.. Wygląda szulernia i pralnia pieniędzy w majestacie prawa i kosztem zwykłych ludzi. Ktoś policzył jaki to już wolumen się zrobił tego utrwalania przez 2 tygodnie ostatnie?
Te pakiety w zeszłym tygodniu po kilkadziesiąt tysięcy sprawiały radość nawet. Ale teraz to już ostro ktoś przesadza. Jak tak dalej pójdzie to nikt wierzący w spółkę tu nie zostanie a kurs poleci na poziomy emisji
Przepraszam. Może mój wpis był zbyt emocjonalny, ale to człowieka krew zalewa na takie akcje. Ruch na walorze znikomy, pojawia się delikatna zieleń i ktoś nagle przerzuca z ręki do ręki takie ilości... No jak tu normalny akcjonariusz, który zrobi rozeznanie o spółce, ma wejść z inwestycją?
Na InventionMed próby optymistycznego patrzenia trwają od prawie 2 tygodni a w tym czasie wolumenowo jest obrót jak w WIG20 a cena spadła w sumie już ponad 50 procent. I to też ktoś niby kupuje i kupuje i kupuje q cena leci i leci i leci. Tak wiszę i to grubo stąd po dzisiejszej akcji tutaj, taka może niesprawiedliwa analogia mi się pojawiła
Pakiet sesyjny . Pomyśl o optymalizacji podatkowej , regule FIFO, czasem trzeba podnieść poziom ceny w koszyku żeby podatek nie był za duży przy kolejnej sprzedaży. Sam taki ruch na SLV zrobię w tym roku , bo mam ostatnią stratę do rozliczenia za 2015 i elegancko wejdzie do Pita za ten przebojowy na razie rok.
Druga przyczyna - ktoś zbierał na sesjach i uzbierał. Teraz przekazuje na inny rachunek ( zapewne TFI, OFE.. )
No i mamy wyjaśnienie co to za cudowny zrzut był wczoraj na zamknięcie. Ciekawe czy dowiemy się kto to kupił (tak jak i pakiety tydzień temu). Bo jak nie to przekaz dla akcjonariatu słaby... Emisja po 38 (a przecież nie wiemy kto konkretnie kupił), a chwilę później insider sprzedaje po 44,5