieniem kilkuminutowym
  • Re: Free Float: 7.08% Autor: ~Sandra [188.146.228.*]
    Właśnie się zastanawiam czy warto się ustawić na 10 i czekać. Pytanie czy mnie emerytura szybciej nie zastanie
    Ja taki arkusz mógłbym mieć w Bossa.pl ale za dodatkową kasę. Ustaw na 10 do końca 2025 i czekaj
  • Re: Free Float: 7.08% Autor: ~Sandra [188.146.228.*]
    2025
    kupuję własnie kolejne po 4,39 pln

będą odsprzedane z dużym zyskiem - wiem, że już jest chętny na mój pakiet
    można? można
  • Re: Free Float: 7.08% Autor: ~Sel [83.26.87.*]
    Cordia z Waryńskim : https://projektinwestor.pl/aktualnosc/warszawa-eq2-z-docelowa-wysokoscia
    https://www.urbanity.pl/pomorskie/gdansk/cordia-z-pierwszym-osiedlem-w-gdansku-startuje-przedsprzedaz,w18501
    Cordia jest jedną z pierwszych w Polsce, która rozpoczęła nowy projekt w Polsce po przejęciu prawie 93% akcji spółki Polnord, która jest notowana na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie, i rozpoczęła sprzedaż ponad 200 mieszkań w swoim pierwszym gdańskim projekcie. Wiodący deweloper mieszkaniowy na Węgrzech działa również w Poznaniu, gdzie przygotowuje swoją największą do tej pory polską inwestycję mieszkaniową z szeroko zakrojoną rehabilitacją miejską. Dla firmy polski rynek jest szczególnie ważny, ponieważ okazał się stabilny nawet w latach globalnego kryzysu w latach 2008-2009.
    link
    Oprócz swoich projektów w Warszawie i Krakowie, a także ogłoszonych jesienią zeszłego roku planów rozwojowych dla Gdańska i Sopotu, Cordia będzie jedną z pierwszych w Polsce, która uruchomi nową inwestycję mieszkaniową w Polsce po złagodzeniu epidemii koronawirusa. Wszystko to po niedawnym zakupie blisko 93% akcji warszawskiej spółki deweloperskiej Polnord SA.
    W Gdańsku powstanie ponad 200 mieszkań w 7 budynkach willowych w ramach inwestycji w pobliżu Jaśkowej Doliny, jednego z najpopularniejszych terenów zielonych w mieście, i rozpoczęła się przedsprzedaż nieruchomości.
    Willa Jaśkowa Dolina ma być budowana w dwóch fazach, w wietrznej scenerii, trzy- lub trzy. czteropiętrowe budynki mieszkalne zostaną otoczone ogrodem o powierzchni 4500 stóp kwadratowych. Prace budowlane zostaną zakończone w drugim kwartale 2022 r.
    Ponadto Cordia przygotowuje kompleksową realizację rewitalizacji dzielnicy w centrum Poznania, piątej pod względem liczby ludności polskiej gminy.
    Na tej działce o powierzchni ponad 21 000 metrów kwadratowych działała znana od dawna w całej Polsce fabryka odzieży Modena. Pierwszy etap prac związanych z odnowieniem dzielnicy może rozpocząć się w przyszłym roku i zakończyć w 2023 r.
    „Długo szukaliśmy odpowiedniej działki w Poznaniu i wreszcie udało nam się znaleźć miejsce, które przekracza nasze oczekiwania. Projekt będzie czymś więcej niż zwykłą zabudową mieszkaniową, ponieważ dotyczy renowacji całej dawnej dzielnicy przemysłowej w centrum miasta. Jesteśmy bardzo zadowoleni, że możemy zrealizować projekt podobny do budowy wielokrotnie nagradzanej międzynarodowej promenady Corvin w Budapeszcie w Polsce. ”
    Powiedział Tibor Földi, CEO Cordia. „Projekt wieloetapowy będzie realizowany w ścisłej współpracy z Agencją Ochrony Zabytków, władzami lokalnymi i organizacjami społeczeństwa obywatelskiego w celu zachowania historycznych cech tego obszaru”.
    Poznań nie jest jedynym złożonym planem rozwoju dzielnicy w portfolio Cordii w Polsce. Dzięki przejęciu Polnord, oprócz kilku lokalizacji i inwestycji, spółka nabyła projekty osiedli Wilania, Wiktoria i Wioletta w Warszawie: w ramach przygotowywanej inwestycji można wybudować około 300 mieszkań. Cordia jest obecnie obecna w pięciu polskich miastach, częściowo za pośrednictwem Polnord, jak dotąd przekazała w Polsce ponad tysiąc mieszkań i planuje wkrótce rozpocząć budowę około 1400 kolejnych domów. W perspektywie średnioterminowej Cordia chce być jednym z 10 największych graczy w Polsce wśród swoich wyjątkowo silnych lokalnych konkurentów, przekazując od 1500 do 2000 mieszkań rocznie. Częściowo dlatego, że firma buduje swój najwyższy budynek mieszkalny w Warszawie, 1844-piętrowy Horyzont Praga o wysokości 544 metrów, który składa się ze 164 domów.
    „Polski rynek jest również niezwykle ważny dla Cordii, ponieważ już udowodnił swoją stabilność podczas kryzysu w latach 2008–2009 i nadal znajduje się na stosunkowo silnej pozycji po kryzysie po epidemii koronawirusa. W pierwszym kwartale sprzedaż nowych domów w Polsce wzrosła o 14% rok do roku, analitycy twierdzą, że światowe spowolnienie gospodarcze oczekiwane w tym roku może uderzyć w polską gospodarkę mniej niż w innych państwach członkowskich UE, a wskaźniki zaufania konsumentów i przedsiębiorstw zaczęły się poprawiać w maju - powiedział. Tibor Földi.
    Powiązane artykuły na ten temat
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.0.35.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.0.69.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Lolek [31.0.69.*]
    Po co podszywasz się pod #oko
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Jo [83.26.160.*]
    Od 09.04 do dzisiaj skupili 1 381 000 szt akcji .jeszcze im brakuje 800 tyś do 95 %. Nie sprzedawac
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Twojelektryk [37.47.241.*]
    Policzyłeś też kupione akcje przeze mnie? Czy masz info od kupujących?
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~ty [83.26.160.*]
    od tej daty tyle kupiono i tylko tyle a ile oni kupili to nikt nie wie ,może całą pulę a może mniej .
  • Ja też dokupowałem ostatnio Autor: ~oko_proroka [31.60.70.*]
    Parę tysięcy, wiem że inni też się ścigają więc będzie zabawa. Teraz przed ostatnim rozdaniem to już tylko durnie sprzedają
  • Re: Ja też dokupowałem ostatnio Autor: ~Lolek [31.0.69.*]
    Zaczyna być ciekawie. Dziś minus prawie 7 by podciągnąć chwilami +8
  • Re: Ja też dokupowałem ostatnio Autor: ~Jo [83.26.160.*]
    Od 4 do 4.7 przy takim ruchu obrót tylko 86 tyś akcji. Nie sprzedawać
    Kupe ludzi wisi powyżej 10zł.
  • Re: Ja też dokupowałem ostatnio Autor: ~Miz100 [31.0.65.*]
    Celna uwaga!
  • Re: Ja też dokupowałem ostatnio Autor: ~Lolek [31.0.70.*]
    Zacznę im sprzedawać powyżej 9zł
  • Re: Ja też dokupowałem ostatnio Autor: ~Miz100 [31.0.65.*]
    Mam taaaki sam zamiar!
  • Re: Ja też dokupowałem ostatnio Autor: ~oko_proroka [31.60.70.*]
    od 10 lutego dokupiłem 36 654 akcji w cenie od 3,20 do 4,60 - średnia 3,558819 pln (tylko dokupione) bez posiadanych wcześniej, jeżeli jest więcej takich osób/podmiotów (a zakładam, że tak) to mają mocno pod górkę z uzyskaniem 95%

