• WIGOMETR INWESTORÓW INDYWIDUALNYCH 8.06. - 12.06.2020r. Autor: emeryt_giełdowy [83.11.82.*]
    Ponieważ operujemy na wszystkich spółkach GPW nasz WIGOMETR obejmuje cały rynek. 
    PRZYPOMINAM - OBSTAWIAMY WIG, a nie WIG20. 

Do naszego WIGOMETRU przyjmowane będą tylko wpisy dokonywane na wątku od piątku do niedzieli 7.06.2020r. do godz. 24.  
    Wpisy po godzinie 24 nie będą uwzględniane przy obliczaniu WIGOMETRU. 
    Proszę pamiętać i stosować następujące zasady. 
    JEDEN post. W temacie postu proponuję wpisywać słowo WZROST lub SPADEK. 
    Dopuszcza się wzorem wątków kolegów kontraktowców na komentowanie sytuacji na GPW. 

Dynamiczna tabela typowań i podsumowanie tygodnia (T20 i W20) - (patrz tabela w linku poniżej). 
    link

ARCHEO WIGOMETRU za lata 2007 - 2019 - tabelka. 
    link

Uwaga:
    W nawiązaniu do
     https://www.bankier.pl/forum/temat_wigometr-inwestorow-indywidualnych-30-12-3-01-2020r,34490589.html
    oświadczam:
    Z dniem 7.06.2020 r. zawieszam swoją aktywność na forum Bankier.pl i otwieranie wątków Wigometru Inwestorów Indywidualnych.
    Prowadzenie WII oddaję do dyspozycji młodszym uczestników Wigometru.  
    Po  ponad 13 latach darmowego wolontariatu, poświęcenia ponad połowy swojego życia na walkę z CZERWONĄ KOMUNĄ mam dość – słuchania tekstów CZARNEJ KOMUNY w stylu „Nie ważne co zrobimy, wszystko da się uzasadnić”.
    WSZYSTKO DA SIĘ UZASADNIĆ, ALE NIE WSZYSTKO DA SIĘ ZAAKCEPTOWAĆ.
    Nie da się zaakceptować tego, aby tzw. "DOBRA ZMIANA" - osoby odpowiedzialne za największą zbrodnię głupoty polskiej XXI wieku obrażali i obrzucali nas inwektywami typu „komuniści i złodzieje”, „kanalie i zdrajcy” oraz „chamska hołota”.

Wrócę jak będę mógł i będzie do czego wrócić.
    Wrócę jak rozliczona zostanie tzw. PiS Prawica, która uznała, że może świadomie stosować delikt konstytucyjny, łamać Konstytucję RP, konstytucyjną zasadę trójpodziału władz, może zamieniać demokrację w dyktaturę jednej partii, można cofać Polskę do czasów PRL-PiS.
    Wrócę jak świadomy i odpowiedzialny za los dzieci i wnuków obywatele i wyborcy zrealizują wynikającą z art. 1, 4 i 10 Konstytucji RP, KONSTYTUCYJNĄ ZASADĘ BLOKOWANIA WYBORU oraz ZERO GŁOSÓW na kandydata na Prezydenta RP PARTII,która chce skupić w jednym ręku wszystkie organy władzy ustawodawczej, wykonawczej, samorządowej i wymiaru sprawiedliwości, w tym sądy.
    Wrócę jak w ramach dobrej zmiany zrealizowany zostaną słowa R. Kaczyńskiego  Moim dzieciom nie wolno dać władzy, bo zniszczą każdego, kto będzie od nich lepszy, bo są złośliwioraz rozliczony zostanie J. Kaczyński za "My wiemy, jak w Polsce funkcjonuje prawo, że opowieść o państwie prawa jest kompletną bajką."

