"KTOŚ" zrealizował cześć zysków na oporze 21 - 22 i teraz stara się zepchnąć kurs parę % (dosłownie parę procent) niżej strasząc i starając się zrealizować to jak najmniejszym kosztem swoich akcji .. jak na razie czuje się kompletnie bezkarnie na walorze więc ma tych akcji jeszcze sporo i obawiam się że zadomowił się na dłużej ..:) :)
duży gracz zepchnąłby kurs bardzo mocno tak aby pozbierać solidne ilości na bardzo niskim poziomie mały gracz jak ten tu obecny gra jak widzicie ...meczy nas i siebie na przedziale 1 - 2 zł ..:) :) oczywiście to jest tylko moje zdanie ..:)
Dzięki Technicznie jeszcze ok, Czy większy kapitał się podczepi do inwestorka ? zobaczymy
Dziś piatek a w czwartek Bart pisał że miało być Info
Ja szukam szczytu na Fut ale bez pośpiechu banki mogą jeszcze podciągnąć
Pozdro
na fut przewiduje walkę na poziomie 1830 - 1860 i tu bym obstawiał punkt zwrotny ale jeśli Jankesi odwalać będą takie numery jak dziś to zdecydowanie nie próbowałbym łapać górki tylko poczekać na właściwy ruch w dół bo kto wie czy nasi nie pojadą z ułańska fantazja pod 2000 .. do tego pamiętaj o wymianie serii bliskiej
Pełna zgoda , pisałem o bankach , bo jakiś pakiet pomocowy dla kredytobiorców rząd zatwierdził Liczyłem że aż sejm przyklepie banki będą grane , dzięki
Tu czekam
Ghost nie sądzisz że przy takim wolumenie jak dziś to powinno być z minus 20 % gdyby to był prawdziwy spadek? Ktoś chciał wystraszyc takie łby jak Rozal lub nam się akcjonariat wzmocnił i ładnie na oporze przyblokowal.
Dnia 2020-06-05 o godz. 17:54 ~Jaja napisał(a): > Ghost nie sądzisz że przy takim wolumenie jak dziś to powinno być z minus 20 % gdyby to był prawdziwy spadek? Ktoś chciał wystraszyc takie łby jak Rozal lub nam się akcjonariat wzmocnił i ładnie na oporze przyblokowal.
kurs blokuje ktoś kto ma sporo tys. akcji i może robić to tyle czasu ile będzie chciał bo jak widzisz nie ma na walorze nikogo kto by mu obecnie w tym blokowaniu przeszkadzał .. gdyby chciał zbić cenę kurs spokojnie opadłby na drugie widły ... jakiś plan działania ma, nie będę publicznie sie zastanawiał w jakim celu i po co bo wiadomo że to wszystko czyta ..:) :)
niestety mam obawy spore jeśli chodzi o rynki główne ostatnie sesje są pompowaniem balonów - spółek i indeksów pod zbliżające się wygasanie kontraktów i mam spore obawy że z nową serią czeka nas dość mocna korekta, a jeśli sentymenty do inwestowania sie odwrócą to nie ominie to żadnej ze spółek ... w związku z tym wole dysponować większym wolniejszym kapitałem bo niestety tak jak zawsze powtarzam - prawdziwe pieniądze zarabia sie na spadkach nie na wzrostach....
po za tym ja jestem gracz techniczny jeśli na oporze który wyznaczyłem na kreskach mam takie układy wskaźników niestety nie będę z nimi sie sprzeczał i pozostanę z boku aż zmienią zdanie - opisy są na różowo jak to interpretować (interwał dzienny, na dole daty sesji)
Ja odwrotnie. Przy wybiciu z trendu omijam wskaźniki bo dopiero na kolejnej fali coś wskażą. Pakuję się cały czas dodatkowo. Nawet taktyka straszaków po 2000 na sell powyżej cen podziałała i niektórzy wyprzedają. Możesz zapisać ta wiadomość i wrócić na początku lipca. Zobaczysz co będzie się działo.
ja niestety nie znam się na kreskach ,ale lubię popatrzeć na rysunki Ducha.
Myślę ,iż czerwiec może być dla Tbulla miesiącem wysokich różnic kursowych , choć również taki scenariusz zakładałem dla maja.
Władze spółki najprawopodobniej w porozumieniu z "kimś" przesuneły kwartalny raport tym samym zablokowały potencjalny wzrost(zakładam iż kwartalny będzie rewelacyjny np 1 mln dochodu )
Pytanie: JAKI JEST POWÓD ABY WŁADZOM SPÓŁKI/INWESTORKOWI/KOMUŚ ZALEŻAŁO ZE WSZELKĄ CENĘ NA NISKIM KURSIE UWZGLĘDNIAJĄC ,ŻE POZIOMY 20 PLN TO TAK NAPRAWDĘ ŻADNE POZIOMY
Dnia 2020-06-08 o godz. 12:49 ~Pak-man napisał(a): > Zadam najprostsze pytanie i nie wymijaj go, tylko odpowiedz. Dlaczego piszesz na forum tbulla o innej spółce?
