Na open brokers przyznali sobie 15 zloty za akcje..takze juz mnie nic tu nie zdziwi...nie pamietam tak wysokiej dywidendy a jestem dlugo na gieldzie...zalezy co Lechu zarządzi..
Zgadza sie...obstawiam ze jest od 2- 2.3 miliona akcji w ulicy...robi wezwanie za 0.80 lub zlotowke...przymusowe i sciaga opena za 2 banki z gieldy...tansze od dywidendy...znajomi krolika maja raszte...a ulica juz ma malo akcji...do listopada odda wiekszosc...wiec nie problem...i wezwanie kolego jest tu bardzo realne...
Zgadzam się z tym scenariuszem, mi pracownik Opena powiedział, że oni będę wycofani z giełdy, czyli oni już wiedzą, to w sumie logiczne bo jeżeli szukają oszczędności to utrzymywanie spółki na GPW nie jest tanie. Pytanie jest tylko jaka cena na wezwaniu, 50 gr czy może bliżej 70gr
Ja myślę że może być po 1gr i mamy dziękować że zdążymy przed delistingiem buahaha śmiać mi się chcę co poniektórzy tu piszą więc spróbowałem ich "pobić" tekstem.Sam osobiście mam prawie procent akcji opena i nie sprzedam taniej jak po 15zł,ale ja nie jestem w gorącej wodzie kąpany...
Pracownik mi powiedzial....jak ja lubie takie teksty....:)pracownik to sobie co najwyzej moze fikolka do tylu zrobić...i to jak jest w miare wysportowany...
Śmiać Dareczku to trzeba się z takich jak ~Pros jeżeli ma ponad 1% akcji to musiał zainwestować pewnie ponad 150 tys PLN, mógł zapytać pracowników o opinie ale skorzystał chyba z wożącej kuli z aliexpress :) potem zapomniał ustawić stop losta, stracił kasę a na końcu nie umie przyznać się do błędu i wierzy w kurs 15pln, który pewnie znowu wywróżył. Mi wiele razy w podjęciu decyzji inwestycyjnych pomagały opinie pracowników mogę tu podać przykład CD Projekt czy CCC i jestem im za to wdzięczny. Nie chce oceniać bo ja się nikogo z OF o opinie nie pytałem ale gdybym miał otworzyć pozycję na spółce z pewnością bym to zrobił.
Ale zaskoczyli wszystkich nas...sam sie wyleszczylem z papieru..zoabzczymy jak zagraja w poniedzialek..jak tak dalej pojdzie trzeba bedzie powtórnie nabrac...widac po forum ze wiekszosc juz nie ma akcji...to nie zgielk jak na innych spolkach po takim wzroscie...czyli ulicy tu praktycznie nie ma..wiec moga zrobic wszystko...bo wiekszosc jest w jednych rekach...
Ulica jest zawsze, bez ulicy żaden papier nie urośnie. W poniedziałek dalsze wzrosty, papier jest za mocno przeceniony, według mnie czeka na powrót w okolice 1,90 do 2,5zł.