Czas najwyższy postawić sprawę na nogach. 
    Albo liczy się interes Państwa, konstytucyjne zasady bezpieczeństwa, równych praw i obowiązków, albo liczy się interes i głos jednej partii oraz realizacja hasła "Polska w ruinie" i "Nam się należało" (B.Szydło), rozprowadzanie i wydawanie pieniędzy na kredyt (500+ i 1000+ - M.Morawiecki) w postaci obsadzania wszystkich możliwych stanowisk dla "lepszego sortu".Nachalna propaganda oraz z głupawym uśmiechem na twarzy mówienie "Ojczyznę dojną racz nam zwrócić Panie" (A.Duda), "trzeba było się ubezpieczać" (J.Emilewicz).

Pozdrawiam i zapraszam do typowania

• Wzrost Autor: dodek777 [91.222.140.*]
    Wzrost
  • Re: WIGOMETR INWESTORÓW INDYWIDUALNYCH 8.06. - 12.06.2020r. Autor: dodek777 [91.222.140.*]
    Emerycie bez polityki. Widać giełda dała popalić. Widać to po typowaniach))) Takie życie na pochodnych - mój plus jest czyimś minusem. Idź na ryby, wycisz się i jak chcesz to wracaj. Nie każdy może zarabiać, ktoś musi tracić. Powodzenia na nowej drodze zycia.
  • Re: WIGOMETR INWESTORÓW INDYWIDUALNYCH 8.06. - 12.06.2020r. Autor: dodek777 [91.222.140.*]
    Emerycie bez polityki. Widać giełda dała popalić. Widać to po typowaniach))) Takie życie na pochodnych - mój plus jest czyimś minusem. Idź na ryby, wycisz się i jak chcesz to wracaj. Nie każdy może zarabiać, ktoś musi tracić. Powodzenia na nowej drodze zycia.
  • SPADEK Autor: zosia3005 [87.205.136.*]
    SPADEK
    już się przyzwyczaiłam :-)
    Pozdrawiam
  • SPADEK Autor: ~bonifacy [83.24.253.*]
    kiedys sofia musi trafic przeca
  • @dodek777 Autor: zosia3005 [87.205.136.*]
    Emeryt giełdowy nie gra na kontraktach ,
    wzrosty wycen akcji działają więc raczej na jego korzyść .
    No ale najwyraźniej ma swoje powody .

• Emerycie giełdowy - dziękujemy za Twoją pracę ! Autor: zosia3005 [87.205.136.*]
    Napisałaś , że zawieszasz - więc liczymy na szybki powrót !
    Odpoczynek czasem jest potrzebny ,
    Pozdrawiam serdecznie :-)
  • Re: Emerycie giełdowy - dziękujemy za Twoją pracę ! Autor: zosia3005 [87.205.136.*]
    " Napisałeś " a nie "napisałaś "
    tak mnie to poruszyło , że zrobiłam z Ciebie dziewczynę
    ale dzień był pełen wrażeń , więc już mi się literki plączą
  • Wzrost Autor: lamer_tomek [185.93.94.*]
    Ale bez fajerwerków, bardziej symboliczny.
    Logika mówi wiadomo co ;) moneta mówi spadek - ale to już inna, nie ta sama co w zeszłym tygodniu, więc i ona może się mylić;)
    Czemu w tym tygodniu miałoby coś spaść? Wydaje się, że jeszcze balony ciśnienia trochę wytrzymają, a nic nie wskazuje zeby ciśnienie atmosferyczne mogło zmienić się na tyle, ze balony strzelą;) Więc ciśnienie na razie równomiernie może rosnąć po obu stronach. Lipiec przyniesie raporty Q2 i zapewne inne temperatury, a wiadomo że temperatura ma relatywnie duży wpływ na ciśnienie;)

