Dnia 2020-06-08 o godz. 20:16 ~Pak-man napisał(a):
> I żadnych strat tylko mniejsze lub większe profity?
w skali miesiąca ...hhmmmm... raczej chyba mi się nie zdarzyło wyjść na minus .,.(po powrocie z długiej kilkuletniej nieobecności) głowy nie dam nie analizowałem tak dogłębnie ...
ja jestem gracz nie inwestor ze sporym bagażem doświadczeń i jakimś tam bagażem umiejętności, szukam walorów które technicznie reagują na kreski podparte wskaźnikami - wsparcia
sprzedaje na wyznaczonych przez siebie oporach, zgodnie z tym co zaplanowałem
nie staram się wyłapywać dołków, często czekam na reakcje na wsparciu więc dołek dokładny raczej trudno mi złapać, chyba że niewielkim kapitałem w formie sprawdzenia własnych obserwacji i przeczuć:) :)
górki nigdy nie łapie staram się wyprzedzić reakcje na oporze bo często po mocnym ruchu w gorę jest mocna reakcja w dół i z zysków zostaje niewiele - jak to ja określam "na danym poziomie może być taka kolejka na sprzedaż że mnie zadepczą"
przykładowo na TBL ostatni mój ruch to zakupy na poziomie 14,20 - 14,80 i sprzedaż (ostatnia - bo nigdy nie kupuje ani nie sprzedaje w jednej transzy) 17,50 - 18,00 ,,, kurs jak widać pojechał na 22,60 czy to jest powód do narzekania, do rozpaczy ??
dla mnie nie ponieważ ja swój plan zrealizowałem kupiłem - sprzedałem - zarobiłem ..obecnie obserwuje walor z boku jeśli przejdzie opór i wykaże "chęci" dalszych wzrostów pewnie ponownie będę próbował zarobić na nim, podobnie będzie na wsparciu ale na dzień dzisiejszy czy jest sens walczyć ?? czy nie lepiej się przyłączyć do zwycięscy wychwalając jego super strategie i waleczne zwycięstwo ?? :) :) :)