• Re: Ja też dokupowałem ostatnio Autor: ~Zenek [94.254.231.*]
    Cordia ma już powyżej 95% brakujące akcje są zaparkowane więc wezwanie będzie po 3,55 zł po co mieliby przepłacać
    Dnia 2020-06-22 o godz. 22:21 ~Zenek napisał(a):
    > Cordia ma już powyżej 95% brakujące akcje są zaparkowane więc wezwanie będzie po 3,55 zł po co mieliby przepłacać

Drogi Zenku rozumiem Twoje staranie aby nas malutkich zniechęcić, ale my z kolegami też się staramy i mamy zaparkowane ok 5,17% wiec wynikałoby, że jest grubo ponad 100% akcji
    - kolejny po emisji po 2,12pln cud? czy jakoś inaczej to wytłumaczysz?
    Czy to dwa różne #oka prorok bo z różnych ip nadajo
    jest jedno oko :) i raczej nie zauważyłem, aby ktoś się podszywał - nadaję z różnych miejsc i za pośrednictwem różnych dostawców
  • Re: Ja też dokupowałem ostatnio Autor: ~Zenek [94.254.231.*]
    Pomarzyć zawsze można, rzeczywistość to zweryfikuje i to boleśnie
    Marzysz Ty, marzy Twoja Cordia, marzymy my. Czy Ty podobnie jak gnom z Żoliborza uważasz, że Towoje marzenia są lepsze i większe niż nasze??
  • Re: Ja też dokupowałem ostatnio Autor: ~Lolek [31.0.65.*]
    Wczoraj wystraszyli i szybko podciagneli, ciekawe co będzie dziś.
  • Re: Ja też dokupowałem ostatnio Autor: ~Rado [5.173.96.*]
    Gnom z Żoliborza to trzaskowski?
[x]
POLNORD 0,00% 3,53 2021-02-17 12:27:28
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.