• Re: Wzrost Autor: ~mk_gda [31.0.70.*]
    spadek
  • Re: WIGOMETR INWESTORÓW INDYWIDUALNYCH 8.06. - 12.06.2020r. Autor: ~POszczujnia [83.31.212.*]
    Dnia 2020-06-05 o godz. 16:44 emeryt_giełdowy napisał(a):
    > Ponieważ operujemy na wszystkich spółkach GPW nasz WIGOMETR obejmuje cały rynek. 
    > PRZYPOMINAM - OBSTAWIAMY WIG, a nie WIG20. 
    >
    > Do naszego WIGOMETRU przyjmowane będą tylko wpisy dokonywane na wątku od piątku do niedzieli 7.06.2020r. do godz. 24. 
    > Wpisy po godzinie 24 nie będą uwzględniane przy obliczaniu WIGOMETRU. 
    > Proszę pamiętać i stosować następujące zasady. 
    > JEDEN post. W temacie postu proponuję wpisywać słowo WZROST lub SPADEK. 
    > Dopuszcza się wzorem wątków kolegów kontraktowców na komentowanie sytuacji na GPW. 
    >
    > Dynamiczna tabela typowań i podsumowanie tygodnia (T20 i W20) - (patrz tabela w linku poniżej). 
    >link
    >
    > ARCHEO WIGOMETRU za lata 2007 - 2019 - tabelka. 
    >link
    >
    > Uwaga:
    > W nawiązaniu do
    >https://www.bankier.pl/forum/temat_wigometr-inwestorow-indywidualnych-30-12-3-01-2020r,34490589.html
    > oświadczam:
    > Z dniem 7.06.2020 r. zawieszam swoją aktywność na forum Bankier.pl i otwieranie wątków Wigometru Inwestorów Indywidualnych.
    > Prowadzenie WII oddaję do dyspozycji młodszym uczestników Wigometru.  
    > Po  ponad 13 latach darmowego wolontariatu, poświęcenia ponad połowy swojego życia na walkę z CZERWONĄ KOMUNĄ mam dość – słuchania tekstów CZARNEJ KOMUNY w stylu „Nie ważne co zrobimy, wszystko da się uzasadnić”.
    > WSZYSTKO DA SIĘ UZASADNIĆ, ALE NIE WSZYSTKO DA SIĘ ZAAKCEPTOWAĆ.
    > Nie da się zaakceptować tego, aby tzw. "DOBRA ZMIANA" - osoby odpowiedzialne za największą zbrodnię głupoty polskiej XXI wieku obrażali i obrzucali nas inwektywami typu „komuniści i złodzieje”, „kanalie i zdrajcy” oraz „chamska hołota”.
    >
    > Wrócę jak będę mógł i będzie do czego wrócić.
    > Wrócę jak rozliczona zostanie tzw. PiS Prawica, która uznała, że może świadomie stosować delikt konstytucyjny, łamać Konstytucję RP, konstytucyjną zasadę trójpodziału władz, może zamieniać demokrację w dyktaturę jednej partii, można cofać Polskę do czasów PRL-PiS.
    > Wrócę jak świadomy i odpowiedzialny za los dzieci i wnuków obywatele i wyborcy zrealizują wynikającą z art. 1, 4 i 10 Konstytucji RP, KONSTYTUCYJNĄ ZASADĘ BLOKOWANIA WYBORU oraz ZERO GŁOSÓW na kandydata na Prezydenta RP PARTII,która chce skupić w jednym ręku wszystkie organy władzy ustawodawczej, wykonawczej, samorządowej i wymiaru sprawiedliwości, w tym sądy.
    > Wrócę jak w ramach dobrej zmiany zrealizowany zostaną słowa R. Kaczyńskiego  „Moim dzieciom nie wolno dać władzy, bo zniszczą każdego, kto będzie od nich lepszy, bo są złośliwi” oraz rozliczony zostanie J. Kaczyński za "My wiemy, jak w Polsce funkcjonuje prawo, że opowieść o państwie prawa jest kompletną bajką."
    >
    > Czas najwyższy postawić sprawę na nogach. 
    > Albo liczy się interes Państwa, konstytucyjne zasady bezpieczeństwa, równych praw i obowiązków, albo liczy się interes i głos jednej partii oraz realizacja hasła "Polska w ruinie" i "Nam się należało" (B.Szydło), rozprowadzanie i wydawanie pieniędzy na kredyt (500+ i 1000+ - M.Morawiecki) w postaci obsadzania wszystkich możliwych stanowisk dla "lepszego sortu".Nachalna propaganda oraz z głupawym uśmiechem na twarzy mówienie "Ojczyznę dojną racz nam zwrócić Panie" (A.Duda), "trzeba było się ubezpieczać" (J.Emilewicz).
    >
    > Pozdrawiam i zapraszam do typowania
    >