bo my lubimy czasami wymieniać poglądy na temat innych spółek które mają szanse na wybicie to nie jest tu zabronione, nikogo nie obraża, a pisanie na forum tej konkretnej spółki nie ma zbytnio sensu bo często jest "zasypywane śmieciami" jak przejrzysz forum to zorientujesz się że to nie jest chamskie naganianie ....obecnie mam w obserwacji CRM bo technicznie wydaje mi sie ciekawa nie wnikam w inne aspekty co do Ciebie to jeśli chcesz sensownie z kimś rozmawiać to powinieneś sie zdecydować na jeden nick a nie na 10 bo inaczej nikt poważnie nie będzie cie traktował
Dnia 2020-06-08 o godz. 14:46 ~Pak-man napisał(a): > Załóż bloga i wklejaj linki na forum. To najprostsze i najbardziej czytelne dla wszystkich zainteresowanych.
nie mam na to czasu ani chęci .. już Ci pisałem że giełda to dla mnie obecnie "zabawa" która przynosi dodatkowe czasami spore czasami mniejsze profity już raz popełniłem ten błąd: zaniedbałem prowadzenie firmy zakładając że z giełdy będę się utrzymywał na znacznie wyższym poziomie skończyło sie to bardzo źle z obydwu stron bo niezadbanie firmy i klientów wiadomo jak sie kończy, a gra na giełdzie z głową przepełnioną myślami, że musisz zarobić określoną kasę aby nadal żyć na swoim zamierzonym poziomie jest z góry skazana na przegraną - umysł niestety "się mono kurczy" oczy widza tylko - kasa, kasa, kasa i psychika niestety wcześniej czy później siada i to niestety całkowicie drugi raz nie popełnię tego błędu - zdecydowanie pozostanę przy swojej "zabawie" bo zdecydowanie zadawała mnie te parę tys. miesięcznie ugrane przy okazji swojej podstawowej działalności, zwłaszcza że nie robię tego codziennie
Dnia 2020-06-08 o godz. 20:16 ~Pak-man napisał(a): > I żadnych strat tylko mniejsze lub większe profity?
w skali miesiąca ...hhmmmm... raczej chyba mi się nie zdarzyło wyjść na minus .,.(po powrocie z długiej kilkuletniej nieobecności) głowy nie dam nie analizowałem tak dogłębnie ... ja jestem gracz nie inwestor ze sporym bagażem doświadczeń i jakimś tam bagażem umiejętności, szukam walorów które technicznie reagują na kreski podparte wskaźnikami - wsparcia sprzedaje na wyznaczonych przez siebie oporach, zgodnie z tym co zaplanowałem nie staram się wyłapywać dołków, często czekam na reakcje na wsparciu więc dołek dokładny raczej trudno mi złapać, chyba że niewielkim kapitałem w formie sprawdzenia własnych obserwacji i przeczuć:) :) górki nigdy nie łapie staram się wyprzedzić reakcje na oporze bo często po mocnym ruchu w gorę jest mocna reakcja w dół i z zysków zostaje niewiele - jak to ja określam "na danym poziomie może być taka kolejka na sprzedaż że mnie zadepczą" przykładowo na TBL ostatni mój ruch to zakupy na poziomie 14,20 - 14,80 i sprzedaż (ostatnia - bo nigdy nie kupuje ani nie sprzedaje w jednej transzy) 17,50 - 18,00 ,,, kurs jak widać pojechał na 22,60 czy to jest powód do narzekania, do rozpaczy ?? dla mnie nie ponieważ ja swój plan zrealizowałem kupiłem - sprzedałem - zarobiłem ..obecnie obserwuje walor z boku jeśli przejdzie opór i wykaże "chęci" dalszych wzrostów pewnie ponownie będę próbował zarobić na nim, podobnie będzie na wsparciu ale na dzień dzisiejszy czy jest sens walczyć ?? czy nie lepiej się przyłączyć do zwycięscy wychwalając jego super strategie i waleczne zwycięstwo ?? :) :) :)
Proszę państwa! Złoty Gral odkryty. Ghost nie miał strat. Nie sądziłem że to powiem ale mam wrażenie że po drugiej stronie siedzi 16 latek z kontem demo i czaruje zyski. Jak dla mnie wszystko jest jasne. W sumie to poziom bankiera właśnie.
Dnia 2020-06-09 o godz. 00:42 ~Pak-man napisał(a): > Proszę państwa! Złoty Gral odkryty. Ghost nie miał strat. Nie sądziłem że to powiem ale mam wrażenie że po drugiej stronie siedzi 16 latek z kontem demo i czaruje zyski. Jak dla mnie wszystko jest jasne. W sumie to poziom bankiera właśnie.
hahahahaha ..pisałem ci już kiedyś że nic nie zrozumiałeś z moich wpisów i jak widać nic sie nie zmieniło do tego trzeba dorosnąć nie tylko fizycznie ale i mentalnie, niektórym jak widać sie to nie udaje nigdy :) :).:) :) możesz dalej pisać na swoich 10 nickach :) :) i czarować forum że to ty sterujesz kursem ..:) :) dyskusję uważam za zamkniętą szkoda mojego czasu tylko ...
Dnia 2020-06-10 o godz. 11:44 yhm napisał(a): > A ty dalej ghost siedzisz całymi dniami analizujesz pod AT spółkę, gdzie jednym zleceniem można zrobić połowę obrotów? Szok.
no teraz już nie tak łatwo .. zobacz nawet tysiące szt. latają ..:) :) szkoda tylko ze na sprzedaż ...