Z takim poziomem NIENAWIŚCI i ZAŚLEPIENIA to zapraszam do nas, do KO.
    Chętnie przyjmiemy z otwartymi .......
    Nie ważne czy kolega mądry czy głupi, kochający inaczej czy lepkie łapki - frakcja zawsze się znajdzie.
    Warunek - nienawiść do PiS - i lojalność wobec partii - a resztę zrobią sędziowie jak tylko dojdziemy do władzy...
  • Re: WIGOMETR INWESTORÓW INDYWIDUALNYCH 8.06. - 12.06.2020r. Autor: ~Bebe [62.227.28.*]
    Wzrost z trendem się nie walczy
  • WZROST Autor: nowicjus5 [95.175.6.*]
    WZROST
    rozgryzłem, a właściwie rozrysowałem kierownika (który to już raz).
    Na ten tydzień po-śr mocne wzrosty. Piątek, zastępcy usiądą i na przeczekanie.
  • Re: WIGOMETR INWESTORÓW INDYWIDUALNYCH Autor: nowicjus5 [95.175.6.*]
    A teraz odnośnie wypowiedzi.
    Panie Emeryt do polityki nie będę się odnosił.

Jestem tu krótko, ale szanuję za prowadzenie Wigometru. Wymaga to na pewno jakiegoś nakładu czasu i chęci. Jeżeli prowadzi to Pan od 13 lat to naprawdę kawał dobre roboty.
    Dziękuję i pozdrawiam.
  • wzrost Autor: roman17 [78.8.234.*]
    W pełni podzielam poglądy Emeryta i mam nadzieję, że wynik głosowania 28 VI będzie podobny do wyniku głosowania łapkami na wpis jego wpis. Pozdrawiam i dziękuję.
  • WZROST Autor: bogdandz [37.248.70.*]
    wzrost - ponownie, bo jest mocne odbicie
  • Spadek Autor: jacek303 [83.23.225.*]
    Jak nie od poniedziałku to od wtorku. Wyciągnęli WiG20 najpierw balonami a na koniec KGHM-em i Orlenem. Do korekty pierwsze będą balony CGR, Dino, LPP i CCC oraz spółki droższe jak w lutym takie jak Orlen, JSW i KGHM. Koniec tygodnia na 1750.
  • Re: WIGOMETR INWESTORÓW INDYWIDUALNYCH 8.06. - 12.06.2020r. Autor: ~WZROST [79.184.241.*]
    szybko spadało szybko rośnie
  • Czesc przgrywy SPADEK Autor: ~Leszcze [81.219.238.*]
    Tradycyjnie zapytam was przegrywy gdzie jest wasza druga fala, a teraz do rzeczy, korekta powinna nadejsc, wiec obstawiam w tym tyg maly spadek, a przegrywy widza juz wzrosty,ale to za pozno na zakupy,teraz sie sprzedaje przegrywom, pozdro.
  • Spadek 8.06. - 12.06.2020r. Autor: kat76 [37.30.19.*]
    JW.:)
    Skoro emeryt to po co się stresuje, niech odpoczywa na emeryturze.
    Takiej wzajemnej nienawiści nie było jeszcze w naszej polityce, chyba.... Przynajmniej oficjalnie,
    Dzięki Emerycie za Twoją pracę,
    A wyborami niech się martwią ci co kandydują, ja nie zebrałem 100000 podpisów i dałem sobie spokój.:-))))
    I tak wygra ten co dostanie więcej głosów... Procentowo :))
  • Re: WIGOMETR INWESTORÓW INDYWIDUALNYCH 8.06. - 12.06.2020r. Autor: ~maka1963 [195.88.114.*]
    Do emeryt_giełdowy [83.11.82.*]
    Witam. Zgadzam się ze wszystkim. Dodam jeszcze tylko cytat S Kisielewskiego
    "To, że jesteśmy w dupie to jasne. Problem w tym, że zaczynamy się w niej urządzać".
    Mam nadzieję, że jednak jest szansa na przebudzenie. Pozdrawiam i wielki szacunek za Wszystko.

• WZROST Re: WIGOMETR INWESTORÓW INDYWIDUALNYCH 8.06. - 12.06.2020r. Autor: ~misiowat [85.221.141.*]
    j/w
  • Spadek Autor: lamer_tomek [185.93.94.*]
    @Emeryt i nastpęcy.
    prośba jednak o korektę. Obstawiam spadek. Nie zauważyłem jednego szczegółu.
    Spadek.
  • Wzrost Autor: courtier [83.31.8.*]
    chociaż alogiczny to jednak UP....
  • zdradzisz jaki szczegół wpłynął na zmianę Autor: nowicjus5 [95.175.6.*]
    @lamer_tomek napisał:
    > prośba jednak o korektę. Obstawiam spadek. Nie zauważyłem jednego szczegółu.

Tomek zaciekawiłeś mnie: zdradzisz co wpłynęło na zmianę twojej decyzji ?
  • Re: zdradzisz jaki szczegół wpłynął na zmianę Autor: lamer_tomek [185.93.94.*]
    Oczywiście, to zadna wiedza tajemna.
    Żeby było jasne, długoterminowo obstawiam spadek, bo to się kupy nie trzyma z żadnej strony.
    Krótkoterminowo tez, ale to mnie trochę kosztowało, więc mi przeszła ochota na eksperytmenty;)
    Sntyment wygląda pięknie, dalej do pociągu wszyscy wsiadają. Stąd obstawiłem wzrost, bo to absolutnie przeczy wszystkim moim przekonaniom, które dotychczas były błędne.
    Sp500 pięknie się wyrysował na 3200, i dociekliwosć nie dawała mi spokoju czemu...czemu... się zatrzymał...

I odpowiadając na Twoje pytanie @Nowicjusz: shorty na sp500 się bardzo skurczyły...
    Więc stąd nijak wzrostów nie zakładam.. a jak sp500 nie urośnie, to nasz banan też raczej nie.
    Absolutnie też nie obstawiam teraz dużej zwałki, bo na nią przyjdzie jeszcze czas.

ps. Kat76 wskazywał piątek jako dzień sądu. Nie wydaje mi się, że to teraz, ale jakbym miał obstawiać to -100 pkt może być w grze.
    ps2. a w ogóle jestem w przerwie od kasyna;) przepuściłem trochę hajsu, więc odpoczywam na razie;)

• Re: WIGOMETR INWESTORÓW INDYWIDUALNYCH 8.06. - 12.06.2020r. Autor: ~jak41 [91.231.60.*]
    spadek
  • Wzrost Autor: ~bryka [37.47.4.*]
    J.w.
  • SPADEK Autor: ~operato [89.77.25.*]
    Spadek
    Dzięki za prowadzenie Wigometru.

• spadek Autor: seneka [178.235.181.*]
    spadek
  • WZROST Autor: ostry- [178.215.207.*]
    zgodnie z trendem.
  • @Emerycie giełdowy - serdeczne życzenia urodzinowe ! Autor: zosia3005 [87.205.134.*]
    Wszystkiego najlepszego w Dniu Twojego Święta !
    Życzę dużo zdrówka , spokoju i dystansu do świata i ludzi
    jest jak jest - ale muszą to zmienić młodzi , bo to ich przyszłość .

Ciesz się życiem , graj w brydża i rozrywaj się na strzępy,
    bunga-bunga , czy co tam sobie życzysz i lubisz :-)

STO LAT !!!
  • Wszystkiego dobrego Emerycie! Autor: lamer_tomek [185.93.94.*]
    Nie znamy się zbyt dobrze, ale życzę Ci abyś cieszył się zdrowiem, spokojem ducha i spełniał marzenia!

• Spadek. Autor: mruczek1969 [188.147.32.*]
    Pozd.
  • Spadek. Autor: 7777777777777 [188.146.225.*]
    Kiedyś przyjdzie
  • Spadek Autor: piernik1 [78.155.112.*]
    Spadek, zdrówka imienniku
  • Re: Spadek Autor: ~kb [88.156.135.*]
    spadek
  • SPADEK Autor: ~takiMichał [5.173.242.*]
    spadek
  • Re: WIGOMETR INWESTORÓW INDYWIDUALNYCH 8.06. - 12.06.2020r. Autor: ~211marek [195.191.163.*]
    Spadek
  • Spadek Autor: ~alan [217.70.49.*]
    Spadek
  • Spadek Autor: ~Luzak [195.117.218.*]
    Spadek
  • Spadek Autor: emu- [83.6.108.*]
    nie rozumiem amoku
    link

rozwiązanie można przeczytać od przodu i od tyłu.
    Palindrom może trudny ale podpowiedź jak zawsze w tytule.

ps. będę otwierał WII do powrotu EmGi ale z pozycjonowaniem będzie kłopot trzeba więc szukać na FW20
  • SPADEK 8.06. - 12.06.2020r. ponieważ, polityka jest fundamentem giełdy, Autor: emeryt_giełdowy [83.11.82.*]

jaka polityka (szeroko rozumiana) https://www.bankier.pl/wiadomosc/Sasin-Zamiast-wyprzedawac-bedziemy-repolonizowac-7899657.html takie fundamenty giełdy.
    To już było https://www.bankier.pl/forum/temat_pkn-orlen-energa-to-bylo-do-przewidzenia-szybki-obrot-kapitalem,34267725.html  30 lat wstecz.
    Marzenia realizują się zgodnie z założeniami https://www.bankier.pl/forum/temat_17-mln-kont-prywatnego-kapitalu-emerytalnego-projekt-ustawy,34359237.html
    i dzięki wam https://www.bankier.pl/forum/temat_dla-tkwy-to-idealny-czas-na-pke-prywatny-kapital-emerytalny,36776241.html .
    Dziękuję za życzenia. Przyjaciele niech wiedzą, że horoskopowy BLIŹNIAK – TYGRYS/ICA
    Masz okrutną duszę, jak tygrys – chcesz walczyć i wygrywać. Jesteś królewskim stworzeniem nastawionym na bezwzględne zwycięstwo.
    Potrafisz chronić ludzi, ale też bezlitośnie potrafisz rozerwać ich na strzępy. Ranisz bliskich, nie patrząc na konsekwencje, bo twoje musi być zawsze na wierzchu.”

Pozdrawiam

• WZROST Autor: slayer22 [212.180.180.*]
    Dziękuję "Emerycie" za Twój poświęcony czas na prowadzenie WII przez te wszystkie lata. Zapewne nie byłą to łatwa decyzja... Tak że ten tego... odpoczywaj na tej emeryturze, mam nadzieję, że jednak czasem zajrzysz na forum :)
  • spadek Autor: laila__ [89.71.108.*]
    Najlepsze życzenia Emerycie :)

• Re: spadek Autor: _pit_ [188.146.171.*]
    Spadek

Pozdrawiam,
    Pit
  • spadek, a dlaczego...? Autor: ~yntelygent [89.64.17.*]
    śmiem tak twierdzić
[x]
FW20 -0,27% 2 998,00 2025-10-24 17:04:32
Brak wiadomości dla danej spółki
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »